Şimdi Ara

Korsan kitap satanları şikayet etmeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık dört aydır işim dolayısıyla Sinop'tayım. Yav yok böyle bir şey arkadaş, bir tane orijinal kitap satan kitapçı olmaz mı (hoş bir tane var sadece).

100.000 nufuslu şehirde iki tane kitapçı var, iki tane de ayrıca kitap da satan kırtasiye var. İlk geldiğim zaman resmen şok oldum ulan nasıl bir memleket burası dedim, bırak D&R'ı falan, doğru düzgün kitap seçip alabileceğin bir dükkan yok. Olanlar da zaten millet kitap falan okumadığı için sinek avlıyor, saçma sapan satıcılar "al kitabını da ..ktir ol git" der gibi bakıyor yüzüne.

İlginç olan da, bu iki kitapçının ikisinin de kitaplarının korsan olması. Çalıntı (eski) bandroller, yarım yamalak basılmış kitaplara yapıştırılmış, kitabın fiyatını sorduğunda da adam direk etiket fiyatını söylüyor, indirim de yapmıyor Ulan biz büyük şehirlerden geldik ne korsanlar gördük zamanında, ama o korsancılar sattığı kitabın orijinal olduğunu iddia etmiyordu, bunlar maşallah elindeki korsan kitabı sallayarak bir de "türkiye'de yayıncılık öldü, kitap sektörü can çekişiyor" vs. diye sistemden dert de yanıyor

Gerçekten çok ilginç. Şimdi ben bunları şikayet edeyim diyorum, ama kime edeceğim? Bildiğim kadarıyla bu işe belediye (zabıta) bakıyor. Ama böyle küçük yerlerde belediyelerin genelde ali babanın çiftliği gibi olduğunu biliyorum. Şikayet ettiğim adamların da kesin belediyeden eşi dostu vardır. sonra bir de beni suçlu çıkarırlar.

Hadi adamlar ekmek parası kazansın ülkenin durumu ortada millet aç sefil geziyor, .k.erim telifini diyorum bazen, sonra da böyle düşündüğüm için kendime kızıyorum.

Adamlar tam yolumun üzerinde, her gün işe gidip gelirken önlerinden geçiyorum ve sinir oluyorum

Ne yapmalıyım sizce?

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Dude! -- 2 Ekim 2012; 23:10:43 >

• Hocam sikayet etsende pek birsey yapacaklarinı sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sefer hıc kıtapcı kalmazsa ortalıkta bunuda dusunmek lazım usta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef küçük yerlerde şikayet çözüm değil bi yerden tanıdık çıkıyolar sonuc alamıyosunuz. Yapacak bişey yok en iyisi şimdilik internetten kitap almak .
  • Sinop o kadar küçük ve unutulmuş bir yerki inanamazsınız.Zaten Sinop'ta sadece kitapçı değil hiçbirşey yok.Dolayısıyla size tek tavsiyem internetten sipariş vermeniz olacaktır.
  • Kitap çalmak bile serbest olmalı bence. Etmemelisin. Bu konuda önemli olan satan değil satıcıdır. Dün 70-80 liraya alıcağım 5 kitabı bir yerden 30 liraya aldım. Üstüne daha fazla kitap alma şansım oldu. Böyle düşünmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembelizm

Sinop o kadar küçük ve unutulmuş bir yerki inanamazsınız.Zaten Sinop'ta sadece kitapçı değil hiçbirşey yok.Dolayısıyla size tek tavsiyem internetten sipariş vermeniz olacaktır.

Ben gecen sene gidene kadar büyük biraz da gelişmiş sanıyodum ama hatırladıgım kadarı ile şehir içinde trafik ışıgı bile yok kaldı ki gelişmiş olsun :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Suç ve Ceza mı ? Sefiller mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tespitlerini kara mizahla süslemişsin, doğruları okurken epey de güldüm. Kalemine sağlık .
  • Bırakın millet okusun.
    Evet, yanlış bir şey. Emeğe saygısızlık, haksızlık. Ama bırakın millet okusun.
    Bugün korsan ile okumaya başlar insan, yarın oku kitabı okuyunca anlar, belki farkındalığı değişir ve gidip yasal yoldan alır.
    Ama yeter ki bence millet okusun.

Bunun yerine bence korsan dvd-cd'leri şikayet etmekte fayda var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.