Şimdi Ara

Konya-Antalya Yolu Dikkat !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
9.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Buğün 16:30 da Alanya'dan çıktım , 21:00 da Beyşehir'e girdim, trafik berbattı, tam bir rezillik anlatamam, yolun Antalya'yla gidiş yolunu da Konya gidil yoly olarak kullanan kendince akıllı kişiler yüzünden 20 km araç kuyruğu vardı, dayanamayıp gülsu yoluna girdi bir çok araç bende girdim dağ yokundan Ömer doruk tesislerinin tam önüne çıktı yol, bu dağ yolunda bile yol tıkandı sebebi yine gidiş- dönüş yolunu bütün yol kendininkini gibi kullanan yaratıklar, yol daracık sıkışmış trafik hangi mantıkla sağ tarafta bekleyen yüzülerce aracın solundan geçmeye çalışıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın Konya'dan Antalya tarafina doğru gidiyorum. Konu benim için uyarı niteliğinde oldu. İnşallah bir sıkinti yasamayiz.

• Adana-Antalya gidiş gelişlerimde son iki yıldır bu yolu kullandım. Aklımda kalan en belirgin şey; yanımdan vızır vızır geçen, genelde 06 veya yabancı plakalı bmw ve mercedeslerdir. Bir yolculuğum esnasında herhalde hiç bu kadar çok selektör yememişimdir;) Ama bu sene inşallah sahil yolunu kullanmayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: liberty_15

Haftaiçi azalır yoğunluk çünkü tatil bitti. Bu cuma konyadan alanyaya gittik. Biz giderken sanki antalya ve alanya tarafı konyaya akıyordu. Uzayan konvoylar özellikle kamyon ve tırların yavaş gitmesinden. Biz giderken trafik akıyordu. Dün gece de konyaya aynı yoldan döndük ama tatil dönüşü olduğu için trafik yoğundu. Biz bol bol mola verdik. Ama yolda hararet yapan araç çoktu. Manzarasına diyecek yok ama seydişehirden sonrası çoğu yerde geliş gidiş olduğu içi yol yetersiz kalıyor.

Sanırım sürekli tırmanış olacağından yarın akşam yola çıkıp klimasız yolculuk yapmak hem hararet hem de lpg lib araç için daha kolay olacaktır teşekkürler. Konya da mı oturuyorsunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • escala kullanıcısına yanıt
    Gece yolculuğu süper oluyor. Gündüze göre hava çok serin oluyor. Ayrıca klimaya yüklenmediğimiz için araç zorlanmıyor. Biz yolda ömer durukta yemek opet tınaztepede çay ve namaz molalarıyla yolculuğu daha eğlenceli hale getirdik. Yolda muz ve meyve almayı unutmayın.

Konyadan evli olduğum için yaz tatilinin bir kısmını mecburen konyada geçiriyorum hocam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 11 Temmuz 2016; 10:19:28 >
  • Türkiye gibi barzo nüfusunun çok olduğu ülkelerde 3 şeritli, paylaşımlı yollar son derece tehlikelidir. Gidiş-geliş yollardan daha tehlikelidir. Bu yolda bir çok kere problem yaşadım. Türk halkının içindeki çürük elmalar herkese tehdit oluşturuyor.

Şöyle diyeyim, şerit sizin kullanımıza geçtiğinde gene sollama şeridini kullanın; ancak her an karşı şeritten biri şerit ihlali yapabilirmiş gibi kullanın. Karşı şeridi görmez iken bunu nasıl yapacaksınız? Aslında zor değil. 110 ile gidiyorsanız ve 100 ile giden birini sollayacaksanız, bir zahmet bekleyin. Ancak kamyon arkasına denk geldi iseniz, kamyonun hızı 60'lara düşdüyse, arabanız ne olursa olsun, çok hızlı hızlanabilir. Topuklayın. Maksimum hızlanma ile bir an önce sollamanızı tamamlayın.

Diğer bir yöntem, yol yoğun ise, öne kuçu salmaktır. Yolda sizin hızlarınıza yakın bir hızla seyreden bir "hevesli" bulunur. O takip edilir. Riski o yaşar, onun yaşadığı problemi görürsünüz. Kaçmak için fazladan 7-8 saniyeniz olur. Ancak bu takip işini adamı germeden, işkillendirmeden, uzaktan uzaktan yapın.

Bu üç şeritli yollar özellikle yoğun trafikte kasap şoförle dolar. Sollama yaparken önünüze atlayıp sizi yavaşlatan salaklar da çıkar, karşıdan şerit ihlali yapan da artar. Sol şeride çıkıp, sollamasını yapıp, iki araba daha geçmek için çekilmeyen barzolar da vardır. Bu barzolardan sıkılıp, 3'üncü şeride (!?) geçip, herkesi birden sollayan barzo da vardır. Sende 200hp motor vardır. 110hp motoru ile kendini schumacher zanneden dangalak kuralları hiçe sayıp 3'üncü şeride (hiç girilmemesi gereken sabit karşı şeride) geçip herkesi sollar. Sen kurallara uya uya gittiğin için, 2 dakika falan sonra bu dangalak hıyar ağasını sollar yoluna devam edersin.

Özetle Türk insanının kalitesini görmek istiyorsanız, paylaşımlı şerit olan yollarda yol yapın.

Özel not: Bu yolda emniyet şeridi yok; ancak yol çizgisinden sonra 60cm daha asfalt var. Biri sizi sollarken karşıdan gelen biri ile burun buruna gelirse, asfaltın ucuna kadar yanaşın, frene asılın. Sizin solunuzdaki refleks olarak size yanaşacaktır. Karşıdan gelen barzo da solladığı adama yanaşacaktır. Karşıdan gelen, sollanan da asfalt sınırına kadar yanaşır ise kaza yapmadan geçiliyor. Tecrübe ile sabittir. Beni şerit ihlali yaparak sollamaya çalışan bir barzonun hayatını bu şekilde kurtarmışlığım vardır. Olay sırasında ve sonrasında toplamda 3 dakika aralıksız korna yedi, orası ayrı. Dangalak da bir arabaydı. Fındık motorlu C Mercedes falan gibi birşey. Bir dönem bu arabayı alan kendini F1 pilotu sanıyordu ya...

• Yine aynı yoldayım tam 45 dakikadır hareketsiz duruyoruz muhtemelen kaza oldu, umarım kimsenin canına birşey olmamıştır

• 3 şeritte olsa tırmanışta uca yakınken sollama yapmak büyük risktir. Hiçbir zaman başkasına güvenmiceksin trafikte kendin %100 emin olup öyle iş yapmalı
  • trafikte kural kanun farketmeksizin BOLUNMEMIS YOLLARDA OZELLIKLE sanki karsidan gelen tabelalari,yol isaretlerini bilmiyormus gibi temkinli olarak hareket edin..
  • Kurallara uyarsak oluyoruz memlekette araç kamerası şart oldu
  • 1. Yol kalabalık mı?

2. Yollar çift şeritli ve geniş mi?

3. En son o yolda geldiğimde uçurumlarla dolu olduğunu hatırlıyorum, tehlikeli mi?

4. Havalar soğuk malum, karlı buzlu mu?

5. Şehiriçi araba sürme deneyimim ileri düzeyde ama şehirlerarası deneyimsizim. Ne tavsiye edersiniz?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.