Şimdi Ara

Konsollar İçin Ses Sistemleri Rehberi ve Sık Sorulan Sorular (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
290
Cevap
1
Favori
20.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şimdi ben xboxı hdmı dan 22 inç monitöre bağladım ve monitör üzerindeki ses jack ından 5+1 sistemimi bağladım (jackın sesi direk hdmi giişten aldığı yazıyo) şimdi ise sistemime bir z5400 bağlamayı düşünüyorum ve bağlantıyo optik yolla yapmayı düşünüyorum yalnız şöyle bi sorun var hdmi kablo takılı iken xboxın üzerinde optik çıkış olna kablosu takılmıyo bu iki kabloyu bir arada kullanabileceğim bi yol arıyorum yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: kartal2339
    mehaba çözüm arıyorum

şimdi ben xboxı hdmı dan 22 inç monitöre bağladım ve monitör üzerindeki ses jack ından 5+1 sistemimi bağladım (jackın sesi direk hdmi giişten aldığı yazıyo) şimdi ise sistemime bir z5400 bağlamayı düşünüyorum ve bağlantıyo optik yolla yapmayı düşünüyorum yalnız şöyle bi sorun var hdmi kablo takılı iken xboxın üzerinde optik çıkış olna kablosu takılmıyo bu iki kabloyu bir arada kullanabileceğim bi yol arıyorum yardımcı olursanız sevinirim

Google'da şu kelimelerle arama yaptım : xbox arcade optik çıkış
    Çıkan 1.sonuç hem forumdan hem de tam olarak sorunuza cevap veriyor :

TIK TIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 9 Mayıs 2008; 14:07:54 >

• Arkadaşlar HP'nin HDMI çıkışlı bir LCD'si var dahili hoparlörü de var.
    Onun arkasında bir de ses çıkışı var yeşil.Ben oraya hoparlörü bağlasam,HDMI'da taksam x360'a.Direkt ses hoparlörden çıkar değil mi ?

Konsollar İçin Ses Sistemleri Rehberi ve Sık Sorulan Sorular
  • quote:

Orjinalden alıntı: lzooml
    Arkadaşlar HP'nin HDMI çıkışlı bir LCD'si var dahili hoparlörü de var.
    Onun arkasında bir de ses çıkışı var yeşil.Ben oraya hoparlörü bağlasam,HDMI'da taksam x360'a.Direkt ses hoparlörden çıkar değil mi ?

HDMI kablo ile Xbox360'dan Lcd monitör'e sesi taşırsınız.

Burada önemli olan, Lcd monitör üzerindeki yeşil portun AUDIO IN (giriş) mi yoksa AUDIO OUT (çıkış) mı olduğu.

Eğer giriş ise, bu şekilde dışarıya ses aktarmazsınız, ancak monitöre bu girişten dışarıdan ses verebilirsiniz. Lcd monitörün kullanma kılavuzunda yazar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Arkadaşlar HP'nin HDMI çıkışlı bir LCD'si var dahili hoparlörü de var.

HDMI kablo ile Xbox360'dan Lcd monitör'e sesi taşırsınız.

Burada önemli olan, Lcd monitör üzerindeki yeşil portun AUDIO IN (giriş) mi yoksa AUDIO OUT (çıkış) mı olduğu.

Eğer giriş ise, bu şekilde dışarıya ses aktarmazsınız, ancak monitöre bu girişten dışarıdan ses verebilirsiniz. Lcd monitörün kullanma kılavuzunda yazar.

Ürüne sahip olmadığım için bilemiyorum in mi out mu
    Kutu içeriğinde şunlar var

1. USB bağlantı kablosu
    2. Güç kablosu
    3. HDMI-HDMI bağlantı kablosu
    4. Ses bağlantı kablosu
    5. VGA –VGA bağlantı kablosu

Ses bağlantı kablosu olduğuna göre PC 'deki ses kartından LCD'ye sesi taşımak için olsa gerek.Yani giriştir büyük ihtimalle.

Bir de şu resmi buldum audio in yazıyor orada.

/>

Peki bu durumda ben nasıl sesi başka bir hoparlöre aktarabilirim HDMI kablosuyla bağlayarak.

Bu arada kutu içeriğindeki HDMI kablosu X360'a uyar mı yoksa özel bir kablo mu gerek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lzooml -- 19 Mayıs 2008; 15:06:36 >

• Şu konuda;

http://forum.donanimhaber.com/m_23335330/tm.htm

@sky_walker arkadaşımız subwoofer'ın yeşil renkli girişine takın demiş ama bende hem yeşil hemde siyah giriş var bu durumda ne yapıcam. (Cretive 4400)

Teşekkürler.
  • quote:

1) Bir de şu resmi buldum audio in yazıyor orada.

2) Peki bu durumda ben nasıl sesi başka bir hoparlöre aktarabilirim HDMI kablosuyla bağlayarak.

Bu arada kutu içeriğindeki HDMI kablosu X360'a uyar mı yoksa özel bir kablo mu gerek ?

1) Audio In ise dışarıya ses vermeyecektir, dışarıdan ses alıp hoparlörlerden verecektir.

2) HDMI'dan sesi ayıramazsınız. Xbox360 için Component veya VGA görüntü kablosunda beyaz-kırmızı ses kabloları vardır. Onları hoparlör setinize bağlayabilirsiniz.
    sky__walker diğer açtığınız konuda cevap vermiş zaten (tıklayın)

3) HDMI kablosunu Xbox360 ile kullanabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: F@ruk
    Şu konuda;
    http://forum.donanimhaber.com/m_23335330/tm.htm

@sky_walker arkadaşımız subwoofer'ın yeşil renkli girişine takın demiş ama bende hem yeşil hemde siyah giriş var bu durumda ne yapıcam. (Cretive 4400)

Audio IN hangisi ise, oraya takmanız gerekir. Ayrıca böyle durumlarda hoparlöre zarar vermezsiniz, ikisine de takıp deneyebilirsiniz :) Birçok şey deneme yanılma ile öğreniliyor.

• @signore cevap için teşekkürler.

Kolay gelsin.
  • quote:

quote:

1) Bir de şu resmi buldum audio in yazıyor orada.

2) Peki bu durumda ben nasıl sesi başka bir hoparlöre aktarabilirim HDMI kablosuyla bağlayarak.

1) Audio In ise dışarıya ses vermeyecektir, dışarıdan ses alıp hoparlörlerden verecektir.

2) HDMI'dan sesi ayıramazsınız. Xbox360 için Component veya VGA görüntü kablosunda beyaz-kırmızı ses kabloları vardır. Onları hoparlör setinize bağlayabilirsiniz.
    sky__walker diğer açtığınız konuda cevap vermiş zaten (tıklayın)

3) HDMI kablosunu Xbox360 ile kullanabilirsiniz.

O zaman bu monitördeki HDMI girişinin hiç bir anlamı kalmıyor eğer ki sesi başka bir haporlörden almak için VGA ile bağlayacaksam , Doğru mu ?

• quote:

O zaman bu monitördeki HDMI girişinin hiç bir anlamı kalmıyor eğer ki sesi başka bir haporlörden almak için VGA ile bağlayacaksam , Doğru mu ?

Tam olarak değil.

Görüntüyü HDMI ile aktaracaksınız yine, sadece sesi ayrıca hoparlöre aktarmış olacaksınız. Aşağıdaki konuda detaylı açıklamalar var :

ARCADE HDMI - ses sorunu
    http://forum.donanimhaber.com/m_20956552/tm.htm
  • quote:

quote:

Tam olarak değil.

Görüntüyü HDMI ile aktaracaksınız yine, sadece sesi ayrıca hoparlöre aktarmış olacaksınız. Aşağıdaki konuda detaylı açıklamalar var :

ARCADE HDMI - ses sorunu
    http://forum.donanimhaber.com/m_20956552/tm.htm

Bundan almam gerek sanırsam.Peki bu şekilde X360'ın HDMI çıkışından değilde composite çıkışından aparat ile HDMI kablosunu bağlayınca o zaman da HD kalitesinde oluyor mu ?
    Bir de ki basit hoparlörün ses girişi böyle değil.Bunu 3.5mm jack'a çeviren bir adaptör var sanırsam.Onun adı nedir tam olarak?

• quote:

Bundan almam gerek sanırsam.Peki bu şekilde X360'ın HDMI çıkışından değilde composite çıkışından aparat ile HDMI kablosunu bağlayınca o zaman da HD kalitesinde oluyor mu ?
    Bir de ki basit hoparlörün ses girişi böyle değil.Bunu 3.5mm jack'a çeviren bir adaptör var sanırsam.Onun adı nedir tam olarak?

Yukarıda soldaki resimdeki kablo sadece ses taşıyor, görüntü çıkışı yok zaten. Görüntüyü HDMI ile alacaksınız.

Sesi nasıl alacaksınız ?
    Yine soldaki resimde kırmızı-beyaz çıkışlar var; onlar ile monitörün girişi arasında aşağıdaki gibi bir kablo ile bağlantı kuracaksınız.
    Bu kablonun adı da : 2 RCA > 3,5 mm.

• quote:

quote:

Yukarıda soldaki resimdeki kablo sadece ses taşıyor, görüntü çıkışı yok zaten. Görüntüyü HDMI ile alacaksınız.

Sesi nasıl alacaksınız ?
    Yine soldaki resimde kırmızı-beyaz çıkışlar var; onlar ile monitörün girişi arasında aşağıdaki gibi bir kablo ile bağlantı kuracaksınız.
    Bu kablonun adı da : 2 RCA > 3,5 mm.

Ama bendeki hoparlörün girişi zaten şu üstteki resimdeki gibi 3.5mm
    Yani benim istediğim 3.5 mm'nin gireceği yer.Kırmızı beyaz girişleri 3.5 mm'lik girişe çevirecek bir aparat yani.

• quote:

Yani benim istediğim 3.5 mm'nin gireceği yer.Kırmızı beyaz girişleri 3.5 mm'lik girişe çevirecek bir aparat yani.

Benim resmini verdiğim kablo, yukarıdaki aparat ile kullanılmak üzere; kırmızı-beyaz erkekleri yukarıdaki aparatın kırmızı-beyaz dişisine takacaksınız, 3.5 mm. erkeği de monitörünüze takacaksınız.

Eğer component veya vga kablo kullanırsanız, onların ses çıkışı erkek kırmızı-beyaz olacağı için o zaman bu söylediğiniz adaptöre ihtiyaç duyarsınız, onu da herhangi bir dükkanda kolaylıkla bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 19 Mayıs 2008; 20:22:02 >
  • quote:

quote:

Benim resmini verdiğim kablo, yukarıdaki aparat ile kullanılmak üzere; kırmızı-beyaz erkekleri yukarıdaki aparatın kırmızı-beyaz dişisine takacaksınız, 3.5 mm. erkeği de monitörünüze takacaksınız.

Eğer component veya vga kablo kullanırsanız, onların ses çıkışı erkek kırmızı-beyaz olacağı için o zaman bu söylediğiniz adaptöre ihtiyaç duyarsınız, onu da herhangi bir dükkanda kolaylıkla bulursunuz.

Şimdi bir dakika.
    O monitör üzerindeki ses için olan yuva audio in 'di.
    O zaman ben bu şekilde bağlama yapsam yine o monitörün üzerindeki hoparlörlere sesi aktarmış olurum.Benim amacım başka bir hoparlöre aktarmak sesi.

• quote:

Şimdi bir dakika.
    O zaman ben bu şekilde bağlama yapsam yine o monitörün üzerindeki hoparlörlere sesi aktarmış olurum.Benim amacım başka bir hoparlöre aktarmak sesi.

Evet haklısınız, monitöre odaklanınca HDMI ile zaten ses taşıdığımız monitöre bir daha ses taşımak için olmuş benim anlattıklarım Tabi eğer bir hoparlör setinin ses girişi 3.5 mm. ise, yine söylediklerim geçerli.

İşin mantığını anladıktan sonra ses sisteminizin girişi ne ise, ona uygun kablo/adaptör almak gerekiyor sadece.

Aşağıda bazı alternatifler var :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 19 Mayıs 2008; 21:52:20 >

• quote:

quote:

Şimdi bir dakika.

Evet haklısınız, monitöre odaklanınca HDMI ile zaten ses taşıdığımız monitöre bir daha ses taşımak için olmuş benim anlattıklarım Tabi eğer bir hoparlör setinin ses girişi 3.5 mm. ise, yine söylediklerim geçerli.

İşin mantığını anladıktan sonra ses sisteminizin girişi ne ise, ona uygun kablo/adaptör almak gerekiyor sadece.

Aşağıda bazı alternatifler var :

Tamam anladım teşekkürler.

Peki bu 2 uçlu (kırmızı , beyaz) girişe sahip hoparlörler var mı 70-100 ytl arası kaliteli ?

• quote:

Peki bu 2 uçlu (kırmızı , beyaz) girişe sahip hoparlörler var mı 70-100 ytl arası kaliteli ?

Bu konunun 1.mesajındaki B.2.3'deki hoparlör setlerine bakacaksınız. Ben bu setleri kullanmayalı uzun zaman oldu, artık hangisinde hangi giriş var ayrıca araştırırsınız. Internetten kılavuzlarına da bakabilirsiniz. Bir yerlerde mutlaka bu setlerin girişlerinin fotoğrafları ve açıklamaları vardır.
  • Şimdi bir şey daha sormak istiyorum.
    Şu alttaki resimdeki aparat bir bütün olarak satılıyor hem HDMI kablosu çıkıyor hem de o ses girişi.
    O 2 li ses girişinin yanındaki küçük giriş HDMI girişi değil mi ? Yani benim istediğim gibi hdmı ve ses ayırmak için değil mi ?
    Çünkü o kutunun içinden çıkan hdmı kablosunu ayrı o 2 li ses girişi olan aparatı ayrı taksak olmaz.Çünkü ikisi yan yana giremiyor ve çoğu kişi o büyük kablobub dışını falan çıkarıyor.
    Siz galiba yanlış söylediniz yukarda bu aparat için.

Eğer öyle ise bu durumda hdmı biz composit üzerinden taşımız oluyoruz LCD'ye yani direkt HDMI çıkışından değil.Bu kalite farkı yaratır mı ?

Şimdi araştırdım biraz şu resmi buldum

Yani dediğim yere HDMI girmiyormuş.Sizin dediğiniz gibiymiş

O zaman ben hem HDMI kablosunu hem de bu ses çıkışını aynı anda takabiliyor muyum ? Eğer öyleyse başkaları niye parçalıyor o büyük aparatı. Eğer takamıyorsam ikisini aynı anda o zaman niye MS bu ikisini aynı kutuda satıyor.
    Biraz kafam karıştı.Ama galiba bu ikisi aynı anda takılıyor , başkalarının dışını çıkarttığı kabloda farklı sanırsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lzooml -- 20 Mayıs 2008; 12:25:42 >

• quote:

Şimdi bir şey daha sormak istiyorum.
    Şu alttaki resimdeki aparat bir bütün olarak satılıyor hem HDMI kablosu çıkıyor hem de o ses girişi.
    O 2 li ses girişinin yanındaki küçük giriş HDMI girişi değil mi ? Yani benim istediğim gibi hdmı ve ses ayırmak için değil mi ?

2'li ses "çıkışının" yanındaki HDMI değil, optik çıkış ve kablo sadece ses taşımak için kullanılıyor. Çünkü üzerinde 2 RCA (kırmızı-beyaz, stereo ses taşımak için), bir de optik çıkış var.

quote:

Çünkü o kutunun içinden çıkan hdmı kablosunu ayrı o 2 li ses girişi olan aparatı ayrı taksak olmaz.Çünkü ikisi yan yana giremiyor ve çoğu kişi o büyük kablobub dışını falan çıkarıyor.
    Siz galiba yanlış söylediniz yukarda bu aparat için.

2'li ses girişi olan aparat ile HDMI kablosunun aynı anda takılabiliyor olması lazım. HDMI ile birlikte takılamayan aşağıdaki kablo, çünkü optik çıkışı üzerinde.

quote:

Eğer öyle ise bu durumda hdmı biz composit üzerinden taşımız oluyoruz LCD'ye yani direkt HDMI çıkışından değil.Bu kalite farkı yaratır mı ?

Bu arada, komposit kelimesini yanlış kullanmışlar; doğrusu Component'tir.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.