Şimdi Ara

Köprü ve otoyollar para basıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türkiye'de, köprü ve otoyollardan bu yılın 7 ayında 504 milyon 950 bin 526 lira gelir elde edildi.

AA muhabirinin, Karayolları Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, temmuz ayında köprü ve otoyollardan 37 milyon 815 bin 173 araç geçişi oldu. Söz konusu geçişlerden elde edilen gelir 72 milyon 818 bin 983 lirayı buldu. Araçların 26 milyon 268 bin 981'i otoyolları kullandı ve bu araçlardan 55 milyon 811 bin 973 lira gelir sağlandı.

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden söz konusu ayda geçen 11 milyon 546 bin 192 araçtan da 17 milyon 7 bin 10 lira ücret alındı.

Bu yılın 7 ayında köprü ve otoyollardan geçen 235 milyon 107 bin 138 araçtan 504 milyon 950 bin 526 lira gelir elde edildi. Söz konusu gelirlerin 152 milyon 660 bin 492'si otoyolları, 82 milyon 446 bin 646'sı köprüleri kullanan araçlardan karşılandı.

Bu yılın ocak-temmuz döneminde elde edilen toplam gelirin, 376 milyon 697 bin 723 lirası otoyollardan, 128 milyon 252 bin 803 lirası ise köprülerden geçen araçlardan geldi.

AA

• 500 otobüs ne dostum ya, mahmutbey gişeler kalksa bu İstanbul 'da köprü trafiği bile çözülür dünyanın en pis yeri bu mahmutbey hergün geçmek zorunda kalıyorum.

En önemlisi popülasyonun taşındığı bahçeşehir-esenyurt bölgesinde metro bulunmaması. İnşaat sektörü ise burada dönüyor.

İnsanlar ise göz göre göre bahçeşehirden ıspartakuleden esenyurttan ev alıyor, en kısa sürede buradan kaçmayı düşünüyorum ben ise.. İçinden çıkılmaz bir hal aldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu paraya en az ama en az, hediyeler dışında 500 adet otobüs alınabilir toplu taşıma için.

500 adet otobüs Ankara'yı aşırı rahatlatacağı gibi 24 saat toplu taşıma da olur ve trafik sorunu minimum %40 civarı çözülür.

Ama kim bilir bu para nerelere gitmiştir.

Niye Ankara'ya alıyoruz :) Şaka bir yana otobüs yerine metro, tramvay gibi uzun vadeli ama trafikten kurtulmanın tek çözüm yolu olan yatırımlara ağırlık verilmeli.
  • Gelen parayı toplu taşımaya harcasalar on numara olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: St. Petersburg

500 otobüs ne dostum ya, mahmutbey gişeler kalksa bu İstanbul 'da köprü trafiği bile çözülür dünyanın en pis yeri bu mahmutbey hergün geçmek zorunda kalıyorum.

En önemlisi popülasyonun taşındığı bahçeşehir-esenyurt bölgesinde metro bulunmaması. İnşaat sektörü ise burada dönüyor.

İnsanlar ise göz göre göre bahçeşehirden ıspartakuleden esenyurttan ev alıyor, en kısa sürede buradan kaçmayı düşünüyorum ben ise.. İçinden çıkılmaz bir hal aldı.

Pazartesi ordan geçtim. Nedir o trafik yaaa
    Oraya kesin bi çözüm bulunmalı. Yoksa durum giderek içinden çıkılmaz bir hal alacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Abi şu İstanbul'dan nasıl ev alıyorsunuz yav 1+1 daire 200.000 olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: The_kullanıcı

Abi şu İstanbul'dan nasıl ev alıyorsunuz yav 1+1 daire 200.000 olur mu

konuyla ne alakalı?
    çözemedim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

quote:

Bu paraya en az ama en az, hediyeler dışında 500 adet otobüs alınabilir toplu taşıma için.

500 adet otobüs Ankara'yı aşırı rahatlatacağı gibi 24 saat toplu taşıma da olur ve trafik sorunu minimum %40 civarı çözülür.

Niye Ankara'ya alıyoruz :) Şaka bir yana otobüs yerine metro, tramvay gibi uzun vadeli ama trafikten kurtulmanın tek çözüm yolu olan yatırımlara ağırlık verilmeli.

500 milyone raylı sistem çok zor, daha masraflı bir şey. Otobüs de iş görür kısa vade de. 50 otobüs oturarak 1500 yolcu alsa, trafikte 1500 araba azalır demek bu. 500 otobüste 15000 araba demek. Herkes de oturarak mis gibi gider. Ayrıca otobüs fiyatları da, şuan ki fiyatın en az %50 ucuza olacak. Çünkü şuan günümüzde özellikle Ankara'da dizel bir araba, toplu taşımadan daha ucuza denk geliyor, bu fahiş mazot fiyatlarına rağmen.

Yaşlılara da bedava otobüs uygulamasını kaldıracaksın, yaşlılara taksiyi %75 ucuz yapacaksın, bir taksi bir ayda kaç tane yaşlı taşıdıysa ona göre %80 ucuz LPG alacak, herkes gül gibi geçinip gidecek.

Belediyecilik budur ama bize uzak şeyler.

melih başgan nasıl olduda köprü yapmadıyoğunluktan sıra gelmemiştir yakında kanal açar üstüne köprü yapıp gişe koyduğu zamanankaranında ek geliri olur

• Otobüs mü ? Hocam insanlar otobüslerden kaçıyor, bu İstanbul 'a dolduruldu her tipten insan toplu taşımanın otobüs olanıda çile...

Raylı sistem olmadıkça İstanbul 'da hergün trafik artar, takım elbise ile bindiğin otobüsten dayak yemiş gibi çıkıyorsun vücudun tamamen su gibi olmuş heryerine basmışlar saçın başın dağılmış, neymiş efendim toplu taşıma ile işe gidiyorum.

Kusura bakmayın ama hiçkimse o otobüslere ve minibüsçüden bozma şöförlerine muhtaç değil fren basmayı bilmezler gaza basmayı bilmezler. Bunun yüzünden ben arabam ile işe gidiyorum.

Diğer dünya şehirleri gibi KM 'lerce metro ağı kurulmadan yani yıllarca bu konu konuşulur.

@ugo

İnsanların gişelerde birbirine saygısı kalmadı, herkes elinden gelse birbirinin üstüne çıkacaklar, her gün orayı kullanan bilir... Saç dökülmeyecek gibi değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: St. Petersburg

500 otobüs ne dostum ya, mahmutbey gişeler kalksa bu İstanbul 'da köprü trafiği bile çözülür dünyanın en pis yeri bu mahmutbey hergün geçmek zorunda kalıyorum.

aynen o mahmutbey gişelerin hala orada durması çok büyük saçmalık... bari gişeleri kaldırıp uzaktan okuma sistemi koysalar...
  • The_kullanıcı kullanıcısına yanıt
    1400 TL kira ödüyorum, ev alamadım.Ama istikrarlıyım alacağım bir ev (ölmeden)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

quote:

Orijinalden alıntı: The_kullanıcı

Abi şu İstanbul'dan nasıl ev alıyorsunuz yav 1+1 daire 200.000 olur mu

konuyla ne alakalı?
    çözemedim

Hocam ev kiraları olmuş 1500 civarı, trafik ortada, nefes alacak yer kalmamış üstüne 1+1 daire 200.000 den başlıyor.

Alakayı ben de çözemedim ama İstanbul'dan bahsedince aklıma geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: Merdomable

1400 TL kira ödüyorum, ev alamadım.Ama istikrarlıyım alacağım bir ev (ölmeden)

İnşallah gönlünüze göre bir ev alırsınız hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

quote:

500 milyone raylı sistem çok zor, daha masraflı bir şey. Otobüs de iş görür kısa vade de. 50 otobüs oturarak 1500 yolcu alsa, trafikte 1500 araba azalır demek bu. 500 otobüste 15000 araba demek. Herkes de oturarak mis gibi gider. Ayrıca otobüs fiyatları da, şuan ki fiyatın en az %50 ucuza olacak. Çünkü şuan günümüzde özellikle Ankara'da dizel bir araba, toplu taşımadan daha ucuza denk geliyor, bu fahiş mazot fiyatlarına rağmen.

Yaşlılara da bedava otobüs uygulamasını kaldıracaksın, yaşlılara taksiyi %75 ucuz yapacaksın, bir taksi bir ayda kaç tane yaşlı taşıdıysa ona göre %80 ucuz LPG alacak, herkes gül gibi geçinip gidecek.

Belediyecilik budur ama bize uzak şeyler.

melih başgan nasıl olduda köprü yapmadıyoğunluktan sıra gelmemiştir yakında kanal açar üstüne köprü yapıp gişe koyduğu zamanankaranında ek geliri olur

Hocam melih basgan suanda cesmede kendine super luks villa yaptiriyor. Halkina da ancak Ankarada sel sularinda yuzmek kaliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Golf 7 DSG arızalanıyor ve hep aynı şehir. İstanbul.

• Nüfusu homojen dağıtmadığı sürece bu sorun çözülmez.

İstanbul'un kaldırabileceği temiz nüfus 5 milyondur

Bundan sonraki her milyonda konut sorunu, taşıma sorunu ve yeşil alan sıkıntısı ortaya çıkar.

Fakat bunlar köy ve kasabalara yatırım yapılma maliyeti yüksek olduğu için tüm yatırımı 10 tane şehire yapıyorlar ve sonuç ortada.

Zenginlere yer yaratmak için uğraşır tüm belediyeler.
  • Bu para bende olsa bi tane Reno spring alır alt sallancak ları değiştirir sonra satardım. Öyle bir hayalim var.

• Kimse de demiyor ki aga bu yollar ve köprülerden geçerken neden para alınıyor

• O paraya kac tane dinazor veya robot heykeli yapilir

• The_kullanıcı kullanıcısına yanıt
    Krediyle
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.