Şimdi Ara

Konya-Antalya Yolu Dikkat !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
9.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu açan arkadaş bence çok güzel bir noktaya temas etmiş.Ben de antalyadan gelirken geçen sene bu yolu kullandım.Gerçekten bu yolda yukarı çıkarken ikinci şerit size ait olsa da kural ihlali yapanlar var.Gerçi ben sadece burası değil,tüm 3 şeritli yollarda ikinci şerit bana ait olsa bile burası türkiye olduğu için kolay kolay ucu görünmeyen yerde sollama yapmam.Bence ene tehlikeli yol çeşitlerinden birisi bu üç şeritli yollar.Konu içinde yazan bir arkadaşın dediği gibi ya bu yolllarda çift çizgi olan yerlere refüj koyacaksın ya da hiç bu şekilde yol yapmayacaksın.
  • şimdi daha düzgün o virajlar çift oldu bazıları
  • Cumartesi yine gececegim bu güzergahtan bakarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isparta-Antalya yolu da aynı şekilde. Ama tabi konya-antalya yolu kadar kalabalık değil.

• dün ve bugün o yoldan gidiş geliş yaptım, dün felaket trafik vardı, resmen ankara ve konya antalyaya akıyordu, bugün nispeten sakindi,,, 3 şerit varken 2 şerit size ait olsa bile ileriyi görmeden çıkış yapmayın veya önünüzde başka bir araba sollamaya çıktıysa çıkın, veya dik yokuş varsa çıkın,, dik yokuşta karşıdan gelenler genelde ihlal yapmıyor ama düz veya düze yakınsa 3. şerit ortak kullanılan şerit haline geliyor
  • Yol çok kalabalık şimdi Antalya ya indik bugün ve yarın yola çıkacaklar azami dikkat özellikle Antalya dan Konya tarafı çok yoğun

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Yol çok kalabalık şimdi Antalya ya indik bugün ve yarın yola çıkacaklar azami dikkat özellikle Antalya dan Konya tarafı çok yoğun

Acaba Konya tarafına yoğunluk hafta içi azalır mı ne dersiniz? Şuan Alanya dayım salı günü Konya tarafına geçeceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: escala

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Yol çok kalabalık şimdi Antalya ya indik bugün ve yarın yola çıkacaklar azami dikkat özellikle Antalya dan Konya tarafı çok yoğun

Acaba Konya tarafına yoğunluk hafta içi azalır mı ne dersiniz? Şuan Alanya dayım salı günü Konya tarafına geçeceğim.

Bence azalır.

• bu yolu ayda 3,4 sefer kullandığım için iyice öğrendim diyebilirim. Bu sabah tam 6 da antalya'dan çıktım 8:55 de meram kavşağına geldim.
    Bu yolda sollama serbest olsa bile güvenle sollayabileceğinize emin olmadan araç sollamayın. Bazı noktalarda sollama serbest olmasına rağmen
    görüş mesafesi çok kısa bir anda kafa kafaya gelebiliyorsunuz.
    Alacabel'e gelmeden 2-3 tane geçtikten sonra da birkaç tane U şeklinde viraj var bunlara dikkat edin.
    Konya il sınırına geldikten sonra yolun tehlikli kısmı bitmiş oluyor. Akseki'ye gelmeden ve Seydişehir'e inmeden son virajda radar oluyor ona da dikkat edin. Aynı şekilde konya girişinde de radar oluyor.
  • Bu gelişimizde oha artık bu kadarda olmaz denilecek bir olay yaşadık. Önümüzde nispeten eski ve yavaş bir araç vardı karşı taraftan da sürekli trafik aktığı için 5 dakika falan aracı gecemedik. Sonra bir yerleşim yerine girişinde yol refujle bölünüp genisleyince hızımi artırıp sollamaya geçtim ve oda ne karşıdan ters yöne girmiş gelen bir araç bana sellektor yapiyor. Yani insanlar hayvanlıkta sınır tanımıyor ( hayvanlar alınmasın lafın gelişi hayvanlık dedim yoksa hayvana kurban olsunlar)

• Antalya-Ankara arası bu yolu kullanalım diye bir kaç aklımıza düşmüştü kardeşimin Konya da çalışması nedeniyle ama sanırım en güzeli yine Isparta üzeri gitmek. Hatta bu sene kesin düşünüyordum konyaya uğramayı, yazılanları görünce hiç bulaşmamaya karar verdim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

Antalya-Ankara arası bu yolu kullanalım diye bir kaç aklımıza düşmüştü kardeşimin Konya da çalışması nedeniyle ama sanırım en güzeli yine Isparta üzeri gitmek. Hatta bu sene kesin düşünüyordum konyaya uğramayı, yazılanları görünce hiç bulaşmamaya karar verdim :)

ısparta yolu değil burdur yolunu tercih etmelisiniz,çok daha iyi ve duble yol
  • royal_flush_ kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam, şimdi gps den bakıp rotayı ekliyorum,bu ayın 20 sinde gidişte bu yolu kullanırım kesin, aslında yıllar önce bu yolu kullanmıştık bir iki kez, göl manzarası hâlâ aklımda, Isparta dan ufak tefek bir şeyler alıyordu bizimkiler biraz da ondan o yolu kullanıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

Eyvallah hocam, şimdi gps den bakıp rotayı ekliyorum,bu ayın 20 sinde gidişte bu yolu kullanırım kesin, aslında yıllar önce bu yolu kullanmıştık bir iki kez, göl manzarası hâlâ aklımda, Isparta dan ufak tefek bir şeyler alıyordu bizimkiler biraz da ondan o yolu kullanıyoruz.

göl manzarası 5-10 km sürüyor, geri kalan yol çekilmez, 2 şeritli,yer yer 3 şeritli oluyor ama hatalı sollama çok yapıyorlar 3 şeritin 2 si benim diye güvenme,üstelik acayip bir kamyon trafiği oluyor
    İki kez kamyon altına alacakmış bizi o yolda biraz da o yüzden gitmeyi bırakmış bizimkiler şimdi sordum da. Bakalım tek başıma çıkacağım umarım sorun yaşamam, dönüşte iki şoför olacağız, afyona kadar ben sürmem sakin kullanan dayıma bırakırım. Zaten o da Afyondan sonrasını sevmiyor Ankara içine oradan da Çoruma geçtiğimiz için.

• otobüs firması metro
    Hocam bende Ayın 23 ünde Tokattan Sideye gideceğim.Ankaradan sonra hangi istikameti kullanacağımı size zahmet yazarsanız bende Konya yolunu kullanmam.Geçen sene kemere gittim Afyonda bir gece kaldım.Şimdi hangi rotayı çizmeliyim.Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lujin

Hocam bende Ayın 23 ünde Tokattan Sideye gideceğim.Ankaradan sonra hangi istikameti kullanacağımı size zahmet yazarsanız bende Konya yolunu kullanmam.Geçen sene kemere gittim Afyonda bir gece kaldım.Şimdi hangi rotayı çizmeliyim.Saygılar.

Konya-Antalya Yolu Dikkat !!!

• escala kullanıcısına yanıt
    Haftaiçi azalır yoğunluk çünkü tatil bitti. Bu cuma konyadan alanyaya gittik. Biz giderken sanki antalya ve alanya tarafı konyaya akıyordu. Uzayan konvoylar özellikle kamyon ve tırların yavaş gitmesinden. Biz giderken trafik akıyordu. Dün gece de konyaya aynı yoldan döndük ama tatil dönüşü olduğu için trafik yoğundu. Biz bol bol mola verdik. Ama yolda hararet yapan araç çoktu. Manzarasına diyecek yok ama seydişehirden sonrası çoğu yerde geliş gidiş olduğu içi yol yetersiz kalıyor.

• Zaman zaman kullandığım yol aynı olayları yaşadığım için önümü görmeden sollama yapmam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.