Şimdi Ara

kontakt lens gece-gündüz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar gözlerim miyop olduğu için lens alacağım gece-gündüz olanlardan almayı düşünüyorum sizce kullanımı rahatmı? birde bu uzun bir süre gözde kalıcak... yüzümüzü yıkarken flan nasıl yapacağız kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlermi acaba???

• Selam.
    Öncelikle ben de miyopum yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum lensi..Ben lensi genelde dışarı çıkarken kullanıyorum.Evde çıkarıyorum.Öyle daha sağlıklı olur dedi doktor.Uyurken de takabilirsin ama bence yapma dedi o yüzden uyurken takmam genelde.(Belki bi arkadaşımda kalıcağım zaman gözümde kalır vs.)
    Ama sınıfta 1 ay boyunca hiç gözünden çıkarmadan kullanan arkadaşım da var ve hiç sorun yaratmıyor..Her şeyden önce gözünden hiç çıkarmicaksan kaliteli bişey olmanı öneririm.Bosch&Lomb yada acuvue oasys(benimki) olabilir ..

Yüzünü yıkarken vs gözünü kapalı tut bi sorun olmaz..Gayet rahat kullanırsın lensi tavsiye ederim kullanımı çok çok raha ve basit...
  • markası ne bilmiorum lenslerimin göz doktorum sipariş verdi çarşamba günü gelicek ve gözüme ilk kez takıcak 1 hafta deneme yaparız dedi eğer kullanımda sorun yaşamazsan bunlardan kullanırsın dedi... bnde ztn 1ay boyunca gözümde tutmayı düşünmüyorum ama bu sene üniversiteye gideceğim ve yurtta kalacağım için her akşam cıkarma fırsatı bulamayabilirim o yüzden en azından mecbur olduğum zamanlar gözümdeyken uyurum diye düşündüm...hem oksijen geçirgenliği daha ii olduğundan hergün cıkarcak olsam bile gözlerim için daha sağlıklı olur sanırım..birde gece&gündüz olanlar biraz daha sertmiş sanırım diğerlerine göre kullanımında zorluk yaratırmı?
  • İlk gözüne takdığında biraz garip hissedersin o gün ama ertesi güne alışırsın.
    Öyle bir-iki akşam gözünde kalmasıyla bişey olmaz..Sonuçta 1 ay boyunca takanlar var..
    Sert olması bir şeyi değiştirmez..Ayrıca o sertlik bizim anlayacağımız kadar fark ettirmez..Senin gözüne bağlı aslında..Eğer onlarda rahat edemezsen diğer modeli denemen gerekir..Ama sorun olucağını zannetmiyorum..
  • artık bi 10 gün alışmaya çalışırım..alışılırda diye düşünüyorum...bu arada bnm lensler air optix sanırım kutusu ona benziyordu ama yinede bilemem belki farklı birşeyde olabilir bunu çarşamba günü öğrenicem ozmn buraya tekrar yazarım ne marka olduğunu...yardımların için teşekkür ederim için biraz rahatladı sayende bu sertlik işi endişelendiriyordu...
  • Önemli değil..
    Sorun olursa tekrar buradan yazarsın..
  • Hijyeni sağlayamayacağını düşünüyorsan, gözünde 30 gün boyunca night&day lens ile kalman hijyenik olmayan takıp çıkarmalardan çok daha güvenlidir. Gözünün allerjik alt yapısı, kuruluğu veya özel başka bir göz yüzeyi hastalığı mevcut değilse sorunsuz olarak bu grup lensleri kullanabilirsin.
  • doktor testleri yaptı ve lens kullanman için hiçbir engel yok dedi umarım uzun süre cıkarmadan rahat bir şekilde kullanabilirim sadece miyop warmış gözlerimde 2.50 okdr.
  • tekrar merhaba vugun lenslerini taktım lenslerin markası Bosch&Lomb ilersi için görüntü güzel ama yakın puslu gözüküyo :S bu ilk defa taktığım için olan bişeymi yoksa yakın net görünmücekmi hiç? böle yakına baktıımda sanki gözüm sulanır gibi oluoyor hep... böle 2-3 saniye bekleyince görüntü düzelir gibi oluyo ama ne kdr uzaklaşsam okdr netleşiyor görüntü... birde uzak için hafif ikileme wargibi gözümü cok hafif kıstıımda görüntü netleşiyorr... bu problemler gecicimi yokse hep böylemi kalırr???
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdems1

tekrar merhaba vugun lenslerini taktım lenslerin markası Bosch&Lomb ilersi için görüntü güzel ama yakın puslu gözüküyo :S bu ilk defa taktığım için olan bişeymi yoksa yakın net görünmücekmi hiç? böle yakına baktıımda sanki gözüm sulanır gibi oluoyor hep... böle 2-3 saniye bekleyince görüntü düzelir gibi oluyo ama ne kdr uzaklaşsam okdr netleşiyor görüntü... birde uzak için hafif ikileme wargibi gözümü cok hafif kıstıımda görüntü netleşiyorr... bu problemler gecicimi yokse hep böylemi kalırr???

Bence daha gözün alışmadığı için oluyo bunlar.
    Aslına bakarsan ben böyle problemler yaşamamıştım ama herkesin gözüne göre değişir..
    Bi kaç kere daha dene gene aynı problemleri yaşarsan bence bi göz doktoruna uğra..Belki farklı bi numara verip daha rahat görmeni sağlayabilir.
    Ama bende öyle problem olmamıştı o yüzden pek normal değil gibi..

• yalnız bn daha önce hiç gözlük filan kullanmadım ilk defa lensle başlıyorum sende direk lenslemi başlaın acaba??
  • quote:

yalnız bn daha önce hiç gözlük filan kullanmadım ilk defa lensle başlıyorum sende direk lenslemi başlaın acaba??

Hayır ben gözlükten lense geçmiştim..
    Bilmiyorum dostum bence onlar 1-2 güne geçer..
    Geçmezse doktora görünürsün şu anda internetten başka türlü yardım edemem.
  • ewt öle yapıcam ztn 1hafta kdr süre kullanıcam sonra tekrar gidicem doktora... ztn gzlükte aldım şimdi briazdan lensleri cıkarıp gözlüklede aynı sorunlar oluyormu onuda denicem tabi lensleri cıkarmayı başarabilirsem :D bilgilerin için teşekkür ederim...
  • quote:

ewt öle yapıcam ztn 1hafta kdr süre kullanıcam sonra tekrar gidicem doktora... ztn gzlükte aldım şimdi briazdan lensleri cıkarıp gözlüklede aynı sorunlar oluyormu onuda denicem tabi lensleri cıkarmayı başarabilirsem :D bilgilerin için teşekkür ederim...

Önemli değil dostum..
    Gene soruların olursa burdan sor yardımcı olmaya çalışırım..
    Bence bu bi kaç gün gözünün alışma dönemi sonra düzelicek gibi geliyo bana..
    Lensi çıkarıp takma işine de zamanla alışıcaksın..Artık Göz kapağını tutmadan 1 .sn çıkarıyorum..Alışma meselesi..
  • o gece sağ gözümdekini cıkarmak için 5dk uğraştım :D kayıp duruyordu tutamıyordum bi türlü hiç ellememiştim daha öncede lensi doktor kendisi takmıştı ama sağ gözümdekini cıkarında dieri 1dk sürmedi :) daha sonra ertesi gün taktım hala gzümde arkadaşta kaldım die cıkarmadım bugun eve geldim bu akşam cıkarıcam şuan cok rahatım gözümdeyken hiç hissetmiyorum bile lensi, lens taktığımı unuttum sayılır :) gözlüğe göre kullanması cok cok rahatmış gercekten...tek sorun yeni taktığımda ilk 10 dk ağlar gibi göz yaşı durmuyor :D onada zamanla alışır heralde gözüm :) bu arada solüsyon olarak hangini tavsiye edersin? doktor bana ciba vision'un losyonundan verdi bu iyimidir yoksa başka bi tavsiyen olurmu?? bitince b&l nin solüsyonundan alırsın dedi ama onuda kimse tavsiye etmiyor yurt dışında piyasadan toplanmış türkiyede hala satıştaymış...

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.erdemdurak -- 30 Ağustos 2009; 13:26:10 >
  • ya arkadaşım boşver lensi falan gözünü mikrop kaptırın yada başka bişey olur gözlük al bende lens alacaktım vazgeçtim 30.000 çeşit gözlük var seç al veya çerçevesiz al farketmez gözünün sağlığı daha önemli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.