Şimdi Ara

İbn Haldun Üniversitesi [Sorularınızı Alabilirim] (Tüm Kontenjanlar %100 Tam Burslu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
4
Favori
5.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Umarım YKS serüvenini başarıyla, kazasız atlatmışsınızdır. 2013'ten beri forumu kullanıyorum sınava hazırlık ve tercih sürecinde bu forumdan çokça istifade ettim. İbn Haldun Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Her yıl açtığım gibi bu yıl da tercih yapacak arkadaşlara yardımcı olmak için bu konuyu açıyorum.

Üniversiteyle alakalı bilgi alabileceğiniz bazı adresleri paylaşacağım. Hatırlatma olarak bu yıl yeni kampüsün inşaatı tamamlandı ve şu an geçiş yapılıyor dolayısıyla fakülte binaları, yurtlar yeni kampüste olacak galeri linkindeki yerleşke eski yerleşke.

Aklınızdaki sorularla ilgi hem bu konu hem de özel mesaj yoluyla soru sorabilirsiniz.

İbn Haldun Üniversitesi Ana Sayfası

Neden İHÜ LİSANS

Aday Öğrenci Sayfası

Kontenjanlar ve Puanlar

Burs Olanakları

Sayılarla İHÜ

İHÜ Hakkında

İHÜ'de Hayat

Galeri

Yurtlar

Kütüphane

Tercih tanıtım günleri devam ediyor bu arada, kampüse servisler var, Ayrıntılı bilgi: Tercih Tanıtım Günleri

Güncel Kontenjan ve Puanlar:

İbn Haldun Üniversitesi [Sorularınızı Alabilirim]  (Tüm Kontenjanlar %100 Tam Burslu)

Tanıtım Filmleri:

ve

Bu yıl inşaatı yeni biten Külliye'ye geçiş yapılacak: (https://www.ihu.edu.tr/ibn-haldun-universitesi-kulliyesi-eylul-2020de-aciliyor/ )

Yeni Külliye'den

Öğrencilerin anlatımıyla okudukları bölümler:

Argüman Fabrikası'nın Tercih Sohbetleri serisinden videolar:

İbn Haldun Üniversitesi sosyal medya hesapları da şu şekilde:

https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/ibnhalduni/

twitter.com
    İbn Haldun Üniversitesi (@ibnhalduni) | Twitter
    https://twitter.com/ibnhalduni

https://www.facebook.com/ibnhalduni/
    https://www.linkedin.com/company/ibnhalduni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disenchantment -- 14 Ağustos 2020; 16:4:55 >

• Tamam kardeşim bu bilgiler bana yeter...aldım ben cevabımı üni açılırken bir problem yoktu da son 2 sene mi gündeme geldi bu? (tahsis edilen arazi ,kredi yapılanması vb için kimin altına imza attığı belli o zaman altına imza atan şuan aynı imza ile kapattı mesele bu) Siyasi hesaplaşma vardı gücünü kullandı olayları kanalize etti ve kapatıldı demekle bir şey kaybetmezsin merak etme..
  • Up.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Gerçekten özel üniversite paralı öğrenci algısı var mı?
    Akademik derinlik nasıl ?

Teşekkürler

Orijinalden alıntı: BagdahtsSniper

Hocam öncelikle teşekkürler böyle bir başlık için
    burdaki tanıtımlardan ziyade siz ne düşünüyorsunuz?
    Pişman mısınız?
    Gerçekten özel üniversite paralı öğrenci algısı var mı?
    Akademik derinlik nasıl ?

Teşekkürler
    Tercih yaptığım dönemde sıralamam y-tm 6600'ydi İstanbul hukuk ve burası arasında kalmıştım, ilk sıraya burayı yazdım. Kesinlikle pişman değilim, bir daha tercih yapsam tekrar burayı yazarım.

Hocam şimdi öncelikle Türkiye'de kanunen özel üniversite kurulması yasak, üniversitenin öğrenciden aldığı parayı yine eğitim için harcaması gerekiyor. Ayrıca kurulan üniversiteler devlet hariç vakıf üniversitesi olarak kuruluyor dolayısıyla kurucu bir vakfı olması gerekiyor. Ancak teori/ideal gerçeklikle uyuşmuyor ve bazı istisnalar hariç vakıf üniversiteleri ticari müesseseler ve bu işi para kazanma amacıyla yapıyorlar.

Gerçekten vakıf üniversitesi olan, öğrencilerden aldığı öğrenim ücretlerinin dışında gelirleri olan çok az üniversite var. Bunlara örnek olarak Bilkent, 29 Mayıs, İbn Haldun, İSZÜ, FSMV, Sabancı vermek mümkün. Vakıf Yükseköğretim Kurumları raporu yayınlıyor YÖK oradaki verilere dikkatlice bakmanızı öneririm. Mesela Bahçeşehir, Beykent, Başkent, Özyeğin, Medipol, İTİCÜ vb üniversitelerde öğrenci gelirinin toplam gelire oranı %90-%98 arası kısacası okul tabiri caizse para ödeyen öğrenciler sayesinde ayakta duruyor. Mesela YÖK zorladığı için kontenjanların %10 burslu öğrenci olmak zorundadır, bu yıl %15'e çıktı dolayısıyla cidden vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilerin çok büyük bir kısmı okuldan okula göre değişmekle birlikte parayla okuyor.

Vakıf Yükseköğretim Kurumları raporu:https://www.yok.gov.tr/HaberBelgeleri/Haber%20%C4%B0%C3%A7erisindeki%20Belgeler/Yay%C4%B1nlar/2019/Vakif_Yuksekogretim_Kurumlari_2019.pdf

Sözü çok uzatmışım ancak İbn Haldun'da 12 lisans programı var ve toplam 150 burslu öğrenci alınıyor tüm kontenjan bu kadar dolayısıyla kısmi burslu öğrenciler yok öğrenci kalitesi oldukça iyi. Mesela vakıf hukuk fakültelerinde taban sıralaması en yüksek olan okul İbn Haldun niye çünkü koç burslu 13 kişi ilk 110'dan, ücretli 113 öğrenci ilk 90.000'den alınıyor. Arasında uçurum bulunan azınlık ve çoğunluk grubu bir arada bizde böyle bir şey yok haliyle, geçen sene 20 kişi ilk 17b'den girdi.

Özel üniversite paralı öğrenci algısı olabilir ancak özelde burslu okumak genel olarak devlette okumaktan daha prestijli/avantajlıdır. Birde artık her yıl 130 hukuk fakültesinden 18000+ öğrenci mezun oluyor dolayısıyla mezun olduğunuz okulun isminden çok yabancı diliniz var mı, iyi yerlerde staj yapmış mısınız, mezuniyetten önce kendinize neler kattınız, yurt dışı tecrübeniz var mı vb noktalar daha önemli. Açıkcası bu tür ekstraları da devlet hukuklarda bulmak pek mümkün değil.

Akademik derinlikten kastınızı tam anlayamadım. Akademik kadro sayfasından hocalara göz atabilirsiniz. Kendi bölümüm açısından konuşacak olursam hukuktaki hocalarımız alanlarında oldukça deneyimli ve kaliteli hocalar, bir çoğunun yurt dışı tecrübeleri, kürsü tecrübeleri var. Kendi alanlarındaki akademik çalışmalarda önde gelen konumlardalar. Mesela dekan hocamız Unidroit Yönetimindedir, MÖHUK çalışan bir hoca için türkiye değil dünya çağında gelebileceğiniz en önemli noktalardan, Anayasa hocamız Venedik Komisyonu'na Türkiye'den seçilmiştir mesela. Benzer şekilde her bölümde alanında yıldız hocalar var. Aynı şekilde hocalar donanımlı, öğrenciler kabiliyetli, sınıf mevcudu az olunca dersler de oldukça verimli yoğun tempolu geçiyor akademik bir doygunluk hissi yaratıyor açıkcası. Hatta Üni-ar geçtiğimiz günlerde bir rapor yayınladı akademisyenler gözünden üniversiteleri değerlendiren linkini de bırakayım:
    uni-ar
    Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması
    https://www.uniar.net/ekoloji

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disenchantment -- 30 Temmuz 2020; 20:35:9 >

• Hocam okulun siyasi ayağı sizi gelecek için korkutmuyor mu?
    siyasi ayağı olduğunu bilmesem direk yazarım ama fonlandığı için verdiği burslar çok yüksek ve iyi diye düşünüyorum eğitimi de iyi ise yazılmama yani 17kdan kapatma sebebini bu düşünüyorum.

Bende aynı düşüncedeyim siyasi yönü ağır basıyor mu burası Türkiye İstanbul Şehir üniversiteni gördük 2 torba yasa+ bir usulsüzlük iddiası dünya çapında makale yazan nadir unilerdendi kayboldu gitti..

Samimiyetinize inanıyorum.akademik derinlikten kasttettigim hocaların profili (ikili ilişkiler , vizyonlari, Uluslararası arası hukuk jargonuna uygun mu vs.. )

Hocam açıkcası korkutmuyor, Türkiye'de siyasetle bağı olmayan 1 tane vakıf üniversitesi bulamazsınız, şu an herkesin bildiği tanınmış vakıf üniversitelerinin yönetimlerindeki isimlere bakmak bile yeterli aslında. Şu an Muhalif çevrelerin yönettiği, hakimiyeti altındaki vakıf üniversitelerine yönelik herhangi bir müdahale yok.

Mezun olduktan sonra 2 yabancı dil, sıkı bir eğitim, yurtdışı tecrübesi, iyi stajlar yapmış kendini geliştirmiş birinin bu tür kaygılarının olması gereksiz açıkcası. Çünkü özel sektörün yegane bakacağı şey sizin iş yapma, ortaya koymaya potansiyeliniz performansınız. Şu an Fatih üni mezunu bir hocamız bile var. Olay tamamen kişinin kendine hangi becerileri, yetenekleri katabilmesiyle alakalı.

Burslar gerçekten iyi doğrudur ancak benzer sıralamalarda daha yüksek burs imkanları olan üniversiteler mevcut. Okulun bursları öğrencileri zengin etmek için değil rahat bir şekilde, kimseye bağlanmak itaat etmek zorunda olmadan öğrencilik yapmaları için düşünülmüş.

Hukuk fakültesi özelinde, bizim girdiğimiz yıl taban 12000'di sonraki yıl sınav sistemi değişti biliyorsunuz 8000 oldu, geçen sene 17000 oldu. Şimdi aşina olmayanlar vardır belki vakıf üniversitelerinin burslu kontenjanları az olduğu için daha doğrusu az öğrenci alan her bölümde yıldan yıla öğrenci tercihlerine göre büyük farklılıklar olabiliyor. Doğal olarak herkes tercih etmediği/edemediği için farklılıklar oluyor, bu sene yükseleceğini düşünüyorum ben şahsen. Çünkü yeni kampüs inşaatı bitti, yeni hocalar hızlı bir şekilde dahil oluyorlar, okulun sistemi de daha oturmaya başladı. Geçtiğimiz yıllardaki belirsizlikler yok artık. Bir de hukuk fakültesine özel 20.000 sınırı var belki tercih kılavuzunda da gözünüze takılmıştır 20.001. öğrenci yazamıyor bu açıdan bir limit var.

• Şehir üniversitesi mülkiyeti belirsiz arazi teminat göstererek kamu bankasından 300.000.000 tl para çekip hepsini kampüse harcadı. Teminat arazinin mülkiyeti ellerinden gidince teminatları da ellerinden gitti, kredi ödemesini de yapamıyorlardı uzun zamandır kısacası üniversiteyi batırdılar. Üniversite yönetimi üniversiteyi batırdı kısacası, hangi hükümet/siyasi irade olsaydı bunu düzeltmek için bir şey yapamazdı.

Düşünce yürütmelerimizi ve eleştirilerimizi bilgi sahibi olarak yapalım yoksa doğru sonucu çıkarmamız mümkün olmaz.

Orijinalden alıntı: BagdahtsSniper

Samimiyetinize inanıyorum.akademik derinlikten kasttettigim hocaların profili (ikili ilişkiler , vizyonlari, Uluslararası arası hukuk jargonuna uygun mu vs.. )
    Hocam kadrodaki hocalara şu linkten göz atabilirsiniz:https://law.ihu.edu.tr/akademik-kadro/

Fikriniz vardır vakıf üniversitelerinde gerek öğrenci memnuniyeti konusunda daha titiz olması gerek öğrenci mevcudiyetinin azlığı nedeniyle öğrenci-akademsiyen ilişkileri daha güçlüdür. Yalnız bu durum bizim üniversitede en üst noktaya çıkıyor.

Türkiye'de en az sayıda öğrenci alan hukuk fakültesi hatta genel olarak tüm bölümlerde İHÜ, bizden sonra Galatasaray olması lazım (25 kişi YKS + 25 kişi iç sınav). Öğrenci sayısı az olunca işlenen derslerde soru sormak için çok daha fazla şansımız oluyor ve hatta bir çok ders oldukça interaktif geçiyor. Bu durumda amfi sisteminin tam tersi hocayla güçlü bir iletişim kuruyorsunuz. Örnek vermek gerekirse bölümde tüm hocalar öğrencileri bizzat tanıyor ve bunun ciddi faydası oluyor. Derslerden sonra bir şey sormak istediğinizde rahatlıkla sorabiliyorsunuz, hocaların odalarına gidip soru sorma şansınız her zaman var. Mesela derste bir konu ilginizi çekti diyelim dersten sonra hocadan o konuyla alakalı kitap/makale isteyebilirsiniz, size mutlaka yardımcı oluyorlar. Okul dışı eğitim programları, konferanslar vb olsun tavsiyelerde bulunuyorlar. Kısacası ikili ilişkiler konusunda öğrenci- akademisyen ilişkileri güçlü ve faydalı. Hocalar arasında da gözlemlediğim kadarıyla uyum söz konusu.

Hocaların vizyonları geniş ve sizi de sürekli çalışma/araştırma için teşvik ediyorlar. Uluslararası hukuk jargonu alana göre değişiyor açıkcası hukuk bildiğiniz gibi lokal bir alan dolayısıyla hukukun hangi alanında çalıştığınıza göre yurtdışı tecrübesi farklı anlamlar ifade edebiliyor. Ancak genel olarak hocalarımızın hemen hepsinin yurtdışında uluslararası tanınırlığı olan platformlarda eğitim/ araştırma tecrübeleri mevcut.

• Disenchantment kullanıcısına yanıt
    Tamam kardeşim bu bilgiler bana yeter...aldım ben cevabımı üni açılırken bir problem yoktu da son 2 sene mi gündeme geldi bu? (tahsis edilen arazi ,kredi yapılanması vb için kimin altına imza attığı belli o zaman altına imza atan şuan aynı imza ile kapattı mesele bu) Siyasi hesaplaşma vardı gücünü kullandı olayları kanalize etti ve kapatıldı demekle bir şey kaybetmezsin merak etme..

yurt nasıl?

hala var hocam deme öyle belediyem kocaeliye kamp yapıcaktı gidelim dedik arkadaşlar bir baktık tügvanın kampı namaz zorunlu her gece siyasi dini liderleri yalamak falan allahuekberler havada uçuşuyordu

Türkiye'nin ve özellikle dünyanın her bölgesinden öğrenci var yaklaşık 50-60 farklı ülkeden. Üniversite araştırma üniversitesi misyonuyla kurulduğu için şu an toplam öğrencilerin yarısı lisans yarısı da yüksek lisans ve doktora öğrencisi. Hukuk fakültesi yerel olduğu için çok az uluslararası öğrenci oluyor, sosyal bilimler, fen liseleri, imam hatiplerden gelenler var genel olarak bu tür bilgiler Yök atlasta da olmalı yanılmıyorsam. Farklı arkadaş grupları var elbette herkes kendi kafasına göre çevresini oluşturuyor doğal olarak. Hazırlıkta bütün bölümler karışı oluyor sınıflar zaten ingilizce seviyesine göre ayarlanıyor sınıflar. Dönemde 12 bölüm toplam 150 kişi olduğu için hemen hemen herkes birbirini tanıyor ve her bölümden mutlaka arkadaşın oluyor. Kalabalık üniversitelerdeki gibi değil pek. Arkadaş ortamları sakin genel olarak siyasi ve cemaat tarzı gruplar vb yok.

3 dil politikası var üniversitenin. Türkçe-İngilizce-Arapça. Bütün bölümlerde ingilizce hazırlık zorunlu, hukuk& islami ilimler hariç her bölüm tamamen ingilizce zaten. İngilizce hazırlıktan sonra istersen 1 sene arapça hazırlık alabiliyorsun, başarıyla tamamlayanlar da arapça konuşulan bir ülkeye yaz okuluna gidiyor. Arapça'yı 4 dönem dil dersi şeklinde alıyorsun bölüme başlayınca, değiştirmedilerse hala zorunlu. Dersler 0'dan başlıyor ancak çok yoğun değiller yani çok çalışmana gerek kalmıyor. 4 dönem dersi alman yetiyor. Derslere önem veren arkadaşlar şu an orta seviyeye geldiler diyebilirim. Bahsettiğim gibi dersler çok zor olmadığı için ortalamanı yükseltebilirsin, pratik şekilde konuşmayı da öğreniyorsun bence oldukça avantajlı.

Dini olarak baskı falan yok tabi ki . Hemen hemen her sosyal/siyasi arkaplana sahip öğrenciler var okulda. Odtü'deki solcuların veya Gazi'deki ülkücülerin yarattığı gibi bir ortamı falan yok okulun kesinlikle. Okul rahat genel olarak kimse kimseye karışmaz, herkes kendi halinde takılıyor eğitimine bakıyor zaten yoğun bir tempo olduğu için çok başka işlere ayıracak vakti olmuyor öğrencilerin. Zorunlu herhangi bir şey yok tabi ki, üniversite burası.

Yeni kampüse geçildi ve yeni yurtlar inşaa edildi onlar kullanılacak. Odalar 3 kişilik, içerisinde banyosu var, her kişi için baza yatak, gardırop, çalışma masası, kitaplık, sandalye var. Katlarda mutfak, çalışma alanları, spor salonu da mevcut. Yurtlar ile fakülte binaları arası da yürüme 10dk olması lazım. Tabi önümüzdeki dönem pandemi koşullarından dolayı nasıl olacak eğitim dönemi, konaklama bilemiyorum ama yurtlar bu şekilde. 3 yıldır kullandığımız yurtlarda da standartlar aynı şekildeydi.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.