Şimdi Ara

Konuyu öne çıkaralım ( Dolandırıcılık ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
4.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    şu wp den gelen trolleri niye kaale alıyorsunuz?

kesin demişlerdir "herkese paylaşmazsanız öcüler sizi bulur" diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M0meNtS -- 21 Ocak 2024; 14:17:36 >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Yav oraya kadar neler var, hani şu yeni çipli kimliklerle sahtecilik bitecekti, bunlara çözüm olmak için çıkarılmadı mı çipli kimlikler, ee hani sonuç nedir kaybedince yine aynı sıkıntılar yaşanıyor,sözün özü yanlış sistemde doğru iş olmaz..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede insanların çoğu imza atarken neye imza attıklarını okumuyor. Gidiyorsun, çocuğu kursa yazdıracaksin, bir sürü imza atıyorsun, imza attığın kağıdı bile vermiyorlar eğer istemezsen. Okumaya kalkarsan 1 saat sürer, çalışan uflar puflar. Neyi imzalıyorsam mutlaka fotoğrafını çekiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Colda kullanıcısına yanıt

Hocam dava konusu oluyor ama yanlış bilmiyorsam davaya konu olan borcun bir kısmını mahkemenin hesabına teminat olarak yatırmak gerekiyor.Bu da borcun büyüklüğüne göre değişiyor.Eğer bu teminat yatırılmazsa mahkeme devam ederken dahi tüm mal varlığınız icra edilebilip satılabiliyor.Sistem baştan aşağıya saçmalıklarla dolu..

Demirören Haber Ajansıyoutube
    Adana'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kurye olarak evine çiçek getiren kişinin elindeki boş kağıdı teslim tutanağı sanıp imzalayan Şükran Candan'ı (55), 2 ay geçtikten sonra kiracısı 95 bin dolarlık senetle mahkemeye verdi. 1'i yazlık 5 evi, 1 arabası ve 1 motosikleti haciz edilen Candan, kendisini kiracısının dolandırdığını belirterek, Nöbetçi Asliye Ticaret Mahkemesi'ne hacizlerin ve icraların durdurulması davası açtı. Can ÇELİK- Yaşar Can SERİNTÜRK/ADANA, (DHA)- YouTube kanalımıza abone olun: ► DHA: http://bit.ly/dha-ytabone Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) en güncel haberlerini https://www.dha.com.tr 'den takip edebilirsiniz. Sosyal Medya Adreslerimiz ► https://www.facebook.com/dha ► https://twitter.com/dhainternet ► https://www.instagram.com/dha ► https://www.youtube.com/dha #haber #gündem #sondakika
    https://www.youtube.com/watch?v=T-bhW7tjf-k
  • Bella Ciao kullanıcısına yanıt

Yeni kimliklerin bir de şöyle bir sıkıntısı var.Kimliğin üzerinde imzamızda bulunuyor.Yani kimlik kaybolursa ya da çalınırsa kimliği elde eden kişiye bir de imzamızı vermiş oluyoruz.Yani kimliklere neden imza konulur bunu hiç anlamadım.Amaç neydi yani?Sistem baştan aşağıya saçmalıkla dolu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 21 Ocak 2024; 13:45:52 >
  • eskiden cehalet falan derdik ama dolandırıcılık falan yok bile isteye yapılıyor alan da veren de gayet ne yaptığını biliyor, araya kaynayan 3-5 kişi kaideyi bozmaz

• Genelde hep yaslilara yapiyorlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ortalık cahil dolu, noterde yapılmayan vekalet nasıl geçerli olacak? Adam istediği kadar imza atsın bir b*k olmaz. Bilmeden senet filan imzalarsa sıkıntı olurda, araba ev satışı, banka hesaplarını boşaltma vs vs. nasıl yapacaklar.

İmza olaylarından bir şey çıkmıyor, zamanında başımdan geçti gittim yazı örneği ve imza örneği verdim, yarım saat kadar sürdü. TC kimlik numarası gibi, herkesin el yazısı farklıdır, bu yüzden bir şey olmaz.

Dikkat edilmesi gereken senet bence.

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

Boş kağıt imzalamak başka bir şey, senet başka şey, vekalet başka şey.

Paylaşımda vekalet diyor.

• 2023 8. ayda beni aradılar tc bilgin e devlet şifren vs fotoların banka hesapların hepsini biliyoz şu şu bankada hesapınız var falan dediler daha bişey olmadı bana

• erkahn kullanıcısına yanıt
    www.ntv.com.tr
    Noterde rüşvet ağı: 225 milyon liralık ruhsat vurgununda 234 kişi gözaltına alındı
    https://www.ntv.com.tr/galeri/turkiye/noterde-rusvet-agi-225-milyon-liralik-ruhsat-vurgununda-234-kisigozaltina-alindi,RXlqze8IIECGHnZZmUfkJA

Geçen ay bir noter aracılığı ile 100milyonlarca vurgun yapıldı, 10binlerce araç hatalı tescil edildi.

Notere ne kadar güvenebiliyoruz mesela?

• o zaman tek yol imza verirken sacma bir kaç çizgi atmak gerekiyor. elbette imzalanan belge de önemli,içeriğine bakmak gerkir fakat gerçek imzayı kolay kolay kullanmamak gerekir. O zaman da kapıya çiçek getirirler bedavaya.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Azcik sigir olmayan kimse vara yoaa imza atmaz. Artik kargolar bile teslimi temassiz sms sifresi ile yapiyor.

Bi zahmet her yere imza atmayin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trt'de görmüştüm, sadece kimlik numarasıyla yaşlı amcaya firmalar açıp deli borçlar çıkarmışlardı. Saaçma geliyor, imza ve kimlik numarasıyla alakasız bir kişi nasıl at koşturabiliyor ki?

• Ulpro kullanıcısına yanıt
    4 senedir tüm acil no’lar 112’ye bağlandı. Çık artık o mağaradan.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gowlet kullanıcısına yanıt
    4 senedir hiç acil durum araması yapacak kadar acil bir durumum olmadı , belkide daha önceden 112 ye bağlandığını biliyordum ama aktif hafızamda 155 numarası silinmemiş

• Dolandırılmak için senet imzalamanız ya da başka bir şeye gerek yok.
    Birisi size belli bir rakam içeren haciz ihtarname gönderdiği taktirde siz onu kaale almaz, ya da süresi içinde itiraz etmez iseniz, haczi gönderen kişi haciz de belirtilen parayı yada karşılığı malı çatır cayır alır, sonrada günlerce geri almak için uğraşırsınız.
    Eğer iradeniz olmadan yada hile ile bir belge, senet imzalarsanız, bunu alan kişi direk haciz işlemi başlarır yine günlerce uğraşırsınız. Haciz yapılsın yada yapılmasın bu senedin iradeniz dışında alındığını hakime anlatmak çok zor olacaktır sizin için.

• Buna ilamsız takip deniyor. Tebligat geldikten sonra 1 hafta içinde itiraz edilmesi gerekiyor.

Asıl problem şu. Tebligat elinize ulaşmazsa ama muhtar vs.'ye teslim edilirse yine de tebligat size yapılmış oluyor. Haberiniz olmuyor. İtiraz hakkınızı kaçırmış oluyorsunuz.

Her vatandaşın E-devlet'ten Uyap'a giriş yapıp sorgulama ekranından her tür icra/hukuk vs. işlemlere tek tek girip kontrol etmesini öneririm .

Bir kere alakasız bir ilamsız takip yakaladım.

Bir kez de elime geçmeyen ve not da bırakılmayan bir tebligat yüzünden ceza yedim (ki haklı olduğumu düşündüğüm için itiraz hakkını kaçırmış oldum).

• schavelle S kullanıcısına yanıt
    Lanet bir düzenin ve sistemin sonucu bu. ne idüğü belirsiz şahsiyetsiz biri icra gönderse bende ona tiraz etmezsem malımı yiyebiliyorsa, devlet varlığından utansın. Meşhur bir deyim vardır, muddei iddiasını ispatla yükümlüdür. Bu icra ile gelen sahtekarlar hangi iddiayı ispatlamı?ta devlet bunu ciddiye alıyor. Resmen hırsızın ekmeğine yağ sürüyor kanunlarımız. Muz cumhuriyetlerinde olur bunlar diye bilirdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceandark -- 22 Ocak 2024; 23:4:2 >
  • oceandark O kullanıcısına yanıt

O da bir şey mi?

İşini doğru yapmayan işgüzar PTT personelini kim sorumlu tutacak bu yağmadan?

Size ödeme emrini eline geçmesine rağmen lütfedip aramayan ulaştırmaya çalışmayan muhtar gece rahat uyuyacak nasılsa...

Size güncel adres bilgilerinize ulaşım kabiliyetine sahip olmasına rağmen eski ikamet adresinize evrak gönderen kamu görevlilerini kim sorumlu tutacak?

Sistemdeki bu zırvalığı/zorbalığı kanun veya süreç olarak yazan bürokratın hiç suçu yok mu?

Bunlar yetmezmiş gibi sistemdeki açığı kullanan uyanık dolandırıcılar yüzlerce binlerce ilamsız takip gönderiyorlar da milletin malına çökmüyorlar mı?

Bir de kişisel bilgilerimiz defalarca çalındıktan sonra bunları koruyamayan hangi sorumlu hakkıyla bir ceza aldı? Satanlara ne oldu?

Bu kişisel bilgileri ele geçiren ve özellikle yaşlıları filtreleyip onları hedef alanlar caydırıcı ceza alıyor mu?

Ben mantık aramayı bıraktım burası yeni Türkiye. Burada ateş düştüğü yeri yakar. Her koyun kendi bacağından asılır. Herkese kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.