|
Merhaba, benimde talebim olumlu sonuçlandı, para iadesini banka kendi mi yaptı, herhangi bir başvuruya gerek kaldı mı? |
|

|
Merhaba, benimde talebim olumlu sonuçlandı, para iadesini banka kendi mi yaptı, herhangi bir başvuruya gerek kaldı mı? |
|
DASK m2 den hesaplanır bu sebeple sigorta şirketlerince aynı çıkar yaklaşık olarak.Asıl konuya gelirsek, Bankanın konut sigortası yaptırma zorunluğu olabilir (kredi sözleşmesinde madde olarak yazar)ancak konut kredisi çektiğiniz bankadan yaptırma zorunluluğu yok. Dışardan daha uygun fiyata yaptırıp şubeye teslim edip eski olan poliçe iptalini sağlayabilirsiniz.Tabi ilk etapta konut sigortasız şansınızı zorlayın yine iptal için bakalım.Olmazsa 2.yolu denersiniz. |
|
İstediğiniz acenteden teklif alabilirsiniz.Uygun gelen teklifi PDF formatından isteyin acenteden bankadan teyit alın OK derlerse poliçeleştirin bu daha sağlamcı yol olur. Daini mürtehin eklenmesi gerekiyorsa teklif alacağınız yere söyleyin onu da eklesin Poliçeyi keserken.Bu da önemli. |
|
|
|
Hocam bankaya bizzat mi başvurdunuz yoksa mail yoluyla mi iletişime gectiniz? Bir de e-devletten hangi birimden iptal talebinde bulunabiliyoruz. Biraz daha açarsanız sevinirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |
|
Ben Konut Kredisi kullandığım bankadaki temsilci ile 1 haftadır konuşuyorum. Eğer uygun fiyatlı olsaydı Konut Sigortasını yaptıracaktım fakat fiyatından dolayı vazgeçtim. Sadece dask ı yapın onu da sizdeki kredi kartımdan taksitli olarak tahsil edin dedim. Fakat konut sigortası da zorunlu diyip kestirip attı. Ondan sonra yazdığım hiçbir maile dönüş dahi yapmadı, telefonlarıma cevap vermedi bankadaki sorumlu. Konut sigortasının hiçbir şekilde yenilenmemesi, esnek hesabımın bunun için kullanılmamasını belirttim. Fakat ben bunu resmen boşluğa söylemişim gibi otomatik olarak bakiyem eksiye düşülerek hem dask hem de konut sigortası yenilenmiş. Hem de dask ı da kredi kartından değil, kafalarına göre esnek hesaptan tahsil etmişler. Ben de bu konu ile ilgili Edevletten bankalar birliğine şikayette bulundum. Şikayetvar a da yazdım. Haftaya da banka ile görüşeceğim tekrardan. Yaptıkları tamamen işgüzarlık ve kesinlikle kabul edilemez. Ayrıca her yıl gerçekleşen bu otomatik yenilemenin de iptali için bastıracağım. |
![]() Didier Yves Drogba Tébily #11
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beykana -- 16 Mart 2024; 21:44:15 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |