Şimdi Ara

Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi whatsapp grubunda kadın hastaları puanlayan doktorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bazı doktorların kadın hastalarla ilgili skandal ifadeler kullandığı iddiaları kamuoyunda büyük tepki topladı. Mesajlaşmaların ifşa olmasının ardından üniversite yönetimi, ilgili personel hakkında soruşturma başlatıldığını ve söz konusu kişilerin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi whatsapp grubunda kadın hastaları puanlayan doktorlar

İĞRENÇ YAZIŞMALAR ORTAYA ÇIKTI

Sosyal medyaya yansıyan ekran görüntülerinde bazı doktorların kadın hastaların fiziksel özelliklerine yönelik aşağılayıcı yorumlar yaptığı, hastaların kıyafetleri ve dış görünüşleriyle dalga geçildiği görülüyor.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Skandalın ortaya çıkmasının ardından Sağlık Bakanlığı yetkililerinin konuyla ilgili inceleme başlattığı bildirildi.

Üniversitenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

-Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda yer alan ve üniversitemiz tıp fakültesi hastanesindeki bazı sağlık çalışanlarına ait olduğu iddia edilen yazışmalarla ilgili soruşturma başlatılmış olup, iddiaya konu personeller görevden uzaklaştırılmıştır.

https://www.sozcu.com.tr/doktorlarin-mesajlari-ifsa-oldu-devlet-hastanesinde-hastalarla-ilgili-skandal-ifadeler-p162102

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 12 Nisan 2025; 9:28:18 >

• Hormonları normal olan erkekler zaten cinsel olarak dürtüleri uyanır. Yani erkek doktorların aklından bunlar geçer ama insan olduğumuz için mantığımızla hareket eder ve hatalı davranışlar sergilemeyiz.

Ben doktorların mesajlarında bir aşağılama göremedim ve alay etme olayıda aşağılamak için değil. Cinsel dürtülerini kontrol edemeyip sapıklık yapmışlar.

Suçları cezasız kalmamalı, bu tür dürtüler çoğumuzda var ama başkalarının hakkına girecek şekilde dışa vuramayız, suç bu.

Kadın hastalara sapkınca hareket eden Selçuk üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki ilgili tüm doktarlar GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI VE SORUŞTURMA BAŞLATILDI.

Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi whatsapp grubunda kadın hastaları puanlayan doktorlarx (formerly twitter)
    ibrahim Haskoloğlu (@haskologlu) on X
    https://x.com/haskologlu/status/1910804129372369005

Aynı hızlı tepkiyi Volkan Konak'ın ölümünde iğrenç bir twit atan müftü için Diyanetten de görseydik keşke... Bunun gibi daha neleri var göz ardı edilen...

• Demek bu yüzden milletin içine çıktıklarında doktorlar soğuk oluyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu ülkede hiçbir yapıya,kişiye güvenmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu güncellendi. Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi whatsapp grubunda kadın hastaları puanlayan doktorlar 

• Sadece görevden uzaklaşma yetmez, sağlam bir ceza alsınlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hormonları normal olan erkekler zaten cinsel olarak dürtüleri uyanır. Yani erkek doktorların aklından bunlar geçer ama insan olduğumuz için mantığımızla hareket eder ve hatalı davranışlar sergilemeyiz.

Ben doktorların mesajlarında bir aşağılama göremedim ve alay etme olayıda aşağılamak için değil. Cinsel dürtülerini kontrol edemeyip sapıklık yapmışlar.

Suçları cezasız kalmamalı, bu tür dürtüler çoğumuzda var ama başkalarının hakkına girecek şekilde dışa vuramayız, suç bu.

• Bu mevzunun meslekle değil, karakterle ilgisi var.

Benzer şekilde "din görevlisi" adı altında kız çocuklarını taciz eden o kadar çok şahıs var ki...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kadın hastalara sapkınca hareket eden Selçuk üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki ilgili tüm doktarlar GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI VE SORUŞTURMA BAŞLATILDI.

Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi whatsapp grubunda kadın hastaları puanlayan doktorlarx (formerly twitter)
    ibrahim Haskoloğlu (@haskologlu) on X
    https://x.com/haskologlu/status/1910804129372369005

Aynı hızlı tepkiyi Volkan Konak'ın ölümünde iğrenç bir twit atan müftü için Diyanetten de görseydik keşke... Bunun gibi daha neleri var göz ardı edilen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 12 Nisan 2025; 10:36:55 >
  • nikita7404 kullanıcısına yanıt

bu tür dürtüler her erkekte var, belki her ortamda da geçiyordur ancak bunu insanlar laf arasında söyler genelde, herkese açık bir whatsapp grubunda puanlamazlar herhalde.

bu tiplerin görevini kötüye kullanmayacağının garantisi de yok, tedavi ediyorum ayağına taciz edip etmediğini bile anlayamaz hasta, bu çok tehlikeli bir düşünce yapısı. ne demişler tahsil cehaleti alır eşeklik baki kalır.

bu tiplerin genel profilini bilirim. anadoluda x fen lisesinde dersten basını kaldırmamıs, kendi istediği için değil de la iş garantisi kesin diye tıp yazıp/yazdırılıp muhtemelen yine anadoluda tıp fakültesi bitiren tipler oluyor genelde. herhangi bir kadınla sevgili ya da arkadaş anlamında ilişkileri de 20lerinin sonlarına kadar pek sınırlı oluyor. ellerine ünvan ve hayatlarında görmediği maaş da eline geçince bu fazla güç zehirlenmesiyle her kapıyı açabilecekleri yanılgısına düşünüyorlar. ben sana x olamazsın demedim, adam olamazsın dedim lafının öznesi tipler kısaca.

• Savunulacak yanı yok dürtü filan diye. Bildiğin sapıklık bu. Sapıklık mevki, makam, meslek ayırt etmez. Öyle bir ceza verilmeli ki meslekten zaten men edildikleri gibi, özel yaşamlarında da bu sapıklıkları karşılarına çıkmalı. Eşimiz, ablamız, kız kardeşlerimiz doktorlara muayene oluyor ve böyle şeref yoksunlarının ağızlarına meze oluyorsa çökmüş gitmiş bu toplum demektir. Ekşide konu biraz daha popüler. Neymiş yıllarca ders çalışmaktan, onu bunu yapmaktan kadın görmemişler gibi salakça argumanlar var.

Anadolu insanını bazen anlıyorsun. Eşine, kızına neden kadın doktor istediklerini. Bu aşağılık varlıklar yüzünden.

• Kamuda, hangi meslek olursa olsun
    Bu tip durumlarda, direk diploma iptali olmalı!
    Mesela adamın mecburisi var, 4 yıl çakılı
    Sen adamı ihraç edince, mecburi o an bitiyor.
    Kör arar 1 göz, allah vermiş iki göz!

• Sapıklık, azgınlık meslek falan tanımaz niye şaşrdınız ki.

Bu doktorlarından da kibirinden yanına yaklaşamazsın

• end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt

hangi bakış açısı yanlış? tam anlayamadım. benim bakış açımdan mı bahsediyorsun?

cinsel dürtüler hormonları normal olan her kadında ve erkekte vardır, bunu inkar ediyorsan muhtemelen kendini kandırıyorsun yada kadınlık veya erkeklik hormonların normal düzeyin altındadır. şahsen ben bir erkek olarak bir çok kadına karşı dürtülerim uyanabiliyor ve cinsel arzu duyabiliyorum ama hiç kimseyi taciz etmedim.

tabi zorla kolumdan tutup beni öpmeye çalışan kızlar da oldu ve milletin içinde üzerime atlayan ve elinden zor kurtulduğum kızlarda oldu. denize girerken arkadaşım bildiğin milletin içinde üzerime atladı ve bende elinden kurtulup kaçtım. milletin içinde cinsel aktivite mi yapacaktık? yani bu taciz olayını kadınlar da yapıyor erkeklerde.

erkekler de kadınlar da cinsel dürtülere sahiptirler ama bunu beyinlerinde kendilerine saklayacaklar, zorla kimseye bir şey yapamazlar. hiç kimse bir başkasının hakkına giremez. ister kadın olsun ister erkek olsun bunu yapamaz anlıyor musun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 12 Nisan 2025; 14:6:10 >

• ImPerspektif I kullanıcısına yanıt

ekşi de bunu dürtü diye savunanlar falan mı var? ben pek girmiyorum oraya da o yüzden okumadım oradaki yorumları.

• nikita7404 kullanıcısına yanıt

ben seni destekleyen bir mesaj yazdim sen yanlis anlamissin haci

• end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt

benim kafam karışmış pardon, yorumları komple okuduktan sonra cevap verince bir birine karıştırdım. diğer arkadaşın yorumuyla seninkini karıştırdım. hepiniz aynısınız tüh size Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi whatsapp grubunda kadın hastaları puanlayan doktorlar 

üzücü olaylar, yaşanmasa keşke ama insanlığın özünde var hata yapmak. bazen iyi ile kötü olmak zorunda diye düşünüyorum, kötülük hiç olmasa mücadele olmaz ve oyunun bir anlamı kalmaz diye düşünüyorum ama belkide yanlış düşünüyor olabilirim, bir oyunun içerisinde olduğumuz ne malum? belkide insanlık medeniyeti olarak seviye atlama yarışı içerisindeyiz ve kötülük sayesinde medeniyetin yükselme hızı yavaşlıyor.

insan olarak algılarımız o kadar kıt seviyede ki hayatta olduğumuz sürece hayatın anlamı hakkında kesin bir kanıya varmamıza imkan yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 12 Nisan 2025; 15:54:48 >

• Rte doktorlar için "giderlerse gitsinler" demişti. Gitmeyip kalanlar bunlar işte.

• Cezalandırılmaları lazım. Yapılan büyük saygısızlık.

• Anlaşılan benim hanıma kadın doktor baksın diyen adamı haklı çıkardılar.

• Bunların birde hemşire versiyonlarını düşünün.

Ben hastama cinsiyetiyle aynı doktor ve hemşirenin bakmasını tercih ederim.

Hasta hakkı zart zurt ötüyorlar, bu seçim hasta hakkıdır.

Sağlıkıçının hasta seçme hakkı olamaz çünkü bu mesleğe girip maaşını çatır çatır alırken bunu kabullenerek başlasın, ama hizmet alan vatandaşın olmalıdır.

G odumun sapıkları birde bunu marifetmiş gibi gruplarında paylaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 13 Nisan 2025; 14:35:10 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.