Şimdi Ara

KONUMUZ CEHALET (İÇERİ GEL TARTIŞALIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

-Biz cahil dediğimiz vakit, mutlaka mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğim ilim, hakikatı bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okuma bilmeyenlerden de hakikatı gören hakiki âlimler çıkar.-

-Türkiyeyi nasıl cehaletten kurtarırız arkadaşlar günümüzde öğretmenlerimizde bile aşırı cahillik var herkes kendi içine kapanmış kimse kimsenin fikirlerine saygı duymuyor , herkeste bir kızgınlık , herkete bir çok bilmişlik hakim ne yapmamız gerek insanları aydınlığa,farklı fikirlere saygı duymaya,hoşgörüye,iyiliğe,insanlığa, ulaştırmak için ?

-Herkesten ciddi cevaplar bekliyorum , herkes cehaleti nasıl temizleyeceğimiz hakkında önerilerde bulunursa sevinirim.

• şimdi biz bu cahil topluma son 15 senede ulaşmadık...tee köy enst. kapatılmasından beri adım adım nakış gibi işlediler...süreci tersine çevirmek çok zor..modern çağdaş bir eğitim sistemi ile en az 3 nesil yetişmesi lazım ki toplum cehaletten kurtulsun...

üniv. okumuş diplomalı cahiller bu eğitim sisteminin en büyük sorunudur mesela

bizim insanımız hakkını savunmayı bilmez mesela...haklarını da bilmez..aidiyet bağı da çok zayıftır..telekom limanlar fabrikalar diyorsun banane diyor.bana dokunmayan yılan der başka da bişey bilmez..beyni kilitlidir yeniliğe ve yeni şeyler öğrenmeye karşı..eğitemezsin anlatamazsın

yapılacak çok şey var ancak boşuna yazmaya gerek yok yaptırmazlar. geçmiş olsun
  • şimdi biz bu cahil topluma son 15 senede ulaşmadık...tee köy enst. kapatılmasından beri adım adım nakış gibi işlediler...süreci tersine çevirmek çok zor..modern çağdaş bir eğitim sistemi ile en az 3 nesil yetişmesi lazım ki toplum cehaletten kurtulsun...

üniv. okumuş diplomalı cahiller bu eğitim sisteminin en büyük sorunudur mesela

bizim insanımız hakkını savunmayı bilmez mesela...haklarını da bilmez..aidiyet bağı da çok zayıftır..telekom limanlar fabrikalar diyorsun banane diyor.bana dokunmayan yılan der başka da bişey bilmez..beyni kilitlidir yeniliğe ve yeni şeyler öğrenmeye karşı..eğitemezsin anlatamazsın

yapılacak çok şey var ancak boşuna yazmaya gerek yok yaptırmazlar. geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 28 Aralık 2017; 13:42:24 >
  • Mesele birazda inanç ve önyargı. Dini inancın da mutlaka etkisi var ama, "gözümle görsem inanmam" diyenlerin olduğu bir ülke burası. Tarihsel olaylardan tut, uzay araştırmalarına kadar her konuda bu bazı adamlar gerçekten aklını kapatıyor.

Maddi, elle tutulur gerçeklerde anlaşsak sorun neredeyse kalmaz.

Çocuklara, gördükleri her olay karşısında önce düşünüp irdelemeyi öğretmek lazım.

Forumdaki trollerin bazıları gerçekleri zaten biliyor ama para için salağa yatıyorlar. Gerçekten görmeyenler içinse öğrenmelerinin tek yolu var, duvara toslamaları. Böyle bir şey istemem ama büyük oranda ekonomik veya fiziksel zarar görmeleri belki gözlerini açar belki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitimi, hukuku, adaleti şeffaflaştırarak, bilime ve teknolojiye sarılarak cehaleti yenebilirsiniz. Şu an aynı iktidarımızın yaptığı gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dumisini

Eğitimi, hukuku, adaleti şeffaflaştırarak, bilime ve teknolojiye sarılarak cehaleti yenebilirsiniz. Şu an aynı iktidarımızın yaptığı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 28 Aralık 2017; 14:8:52 >

• Dumisini kullanıcısına yanıt
    sağlam CSB yazıyorsun mübarek
  • lazer__ kullanıcısına yanıt
    Bunların hiçbir önemi yok. Hukukun ve adaletin teminatı olarak bizler yeteriz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dumisini

Bunların hiçbir önemi yok. Hukukun ve adaletin teminatı olarak bizler yeteriz.

çevir çevir eeeee sonra
    Yeterli cevabı verdiğimi düşünüyorum. Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.

• KONUMUZ CEHALET (İÇERİ GEL TARTIŞALIM)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Sevdadır Türkiye -- 28 Aralık 2017; 14:52:20 >
  • ups
  • Başörtülü kızları üniversiteye almazsanız muhafazakar kesimde sola karşı bir tepki olur. İsterse tüm CHP bilim adamı olsun, dine düşman tavır sergiledikçe (gerek politik olarak gerekse sosyal medyadaki seçmen kitlesi olarak) İzmir ile yetinmeye mahkumsunuz. Soruya cevap vermek gerekirse de eğitim sadece bu iktidarın değil, yılların sorunu. Düzeltmek için de gerekli politikayı uygulamıyor hiçbir iktidar çünkü hepsi oyunun düşeceğini biliyor. Ayrıca medya da eskisi gibi değil. Medya sayesinde partiler iktidarlığını sürdürür. Misal 2010 öncesine kadar bir TV kanalında her görüşten insan olur, tartışma yapılırdı. İnsanlar terör eylemine karşı hep birlikte tepki gösterirdi. Muhalefet, iktidarın yanlışlarını kendi başına reddederdi, yani şuanki gibi ABD'den, AB'den medet ummazdı. Veya Enis, Selo gibi insanlar için adalet diye cıyaklamazdı. İki taraf da yozlaştı 2010'dan sonra. Ama AKP daha başarılı oldu ve CHP denen oluşumu tamamen pasifize etti. Şuan ülkede oy verecek parti olmadığı kanaatindeyim. 2019 seçimlerinde 2.tura kadar kimseye oy yok eğer şuanki durum değişmezse ama 2.turda Kemal veya Meral aday olursa ben Erdoğan'a oy vereceğim.

2. Fotoğraf görüldüğü gibi değil araştırdıktan sonra gel buraya yaz
    Yaptığınız da bir cehalet örneği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanetr -- 28 Aralık 2017; 22:0:42 >
  • İstanbul Times Tv YOUTUBE kanalını izleyin anlarsınız. Seviye yerlerde. Şu ortamı savunanlara muhabir kız neden diye soruyor, adam "bilmem, işte, öyle" diyor.

https://youtube.com/channel/UCznTWeEx990YwHOICGWF-Kw

• konu sahibi okumanın cehaleti gidermediğinden bahsetmiş. ama ne hikmetse neredeyse bütün yazı yazanlar öğrenim istatistiğine göre yorumlarda bulunmuş.

gerçekten ciddi anlamda tartışılacağına inansam birkaç kelam ederdim ama görünen yine diğer konularda olduğu gibi siyaset üzerinden kelamlar yazılacak ve ya konu kapanacak yada silinecek

hayırlı cumalar
  • Ülkemizin sorunu dar görüşlü ve inandıkları, kabul ettikleri ideolojileri ekstrem yaşayan asla ve asla sorgulamayan, bu biiiiyle diyenlerdir.

• Eskiden cahil, cahil olduğunu bilirdi. Şimdi cahillikle övünür oldu Recep İvedik gibi. Bu cahilik yüzüne vurulunca da hemen hakaretlerle savunmaya geçiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cahille tartışılmaz gördün mü uzaklaşacaksın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.