Şimdi Ara

Konut fiyatları sert düştü %9.9

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Almanya’da konut fiyatları yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 9,9 gerileyerek, 2000’den beri en sert düşüşü gösterdi.

    Aynı şekilde İngilterede de 2009 dan beri ilk defa 4,6 oranında sert bir düşme var. Tüm Avrupa da az da olsa düşüşler bekleniyor.

    Türkiye de bundan etkilenerek bir düzeltmeye gidevilir, malum balon var. Ev sahipleri üzülececek ama parası olan evi Avrupadan alır, burdaki evler malum depremde yıkılıyor.

    https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/almanyada-konut-fiyatlari-sert-dustu-2122258?utm_source=Anasayfa&utm_medium=Ekonomi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bizde balon yok.


    Yıllık 850 bin konut ihtiyacı var ve biz ortalama 550 bin üretebiliyoruz. Aradaki fark enflasyonu doğuruyor. Konut fiyatlarının düşmesi için çok fazla konut yapılması lazım ki o da çok zor. Daire maliyeti ortalama 1,5 milyon oldu.

  • konut fiyatlarında balon yok. bankalardan kredi çıkmadığı için fiyatlar yükselmiyor. yani konutu alacak olan kişi kredisizlikten dolayı çok yüksek meblağlara çıkamıyor. yoksa ortalıkta satış için müşteri arayıp alıcı bulamayan hiçbir ev yok. kimse evini elden çıkartma derdinde falan değil. konut almak isteyen müşteri kırmızı halıyla karşılanmıyor. tersine ev almak artık daha zor ve gitgide zorlaşacak. çünkü kredi çıkmayacak.

    2018-2020 arası "büyük balon var, sakın ev almayın" denilen dönemde ortalık satış ilanında olup müşteri bulamayan ev doluydu. ve o dönemde devlet bedava kredi veriyodu, millet gene de ev almaya yanaşmıyordu. o dönemde ev alanlar çok rahat ettiler çünkü hem kredi faizleri aşırı düşüktü, hem de sonrasında gerçekleşen enflasyonlar nedeniyle kredi taksitlerini enflasyon ödedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Ev sahipleri üzülececek ama parası olan evi Avrupadan alır, burdaki evler malum depremde yıkılıyor.

    arkadaş bu cümleyi yazarken 2018-2020 arasınını tekrar yaşanacağını düşünerek yazmış. hani ev sahipleri satmak için yalvaracak ama alıcı olan kişiler burun kıvıracaklar gibi.

    ev sahiplerinin üzüleceği falan yok. tersine, ev sahipleri bir eve sahip oldukları için şükretmeye devam edecekler çünkü her geçen sene ev sahibi olmak daha da zorlaşacak.

    fiyatlarda balon da yok. 2018'de 100 bin liraya satılan Cupra şuanda 1.6 milyon olmuşken kimse ev fiyatında balon var demesin.

    özetle: emlak balonu patlayacak da bedavadan ev sahibi olacam hayali kuran varsa, unutsun o hayalleri. o bedava ev sahibi olma olayı bir kere oldu 2018-2020 arası, birdaha da kolay kolay olmayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 23 Eylül 2023; 11:42:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • gel al bremın. tutan ne? %5 aylık faiz oranları mı? yoksa uçmuş ev fiyatlarımı? artık orta halli çalışan iki birey bie ev alamıyor. hala boşa almanya övme peşindesiniz. gelin yaşayın. anca gidip paket işlerinde gün sayarsınız. amerikancı sadık, sabit bir solcuysanız, facebook, insta, youtube işlerinde çalışabilirsiniz.

  • Fiyatlar düşmez sadece yükselmez.


    Araba piyasası da batıyor deniyor sarı sitede 15 favori ilanımdan 1 haftada 7-8 tane kaldı yarısı satılmış.

  • Almanya’da Konut Kredisi

    Yabancılar, yıllık %1,5-2 faiz oranıyla gayrimenkulün değerinin %50-70'i tutarında kredi alabilirler.

    Almancılar gider Almanyadan 300-400 bin euro ya neredeyse faizsiz daire alır, hemide depremde yıkılmaz, zaten buradaki gibi orada sık deprem olmuyor. Kira gelirleri de yüksek olur.

    Bu fahiş fiyatlarla, Türkiye emlak pazarını da, aynı turizmde olduğu gibi kaybeder, sonra yerli ve milli değerlerine döner, yeni fiyatlandırmaya gitmek zorunda kalır.

    https://tranio.com.tr/germany/adt/residential-complex-in-furth-1991085/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faizler %3-5e yükselmiş, maaşlar pek artmıyor bilakis maliyetler artıyor enflasyon nedeniyle tabii ki satışlarda düşüş olacak... Türkiye dünya ekonomisiyle parelel gitmiyor zaten fazla çalışan yok pandemide oluşan açığı Suriyeli Afgan Pakistan Afrikalı ile dolduruluyor . Ayrıca bizde de faizler artıyor Euro bazlı fiyat düşüşleri ve satışların düşmesini bekleyebiliriz ülkemizde de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakın mültecileri, göçmenleri yollamayı. Şu saatten sonra sınırdan hiç kimse giremeyecek artık deseler yarın gene fiyatlar düşmeye durma noktasına gelir. Sürekli akın akın mülteci geliyor. Karşı binada 2 dairede Suriyeli vardı. Ülkelerinden akrabalarını getire getire komple binaları Suriyeli oldu. 12 daire komple Suriyeli. Şimdi onlarda akrabalarını getirirler. 5 sene içinde mahalleyi Suriyeli yaparlar zaten. Biz azınlık durumda kalırız. Bunlara bina mı yeter. Yap yap geliyorlar sürekli. Apartmanları çocuk kreşi gibi. Heryerden çocuk fırlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya'da ki son 25 yıllık ev fiyatları artışına baktım bir nevi kardan zarar gibi bir şey olmuş.


    Ev fiyatları aşırı uçmuş şimdi ucundan düşüyor sadece...


    Yani oran olarak tamam düşmüş ama 2015 lerden 100 birim olan evler 220 birim olmuş. Bu yıl 200'e düşmüş Almanya için.


     Konut fiyatları sert düştü %9.9



    Bizde ise 3-5 sene önce 500 bin TL olan evler 5 milyon TL oldu :) Yüzde 10 düşüş kurtarmaz bizi...

  • Trde hayatta düşmez
    Yandaş canolarinhepsi bu isin içinde o yüzden hükümet kuyumcu terazisi gibi ayarliyor arzı talebi krediyi
    Zoraki bi barinma krizi var o nedenle
    Kiracıyi ev sahibini arsa sahibini ev almak isteyeni ev satani heeeerrrkesi bu kadar mutsuz etmeyi bu sekilde basariyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupada yavastan yeni dunya hazirliklari var. Insanlarin mal sahibi olmasi zorlasacak. Ev sahibi olanlarsa cikarilacak duzenlemelerle iskenceye ugrayacak. Almanyada hukumet ev sahiplerini evlerini yeniden restore etmeye zorlayacak yasa uzerinde calisiyor. Daha oncede dogalgazin yasaklanmasiyla doglagazsiz sisteme gecis icin ev sahiplerine masraf cikarilmisti. Bu is ev sahipleri bikip evkerini satip kurtuldum diyene dek surecek. Benzer seyler tum dunyada haliyle ulkemizdede yasanacak. Bu sebeple ilerde evler dahada dusecek ve alanida olmayacak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizim mahallede acayip düştü fiyatlar. Pandemi öncesi 250bin olan ev şimdi 1,8 milyon. Son iki haftadaysa koskoca 50bin falan düştü. Yakında yoldan geçen ev alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüksek enflasyon sebebiyle parasını korumaya çalışan herkes evlere saldırdı. ev fiyatları bir anda inanılmaz yükseldi. bırak parayı enflasyondan korumayı, Enflasyonun da üstünde getiri sağladı

    ama parasını konuta bağlamak isteyenler bağladı şimdi ister istemez eve talep azalıyor. çünkü geriye kalanlarda ev alacak para yok.


    Almanyadaki durum farklı resesyon... faiz artışları ekonomiyi yavaşlattı ev fiyatları düşüyor. Aynı durum amerika için de geçerli




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he_man -- 24 Eylül 2023; 0:21:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.