Şimdi Ara

(Konut Kredisi) Beraberinde Yapılan Sigorta İptalleri 2021 TBB OLUMLU KARAR ÇIKTI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
21
Favori
30.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, ben itirazlarımı e devlet üzerinden bireysel müşteri hakem heyeti kısmından yaptım. Neyse zaman geçti e devletten başvuru durumunu sorgula dediğimde hiçbir şey çıkmıyor. Ama bana gelen mailden başvuru numarası ve TC ile sorguladığımda başvurunuz inceleniyor işte sonuçlanınca dönülecek tarzı bir şeyler yazıyor. Sizlerde de böyle mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fotoburak F kullanıcısına yanıt
    Bu sefer risk almak istemedim çünkü pat diye hesaptan para çekiyorlar. Bankadan SMS mesajı gelince geçen yıl yaptırdığım sigortanın süresini 1 yıl daha uzattım. Her sene böyle olacak galiba .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar. 2020 yılından beri Ziraat Bankası konut sigortasını benden zorla tahsil etti. Bu sene artık mail yoluyla çok sıkıştırdım. Dönüşlerini bekliyorum. Geriye dönük diğer sigorta poliçe bedellerini iadesini alabilir miyim acaba? Fikri olan var mı bu konuda. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Burada yazılanların hepsi 15 gün cayma hakkı süresini geçti mi? Bilmeyen arkadaşlar için; ilk 15 gün koşulsuz şartsız cayma hakkınız var.

• ailem güvende poliçesi, özel konut poliçesi, eşya koruma poliçesi (bunlar 20 bin), dask
    hayat sigortası (34 bin),
    ekspertiz (18 bin)
    kredi tahsis ücreti (20 bin), bir de ayaküstü bes...

Forumlarda dask ve konut sigortası dışında hepsinin iptal edilebildiğini, konut sigortası içinse daini mürtehinle 2 katı teminatı yarısına dışarıdan poliçe yapabileceğimi ve onların önerdiğiyle değiştirebileceğimizi okudum.

Fakat ziraat bankasından bir tanıdığa sorduğumda, ilk sene asla iptal etmememi, kredinin etkilenebileceğini söyledi. Krediyi veren bankacı da aynı şeyi söylemişti.

Hangisi doğru bilemedim, 30 evrak imzaladım, içinde böyle bir bilgi varsa bilmiyorum.

Özetle, bu masrafların en azından zorunlu yapılan bu gereksiz sigorta poliçelerini iptal edebilir miyim? Bunun yöntemi nasıl olmalı? Sadece eposta (hangi adrese?) ile dilekçemi iletsem iptal etmek zorundalar mı?

Satış işlemi haftaya tamamlanır tamamlanmaz, varsa bir yasal süresi dolmadan başvurmak istiyorum.

• Arkadaşlar bankanın 14 bine yenileyeceği poliçeyi dışarıdan 4bine yaptırabiliyorum. Ama yaptırdıktan sonra bankanın da yenilemesini engellemek için ne yapmalıyım?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.