Şimdi Ara

Konsollar İçin Ses Sistemleri Rehberi ve Sık Sorulan Sorular (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
290
Cevap
1
Favori
20.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mert_mert
    acaba kulaklık çözüm olurmu sizce herhangi bir kulaklık yetermi vga ile 226bw ye bağlıorum 2 tane kablo ucu açıkta ona kesin dönüştürücü falan lazım galiba ? kulaklık alcaz napalım
    offf amma zorluo bu alet adamı yaa sorunları bitmior valla

Ses kartınızın özellikler sayfası :
    http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=15853&nav=1

quote:

Connectivity
    Flexijack : Line In / Microphone In / Optical Out¹ via shared 3.5mm mini jack

"Line In" dediğine göre giriş var gözüküyor, birkaç mesaj yukarılardan anlattığımız dönüştürücüler ile kırmızı-beyaz uçları 3.5 mm'e çevirip takmayı deneyin isterseniz. Ben daha önce denemediğim için daha fazla yardımcı olamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 2 Haziran 2008; 14:00:08 >

• tamam kardeşim çok saol bide öle deneyelim
    xbox ınmı var derdin var yaaww

bu arada ekran kartı deil ses kartı olcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert_mert -- 2 Haziran 2008; 13:26:49 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mert_mert
    bu arada ekran kartı deil ses kartı olcak

Bir yandan Tv-Projeksiyon bölümünde HTPC'ler için yazınca, bir yandan da ses sistemleri için yazınca böyle oluyor, düzelttim
  • valla süpersin be abicim parmağında 10 parmağında 10 marifet bi an imrendim valla
  • Konuyu okudum elinize sağlık. Bilmediğim bir çok şey öğrendim. Aklıma takılan konsol yerine PC kullandığımızda diyelim ki Audigy Ses kartımız var. Bu kart DD encode edebiliyor mu. Örneğin DVD izliyoruz veya AC3 formatında sese sahip divx izliyoruz. Bu kartla da Subwoofer'a giren siyah ve yeşil kablo kullanıyoruz. Mesela Creative'in encoderi olmayan 5+1 sistemini. Bu durumda 5+1 i ses katı çözüp 5 2 kabloyla woofer'a woofer da 5 kanala mı dağıtıyor ? Yoksa 5 kanal için illa ki bu kartların digital çıkışını mı kullanmamız gerekiyor ?

2.sorum ise

Ben eskiden AUdigy ve Creative Inspire 4+1 kullanıyordum. Ses kalitesi hoşuma gidiyordu. AC3 formatlı divxlerde de 4 kanaldan yeşil ve siyah kablo bağlantısı kullandığımda farklı kanallardan ses alaibliyordum. Bunun yerine örneğin SPDIF çıkışını kullanıp da bunu encoderi olan bir ses sistemine veya bir amfiye bağladığım durum da ses kalitesi çok değişir mi ?

Teşekkürler
    İyi Akşamlar

• @karakobra

Audigy derken örneğin BU ses kartını kastediyorsanız, PC ile DVD veya AC3 5.1'li filmler izlerken, eğer 5.1 hoparlörünüz varsa, bildiğim kadarıyla yazılımsal olarak 5.1 sesi decode edip (çözüp) analog olarak (3 adet 3.5 mm jak ile) bağladığınız hoparlörden 5.1 ses alabilirsiniz.

Bu durumda ayrıca bir decoder'e ihtiyacınız olmaz. Xbox360 ise 5.1 sesi sadece optik veya HDMI çıkıştan verebiliyor, bu yüzden bu dijital sinyalleri çözecek (decode edecek) ve hoparlörlere aktaracak bir decoder'e, anfiye veya decoderli hoparlör setine ihtiyacınız var.

4.1 ses, gerçek çevresel (surround) ses değildir. 5.1 sesleri güzel yapan ses kalitesinden ziyade, sesin gerçekten çevresel olarak gelmesidir. 4.1 hoparlörler ile sağ - sol ayrımı yapar belki kulağınız, ancak sol ön ve arka, sağ ön ve arka, ön merkez gibi ayrımlar olmaz. Dolayısıyla 5.1 ile alacağınız ses çok farkeder.

Ben her zaman söylüyorum. Bugün HD uyumlu Lcd Tv'im ve ses sistemim olmasa, önce ses sistemi kurarım, sonra Tv alırım, zira zamanında öyle yapmıştım. Çünkü sesler çok gerçekçi bir ortam yaratıyor, ancak Tv benim gözümde 3 metre ötede duran bir ekran sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 3 Haziran 2008; 10:11:15 >

• Xbox'i PC monitor'une bagladiktan sonra, VGA kablosundan arta kalan kirmizi ve beyaz kablolarini ornekte gosterilen donusturucuye takip, bunu, hoparlorumun girisinin tek "LEFT" buyuk jaktan olusmasi nedeniyle bilgisayarin "IN" kismina taktim ancak ses alamiyorum, bir bilginiz var midir?
  • arkadaşlar yanlıs anlamıssam uyarın lutfen.ben hdmi dan goruntu o yanında gelen su
    aparatla da ses alıcam ama sesi 3.5 mm lık jack dan alıcam 2+1 ses sıstemım war.onun ıcınde su cevırıcıden almam gerekıyor
    bu cevırıcının adı da 2 rca>3.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twinkie35 -- 6 Haziran 2008; 21:18:45 >
  • http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2263 arkadaslae bu lınktekı setın fıyatı cok uygun ve altec lansıng. bu setı alsam xbox360 a optık cıkıstan baglayabılırmıyım. ve bunu aldıktan sonra 5.1 decodere ıhtıyacım varmıdır? cevaplar ıcın sımdıden saolun..
  • Herkese merhaba,
    Sizden ev sinema sistemimi optik kablo aracılığıyla PS3'e bağlayabilmek için yardımlarınızı rica edecektim.

Sistem olarak Sony 40D3500 Lcd tv - Sony DAV-DZ830 Ev sinema sistemi ve PS3'üm var.

Sony DAV-DZ830 'un bilgilerini aşağıya ekledim, tavsiyelerinizi bu bilgiler dahilinde yapabilirseniz çok sevinirim.

Teknik Özellikler

Amplifikatör
    Güç Çıkışı - Ön (RMS %10THD) 143W x 2
    Güç Çıkışı - Orta (RMS) 143W
    Güç Çıkışı - Sub woofer (RMS) 285W
    Güç Çıkışı - Surround (RMS) 143W x 2
    Güç Çıkışı - Toplam (RMS %10) 1200W
    S-Master 24 bit

DVD / SACD / VCD / CD Çalar
    CD-R / CD-RW Çalma VAR / VAR
    D/A Dönüştürücü (Ses) 48kHz/24bit
    D/A Dönüştürücü (Video) 108MHz/12bit
    DIVX VAR
    DVD / CD / SA-CD TEXT VAR / VAR / -
    DVD / DVD Audio / SA-CD / CD / Video CD VAR/ - / - / VAR / VAR
    DVD-R/+R/+R DL/+RW/-RW/-RW(VR) Oynatma (* Bazı diskler oynatılamayabilir) VAR / VAR / VAR / VAR / VAR / VAR
    DVD-RW(CPRM) Oynatma VAR
    Flaş/Gelişmiş (on RM) VAR
    J-PEG Çalma VAR
    mp3 Çalma VAR
    mp3/ID3Tag Sür.1.1/ID3Tag Sür.2.0 VAR / - / -
    Tepsi Kilidi VAR
    Tip 1disk Tepsisi
    Çoklu Disk Sürdürme (DVD,VCD) 40 disk
    OSD Kontrolü VAR
    Resim Navigatörü VAR
    Çalma Modu (Karışık / Program / Tekrar) sadece CD/VCD/SA-CD VAR / VAR / VAR
    Precision Cinema Progressive VAR
    Aşamalı Tarama (NTSC/PAL) - / VAR
    VCD Sürüm 2.0 VAR

Ekolayzer
    Bas Güçlendirme işlevi (RM'de Dinamik Bas) VAR
    Taşınabilir Ses Geliştirici VAR (yüksek)

İşlev
    Ses VAR
    DAB Tuneri (Sadece İngiltere) 0
    DVD VAR
    Hat 1 0
    RADYO (FM, AM) VAR
    TV VAR

Giriş / Çıkış
    Audio Line GİRİŞİ (Analog) 1
    Audio Line GİRİŞİ (Optik) 1
    Audio Girişi (Ön, mini) 1
    Audio Line GİRİŞİ (Koaksiyel) 1
    D.C.A.C. (Otomatik Kalibrasyon) VAR (gümüş)
    Kulaklık Jakı (3.5mm / 6.3 mm) 3,5mm
    SCART(COMPOSITE çıkışı/RGB çıkışı) 1
    SCART(TV audio girişi) 1
    Hoparlör Terminali (Ön/Orta/Surround/Sub Woofer) VAR / VAR / VAR / VAR
    Video Signal ÇIKIŞI (Komponent) 1
    Video Signal ÇIKIŞI (HDMI™) DVD için Upscale720p/1080i 1
    DIGITAL MEDIA PORT VAR

Diğerleri
    DEMO Modu VAR
    DIAT:/S-DIAT kablosuz surround VAR
    Işık seviyesi VAR
    Zamanlayıcı (KAYIT/ÇAL/UYKU) VAR(-/-/VAR)
    VACS VAR
    Kablolu Seçeneği VAR

Surround/Efektler

AV SYNC (Dudak Senkronizasyonu) VAR
    DTS® VAR
    Dolby® Digital VAR
    Dolby® Prologic / Dolby® Prologic II Prologic 2 (Tüm işlevler)
    Film/Müzik Modu VAR (yüksek)
    Çoklu Stereo(Link) VAR
    Hoparlör Düzeni VAR (yüksek)

Sinema sistemi içerisindeki DVD player'da HDMI - Komponent - Scart çıkışları var
    Orjinal Dvd film izlerken 3 bağlantıyı da denedim ama görüntü ve ses açısından pek bir fark göremedim.
    PS3'ü optik bir kablo ile DVD Player'a bağladım , PS3'ün içerisinde ses ayarlarında optik kabloyu seçtim fakat ses alamadım. Görüntüyü HDMI ile alıyorum, aynı zamanda sesi de HDMI ile alabiliyorum fakat sesi Optik Kablo ile Sinema sisteminden almak istiyorum. Bir türlü başaramadım.

Tavsiyelerinizi ve yardımlarınızı rica ediyorum.
    Şimdiden çok teşekkürler

• @qwerty88zr

Component'in Scart'a göre, HDMI'nın da Component'e göre (upscale yapan bir dvd oynatıcıda, ki sizinkinde var olduğu yazıyor özelliklerinde) daha iyi görüntü vermesi gerekir. Özellikle Component ile Scart arasında genelde renk ve titreşimlerin giderilmesi açısından görülebilir farklar oluyor. HDMI ile upscale ayarlarına bakıp yeniden denemenizi öneririm.

PS3'ten ses alırken, HDMI kabloyu doğrudan PS3'ten Tv'ye mi takıyorsunuz, yoksa PS3'ten ses sistemine, ses sisteminden Tv'ye mi aktarıyorsunuz ? Ben PS3 kullanmadım ama belki ses sistemine HDMI giriş yapıyorsanız, optik yerine HDMI'dan gelen sesi dikkate alıyor olabilir. Normalde HDMI ile 5.1 dijital ses de taşıması lazım. Belki PS3'ün ayarlarından olabilir (sesi optikten değil HDMI ile taşı gibi). Bunu bir kontrol edin isterseniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: recaro

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2263 arkadaslae bu lınktekı setın fıyatı cok uygun ve altec lansıng. bu setı alsam xbox360 a optık cıkıstan baglayabılırmıyım. ve bunu aldıktan sonra 5.1 decodere ıhtıyacım varmıdır? cevaplar ıcın sımdıden saolun..

Özeliklerinede optik çıkış diye bir yazı yok yani bu sistemi alıpta yanına 5.1 dekoder almanın bir espirisi yok .

Logitech Z-5400 iyi fiyatlardan gidiyor bir bak istersen
  • bakıyım hocam tesekkurler.
  • ses sistemim creative 5.1 T6060.yeni aldığım xbox360 ımı buna nasıl bağlarım acaba harici decoder bulamadım bi türlü.anakartımdaki creative audigy 2 zs ses kartına bağlı bu 5.1 ses sistemimden harici decoder olmadan anakartımın optik çıkışından faydalanarak ses almam mümkünmüdür anakartımın modeli gigabyte 965p ds3 optik çıkışı var.
  • xbox 360'ı monitör'e bağladıktan sonra Xbox'ın kendi kulaklığını taksam ses alır mıyım?
  • quote:

xbox 360'ı monitör'e bağladıktan sonra Xbox'ın kendi kulaklığını taksam ses alır mıyım?

kendi kulakligi live ustunden oyun oynarken sesli konusma icin ama herhangibir kulaklikla ses alabilirsin
  • mrb arkadaşlar.bu hafta xbox360 alıyorum lcd monitörüme bağlıycam (philips 220xw)monitörümde digital ses çıkışı var hdmı çıkışıda var monitör hoparlöründen ses elde edebiliyorum ancak ben o sesi 4+1 ses sistemime aktarmak istiyorum pcde çalıştığı gibi 4ününde çalışmasını istiyorum ancak ses sistemimi ön ve arka hoparlör olarak kablolarını ayırmışlar ve ben en fazla 1 kablo takabiliyorum monitörmün ses çıkışına 2 kabloyu birden takmak için bi aparat varmı yada ne yapmam lazım xbox 360 ı pek bilmiyorum onun üzerinde ses çıkışı varmı yani 2sini birden takmam için lütfen bi yardımcı olun ses konusunu halletmem için...şimdiden çok saolun
  • arkadaşlar ben tüplü tv de kullanıyorum composite kablo ile şimdi sarı kabloyu tvye kırmızı beyazıda 2+1 ime takmak istiyorum ama kablolar birbirinden ayrılmıyor 2+1 konsolun yanında tv ise biraz daha uzakta kablolar birbirinden ayrılmıyor compositte ben nasıl bağlıyacağım bi fikriniz varmı?
  • O kırmızı ve beyaz iki rca ses kablosuna uzatma takacaksın, bir ucunda 2 tane erkek rca öbür uçta 2 dişi rca şeklinde kablo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veteriner69 -- 16 Haziran 2008; 17:21:57 >
  • saol dostum ama gerek kalmadı dişi çevirici aldım 2 ytl ye
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.