Şimdi Ara

İnsanlar korsan kullanmamaya nasıl ikna edildi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyunlar çok pahalı buna rağmen artık geçmişe oranla orijinal kullanım oranı çok daha fazla. Oysa yasa dışı olarak aynı oyunları bedava oynama seçeneği de var. Dizi izlemek, müzik dinlemek için aylık ücret ödüyor insanlar. Aslında korsan olarak da bunları yapabilirler.

Son yıllarda bu tarz şeylerin orijinallerinin kullanımı çok arttı. Ne düşünüyorsunuz? Sizce bu artış nasıl sağlandı? Benim düşüncem bu tarz şeylere sahip olmanın bir ayrıcalık olduğu insanlara reklamlar aracılığı ile kabul ettirildi. Çok ünlü bir kahve markası da aynı şeyi yaptı mesela. Ayrıcalık olmadığının farkındayım, birtakım insanlara öyle hissettirildi diyorum.

Not: Her şeyin yasal yoldan ve orijinalinin kullanılması taraftarıyım. Sadece bu artışın sebebini merak ediyorum.

@hamza5806 @Zodion

• Yok aga ondan değil

İnsanlar pcden anlamiyor

24 yasinda arkadasim var daha film bulup indirmeyi bilmiyor cocuk Netflixe mahkum

Ha oyun konusunda artik bende orjinal dışında cok mantikli bulmuyorum cunku crackler hep sıkıntılı gecen mesela star wars force unleashed indirdim anasini satayim 1 saat oynadim zink oyundan atti care aradim bulamadım

Bu tarz seyler beni bunaltiyor o yuzden oyuna para verilir ama filme muzige ulasim cok kolay para vermek sacma
  • Yok aga ondan değil

İnsanlar pcden anlamiyor

24 yasinda arkadasim var daha film bulup indirmeyi bilmiyor cocuk Netflixe mahkum

Ha oyun konusunda artik bende orjinal dışında cok mantikli bulmuyorum cunku crackler hep sıkıntılı gecen mesela star wars force unleashed indirdim anasini satayim 1 saat oynadim zink oyundan atti care aradim bulamadım

Bu tarz seyler beni bunaltiyor o yuzden oyuna para verilir ama filme muzige ulasim cok kolay para vermek sacma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun yayincilarini izleyenlerin onlarin orjinal kullandigini gordukleri icin olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuzluk vaad ediyor çünkü ama büyük olasılıkla kazık mal çıkıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gabe Newell'in (Steam kurucusu) bir lafı var: "Korsan yasal/etik bir problem değil, bir hizmet dağıtım problemidir"

Ürettiği dijital değeri insanlara makul fiyat ve iyi kullanıcı deneyimiyle ulaştıramazsan, insanlar onu korsan yoldan indiriyorlar. Bugün bana deseler ki virüs olma ihtimali %0 bilmemne oyunu torrent'ten ara indir, yahu derim ne uğraşacağım; Steam'den indirir hem Steam'in cloud save gibi olaylarından faydalanırım. Üstelik yasal/etik bi sıkıntı içine de girmem.

Müzik için de aynısı. Aylık 10-20 lira çok bir para değil (benim için). Tükettiğim içeriği üreten insanlara destek olma fikrini de seviyorum. 3-4 tane elektronik aletim var. Hepsi arasında müziklerimin senkronize olması, ondan ona geçme gibi olaylar hoşuma gidiyor. Dropbox'a da para veriyorum önemli dosyalarım buhar olmasın diye.

Muhtemelen diğer çoğu insan da böyle şeylere tav oluyor. Üstelik aylık x liraya sunulmuş baya kaliteli hizmet hepsi.

• Uygun fiyatlıysa alıyorum. Control mesela ilk çıktığında 30 liraydı, alırken üzüldüm hatta adamlara 5 dolara falan geliyor diye.

779 liraya satılan need for speed bir köşede çürümeye terk edilebilir korsana bile değmez

• online oyunların başını alıp yürümesinin de etkisi var

herif korsanı iki saat torrent'ten veya fulloyunindirirkenseyret tarzı sitelerden part part indireceğine anasının kredi kartı numarasını giriyor alıyor 20-30 lira verip ve 30 saniyesini alıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kopyala yapıştır yapıp kendi aramızda yardımlaşıyorız. Eskiden bir +18 zor na cd alırken utanırdım şimdi arkadaşlar flaş bellek ile veriyorum biraz anlatıp özet geçiyorum ilk 25 dakika ön sevişme var 35 dakidan sonra çığlıklar yükeseliyor sesi kısmasını tavsiye ediyorum filan , eskiden korsancılık diye bir sektör vardı kopyala yapıştır ile mesleği bitirdik. Mp3 leri de youtube den dönüştürüyoruz onu da o şekilde hallediyoruz. Bide pdf kitapları izlemeyi çok seviyorum ya , onu da kapya yapıştır yapıp bitirdik

• son 10 yılda multi oyunlar aşırı yaygınlaştı, sorunsuz multi içinse orjinal oyun şart. mesela ben cod4'ü korsan olarak çok oynamıştım hatta o zamanlar xfire vardı. cod4 yine kolaydı kurması oyun üstüne xfire'da olan patch'i yükle tamam ama şimdiki oyunlar öyle değil, her hafta güncelleme geliyor. ayrıca orjinal oyunlar daha oturaklı oluyor, isteyen denesin steam hesabınızda olan oyunu korsan yükleyin çalışması bile farklı, steam olan sanki daha iyi çalışıyor.

• Yurt dışında ağır yaptırımları var

• Orjinal alarak hem statü atlama hissi yaşıyorlar hem de orjinal ürünün avantajlarından faydalanıyorlar.

Özellikle oyun kısmında ciddi avantajları var.

Tak açıyorsun uygulamayı(Steam-Origin vb.) aldığın oyunlara bir tıkla ulaşabiliyorsun, sonsuza kadar oradalar.

Çoğunda başarıların, kayıtların bulut olarak yedekleniyor. Bunun yanında virüs kapma, torrent trackeri bulma derdi vb. de yok.

Ama alım gücünün hızla düşmesiyle torrentlere yönelim yine artış göstermeye başlamıştır muhtemelen.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.