Şimdi Ara

Kontak Sprey ile Bileşen Temizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar. Kardeşimin bilgisayarı henüz 1 senelik olmasına karşın, evimizin cadde üzerinde olması sebebiyle çok çabuk tozlanıyor. Haliyle sık sık temizlik yapmam gerekiyor. Bu sefer detaylı temizlik yapacağım. Bileşenleri tek tek söküp kontak spreyle temizlemeyi düşünüyorum.

urun.n11.com
    Motip Kontak Temizleyici Sprey Yağsız 400ml Made İn Holland - n11.com
    https://urun.n11.com/motor-temizleyici/motip-kontak-temizleyici-sprey-yagsiz-400ml-made-in-holland-P96717608

Linkteki ürünü aldım. Bu ürünü her türlü bileşende (Anakart, anakart soket girişleri, ekran kartı soğutucu bloğu sökmeden fanların arasından radyatöre püskürtme) kullanabilir miyim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder, hayırlı iftarlar dilerim.

• Up
  • Önermem. Wd40 da kontak spreyidir mesela kullandığın yüzeyin üstünde yağ kalır, bunu istemeyiz. Ben saç kurutma makinası ile soğuk hava vererek temizliyorum balkonda. Bunun yanına da kulak çubuğu ve kolonya(saf alkol daha iyi olur).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Önermem. Wd40 da kontak spreyidir mesela kullandığın yüzeyin üstünde yağ kalır, bunu istemeyiz. Ben saç kurutma makinası ile soğuk hava vererek temizliyorum balkonda. Bunun yanına da kulak çubuğu ve kolonya(saf alkol daha iyi olur).
    Cevabınız içn teşekkürler. Ancak WD40 pas sökücüdür hocam. Genel kullanım amacı yüzeyi pastan arındırması ve yağlı formülü sayesinde kayganlığı arttırmaktır. Bahsettiği kontak spreyler tamamen yağsız, alkol etken maddeli.
  • Eğer sık sık temizliyorsanız zaten temizlik için herhangi bir kimyasal kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Yine de ihtiyaç duyacağınız bölümleri İzoprofil alkol temin ederek onunla temizleyebilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben şahsen el kompresörü almıştım 60 70 liraya şimdi ne kadar bilmiyorum birde ufak fırçayla üfleyip fırçalayarak temizliyorum ayda bir tertemiz oluyor. 2013 te aldığım sistem bile ilk günkü gibi duruyor

Rastgele bulduğum bir tanesi mesela

600W El Kompresörü Elektrikli Hava Üfleme Körüğü
    www.hepsiburada.com
    600W El Kompresörü Elektrikli Hava Üfleme Körüğü Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/600w-el-kompresoru-elektrikli-hava-ufleme-korugu-p-HBV000000XNXJ?magaza=%c4%b0%c5%9fkur+Makina

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msb_bjk -- 21 Mayıs 2019; 23:0:57 >

• Yağsız kontak sprey bende kullandım. İŞlemci macunu çıkartmıştım çok iyidi, kalıntıda bırakmadı iki dk'da kurudu. Bi elektronik alete zarar vericeğini sanmıyorum çok ucucu zaten hemen kayboluyo.

Bundan kullandım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    köpük ile yıkama tavsiyesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kullanma.

Önerim: Hava ve yumuşak diş fırçası.

• eski anakart aldığım zaman tüm soğutucularını söker temizlerim. hafif tüylü bir fırça ve balata spreyi (araba yada motosiklet için) kullanırım. anakart neredeyse fabrika rengine döner. en küçük olumsuz bir yanı yok. zaten uçucu bir madde ve geride hiç birşey kalmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • urun.n11.com
    Motip Kontak Temizleyici Sprey Yağsız 400ml Made İn Holland - n11.com
    https://urun.n11.com/motor-temizleyici/motip-kontak-temizleyici-sprey-yagsiz-400ml-made-in-holland-P96717608

Bende de bundan mevcut.

Gerektiğinde kullanabilirsiniz sorun olmaz. Ne zaman gerekli peki ?

Hava tuttuğunuzda, geriye kalıplaşmış bir toz tabakası kaldıysa. Ama öncesinde hava tutmak daha doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 22 Mayıs 2019; 7:46:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: msb_bjk

Hocam ben şahsen el kompresörü almıştım 60 70 liraya şimdi ne kadar bilmiyorum birde ufak fırçayla üfleyip fırçalayarak temizliyorum ayda bir tertemiz oluyor. 2013 te aldığım sistem bile ilk günkü gibi duruyor

Rastgele bulduğum bir tanesi mesela

600W El Kompresörü Elektrikli Hava Üfleme Körüğü
    https://www.hepsiburada.com/600w-el-kompresoru-elektrikli-hava-ufleme-korugu-p-HBV000000XNXJ?magaza=%c4%b0%c5%9fkur+Makina
    Bende de var hocam el kompresörü. ama örneğin ekran kartı radyatörünü ve sıvı soğutma radyatörünü temizlemede yetersiz kalıyor fırça ve kompresör.

• berkbozkus kullanıcısına yanıt
    Radyatör, heatsink vb yıkanıp kurutulabilir bile. Ama PCB devre üstüne saf alkol dışında bir şeyle girişmek iyi bir fikir değil. Saf alkol de ancak mecbur kalınırsa. Bazı anakartların canı götünde oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkbozkus

Bende de var hocam el kompresörü. ama örneğin ekran kartı radyatörünü ve sıvı soğutma radyatörünü temizlemede yetersiz kalıyor fırça ve kompresör.

Alıntıları Göster
    Hocam ayda bir gibi periyodik olarak temizledikten sonra zaten öyle bir toz birikintisi oluşmuyor ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msb_bjk

Hocam ayda bir gibi periyodik olarak temizledikten sonra zaten öyle bir toz birikintisi oluşmuyor ki

Alıntıları Göster
    Oluyor hocam bizde :) evimiz cadde üzeri olduğundan ve oda da sigara da içildiği için bırakın 1 ayı, 1 günde bile oluşan toza inanamazsınız.
  • kontak sprey ile temizlik yapabilirsin ama mesela ekran kartı üzerinde kullanma. gpu üzerindeki termal macunu da götürebilirsin. parçalarını tek tek sökmeni ve elle temizlemeni tavsiye ederim. kasanın içine donanım parçaları takılı iken sakın hava falan üfleme. ne kadar ufak toz kir vs varsa ulaşılamaz yerlere tepikliyor

motip kullanıyorum ben de dükkanda o ürünü alabilirsin. rahatça donanım parçalarında kullanabilirsin ama tekrarlıyorum ekran kartını temizlerken kontak spreyi bez gibi bir şeye sıkarak arkasını temizle sadece. içine doğru sıkarsan var olan termali de götüreceksin gpu ısınmaya başlayacak tecrübe ile sabit bu konu temizlik için de fırça kullanmanı öneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: rylai2113

kontak sprey ile temizlik yapabilirsin ama mesela ekran kartı üzerinde kullanma. gpu üzerindeki termal macunu da götürebilirsin. parçalarını tek tek sökmeni ve elle temizlemeni tavsiye ederim. kasanın içine donanım parçaları takılı iken sakın hava falan üfleme. ne kadar ufak toz kir vs varsa ulaşılamaz yerlere tepikliyor

motip kullanıyorum ben de dükkanda o ürünü alabilirsin. rahatça donanım parçalarında kullanabilirsin ama tekrarlıyorum ekran kartını temizlerken kontak spreyi bez gibi bir şeye sıkarak arkasını temizle sadece. içine doğru sıkarsan var olan termali de götüreceksin gpu ısınmaya başlayacak tecrübe ile sabit bu konu temizlik için de fırça kullanmanı öneririm
    Hocam soğutma bloğuyla gpu arasında termal macun. Nasıl götürebiliyorki?

• Bence sıvı teması yoksa kontak sprey gereksiz masraf. Periodik olarak fırça veya kompresör ile tozları temizlemek kafi.
  • berkbozkus kullanıcısına yanıt
    Sıvı formda ve oldukca düşük viskositesi var arada sızıyor termali zaten direk cözdüğü için kartın yanlarında macun eline geliyor akıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rylai2113

Sıvı formda ve oldukca düşük viskositesi var arada sızıyor termali zaten direk cözdüğü için kartın yanlarında macun eline geliyor akıyor.
    O halde termal macun da yenileyeceğim zaman ekran kartı pcb si üzerinde kullanmam da sorun teşkil etmeyecektir hocam, doğru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkbozkus

O halde termal macun da yenileyeceğim zaman ekran kartı pcb si üzerinde kullanmam da sorun teşkil etmeyecektir hocam, doğru mu?

Alıntıları Göster
    Aksine fırcanın vs girmediği yerleri cok güzel temizler yağsız iletkensiz almanız lazım kontak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.