Şimdi Ara

Konya-Antalya Yolu Dikkat !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
9.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forumda daha önce bu yolla ilgili tavsiye isteyen arkadaşlara sürekli ikazda bulunmuştum ancak şu kaza haberini okuyunca onlarca kez şahit olduğum bu durum için bir konu açmayı uygun gördüm.

Bu yol konyadan çıktıktan sonra bir süre duble yol olarak devam eder ancak daha sonra 1 gidiş 1 gelişli dağ yoluna dönüşür (bol virajlı, tırmanmalı ve inişli) yolun büyük kısmında da tırmanma güzergahlarında yola 3. bir şerit dahil olur ve bu şerit tırmanan araçlara ayrılmıştır ve ilerisini göremediniz virajlarda bile bu şeritle rahatça sollama yapabilirsiniz/yapabilmelisiniz ancak bu yolda bunu yapmanız yukarıda ki kazadaki gidi sonuçlar doğurabilir bu nedenle tırmanma seritlerinde 2 serit sizin olsada sakin önünüzü görmediğiniz virajlarda yol benim diyip 2. Seride geçmeyin bu yolda bu resmen sizin açınızdan intihar girişimi, sizin şeridinize geçip gelen kişi açısından ise cinayete teşebbüstür.
    Bu yazdığım şey münferit bir şey değildir o yoldan gece yolculuğu da dahil onlarca kez geçmişliğim var lütfen söylediğimi dikkate alınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 19 Ağustos 2015; 13:00:44 >

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.

• Yolu çok iyi biliyorum bu sene de geçtim hatta.Yol tamam tehlikeli ama yol açısından aslında sıkıntı yok sıkıntı kural tanımaz sabırsız sürücülerimizde.

Aslında dediğiniz gibi fazladan şerit kime verildiyse yolun gözükmeyen kısmında diğer tarafın kesinlikle girmemesi gerekir.Zaten buralarda çizgilerin devamlı ve çift olarak döndüğünü gözlemleyebiliriz.

Bu sene geçtiğimde kaza görmemiştim ancak önceki senelerde her geçişimde 1-2 kazaya mutlaka denk geliyordum.Aman dikkat arkadaşlar.

Ayrıca Kumluca-Kemer-Antalya-Manavgat yolundaki çalışmalar,ışıklar yol vermeyen tur otobüslerinin de bu kazalarda payı var.Bu yol insanın sabrını tüketiyor.

Uyarınız için teşekkürler üstad.
    GIGABYTE AORUS Z370 GAMING 7 / i7 8700K@5.0GHZ &amp; NOCTUA NH D-15 / Gskill TRIDENT-Z 2x8 GB CL17 3600 MHZ DDR4 / Samsung 960 EVO 500GB / ZOTAC GTX 1080 TI AMP! / HAF 912 / COOLERMASTER GX80 PLUS 750W / Corsair K95 RGB PLATINUM MX SPEED / Zowie EC2-A &amp; SteelSeries QCK Heavy / Creative OMNI &amp; Hyperx Cloud II / PIONEER BDR-209EBK
    Zowie BenQ XL2540 @ 240 Hz
    **Sammy FARHA &amp; Tony G. the table dominators!!! "Do you feel my pawa?!"
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Yolu çok iyi biliyorum bu sene de geçtim hatta.Yol tamam tehlikeli ama yol açısından aslında sıkıntı yok sıkıntı kural tanımaz sabırsız sürücülerimizde.

Aslında dediğiniz gibi fazladan şerit kime verildiyse yolun gözükmeyen kısmında diğer tarafın kesinlikle girmemesi gerekir.Zaten buralarda çizgilerin devamlı ve çift olarak döndüğünü gözlemleyebiliriz.

Bu sene geçtiğimde kaza görmemiştim ancak önceki senelerde her geçişimde 1-2 kazaya mutlaka denk geliyordum.Aman dikkat arkadaşlar.

Ayrıca Kumluca-Kemer-Antalya-Manavgat yolundaki çalışmalar,ışıklar yol vermeyen tur otobüslerinin de bu kazalarda payı var.Bu yol insanın sabrını tüketiyor.

Uyarınız için teşekkürler üstad.

aynen hocam kusur yolun değil zaten (benim araç kullanmaktan en keyif aldığım yoldur bu yol) geçmemesi gereken şerite geçen hayvanatın.

• otobüs şöförünün ifadesi:
    Otobüs şoförü Etem Topaloğlu, otomobilin şerit ihlali yaptığını iddia etti. Otomobilin kendi şeridine girdiğini ileri süren Topaloğlu, "Yoldan çıkmaya çalıştım. Şeridimi boşaltmaya çalıştım. Ancak buna rağmen otomobil gelip otobüsün sol tarafına çarptı" dedi.

• Bu bahsetiğinz yol seydişehir manavgat arası 130 km lik yol.haftada bir kullanırım bu yolu,arkadaşın dediği gibi kasap çoktur.rampayı çıkarken yol siizn miş fln kimse bilmez.hatalı sollama çok olur.çok kaza olur,hepside genellikle ölümlerle sonuçlanır.resimlerdende belli zatn aracın hızlı olduğu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O yolda bir kaç defa kazaya denk geldim lakin fazla önemli bir şey yoktu , bu kaza kötü olmuş vefat edenlere Allah rahmet eylesin , sürücü hatası olduğu kesin
    Daha Fazla Göster
  • o yoldan emektar broadwayim ile 2 kez geçtim en ufak bile bir tehlike atlatmadım sollama vs yapmadım dikkatlı oldum vırajlarda , o yolun en büyük tehlikesi bayrama denk geldiğim için sanırım bolca kamyondu ,arkasına bir takıldımmı yarım saat 45 dakka ayrılamıyorsun cunkı yol vırajlı, ve arac oyle sollamaya musaıt degıl, kamyon arkasında beklerkenkı arkada kuyruk olup sollayan aracların %90 yabancı plaka luks araclardı ama adamlar vırajlı yollda bıle sollamaya cıkıyordu yanı akıl sır erecek degıl

yoksa yolun bı kotulugu yok helede gece hoş bile geliyordu vırajlı dag yolu felan tırmanırken cok guzel sollanabılsın dıye 2 serıt yukarı tırmanan araclara bırakılmıs durumdaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 19 Ağustos 2015; 13:40:14 >

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

otobüs şöförünün ifadesi:
    Otobüs şoförü Etem Topaloğlu, otomobilin şerit ihlali yaptığını iddia etti. Otomobilin kendi şeridine girdiğini ileri süren Topaloğlu, "Yoldan çıkmaya çalıştım. Şeridimi boşaltmaya çalıştım. Ancak buna rağmen otomobil gelip otobüsün sol tarafına çarptı" dedi.

Başka bir haber sitesi otobüs şoförünün de öldüğünü yazıyor. Kafam karıştı.
  • Sürekli gidip geldiğim bahsi geçen yer akseki yolu. Şerit olayı evet başlı başına bir tehlike, özellikle virajlarda tırmanışta, şeridin size tahsis edilmiş olmasına asla güvenmemeniz gerekiyor, karşıdan öküzün biri şeridi ortalayıp geliyor olabilir ki genellikle de böyle olur. Bu yolda seyahat edecekseniz geçişinizi öğleden sonra 12-15.00 arasına denk getirmenizi tavsiye ederim. Sabah ve akşam üstü hem yoğun olur hem de şerit ihlalleri fazla olur. Bu arada bu yolun başka bir sıkıntısı sürekli belli kesimlerinde onarım olması ve yer yer kilometrelerce mesafe de mıcır havuzuna rastlamanız. Son gittiğim de akseki manavgat sapağına 17 km mesafe de yaklaşık bir 7 km lik mıcır havuzu vardı. Geçene kadar akla karayı seçtim, Allahtan ben manavgata iniyordum, çıkışta olsam mıcırlardan kaçma şansım yoktu. Tek kelime ile iğrenç bir yoldur.

Beşiktaş
  • Bu tür hayvanları engellemenin tek yolu gidiş - geliş arasına çift çizgi yerine beton ya da çelik bariyer yapmaktır. Böyle kazaları engellemenin başkaca bir yolu yok bence...

• Kural tanımaz, aceleci ( ecelci ), yollar benim, geçiş hakkı benim diyen sürücüler bu memlekette çok var maalesef. Dağ yolları her daim çok tehlikeli bu açıdan. düzgün bir alternatif varsa 50-100 km de olsa uzatır giderim. Bizim insanımızı sürekli çizgi durduramaz, çelik bariyer veya orta refüj yavaşlatır ancak ( engeller diyemiyorum, karşı şeride geçip kaza yapıyorlar ). Duble yol da olsa biz bu ölümleri daha çok yaşarız.

TÜM EHLİYET SAHİPLERİNİN A' DAN Z' YE (KAZIK ŞEKİLDE ) YENİDEN SINAVA TABİ TUTULUP BELGELERİNİN YENİLENMESİ GEREKİYOR. geçemeyene çizgiyi çekeceksin!
    Tespitinize harfiyen katılıyorum. tırmanma şeridinde ikinci şeridin karşı taraftan gelenler tarafından bu kadar sık ihlal edildiğini gördüğüm tek yoldur konya-antalya yolu. ikinci şerit bana ait olsada virajlarda hayatta sollamaya çıkmam bu yolda. daha geçen hafta yine kullandım aynı yolu. durum aynı, değişen hiçbirşey yok. ne yazıkki insanımız sabırsız ve saygısız.
    dağın zirvesine yakın durup manzarayı seyredebilirsiniz,
    düze indiğinizde gözleme yiyip çay içebilirsiniz,
    yol zaten bana göre çok çok keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor ve hiç sıkıcı değil ama direksiyona geçmiş katillere karşı aman dikkat diyorum bakın 1 aile yok oldu işte varmı telafisi veya keşkesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Yeminle söylüyorum o yolda bırakın 2 şeriti, 3 şeriti birden doldurarak viraja giren insan müsvetteleri gördüm.
    En baştada dediğim gibi yol gerçekten çok hoş, vaktiniz varsa daha konyadan yeni çıkmışken (antalya ya giderken) sola girip kilistrayı gezebilirsiniz,
    daha sonra tınaztepede durup mağarayı gezebilirsiniz,
    dağın zirvesine yakın durup manzarayı seyredebilirsiniz,
    düze indiğinizde gözleme yiyip çay içebilirsiniz,
    yol zaten bana göre çok çok keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor ve hiç sıkıcı değil ama direksiyona geçmiş katillere karşı aman dikkat diyorum bakın 1 aile yok oldu işte varmı telafisi veya keşkesi.

aynen güzel öneriler

• Tatile gidecek ve konya yolunu kullanacak arkadaşlar için uyarımızı yenileyelim.
    Aman arkadaşlar konya-antalya ve antalya-konya arasında ilerisini göremediğiniz virajlarda tırmanma şeridi benim diyerek sollamaya çıkmayın.
    Elinde direksiyon olan cellatlar o yolda kol geziyor olacaklar (defalarca o yolu kullanmış ve yine kullanacak birisi olarak yazıyorum)
    Lütfen azami dikkat.

• bakalım haftaya kullanacağız yolu antalyaya gitmek için

• Yolu kullanan arkadaşlar bayram sonrası güncel yol durumu bilgilerini paylaşmalarını rica ederim temmuz sonra istanbul-konya-antalya yapmayı planlıyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.