< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asilzade101 -- 31 Ağustos 2018; 13:38:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asilzade101 -- 31 Ağustos 2018; 13:38:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
eskiden sayısalın demirbaş bölümüydü bunu bilgisayar mühendisliğine kaptırıyor.bilgisayar mühendisliğine olan istek doyum noktasına ulaştığında tıp bu özelliğini kaybetmiş olacak.(olması gereken bu zaten.)
tm'de de buna benzer bir durum var.hukuk puanları yerlerde sürünüyor.ekonomi puanları uçmuş. bu sonuçlar bana ümit verdi.demekki insanlar kendilerini geliştirme ihtiyacı duymadan 6 sene ezber yapmanın çoğunlukla toplumun yaşlı kesiminden takdir görmek için o kadar da doğru bir tercih olmadığını anlamışlar.yabancı dilin,yazılım öğrenmenin,dünyanın siyasal konjonktüründe ulus devletlerinin yerini şirketlerin almasının ve bunun yarattığı sonuçlar öğrenciler tarafından irdeleniyor ve hayatlarına bu bilgiler ışığında yön veriyorlar. zaten tıpın kontenjanının artmadığı 1 sene yok yakında diş hekimlerinin düştüğü duruma düşmemeleri için hiçbir sebep yok. (evet biraz agresif yazmıştım şimdi editledim. Tıpçı arkadaşlarımızdan da biraz özeleştiri bekliyorum.liseden arkadaşlarımın %80'i tıpa gitti ve 1 sene boyunca ne dil öğrendiler ne bir hobi edindiler.kendilerine neden diye sorduğumda zaten işimiz garanti ne gerek var ki diyorlar. Ben bu anlayışa karşı çıkıyorum ve insanların uluslararası alana açılabilecek şekilde kendilerini geliştirmelerinin zorunlu olduğunu savunuyorum.) |
Atatürk tıp bu sene 471,85 puan ile kapatmış. 472 puan yığınsalda 14.995.
Son 3 yılı Atatürk üzerinden gidecek olursak 14.000, 14.600, 15.100. Kontenjan artışları, yeni açılan üniversiteler vs. Gülhane ilk 10 bine yerleşti, İzmir Bakırçay ve Demokrasi de yine ilk 12.500 içerisine yerleşti. Sadece bu 3 fakültede 200-300 'e yakın kontenjan var. Diğer üniversitelerde de her sene ortalama 10-20 kişilik kontenjan artışı oluyor. Bunlar göz önüne alındığında bence değer kaybetme söz konusu değil. |
İlaç firmaalarıyla anlaşıp Antalyada 1 hafta her şey dahil tatil karşılığında ayda en az 50 hastaya belirli ilaçları yazmak için anlaşan doktorlar bu kutsallığın neresinde. Tamam her mesleğe mensup insanların iyisi de kötüsü de vardır fakat Türkiyede tıp ezici çoğunlukla para için tercih edildiği için antidepresan kullanımında amerikayla yarışıyoruz.ilaç şirketleri Türkiye gibi bir pazarı nasıl bu kadar geç keşfettik diye hayıflanıyorlardır büyük ihtimalle
Kutsallık olayı da aşırı zorlayıcı tıp derslerinin mezun olunca kazanılacak paraya değmeyeceğini anlayan tıpçılar tarafından ortaya atılmış bir şeydir.bunu çapa tıpa giden bir arkadaşım söylemişti hayran kalmıştım bu kadar açık sözlü olmasına :D Tıpa giden dostlarım bana sinirlenmeyin temiz niyetlerle insanlara yardımcı olacak araştırma yapanlara ve bunun için çalışanların yeri bizim için çok farklı fakat ülkenin gelişmesi için artık zeki insanların yazılıma ve girişimciliğe yönelmesi gerek |
Yozgat Tıp'ın puanı Hacettepe PC ile aynı.
Çok bilinçlenmişiz harbiden. |
40 binden 50 bine çekip kontenjan artırırsan ve her yıl böyle fazla adam mezun olursa illa değer kaybeder dişte tıpta.
Bilgisayar mühendisliği bu ara revaçta güzel bölüm önü açık gayet eee de ufaktan hareketlenecek gibi inşaat ve makine de ufaktan değer kaybediyor. Dofuberin dediği gibi hukuk yerlerde sürünüyor ekonomi işletme gibi bölümler değer görmeye başladı sanırım yeni bir dönem başlıyor. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dofuber -- 31 Ağustos 2018; 13:13:41 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakultasaian -- 31 Ağustos 2018; 12:22:06 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordinaryus Prof. Dr. -- 13 Şubat 2021; 3:12:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|