Şimdi Ara

Konsollar İçin Ses Sistemleri Rehberi ve Sık Sorulan Sorular (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
1
Favori
20.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ridvan1903

Ulwi

Hocam dediğin gibi olacak ses kartı üzerinde optik in olacak ve bu çıkışa 360 bağlaycanksın optil in den gelen sesi yeşil ,siyah,turuncu çıkışlardan sesi verecek ve göylese ses 5.1 gelecek.

2.el kısmında creativenin bir ürünü vardı bunda bula bilirseniz tam olur.

Dekoder

http://forum.donanimhaber.com/m_13470502/mpage_1/key_//tm.htm#13491067

ridvan ben zaten ekstra fazla para vermemek için bu ses kartını aldım ekstra masraf yapmak istemiyorum , bana gereken sadece bir toslink kablo onuda ebayden sipariş verdim zaten ses kartıda hazır bekliyor şu anda analog olarak filmlerde vs. dts ac3 dolby digital 5.1 alıyorum sesi bakalım optik in den 5.1 ses alabilecekmiyim görecez kablo gelince...

• Optik kablo ne kadar verdin .

İnşallah düşündüğümüz olur.Bu arada ses sistemin ne marka yani gelen 5.1 sesi hakkı ile vereyormu.
  • ses sistemim typhoon marka idare eder birşey , benim kuzen kendine pro set yaptı receiverlı o nedenle eski 5.1 ini bana verdi bende onunla takılıyorum işte çokda tatmin ediyor filmlerde , bakalım xboxda bağlarsam sorum çözülecek , optic kabloyu ebayden 2 tane aldımtoplam 6 euro ya verdim yol parası ile birlikte.
  • Arkadaşlar yeni bir bağlantı şekli düşündüm bu olurmu ?

Hdmi-hdmi kablo ile bağladım lcdtv imde optical çıkış bulunuyor , ben burdan direk ses kartına çıkış yapsam 5.1 alabilirmiyim ?

Bunun avantajı arcade pack için optic çıkış sağlayan cihazı almamış olacağım tabi bu yöntem uyarsa .
  • arkadaşlar.xbox360 ses sistemleriyle ilgili sadece digital dekoder olarak örnekler verilmiş,bence bu işi yapacak ses kartlarıylada örnekler verilebilir bu topik altında. bende bu işi yapacak ses kartlarını incelemeye aldım ama imkanlarım kısıtlı,ancak alıp deneyerek tecrube edebiliyoruz.ben en son asus xonar kullandım ve optik bağlayarak pc üzerinden (hoparlöründen) 5.1 alamadım.optik giriş ve çıkış olduğunu görünce xbo360'ı bağlayarak 5.1 alırım diye düşündüm fakat sadece pc üzerinden kayıt modunu aktif hale getirerek stereo ses aldım.konuyu teknik servise bildirdim.onlarda başka xonar'da denedi ve kartın kabiliyetinin bu olduğunu söylediler.hatta üretimi yapan firmaya ilettiler (kore galiba) onlardanda aynı cevap gelmiş.iade etmeye yeltendim çok uğraştırdılar beceremedim. anlıyacağınız 5.1 ses alırım diye xonar almayın.ve bilen varsa bizzat deneyip,hangi ses kartlarının bu kabiliyete haiz olduğunu bildiren olursa çok sevinirim.YÖNETİCİLERDEN DE YARDIMCI OLAN OLURSA ÇOK İYİ OLUR. şu anda x-fi serisinin bu işi yapıp yapmadığını araştırıyorum(araştırmaya çalışıyorum). ama elimde kart yokki nası test edeceğim. elinde şu kart olan varsa dışardan bi kaynak bağlayıp dolbydigital veya dts alınıyormu hepimizi bi aydınlatsınlar..

Konsollar İçin Ses Sistemleri Rehberi ve Sık Sorulan Sorular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayozyer -- 28 Haziran 2008; 20:07:19 >

• yokmu arkadaşlar dekoder'i olan, dolby ve dts çözen ses kartları.elinde olup test eden arkadaşlar varsa çok bilgilendirici olur.
  • Burdaki tavsiyeler sonucu aldığım ama fazla oyun oynamadığımdan oynadığımdada kulaklık pek kullanmadığımdan Sony MDR-DS1000 kulaklığı satıyorum arkadaşlar. Yine bizlerden biri sebeplensin istedim almak isteyen özelden ulaşırsa yardımcı olurum

Özellikle Dolby destekli Battlefield Bad companydeki sesleri duymanızı isterdim

http://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?product=MDR-DS1000/S

1 ay önce aldım. Faturalı 2 yıl garantili sorunsuz.

Dolby® Digital, DTS®, VPT ve 3D Logic ile uyumlu

Çiziksiz sorunsuz sıfırdan farkı kutusu açılmış

125 YTL.

• ya arkadaşlar yukardaki ses kartını alıp almamakta kararsızım.bilgisi olan yokmu,dışardan optikle bağlantıda dekoder görevi görüyormu. bilen varsa acil yardım teşekkürler.
  • Şuanda yok ama olunca,
    Bende 5+1 panasonic filmler için bayağı kaliteli-hiç değilse bana göre- set var optik girişi yok bunu xboxa nasıl bağlayabiliriz 5+1 ses almak mümkün mü?

Edit:
    TV'ye hdmi kablodan aktarıp-hem ses hem görüntü aktarıyor diye biliyorum- tv'de ses sistemine bağlı oradan 5+1 devreye girermi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thief. -- 30 Haziran 2008; 22:19:52 >
  • Arkadaşlar böyle bir topik hazırlayıp soruları cevapladığınız için teşekkür ederim.

Benim sorum şu, elimde Logitech Z-2300 hoperlölrlerim var bunu xbox360 a nasıl bağlayabilirim Z-2300 ün bağlantı şekli klasik bilgisayar ses kartına takılan jaktan. xbox ta böyle bir giriş yok bunu nasıl veya nasıl bir aparatla bağlayabilirim, şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trasporter -- 1 Temmuz 2008; 12:01:01 >
  • X-fi nin o ses karına o kadar para vermektense adam gider z5500 olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Trasporter

Arkadaşlar böyle bir topik hazırlayıp soruları cevapladığınız için teşekkür ederim.

Benim sorum şu, elimde Logitech Z-2300 hoperlölrlerim var bunu xbox360 a nasıl bağlayabilirim Z-2300 ün bağlantı şekli klasik bilgisayar ses kartına takılan jaktan. xbox ta böyle bir giriş yok bunu nasıl veya nasıl bir aparatla bağlayabilirim, şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

eğer subwoofer'ın arkasında kırmızı ve beyaz renklerde audio çıkışı varsa,component kablonun kırmızı beyaz uçlarını oraya takabilirsin sanırım.Eğer yoksa muhtelif çoklayıcı yardımıyla sesi aktarabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: Thief.

Şuanda yok ama olunca,
    Bende 5+1 panasonic filmler için bayağı kaliteli-hiç değilse bana göre- set var optik girişi yok bunu xboxa nasıl bağlayabiliriz 5+1 ses almak mümkün mü?

Edit:
    TV'ye hdmi kablodan aktarıp-hem ses hem görüntü aktarıyor diye biliyorum- tv'de ses sistemine bağlı oradan 5+1 devreye girermi acaba?

hayır girmez,Hdmi ses alabilmen için hdmi girişi olan ve ses aktarımı yapan bir a-v receiver'a ihtiyacın var.İmzamdaki receiver'da 2adet hdmi in bir adette çıkış var.Xbox'ın hdmi çıkışını anfinin hdmi girişine takıyorum oradan da başka bir hdmi kablo ile televizyona gönderiyorum ve hdmi audio seçeneğini aktif hale getiriyorum,ve dd ses alıyorum. Anfi konusunda yanılıyor olabilirim,bildiğim kadarıyla her hdmi girişi olan anfi hdmi üzerinden ses göndermiyor.

ayrıca logitech z5500'e para vereceğime şu sistemi alırım herbişeyimi bağlarım.(Bu sadece tek bir alternatif)

http://www.estore.com.tr/ESTORE/Products.aspx?catalog=Elektronik&productid=EK54873(43000000)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zildjiann -- 1 Temmuz 2008; 14:39:04 >

• Açıklaman güzel ama şimdi evinde sinema systemi olan veya ses systemi olan anfisinde optik (IN)-(OUT)olan varsa bundan yararlanamıyacakmı...Tabiki yararlanacak ve daha iyi bir şekilde yararlanacak anfi systeminde (IN) olması yeterli ama ki;anfisinde sadece (OUT)warsa bu olanaksız dır...Açıklaman için teşekkürler dostum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sony_GT

Açıklaman güzel ama şimdi evinde sinema systemi olan veya ses systemi olan anfisinde optik (IN)-(OUT)olan varsa bundan yararlanamıyacakmı...Tabiki yararlanacak ve daha iyi bir şekilde yararlanacak anfi systeminde (IN) olması yeterli ama ki;anfisinde sadece (OUT)warsa bu olanaksız dır...Açıklaman için teşekkürler dostum

daha iyi??? Ayrıca ben açıklamama ne diyerek başlamışım?Arkadaşı hdmi aracılığı ile ses alması konusunda aydınlatmaya çalıştım. Zaten kendisi de optik girişi olmadığını belirtmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zildjiann -- 1 Temmuz 2008; 15:01:20 >
  • zildjiann;bilgin için teşekkürler ayrıca HDMI dan çıkışda PS3 de özellikler açılıyor(Audio bölümünde) bunu da söyliyim aynı şey optikde de geçerli...
  • Teşekkürler cevaplar için ; ama piyasada xbox kalmamış
  • x-fi'nin sıfırı pahallı ama ikinci el bulup, bide ikinci el megaworks buldukmu eminim z5500'ü sollayacaktır ses'te.bunu neredenmi biliyorum.şöyle ;asus'un xonar kullandım fakat optik girişinden 5.1 alamadım, stereo ses alabildim ama inanın,(z5500 de kullandım xbox360 için )xonar stereo seste bile beni çok etkiledi. aynı şeyi 5.1'de x-fi'nin yapabileceğini düşünüyorum.
  • logitech x540 ile konsolu aşşağıda gördüğünüz kablo ile bağlasam sizce 5+1 ses alırmıyım?

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • BeyazBüyü

Arkadaşım bu kablo ile 5.1 ses alamazsın sadece 5 uyduyada 2 kanaldan dağılan ses gider.

Optik harici 5.1 ses alınmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.