Şimdi Ara

Konu Gerçekten Ciddi Beyler (+20) (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
330
Cevap
11
Favori
28.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zor bir durum, bence şuan senin hissettiğin şey kıskançlık. Bi süre sonra alışırsın gibime geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

quote:

Orijinalden alıntı: tequle

quote:

Orijinalden alıntı: Karlito Yalaréz

artık kızların en masumunda bile km 10.000 den başlıyo durum %90 nında böyle malesef

Peki yapmayan erkekler n'apsın ? Biz bu kızlarla evlenmek zorunda değiliz ki. Allahtan tek dileğim zina yapanların karşısına çıkarsın aynı tipte erkekleri/kadınları. Bizim karşımıza da bize layık temiz kızlar çıkarsın.

bende zina yaptım ama zina yapmış biriyle asla evlenmem evleneceğim kızın geçmişi önemli.

Hocam sen yapmışsan o işi senin yapmamış birini istemeye hakkın yok bence. kusura bakma ama bende böyle düşünüyorum önüne gelen kızla yat kalk sonra da ben bakire istiyorum oldu başka isteginiz varsa onu da yapalım.
  • Nedense aklıma mesut çeviğin mesut çevik ile canlıda nasıl evlediğini anlattığı an geldi.

• Bak o kız söylemiş çünkü bu sorumlulukla daha fazla ileri gitmek istememiş ve bence sevdiği için söylemek istemiş.Her neyse kızla devam etmek senin kararın.Kızlık zarı dediğimiz şey bebeklerin mikrop kapmasını önleyici bir etken.Bu konumda senin görüşün devreye giriyor ve görüşün kesin.Yurt dışı diyorsun ama yurt dışında neler neler var öyle hemen yükselme.Bundan sonra ilişkiye başlayacağın kişilere bunu en başta söylersen bu kadar üzülmez ve darılmazsın eğer karşıda ki de senle ciddi düşünüyorsa zaten bu soruyu garipsemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tequle

Malum günümüzde biliyorsunuz kız-erkek, sevgili ilişkilerini. 6-7 aylık bir ilişkim vardı. Aslı astarı şu şekilde: Facebook'tan bir kızla 9-10 ay kadar konuştuk. Tam 7.5 aydır da çıkıyorduk. Yani yaklaşık 1.5 senelik bir geçmişimiz var. Ben 22 yaşındayım bu sene üniversite son sınıfa geçtim. Makine Müh. okuyorum yani bu sene okul bitecek. İşimde hazır yani 1.5 sene sonra Allah ömür verirse okulu bitirmiş diplomayı almış iş sahibi bir birey olacağım. Şu zamana kadar 3 tane kızla çıktım. Ciddi olarak 1 kişiyle düşündüm o da yarı yolda bıraktı. Neyse kızla ciddi düşünüyordum. Babamın bir lafı vardır bana her zaman söyler.( Benim kız kardeşim var 2 tane biri 17 diğeri 19 yaşında) Kız kardeşlerine nasıl davranılmasını istersen kız arkadaşlarına da o şekilde davran der. Hiçbir sevgilimle öpüşmekten ileriye gitmedim. 1 dakikayı bile geçmez bu öpüşmeler bırakın ellemeyi hiçbirine dokunmadım bile. Dün gece konuşurken sana bir şey itiraf edicem tutamıyorum içimde dedi bana. Evet dedim söyle. 18 yaşındayken 1 sene çıktığım bir çocuk vardı dedi. Evet dedim (biliyordum da bu çocuğu) anal ilişki yaşadım onunla dedi. Dünyam başıma yıkıldı beyler. Ben sadece tek cümle ettim iletişimi bağı kopardım komple: Benim midem bunu kaldırmaz kusura bakma bir daha görüşmeyelim dedim. Çok aradı telefonla mesaj attı ama ne cevap yazdım ne de cevap attım mesajlarına. Hattımı değiştirmeyi düşünüyorum sadece şuan. İnanın öyle bir kız değildi görseniz o kadar masum ki bu kızı bunu yapmaz dersiniz inanamazsınız. Ben hala şoktayım daha yeni yeni kendime geliyorum bu yazıyı yazmaya daha yeni güç buluyorum kendim de. N'apacağız beyler ? Nasıl evleneceğiz biz ? Tamam bende zamanında yapsam o kızla yatsam bunla kalksam napayım bana müstehak bu derim. Ama BEN YAPMADIM BEYLER. Benim midem kaldırmaz bunu bırakın ileride eşim olacak kızın başka biriyle ilişkiye girmese bile çırılçıplak sevişmesini , sürtünme yoluyla birlikte olmasını da kaldıramam ben. İnanın çıldıracağım çok az kaldı. Dün geceden beri okuyorum internette. Doktor siteleri kızlık zarı diktirmek isteyen kızlarla dolu. 1 ay sonra evleneceğim diktirmem lazım binlerce mesaj var. Kadın forumları yapay kızlık zarından tutun da diktirme doktor önerileriyle dolu. 15-16 yaşında kız olmayanlar var. Neler neler okudum Zaten içim acıdı üzerine tuzu- biberi oldu. İnanın psikolojim bozulmak üzere nasıl evleneceğim ben kızlara güvenim kalmadı. İnanın ne aptal olduğumdan ne de yapamadığımdan değil Allahtan korktuğumdan yapmadım ben bu işi istesem şu ana kadar benimde elime bir sürü fırsat geçti yapardım. Yakışıklı da sayılırım bir ortama girsem çoğu kız bakar. Herkes çok yakışıklı olduğumu söyler. Ama ben tiksiniyorum artık kızlardan. Hepsini aynı kefeye koymayın diyeceksiniz ama o kadar çok şey okudum ki beyler inanın kendi kız kardeşlerimi bile daha sık denetleyeceğim artık. Gerekirse takip edeceğim. Su gibi fransızcam var ingilizcem de çok iyi. Artık düşünüyorum maddi durumum da müsait okul askerlik bitince 1 seneliğine yurtdışına çıkıp ordan bir kızla mı evlensem ne yapsam ? En azından ne yaptığını ne yaşadığını adam gibi yüzünüze söylüyor yabancı kızlar. Bizim kızlarımız gibi salağa yatıp 20 tane erkeğin kucağından geçmiş olmuyor.

Okurken size acıdım hocam...
    Ama başınıza gelenlerden dolayı değil; düşünce tarzınızdan dolayı.
  • "kızın başka biriyle ilişkiye girmese bile çırılçıplak sevişmesini , sürtünme yoluyla birlikte olmasını da kaldıramam ben. "
    Belki soyunmadan ilişkiye girmişlerdir
    Not:Kızdan kurtul temiz bir aile kızı bul kro abilerin kardeşleri böyle bozuk olmuyor kendine böyle ayarla bitane
  • Durumunu anlayabiliyorum. Bitirmekle iyi yapmışsın çünkü ilerde aklına geldikçe sinirlenip tartışacaktın belkide yüzüne vuracaktın onun için şimdiden bitmesi doğru karar. Kişilerin görüşleri farklıdır biri devam eder biri senin gibi bitirir gayet doğal. Malesef günümüzde senin istediğin tarzda birilerini bulmak zor. Benim ilkimse onunda ilki olsun istiyorsun çokta haklısın. Umarım aradığını bulursun.
  • dostum ben de senin yerinde olsam aynı tepkiyi verirdim. ama mantıklı düşününce en doğrusu kızı karşına alıp konuşman. cidden pişman mı değil mi anlarsın zaten o kadar geçmişimiz var diyosun. ufakken bi hata yapmış olabilir sonradan çok çok değişmiş bambaşka biri olmuş olabilir imkansız değil. dediğim gibi kızı al karşına konuş anlattığın kadarıyla bu olayı sana söyleyene dek de ters bi hareketi olmamış temiz saf biriydi diyosun
  • kardeş 22 yaşındayım bi kızın elini bile tutmadım şimdiye kadar. buna 6 yıllık sevgilim de dahil. biz iyiyiz la böyle. temiz kalırsan Allah karşına temiz insanlar çıkarır sen kafanı yorma. o kızı da unut gitsin. kendi bataklığında boğulsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rastafaray

quote:

Orijinalden alıntı: Conservator

Bak, bu zamana kadar olabildiğince mükemmel yaşamışsın. Tek kusurun, dar kafalılığın. Burda ne ben ne de bir başkası senin görüşüne saygısızlık ediyor. Ama senin bu tutumun berbat.
    Kadınlar neden kızlık zarını diktirmek istiyor? Siz erkeklerin kan merakı yüzünden, kızlık merakı yüzünden.
    Onların sence çok mu hoşuna gidiyordur bu durum? Tekrar dikiş atılması, o dikişlerin patlaması?
    Kız arkadaşının yaşı hakkında herhangi bir yorum yazmamışsın ya da ben fark etmedim.
    Eğer senin yaşlarındaysa, sana ne? Sen yapmadın diye kimse yapmayacak mı? Ciddi anlamda âşık olsaydın, eninde sonunda sineye çekerdin bu durumu. Çünkü her şey "vajina" değil! Ki zaten anal yapmış. Bu onun kendi özeli, kendi kişiselidir, senden önce olmuş, seni ilgilendirmez. İki üzülür, bir ağlarsın ama ola ki sırf bunun için bir kızı sileceksen bence de ne halt edersen et. Bir Türk kızını burada lekeliyorsun sırf anal yaptı diye ama elin yabancıları için diyorsun ki "en azından yaptığını söylüyor, ordan bir kız bulayım". E aynı şey değil mi? Kızın sana ne demesini bekliyordun, ilk konuşmanızda seks hayatı hakkında konuşmasını mı? Zamanının geldiğini düşünmüş, seni ciddiye almış ve söylemiş, bil diye. Sen yapmamışsın, yapanlara "pislik" gözüyle bakıyorsun. Haddini bil.
    "Temiz" kız arıyormuş. Senin düşüncelerin lekeli, ona ne demeli? Yetkin birisin anlattığına göre ama senin yaptığını kendine güveni olmayan adamlar yapar. Evlilikte de kıskançlığında karı katili olursun sen. Bence de Türk kızlarına bulaşma. Kafaya bak.

savunma mekanizması çalışmış....belliki kızsın sadece şunu bil MİDEMİZ ALMIYORRRRR

Sen her gördüğün kadının arkasından hayvan gibi bak, onunla öpüş bununla yiyiş, her gördüğün dişi canlıya coş, hayvansı duygularla onun bunun anasını bacısını düşünerek mastürbasyon yap; elin kızı biriyle ilişkiye girince ''MİDEMİZ ALMIYORRRRR''

Sağ elini miden alıyordu ama ya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: intenseLight

üst yorumdakinin dediği gibi gerçekten sevseydin bunu o kadar sorun etmezdin.unut gitsin kızı
    not:18 yaşındayım merakıma dayanamadım girdim konuya

+1
  • quote:

Bak, bu zamana kadar olabildiğince mükemmel yaşamışsın. Tek kusurun, dar kafalılığın. Burda ne ben ne de bir başkası senin görüşüne saygısızlık ediyor. Ama senin bu tutumun berbat.
    Kadınlar neden kızlık zarını diktirmek istiyor? Siz erkeklerin kan merakı yüzünden, kızlık merakı yüzünden.
    Onların sence çok mu hoşuna gidiyordur bu durum? Tekrar dikiş atılması, o dikişlerin patlaması?
    Kız arkadaşının yaşı hakkında herhangi bir yorum yazmamışsın ya da ben fark etmedim.
    Eğer senin yaşlarındaysa, sana ne? Sen yapmadın diye kimse yapmayacak mı? Ciddi anlamda âşık olsaydın, eninde sonunda sineye çekerdin bu durumu. Çünkü her şey "vajina" değil! Ki zaten anal yapmış. Bu onun kendi özeli, kendi kişiselidir, senden önce olmuş, seni ilgilendirmez. İki üzülür, bir ağlarsın ama ola ki sırf bunun için bir kızı sileceksen bence de ne halt edersen et. Bir Türk kızını burada lekeliyorsun sırf anal yaptı diye ama elin yabancıları için diyorsun ki "en azından yaptığını söylüyor, ordan bir kız bulayım". E aynı şey değil mi? Kızın sana ne demesini bekliyordun, ilk konuşmanızda seks hayatı hakkında konuşmasını mı? Zamanının geldiğini düşünmüş, seni ciddiye almış ve söylemiş, bil diye. Sen yapmamışsın, yapanlara "pislik" gözüyle bakıyorsun. Haddini bil.
    "Temiz" kız arıyormuş. Senin düşüncelerin lekeli, ona ne demeli? Yetkin birisin anlattığına göre ama senin yaptığını kendine güveni olmayan adamlar yapar. Evlilikte de kıskançlığında karı katili olursun sen. Bence de Türk kızlarına bulaşma. Kafaya bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: shallipushthebutton?

Normalde pek yazmam böyle konulara. Öncelikle hepinizin fikrine saygı duyuyorum her ne kadar fikirleriniz bana ters olsada.

İki fikrimi belirteyim kaçayım hemen. Öncelikle Müslüman değilim, diğer semavi dinlere veya inek, krem peynir ve benzeri şeylere de inanmıyorum. Ailem yahudi yani museviler.
    Ben kendi hür düşüncem ile başka yolu seçtim. Şimdi bunları niye belirttim; sizin ''cinsel ahlak'' olarak olaya baktığınız muhabbet yüzünden. Semavi dinlerin size öğrettiği veya dayattığı bir ahlak. Genelde insanoğlunun doğal olarak nefsine yenik düşüp kırdığı düzen.

Öncelikle birey olarak kadınlar yani dişiler birer mallarınız değillerdir. Kimsenin malları değillerdir kendi hür iradeleri ile bu hayatta iyi veya kötü (bakış açısına göre) yaşarlar. Bir çok şey yapabilirler her insan gibi. Normal bir insan olup cinsel tabularını kırarlar. Bu onları af edin ''sokak karısı'' yapmaz. Tabi ki Türkiye gibi bir yerde geçmişten gelen kültür etkileriyle sağlıksız ve bana kalırsa pekte akıl karı olmayan fikirler ortaya çıkabiliyor.

Cinsellik bir ihtiyaçtır. Lüks değildir. Yapmayın, insan olarak hepimizin hormonları vardır belli bir yaşa geldiğinde uyanan. Onları kontrol altında tutup hayatı kendine zindan etmektense niye hayatı sadece yaşamaz insan anlamıyorum. Bir dişinin ihtiyacı dahilinde bir er kişisi ile seks yapması niye mantıksızdır? İki kişi birbirini sevmiştir, arzulamıştır ve aralarında özel bir olay yaşanmıştır. Bunlar ileride birlikte geçinemeyeceğini anladıklarında doğal olarak ilişkilerine son verirler. Şimdi kadın kullanılmış mı oldu? Bu onu kabalık yapıyorum ama ''ikinci el'' diye mi nitelendirdi. Evet bunun o saçma ata erkil bir düşünce ile çıktığı çok açık. Ne yani erkek yaşayınca bravo, bir kadın yaşayınca yasak, ayıp, namus gitti mi oluyor. Evet ne yazık ki bazı bölgelerde aynen böyle oluyor. Yazık.
    Sevmek sadece sevdim demekle olmuyor. O kişi ile paylaşman gereken haz, duygular ve başka hisler var. Bunlar yaşanmadan o insanı sevdiğini nasıl anlayabiliyorsun? O kişiyi seviyorsan onu cinsel olarak arzuluyorsun demektir zaten. Bunun nesi yanlış yani. Böyle hissetmek ve bunu hissettiğin gibi yaşamak.

Arkadaşımız ben bakirim demiş yani karşılığını bekliyorum diye. Saygı duyarım bir şeyleri hiç yaşamamış biri böyle bir istek bulunmakta kendine göre haklıdır. Ama bir şeyler yaşayıp o pişkin iki yüzlülüğü ile hala ben bir şey yaşamayan kendi ahlakına göre saf temiz bir bayan arıyorum demez mi? Çok samimiyetsiz ve saygısızsınız.

Belirtmem gereken bir diğer nokta da her kim olursa olsun böyle bir forumda veya arkadaş arası muhabbetler yada toplumsal diyaloglarda lütfen ama lütfen rica ediyorum -'' Benim evleneceğim, ilerde çocuklarımın anne diyeceği kadın; kucaktan kucağa...'' gibi bir cümle kurmasın. Öncelikle karşınızdaki bireylere saygınız olsun sonrada kendinize. İnsanları yargılamayın. Zaten bu olayı kucaktan kucağa bir olay olarak algılıyorsanız bir sorun var demektir. Oturup iyice düşünmeli ve hayatınıza yön vermelisiniz.

Cinsellik ayıp değildir. Tabuda değildir. Ayıp olan; sadece bir şeyler yaşadığınız o insanları bir hiç yerine koyup saygısızca ve dünyanın kralı sizmiş gibi -''aaa nasılda yaptım ama, skorrrr.'' diye karaktersiz düşünce yürütmenizdir. Olayı çok çok yanlış anladığımızı gösteriyor bu cümleler.

Bir çoğunuz ile aynı düşünce yapısında olmadığımızı hatta yanından bile geçmediğinizi biliyorum. Kimisi oha namussuza bak diyebilir, diğeri modern olarak nitelendirebilir. Yada dinsiz bir kafir. Ama ben sadece hayatı yaşayan ve tecrübe eden bir insanım. Hepimiz bir hayatın içinde yaşayıp gidiyoruz, hayatı çekilir kılan bu yaşamlarımızın bu denli farklı olması diyorum ve kaçıyorum izniniz ile.

Son günlerde yaşadığım birkaç olayın üzerinde bu konuyu görünce sinirlerim bozulmuştu.Duygularıma tercüman oldunuz resmen.
  • Welcome to 2013

Yani ben bu konuda ciddi bi taraf göremiyorum şahsen yani alan memnun satan memnun kim karışır bugün sen evlenmezsen yarın ahmet mehmet evlenir bu konuda bişey yok bırakın şu kızlık zarı ile ahbaplığınızı artık.

14 yaşımda başladım bu işe sürtünme ile 6 yıldır ne fındıklar kırmışımdır ben bile sayamam valla haa içim rahat mı rahat çünkü alan memnun satan memnun.
  • No comment

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum durumuna üzüldüm. İnternetten okuduğun şeyleri bende okumuştum midem bulandı, dediğin gibi 5 ay sonra evlenicem diktirsem kocam anlar mı ? Tarzı sorular doluydu iğrendim bildiğin o kadın o adamla evlenmeden adamı bulup karısı olacak ....nun ne halt olduğunu öğrenmesini isterdim.

Bir kez biri ile polemiğe girdim bana " belki istemeyerek bozuldu pişman oldu " dedi bu kadar yüzsüz bi insana laf bile anlatasım gelmedi kapattım siteyi.

• tequle kullanıcısına yanıt
    Öncelikle babanın yaklaşımını taktir ettim. yürübe oğlum erkeksin saldır diyenlerde var.

Bunun yanında senin düşünce yapını da taktir ettim kızlara yaklaşımın olarak. Eğerki ülkemizde kendi kız kardeşine kendi kuzenine kendi yeğenine yapılmasını istemediği şeyleri başkasına yapmama gibi düşüne olsa şu anda heryer huzur içinde olurdu. SAdece cinsellik olarak algılamayın herşey buna dahil.

Senin olayına gelirsek gerçekten geçmiş olsun demek geliyor içimden çünkü büyük bir yıkımdır bu. Sevdiğin değer verdiğin bir çok kötü şeyi ona kondurmadığın asla yapmaz dediğin şeylerin birini yaptığını sana itiraf etmesi.

Ancak şurdan bakarsak kız hakikatli seni aldatmamış itiraf etmiş çok bocalamıştır. Ayrılacağını tahmin etmiştir sana soylemese bu dünyada çok zor öğrenirdin.

Ama burda senin vicdanın senin hazmetme sınırın önemli. Sen hazmedemem diyorsan yapacak birşey yok. Bu oalyı bir kabus gibi göreceksin unutmaya çalışacaksın yada kafanın bir köşesinde örnek bir durum diye tutacaksın ama asla her alanda bu olayı gözünün önüne getirmeyeceksin.

Ama kızı bence bir kere dinle. GEnçliktir o anda nasıl bir durumda idi bilemezsin. BElki kandırıldı belki zorlandı belki farklı bir durumda idi. o sana nasıl ki saygı duyup anlatmış sende ona saygı duyup dinlemeli içindekileri anlatmalı olmazsa olmazlarını ve bunların ikiniz arsında mutlu bir beraberliğe imkan tanımadığını belirtmelisin.

Yoksa bu kızın intihar etmesi bile umulabilir.
  • Bu ne sacma muhabbet aq adamlar sevgilisiyle yasadigi seye demedigini birakmamis. Birader zamaninda olmus bitmis buyutme kaldirmiyosa ayrilirsinda ben soyleyim boyleyim noluyo. Bu toplumun en buyuk sikintilarindan biride bu iste insanlarin birbirine gosterdigi sevgiden cekiniyolar. Kusura bakmayinda sevgiden zarar gelicegi fikri hastalikli bi fikirdir kim ne derse desin

• quote:

1- ilkönce hakaret ederek lafa girişin seviyesiz.

2- neden diktirme merakına giriyorlar. kendilerini olmadıkları gibi bir insan göstermek için. layık olmadıkları erkekleri evlenmeye ikna edebilmek için.

3- sanane diye bişey mi var geçmişi vajinası götü kendinin diye bişey mi var bunlar iki yabancı insan değil ömürlerinin geri kalanını birleştirmeyi dillendirerek yada dillendirmeden planlamış bir çift. sen zaman geçiriyim, boş kalmıyım sonra ayrılırm diye ilişkiye başlıyor iki hafta eğlenip ayrılıyor olabilirsin. yada interraile çıkıp haritaya tik atıyor bile olabilirsin. anlarım. ama evlilik amacıyla bir araya gelmiş bir çifti de sen anlamaya çabala. diyebileceğin en ileri şey uymamışsınız ayrılın olabilir ama başkalarına dediğin gibi dar kafalı olduğun için sanane sananeden başka bişey demekten acizsin. empati kuramıyorsun. hiç kimsyi kendinden parçaları kapatmaya çalışarak değerlendiremezsin. hele en yakınıysan ömür boyu beraberlikse amacın mümkün değil. bu çocuk belliki her ilişkisine evlenme niyeti ile başlıyor. kız da 1-2 haftada anlamıştır çocuğun niyetini bakış açısını beklentilerini. ama suskun yalancılık yapmış bir süre. sonra normal yalancılığa dönmüş.

4- ki zaten anal yapmışın yalan olduğunu sen de biliyorsun. tepki ölçüyor. gerekirse ilerde diktirir. duyulursa anal yapmıştık der. rahat görürse açıklar. bu numaralarla gelme aptalı oynama. biz değiliz aptal.

5- elin yabancıları evet sana söylüyor. daha önce ilişkisi olduğunu. ortodoks yada katolik olduğunu evlenmeden ilişki yaşamayı tasvip etmediğini ilk fırsatta gözünün içine sokup ilişkiye yön veriyor. mesela ben şuan makedon bi kızla takılıyorum.

6- aynı şey değil mi gelmiş söylmş işte demişsin. ne aynı şeyi kız 1,5 yıl saklamış 1,5 yıl. sonra da gelmiş eee ııı ben anal yapmıştım...denemiştim bile demiyo....diye tepkisini ölçüyor. bakire olmadığını bile söylemiyor.

7- kız 1,5 sene sonra söylemiş. yine saçmaya indirgemişsin ilk buluşmada mı söyleseydi diye. hayır 1-2 hafta sonra ima etmesi gerekirdi. kapiş. sen aptala yat biz sana gerçeği anlatalım.

8- yine kişisel saldırılar

9- herkes gitsin kendi hayatına yaşam biçimine uygun insan bulsun. kimse iki yüzlülüğü kabullenmek zorunda değil. sana da tavsiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qscvqscv -- 13 Eylül 2013; 4:15:38 >
  • Şuna bak sen normal yollada değil ters yollarla bide.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.