Şimdi Ara

Kontak kapalıyken far sürekli yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
41.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Aracı aldığımdan bu yana gündüz farının biri yanmıyordu. Elektrikçiye götürdüm ampul arızalı değiştirelim dedi. Yeni ampul taktı ama bi sorun var. Işıklar kapalı kontak kapalı ama ışık yinede yanıyor.

    Eleman pek anlamadı bende kalsın dedim.

    Sorun nerde olabilir?



  • arabanın ne olduğunu bilmeden bunu çözecek adama güzel bir çikolata hediye etmeniz lazım...

    50 bin çeşit markanın 550 bin çeşit modeli var. her birinde bir çok farklı sistem söz konusu. durum bu minvalde iken, soru sorarken aracın ne olduğunu yazmak bu kadar mı zor?
  • Arac dacia ise onlarda yanar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aya kullanıcısına yanıt
    Araç audi a1 2011 model. Farlar halojen olandan led değil.



    Dün farı çıkardım biraz bakındım far motorunun soketi çıkıktı bende yerine taktım ama motor takılı kalmış gibi sürekli çalışıyor. Bu farla daha önce baya oynamışlar sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı araçlarda far konfigürasyonu böyle olabiliyor. mesela benim aracım s60'ta, far anahtarında 3 konum var. 0, gündüz farları ve farlar açık konumları. 0 konumu aynı zamanda otomatik far konumu oluyor. yani 0 konumundayken, araç çalıştığı sürece farlar, gündüz farlarıyla beraber yanıyor, stop edince sönüyor (ki ben sürekli bu konumda kullanıyorum).

    ama mesela gündüz farı konumunda tutarsam, araç çalıştığında farlar açılmıyor, sadece gündüz farları açılıyor ama stop edip, kontağı kapatsam da gündüz farları hep yanık kalıyor. mutlaka far anahtarını 0 konumunaa almak lazım, yoksa o sürekli yanık oluyor.


    o nedenle, öncelike aracınızın kullanım kılavuzunda, far konumlarına bakın. belki far programı buna benzer olabilir. eğer kullanım kılavuzunda "kapanır" yazdığı halde ve kontak kapattığınızda farların biri sönerken diğeri yanık kalıyorsa, o halde ya tesisatla alakalı bir sorun vardır ya da far rölesi bozulmuş ve siz arabanın kontağını kapatsanız da rölenin içindeki elektrik kontakları ayırmıyor dolayısıyla farı kapatamıyor olabilir...




  • aya kullanıcısına yanıt
    Hocam ben anlatamadım sanırım kusura bakmayın. Farda sorun var araç çalışsada çalışmasada veya araç kitli olsada ampul sürekli yanıyor. Ampulün oturduğu yuvada kısa devre var sanırım. Bu yüzden oraya hiç lamba takmamışlar.



    Far tamirindeb anlayan birini aradım ama bulamadım. Çıkma far alıp takmayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hortlatmış gibi olacağım kusura bakmayın. Bir çözüm bulabildiniz mi acaba aynı sorun bende de var. 2011 model skoda octavia araç. Sağ gündüz farı kontak açıkken yanıyor sadece sol gündüz farı ise sürekli yanıyor. Aracı kitlesem de yanmaya devam ediyor.
  • WhiteChick W kullanıcısına yanıt
    Konfor beyninde sorun çıktı. Yaptırmamıştım sonrada sattım aracı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aya kullanıcısına yanıt
    Helal olsun kardeşim. Iyi yazmışsın. Adam aracının modelini, motorunu ,kilometresini yazmaya üşeniyorsa bende cevap yazmaya üşeniyorum. Yardımcı olacaksam da olmuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.