Şimdi Ara

Kronik atrofik gastrit ve HP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
14.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi forumlar biraz uzun yazacağım çünkü yaşadığım süreç 2016 başlarına dayanıyor..

    2016 Ocak ayında bir gece aniden kalp çarpıntısıyla uyandıöim kalbim yerinden çıkacak gibi atıyordu hemen acile gittik birşey yok dediler bundan sonra ki süreçlerde 4 kere aralıklı zamanlarda kapsamlı kalp muayenesi oldum hiç birşey çıkmadı hepinizin düşündüğü gibi panik atak teşhisi ile pskoloğa yolladılar bende gittim ilaçlarımı kullandım ama o süreçte o kadar kafaya takmıştım ki kalp kalo derken midem ağrımaua ve yanmaya başlamıştı artık kalple alakalı hiç bir takıntım kalmamıştı 2017 nin sonlarıydı...

    Midemde ki yanma ağzıma gelen acı su ve yemek parçaları sol kaburga altımda sağa doğru yattığımda bir rahatsızlık hissi ile dahiliye bölümüne randevumu aldım ( tabi öncesinde bir çok kere gittiğimde klasik üç beş ilaç ver sepet havası kısmını anlatmıyorum bile ) hastaneye gittiğimde yazdığım tüm sıkıntılarımı doktora anlattım ve 15 gün sonrasına endoskopi için randevu verdi tabi benim internetten araştırma hastalığımda devreye girince internette endoskopiye zararlarına ne için yapıldığına kadar herşeyine baktım endoskopiden inanılmaz korkar hale gedim ama olacaktım midem çok kötü haldeydi ve o gün geldi girdim endoskopimi oldum yarı baygın halde öğürtülerle birlikte 3 4 dk lık bir süreçti ama korkulacak gibi biley yoktu sonra elime bir kağıt verdiler ve patoloji sonucları için 45 gün sonra gelmemi söylediler elime verdikleri kağıtta gastrit yazıyordu ve ben internetten kendime mide kanseri teşhisini çoktan koymuş biri olarak rahatlamıştım ama bir gözümde patoloji sonucundaydı derken 45 gün gene aynı sancılarla geçti bu süreçte midemin dışında bağırsaklarımda da şikayetlerim vardı bazen kabızlık bazen ishal bazen her ikiside aynı anda oluyordu kabız olup tuvalete çıkamadoğım bir günün akşamı tuvalette ishal ile karşılaşıyordum karnımda sürekli guruldamalar inanılmaz bir gaz birikintisi. Bazen büyük abdesti zorlanarak yapma zorlanarak ıkınarak gaz çıkarma oluyordu ama kanamalı bir dışkı hiç olmadı.

    Neyse 45 gün geçmişti ben sonuç için hastaneye gittim ve sonucu alıp doktora çıktım ( tabi çıkarken kağıda bakıp teşhisimi koymuştum bile ) sonuçlarımda ,

    Atrofik kronik gastrit
    Helikobakter pilori ( hafif )
    İntestinal metaplazi ( hafif )

    Yazıyordu doktor bana 14 günlük 3lü ilaçları yazdı her yıl senden endoskopi isteyecekler dedi ve 14. Günün sonunda bir gastroentoloji bölümüne gitmemi söyledi bende hocam bu hp kanser mikrobumu dedim bana evet bu kanser mikrobu dedi tabi ben hastaneden nasıl çıktıgımı bılmıyorum eve gittiğimde çok kötü haldeydim hemen bir kaç akraba vasıtasıyla sonucları bazı ilgili kısılere gösterdik bu sonuclara göre kanser falan demek yanlış olur dendi bende beylikdüzü medicana D.laika karabulut isimli doktor hanıma randevu aldım işinin ehli olduğu söyleniyordu. Elime aldığım sonuçlarla birlikte kendisine gittiğimde sende gastrit var kanser falan yok o bahsi geçen mikrop sokaktaki 10 insanın sekizinde var sadece geçmiş aile yapısında kanser olan kışilerde bu mikrop görülürse tedavi amaçlı 2 3 yıl kontrol edilir senede bir gastroskopi yapılır dedi. İlaçlarımı kullanıp 1 ay sonra yanına gitmemi istedi. Bende kullandım 1 ay sonra yanına gittim nefes testi istedi baktı ve midemde o HP mikrobu artık yoktu her yıl endoskopi için gelmenede gerek yok dedi ben sevindim ama o sırada hala bağırsakta şikayetlerim vardı zor dışkılama sol tarafta kaburga altında kesik gibi bir ağrı sürekli bağırsak kanseri korkusu derken bu sürecide ona anlattım yüzüme bakıp sen kanser falan değilsim sende irritabl bağırsak sendromu var ama tamamen kafan rahatlasın diye sana kolonoskopi için ilaç reçetesi veriyorum illa yaptırmak isterden yaptır yoksa gerek yok dedi ve yolladı ben ordan çıktıktan sonra sanırım şubat ayının başıydı artık bende bişey yok diye kendimi inandırmaktan başka seçeneğim yoktu ve 2018 haziran ayına kadarda gayet iyiydim sigara abue cubur herşeyi yiyebiliyordum hiç rahatsızlık çekmedrn taki haziran ayına kadar. Bu sefer öncesine nazaran 2 kat daha fazla mide yanması agzıma yemek suyu gelmesi ( kusma bulantı iştah kaybı hiç olmadı bende ) bağırsaklarda gene tuhaflıklar ve en garibide sol kaburganın az altında bir kasılma var hafiften bir şişlikte var mesela dolmuşla giderken ayaktayken elimle üstteki demirleri tutmaya çalıştıgım an o gerginlik rahatsız edip anlık bulantı yapıyor derin nefes alıp tutmaya çalıştıgımda ordaki gerginlik ve şişliği hemen hissediyorum ve bu aralar kabızım tuvalete zar zor cıktıgımda ilk anda kabızken arkası ishal olarak gelmekte geçen hafta cumartesi ve pazar üni. Sınavlarında az bişey stres yaptıgımda midemdeki ağrıdan yerimde duramadm . Pazar snavdan cıkınca kendimi acile attım durumu anlattım bana ilaç verdiler haftaya dahiliyeye tekrar gideceğim..

    Bu süreci baştan aşağı okuyan arkadaşlara tşk eder bir soru sormak isterim. Ben bu süreçleri internetten hep araştırdım hala da araştırıyorum elimde değil ve acile en son giderken kesin midem delindi diye gitmiştim. Farkındayım çok evhamlıyım. Kolon kanseri rektum kanseri ve mide kanserinin tüm belirtilerini kendimde görüyorum yaşım 25 şuan yaşadığım en belirgin problemler

    Mide yanması ve ağza su gelmesi
    Midenin sola kayan bölümünde elimle bastırınca bir noktada sızı
    Sol kaburga altında ki şişlik gibi bir kasılma hissi

    Bağırsaklarda aşırı gaz
    Ikınarak zorla gaz çıkarma
    Bazen anüste yanma
    Sırta vuran ağrı ve tüm konuşmalarda unuttuğum bir şey daha var


    SABAHLARI eller ve kollarda inanılmaz bir uyuşma ve yorgun kalkma 2 3 saat kendime gelemiyorum..

    Ölmekten korkuyorum her gün kanser oldugumu ve doktorların farkedemediğini düşünüyorum ..

    Yorumlarınızı bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guasar -- 5 Temmuz 2018; 13:57:41 >







  • Bence senin ilk önce psikolojini düzeltmen lazım.psikolojin kötü olursa bundan zaren bağırsakların ve miden aşırı derecede etkileniyor.(kendimden biliyorum)

    Hemen bir psikiyatri randevusu al ve derdini anlat .
  • abu34 A kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam ama inan bu dedıklerımı aynen yasıyorum ve pskolojık takıntılardan öte ciddi ciddi sıkıntılar yaşamaya başladım.
  • Merhaba kardeşim aynı sorunu bende çekiyorum gastrit geçmeden bağırsak şikayetlerin geçmez kim ki aksini söylerse inanma.

    Benimle iletişime geçersen daha detaylı konuşabiliriz sana öğrenmek istediğin herşeyi anlatabilirim.
  • Meraba kardeşim geçmiş olsun. Bende demir ve b12 vitamini eksikliğinden dolayı gittim hastaneye en son banada senin anlattıkların söylendi. Yılda bir endoskopi ol. Yediklerine içtiklerine dikkat et.dendi. Çok aç kaldığımda mudem fena yanıyor. Ama diğer türlü senin anlattıkların yok.



    Demir ve b12 için 3 ayda bir hastaneye gidiyorum. İğne den başkada bir çaresi yok. Sormak istediğim sendede demir ve b12 eksikliği varmı?



    Çok hastalığı düşünme, bende çok doktora profesöre gittim. İlk senin gibi kanser diye düşündüm. Sonra baya çabaladım. Gerçi daha çok çabalardımda doktor bulamadım. Bu işte kendini. Geliştiren doktor hiç denecek kadar az. Az olanlarda bana denk gelmedi. Şimdi kendi kendimi ben kontrol ediyorum. Kandimi kötü yiyeçeklerden uzaktutuyorum. Çok az abur cubur yemeye gayret ediyorum. Sanada tavsiye ederim. Kapalı yiyecekler tüketme. Kapalı ürünlerde mideyi çok fena etkiyelen koruyucu maddeler var. O yüzden yeme. Sigara içme bende içuyordum bıraktım. 1 yıl oldu b rakalı.




  • lolo_halo L kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam bende demir ve B12 eksikliği var. Endoskopi oldum antal gastrit ve HP + çıktı daha doktora gistermedim sonuçları pazartesi göstereceğim bakalım. Yemen'e icmene dikkat et derken nasıl mesela bira kahve expresso çikolata çok zararlı deniliyor.
  • Çok geçmiş olsun şimdi nasılsınız
  • Teshisler önemsiz

    yediklerine dikkat etmek

    hareketli olmak

    biraz aktif biseylerle ugrasmak

    genelde hareketsiz ve cok boş vakti olan yediklerine dikkat etmeyen kişilerde böyle seyler oluyor

    psikıyatride cozum degil o haplar daha zararli
  • aynısı bendede var okuyunca kendimi gördüm sizi sonuç ne oldu
  • meraba hocam şuan durumunuz nasıl acaba
  • Basindan gecenlerin bir cogunu bende yasadim bende ayriyetten mide ulseri de var. Sende biraz paniklik var gibi dostum. Psikolojik sorunların var mı bilmiyorum ama unutma bağırsaklar mide beyin bunlar birbirine cok bağlı. Sen bosa stres yapmissin. Ne kanseri ya. H.pylori cogu insan da var. Unutma ne kadar stres takinti yaparsan mide de ki sorunlar o kadar cok artar.
  • Arkadaslar herkese merhaba uzun zaman once actigim bu konuyla alakali yorum yapanlar tavsiyede bulunanlar kendi yasadiklarini anlatanlar olmus hepinize ilginiz icin tesekkur ediyorum.

    Kisaca anlatmak gerekirse konu basinda yazdigim sikintilarimdan hala kurtulabilmis degilim sadece eskisi kadar beni rahatsiz etmiyor . Suan ozellikle sikintisini cektigim iki konu var birincisi sol kaburga altimda ki sislik . Vucudumu esnettigimde o kisimda ki kasilma durumuda var. İkincisi surekli yellenme ve agizdan gaz cikarma ile birlikte midemde yanma durumu devam etmekte. Ara sira lavabo sikintilarim oluyor cok nadirde olsa bazen kan goruyorum. Surec boyle devam ediyor. En son 6 ay once doktora gittim ve sol tarafmda ki sislikten dolayi kolonoskopi olmami soyledi ben olmak istemedigimden dolayi yaptirmadim. Doktor elle muayene ettiginde bence birsey yok ama icimizde suphe kalmasin kolonoskopi yapalim mantiginda istedi kolonoskopiyi . Bende cesaret edip yaptiramadim.


    Suan ki surecim bu sekilde arkadaslar




  • Merhaba benim kardeşime de kronik atrofik gastriti olarak tanı konuldu ama sadece Dr. kan örneğinden bu taniyi yazdı.B12 ve demir serumları verdi.14 gün kullanacaksın dedi.Bu tam anlamıyla nedir? Çünkü internetten araştırıyorum doğru düzgün birşey yazmıyor ve son yazan arkadaşın durumu ne oldu acaba? Teşekkürler...
  • Merhaba aynı şikayetler bendede var endoskopi sonucum sizinle aynı h.bakteri yok sadece sonuç ne oldu acaba ne durumdasınız

  • Hekimyaman H kullanıcısına yanıt

    Önerileriniz nelerdir aynı şikayetler bendede var

  • Rukn R kullanıcısına yanıt

    Bende de var aynı sorun hocam

  • Rukn R kullanıcısına yanıt
    Sonuç ne oldu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.