Şimdi Ara

Konsollar ile ilk FPS/Shooter deneyiminiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba yaklaşık 15 gün önce ben de orjinal konsol oyuncuları arasına katıldım ps3 500gb s.slim sahibi oldum. 23 yaşındayım şu zamana kadar her zaman pc de oyun oynadım. şuan 5. pc mi kullanıyorum ve her zaman dönemim sistemine göre gamer pc bileşenlerine ye sahip olmuşumdur. (klavye mouse da dahil).

Gta 5 'in artık pc ye çıkacağından umudumu kestiğim için (bence red dead redemptin gibi asla pc ye cıkmıycak) ps3 aldım gt6 ve last of us paketli. 3 gün önce de gta 5 aldım ve senaryoyu oynuyorum şuan.

Dediğim gibi ben yılların pc oyuncusuyum. konsolu kurdum tabii öncelikle gt6 yı denedim gerçekten muazzam bir oyun analoglarla r2 ve l2 tuşlarıyla aracı kontrol etmek gerçekten hem mükemmel hem de oldukca gerçekçi. Çok hassas kontrollere sahip bir oyun ve gamepadla uyumu harika.

Ama gel gelelim the last of us oynamaya. Allahım nişan alamıyorum. Kamera acılarını saçma sapan değiştiriyorum ya cok kaçıyor birden saçma bir şekilde dönüyor. ya az oluyor. karşımdaki adamlar haliyle hareketli sağ analogla imkanı yok hedefi tutturamıyorum yani adam dursa bile rahat 7-8 kere analogu hareket ettiriyorum ki hedefi tutturayım. ben de oyunu hiç ilermeden bıraktım Şuan Gta5 e yoğunlaştım. (ama tabii ki oynuycam) Bu gamepad ile oyun oynamak gerçekten ayrı bir marifetmiş.Tabii ki herkes eline gamepadı alır almaz usta olmuyor ama çok canımı sıktı bu beceriksizliğim.

Şimdi sizlere sormak istiyorum konsollarla ilk shooter oyunu deneyiminiz nasıl geçti.?

• Şu an senle aynı durumdayım bende biraz ilerlerleme var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Medal of Honor: European Assault'a kadar PC'de oynamıştım FPSleri. Cidden çıldırmak üzereydim o zamanlar ki yaşım da 10'du o zaman Ama PS2'de FPS oynadıktan sonra PC'de oynasam bile bütün oyunları gamepad ile oynamaya başladım. Sadece FPS değil, bütün oyunları gamepad ile oynamak bir hayli geliştirdi oynayışımı. Şu anda gamepad ile daha iyi oynuyorum diyebilirim. Kaldı ki şu anda çıkan oyunların hemen hepsi auto-aim olarak çıkıyo. Bu daha da kolaylaştırıyo işi ama yine de alışana kadar cinayet sebebi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsberkelium -- 20 Nisan 2014; 18:34:06 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Ben Playstation 2'den tecrübeliyim fakat o zamanlar çocuktuk, asıl FPS girişim Playstation 3 ile Killzone 3'e oldu single'da alıştıktan sonra fazla zorlanmadım multiplayerda'da. Dualshock'u şöyle düşünebilirsin iki tane mouse'u kontrol ediyorsun o yüzden zor geliyo aynı anda iki şeye yoğunlaşıyorsun asıl sorun bence bi left analog ile adamı hareket ettirip rakibin hedef almasını zorlaştırıyorsun right analog ilede belüstüne hedef almaya çalışıyorsun belli bi yerden sonra bu refleks oluyo. Daha doğrusu bende oldu :). Ama sen pc'den geçiş yaptığın için zor olacaktır. Lakin oynadıkça geliştirirsin. Biraz alıştıktan sonra multiplayer team deathmatch modlarına gir sürekli aksiyonun çatışmanın olduğu mod olduğu için çabuk faydasını görürsün

• Ilk PlayStation'da Medal of Honor oynamistim. Sasirtici bir sekilde oncelikle konsollarda basladi bu seri. Alismasi zor oldu ama simdi mouse aramiyorum bile.

• Ben ilk red dead Redemption oynamıştım ama hemen alıştım oto nişan vardı diye (gtada da var)
    Unchartedda yoktu biraz zaman aldı ama sonra bayaa bi iyi oynamaya başladım hep head shot yapıyordum
    Gelgelelim bf4e
    Hala doğru düzgün alışamadım ama yavaş yavaş iyi oynamaya başladım yani biraz azim ve kararlılık lazım

• İlk oyunum killzone 2 ydi.Artık klavye mouse la strateji oyunları dışında oyun oynamıyorum.Pc için Batman arkham origins
    i aldım.Klavye mouse ile oynayamayıp gamepad le oynuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oynaya oynaya alışırız yani

arkadaşlar bu arda psn eklerseniz sevinirim. bi kaç kişi olsun listemde
    PSN: kadircan91

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gran Turismo 7 -- 20 Nisan 2014; 20:25:05 >
  • Automatic target sistemi yoksa oynayamiyorum

• Ben bu yıl arkadaşla halo4u co-op modda bitirdim aim konusunda zorlanmadım

• belli bir süre sonra alışıyorsun, kişiden kişiye de bu süreler değişir
  • quote:

Orijinalden alıntı: amönyak

Ben bu yıl arkadaşla halo4u co-op modda bitirdim aim konusunda zorlanmadım

Oyun nasıldı iyi miydi? Hikayesi sarması eğlencesi grafikleri ?

• Louyu easy moduna al oto aim çıkacak sonra r1 e her bastığında adama nişan almış olacaksın

• ekran boyutu fps de çok onemlı 32 inç max 23 inç monitörde tadından yenmez
  • Benim psp de oldu. Tek analogla Medal of Honor gerçekten zor olmuştu alışmak ama bir süre sonra silahı döndürme hızına alışıyorsun ve mouse klavye ikilisinden daha kullanışlı olmuyor tabiki ama benim için daha keyifli diyebilirim.
  • PS ONE'da MoH ile. Daha analog kollar bile yoktu. yön tuşlarıyla nişan alırdık. Zaman lazım biraz.

Konsollar ile ilk FPS/Shooter deneyiminiz
  • PS1'de dpad ile moh oynadığım zamanlar oldu, analoglarla oyun oynayamayan insanlar bana bir garip geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

PS1'de dpad ile moh oynadığım zamanlar oldu, analoglarla oyun oynayamayan insanlar bana bir garip geliyor.

ne yönden garip. durumumu anlattım neden alışamadığımı da anlattım. neresi garip geldi. sen belki 15 yıllık konsolcusundur bir başkası 5 yıllıktır bir başkası da benim gibi yenidir. kurduğum cümle çok saçma. tamam sen mükemmel ve bi yerleri kalkık konsolcusun
  • İlk oynadığım FPS oyunlar PSX de oynadım. Arkadaşların dediği gibi o zamanlar analog yoktu Dpad vardı ben öyle alıştım ama çok zor öğrenmiştim. Tenka,Duke Nukem TotalMeldown,Hexen ve Quake 2 ne oyunlardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi downrock -- 20 Nisan 2014; 23:29:16 >
  • Hiç konsolu olmayan ve pc oyuncusu olan biri olarak ps4 almaya karar vermiştim. Logitech gamepad aldım bir tane onla fps oynamaya başladım. 1 ay önce ps4 sahibi oldum artık klavye bana sarmıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.