Şimdi Ara

(Konut Kredisi) Beraberinde Yapılan Sigorta İptalleri 2021 TBB OLUMLU KARAR ÇIKTI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
10
Favori
9.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

    Merhaba, benimde talebim olumlu sonuçlandı, para iadesini banka kendi mi yaptı, herhangi bir başvuruya gerek kaldı mı?

  • Bende halkbanktan konut kredisi kullandim neleri iptal edip neleri geri alabiliyoruz yada hayat sigortasini fln baska iptal edip baska yerden yaptirabiliyomuyuz? Bes yapildi onun icin ne yapiyoruz
  • Arkadaşlar masrafları sigortaları vs iade aldığımız için banka yeniden kredi durumunda zorluk çıkarıyor yada yüksek faizden kullandırıyor diyenler var bu doğru mu?
  • Arkadaslar bende halkbanktan konut kredisi kullanicam.hayat sigortasini falan disardan yaptirayimmi kabul ediliyor mu? Birde fiyat cok uygun cikiyor mu? Hayat disinda hangi sigortalar cok yuksek onlar icinde teklif alayim disardan
  • Arkadaslar dask,konut ,hayat yapilan bu 3 sigorta her yil otomatik yenilenmesin diye ne yapmam gerekiyor bunu nasil iptal ettiricez kendi sigortacimdan yaptirmak istiyorum seneye
  • Arkadaşlar ben 2020 başında konut kredisi çektim. Banka bu zamana kadar her yıl Dask ve Konut Sigortası yaptırıyor. Zorunlu tutarak. Bu sene fiyatlar çılgın hâle gelmiş ve onayınıza istinaden otomatik yapıldı diye bana SMS geldi. Benim onayım olmadı. Dask hadi neyse, onu yaptırırım zaten de Konut Sigortası 5 bin TL'nin üzerinde. Bunu nasıl halledebilirim? Banka ile her yıl konuşuyorum bu ikisi zorunlu diyip iptal etmiyorlar ama bu defa fiyat çok yüksek. Şikayet Var'da şikayetler başlamış ama ben kalıcı bir çözüm ile çözmek istiyorum.
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt

    DASK m2 den hesaplanır bu sebeple sigorta şirketlerince aynı çıkar yaklaşık olarak.Asıl konuya gelirsek, Bankanın konut sigortası yaptırma zorunluğu olabilir (kredi sözleşmesinde madde olarak yazar)ancak konut kredisi çektiğiniz bankadan yaptırma zorunluluğu yok. Dışardan daha uygun fiyata yaptırıp şubeye teslim edip eski olan poliçe iptalini sağlayabilirsiniz.Tabi ilk etapta konut sigortasız şansınızı zorlayın yine iptal için bakalım.Olmazsa 2.yolu denersiniz.

  • EXUBERT kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Dask konusundaki fiyat geçen senenin en az 2 katı olsa da çok önemsemedim ancak konut kredisi 5150 TL civarında çıkınca, bu da geçen senenin 5 katı yanlış hatırlamıyorsam, buna isyan ettim artık. Verdiğiniz bilgi benim için çok önemli. Teşekkür ederim. Araştırayım diğer fiyatları. Umarım hepsi böyle yüksek değildir.
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    5 kat çok yüksek gerçekten.Yapılan policenin daha uygun fiyatlı alt paketlerini de sorabilirsiniz.Mesela 5klık police yerine daha ekonomik atıyorum 2-3k lık bir police de olabilir.Gereksiz Teminatları ekleyip ya da gereksiz limitlerini yükseltip fiyatı da artırıyorlar. Ben bir konut sigorta policesinde uçak çarpması teminatıni bile görmüştüm. :))
  • EXUBERT kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam yalnız hiç yaptırmadım bu bankanın dışında Konut Sigortası olarak. İlginç gelebilir ama bu Konut Sigortası için kimden teklif alınabilir ki başka? Farklı banka olabilir aklıma gelen. Acaba sigorta, kasko yaptırdığım acente bunu da yapar mı? Online olarak teklif hiç almadım araç için. Bunun için alınabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Conqueror26

    Anladım hocam yalnız hiç yaptırmadım bu bankanın dışında Konut Sigortası olarak. İlginç gelebilir ama bu Konut Sigortası için kimden teklif alınabilir ki başka? Farklı banka olabilir aklıma gelen. Acaba sigorta, kasko yaptırdığım acente bunu da yapar mı? Online olarak teklif hiç almadım araç için. Bunun için alınabilir mi?

    İstediğiniz acenteden teklif alabilirsiniz.Uygun gelen teklifi PDF formatından isteyin acenteden bankadan teyit alın OK derlerse poliçeleştirin bu daha sağlamcı yol olur. Daini mürtehin eklenmesi gerekiyorsa teklif alacağınız yere söyleyin onu da eklesin Poliçeyi keserken.Bu da önemli.





  • EXUBERT kullanıcısına yanıt
    Mesajınızı yeni gördüm. Not aldım, çok teşekkür ederim.
  • 3 ay önce e devlet üzerinden başvuru yaptığım konut kredisi iptali için bugün sonuç maili geldi ama ben birşey anlamadım. Bilgili arkadaşlar fikir verebilir mi , şimdi ben iptal ettirdim bunu alacam mı?

    (Konut Kredisi) Beraberinde Yapılan Sigorta İptalleri 2021 TBB OLUMLU KARAR ÇIKTI
  • cgty89 C kullanıcısına yanıt

    e devlete yapışmış olduğunuz dilekçe örneğini paylaşabilirmisiniz?

  • pasaTUNIG kullanıcısına yanıt
    Paylaşımdan 3 gün sonra bankadan mail geldi ve ödenen tutarlar geri iade yapıldı hocam. İptal olmuş sigorta
  • cgty89 C kullanıcısına yanıt

    Hocam bankaya bizzat mi başvurdunuz yoksa mail yoluyla mi iletişime gectiniz? Bir de e-devletten hangi birimden iptal talebinde bulunabiliyoruz. Biraz daha açarsanız sevinirim.

  • Ben Konut Kredisi kullandığım bankadaki temsilci ile 1 haftadır konuşuyorum. Eğer uygun fiyatlı olsaydı Konut Sigortasını yaptıracaktım fakat fiyatından dolayı vazgeçtim. Sadece dask ı yapın onu da sizdeki kredi kartımdan taksitli olarak tahsil edin dedim. Fakat konut sigortası da zorunlu diyip kestirip attı. Ondan sonra yazdığım hiçbir maile dönüş dahi yapmadı, telefonlarıma cevap vermedi bankadaki sorumlu. Konut sigortasının hiçbir şekilde yenilenmemesi, esnek hesabımın bunun için kullanılmamasını belirttim. Fakat ben bunu resmen boşluğa söylemişim gibi otomatik olarak bakiyem eksiye düşülerek hem dask hem de konut sigortası yenilenmiş. Hem de dask ı da kredi kartından değil, kafalarına göre esnek hesaptan tahsil etmişler.


    Ben de bu konu ile ilgili Edevletten bankalar birliğine şikayette bulundum. Şikayetvar a da yazdım. Haftaya da banka ile görüşeceğim tekrardan. Yaptıkları tamamen işgüzarlık ve kesinlikle kabul edilemez.


    Ayrıca her yıl gerçekleşen bu otomatik yenilemenin de iptali için bastıracağım.





  • Garanti Bankası bana iptal edemiyoruz dedi. Eureko sigortayı aradım banka aracılığı ile yapıldığı için bankanın onay vermesi lazım orayla görüşün dedi. Şubeye gidip burda ilk sayfalardaki tbb kararini gösterdim ve iptal etmeyecekseniz bana yazı verin dedim. Hukuk birimine sormamız lazim yazı verebilmek için dediler tamam dedim. Bunun için bize bir sigorta iptal dilekçesi, vade yenilenmesini kabul etmedigime, doğacak primlerden sorumluluk kabul etmeyeceğinize dair yazın sonuna da olumsuz sonuçlanması durumunda yazı verilmesini talep edin diye dilekçe yazın dediler yazdım. Dün bunları yaptım amacım yazı alıp tbb ye başvurmakti ama bugün euroeko sigortadan mesaj geldi iptal talebiniz olumludur diye. Kısacası diretince yazı bile vermeyip direkt iptal etmişler. Yıllık 4 bin gibi bir prim çıkıyordu bana. Paranızı çöpe atmayın iptal etmiyoruz derlerse hemen geri adım atmayın. İlk sayfada kapı gibi emsal karar var TBB nin. Orada diyor ki : sigorta ettirmek kredi alanın sorumluluğundadır.
    Bankalar para kazanmak için yokuş yapıyor geri adım atmayın.




  • The Schuey kullanıcısına yanıt
    Önce şubeme gittim, iptal olmuyor dendi. Bankaya mail yolu ile iptal talebinde bulundum, olmayacağı dönüşü geldi. Gelen bu mail ile e devletten ‘bireysel müşteri hakem heyeti / türkiye bankalar birliği’ hizmetinden talepte bulundum. Burada zaten gerekli adımlar ilerliyor sizi yönlendiriyor. Eksik yada ekstra bir bilgi belge gerekirse mail yolu ile dönüş yapıyorlar. Bu işlemlerden yaklaşık 3 ay sonra karar çıktı ve akabinde banka kesilen tutarı hesapıma geri yatırıp sigortayı iptal etti.
  • Benden de bu sene 6.700 kesmişler. Geçen sene 1.000 küsür gibi bir fiyat vardı. Çok fahiş artış yapmışlar. Bankaya başvursam iptal etmemekte direteceklerini bildiğim için direk E-devlet üzerinden özel konut sigortasının iptali ile bundan sonra iznim olmadan yapılmaması için tüketici hakem heyetine başvurdum. Bakalım sonuç ne olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beykana -- 16 Mart 2024; 21:44:15 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.