Şimdi Ara

Konserve Ton Balığı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
32.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. Konserve ton balığı almayı düşünüyorum tavsiye ettiğiniz bir marka var mı ? Bu seferlik Pınar aldım henüz yemedim. Markette Kalbim, Pınar, Super Ton vardı Dardanel Ton bulamadım.

Bundan sonra düzenli olarak yemeyi düşünüyorum bence çok faydalı ve sağlıklı sadece biraz kilo yapabilir yağından dolayı. Sağlığa zararlı bir yanını duyan var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KeanAtay

Herkese merhaba. Konserve ton balığı almayı düşünüyorum tavsiye ettiğiniz bir marka var mı ? Bu seferlik Pınar aldım henüz yemedim. Markette Kalbim, Pınar, Super Ton vardı Dardanel Ton bulamadım.

Bundan sonra düzenli olarak yemeyi düşünüyorum bence çok faydalı ve sağlıklı sadece biraz kilo yapabilir yağından dolayı. Sağlığa zararlı bir yanını duyan var mı ?

3 palamut 10 lira olmuş, sen hala sosyetik takılıyorsun, doğalı balıkçıda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

quote:

Herkese merhaba. Konserve ton balığı almayı düşünüyorum tavsiye ettiğiniz bir marka var mı ? Bu seferlik Pınar aldım henüz yemedim. Markette Kalbim, Pınar, Super Ton vardı Dardanel Ton bulamadım.

Ne sosyetikliği öğrenciyim bunun sosyeteyle hava atmayla ilgisi yok kısıtlı bir param var ve sağlıklı olduğu için gidip yiyorum tanımadığın insanlar hakkında yorum yapmadan önce bir düşün !

• Hocam dardanel veya superfresh

Civa okyanusta ne arar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Civa var fazla yemeyin diyorlar ama bilmiyorum. Ben de ton balığını çokça yerim. Genelde dardenel kullanıyorum. Pınar da fena değil. Yağını süzdürdükten sonra kilo bakımından fazla bir sorun yaşamazsın.

Teşekkürler yorum için civa olayını araştırıcam şuan vaktim yok.

quote:

Orijinalden alıntı: astralsouls

Sağol hocam en iyisi dardanel sanırım onu bulamadım henüz yine bulamazsam superfresh denemeyi düşünüyordum ben de.
  • quote:

quote:

quote:

Ne sosyetikliği öğrenciyim bunun sosyeteyle hava atmayla ilgisi yok kısıtlı bir param var ve sağlıklı olduğu için gidip yiyorum tanımadığın insanlar hakkında yorum yapmadan önce bir düşün !

balık mevsiminde ve bolluğunda konserve yemek ne kadar akıllıca; hesabını kitabını bi yap bakalım, sonuç ne çıkacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 29 Ekim 2012; 22:21:01 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

balık mevsiminde ve bolluğunda konserve yemek ne kadar akıllıca; hesabını kitabını bi yap bakalım, sonuç ne çıkacak

Aksam aciktin vs hemen balik pisirebiliyormusun ?
    Millet saglikli diye yiyor.Gidip kokorec yemekten iyidir yoklukta ? Duzenli olarak tuketilmesi evet iyi fikir degil.Lakin duzenli olarak taze balik tuketin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    JAPON BALIĞI YENİRMİ?
    9 yıl önce açıldı
    Pınar marka ton balığı
    12 yıl önce açıldı
    Ton Balığı Bozuk mu?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Millet saglikli diye yiyor.Gidip kokorec yemekten iyidir yoklukta ? Duzenli olarak tuketilmesi evet iyi fikir degil.Lakin duzenli olarak taze balik tuketin.

konserve, acil durumlarda iş görebilir ama acil durumlar için de ben hazırlıklı olmayı düşünürdüm; varsa bi dondurucu atardım kilolarca palamutu vs. alır alır pişirirdim yine.

• quote:

quote:

Yurtta kalıyorum yemek pişirme gibi bir durumum yok bir balık yiyelim dedik konu burnumuzdan geldi.

Hocam abartılacak kadar yokluk yok. Yurt ve üniversite yemekleri ev yemeklerini tutmaz protein mineral gibi eksiklerim olmasın diye ara sıra balık ve meyve alıp yemem gerekiyor. Balığı da pişirme durumum yok.

Düzenli olarak taze balık konusunu açarsanız bir balıkçıya gidip onu uygulayabilirim. Ayrıca neden konserveye karşı olduğunuzdan bahsetmiyorsunuz direkt şiddetli bir yorum yapıyorsunuz bunun yerine detaylı bir şekilde konuşsanız daha iyi anlaşırız diye düşünüyorum. Şu da var ki dışarıdaki balığa da her zaman güvenemeyiz ama konserve dünyadaki en iyi saklama yöntemlerinden birisidir -ikinci dünya savaşından kalma konserve yiyecekler halen bozulmamış- tabii eğer içine konulan ton balığı taze ise.

Sayın astralsouls ve dekareme sorumu şöyle düzelteyim : Konsvere balık yemeyi düşünüyorum buna karşıysanız neden karşsınız, dışarıdan balık tüketmemi söylüyorsanız konserveyle kıyaslar mısınız (tazelik, protein, sağlık açısından), yok eğer konserve tüket diyorsanız da hangi markayı önerirsiniz?

• konserve balık, denizden yeni çıkmışın yerini tutamaz, ona oranla daha pahalıdır.
    palamuta kıyas yapıyorum burda.

bazı uzmanların, konserve yerine daha taze olanının tercih edilmesi yönünde açıklama vs kalmış aklımda...

mesela yazın istediğin kadar konserve yiyebilirsin. çünkü balık az ve pahalıdır.

yazın ben de konserve yedim ama hemen bitiyor, az çünkü
  • Ben genelde Dardanel ton alıyorum bilindik marka oldugundan balıkta her hile dönüyor çünkü.

Salatalara karıştırıp yiyorum daha sağlıklı ve lezzetli oluyor deneyin bence.Ama fiyat konusunda pahalı geliyor açıkçası market alışverişlerinde 2 tane 6 lı paket alıyorum bana 1 ay gidiyor.Bekar evindeyseniz bundan iyisi şamda kayısı
  • ben hiç güvenemiyorum nedense
    cıva muhabbeti ayrı bide köpekbalığı diyenler vardı bi ara
    doğrusu ne olduğunu bi yapanlar biliyor çok zor durumda kalınmadıkça tüketilmemeli.
  • ton balıgı,mısır ve makarna üçlüsü vazgeçilmezim
  • Light olanlarından rahat rahat yiyebilirsin korkmadan. Asya ülkelerinde balık tüketimi kişi başı 200 kilo iken Türkiyede 40 kilo bu herşeyi açıklar umarım...
  • dışarıda oltanı alıp tutmak varken niye konservesini alıyorsun aaaarkadaşımmmm bi bunu demediğiniz kalmış adama
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg88

Light olanlarından rahat rahat yiyebilirsin korkmadan. Asya ülkelerinde balık tüketimi kişi başı 200 kilo iken Türkiyede 40 kilo bu herşeyi açıklar umarım...

Light olanların tadı köpek balığı gibi ben tavsiye etmem. Konservenin içindeki yağı süzdükten sonra az bişey pul biber ve limon sıkıp yemeyi deneyin. Dardanel en çok sevdiğim ama bimde satılanlarında tadı güzel gibi boyuda diğerlerine oranla büyük. Hiç denemedim ama konserve sardalyalar daha güzelmiş. Marketlerde bulamadım henüz.
  • Ton balığı yiyor diye dövmediğiniz kalmış. Alaeddin marka var, tadı güzeldir ama biraz daha ağır ve tuzludur. Ağırdan kastım kalori ve yağ olarak değil. Tat olarak biraz daha ağır. Fazla yerde bulunmaz.
    Ayrıca BİM'de satılan ton balıkları Kerevitaş üretimi. Yani SuperFresh ile aynı tesislerde.

Ton balığıyla salata harika olur. Marul, domates, mısır, ton balığı, beyaz peynir, kara lahana... Biraz zeytinyağı ve limon.
  • bır gun zengın olunca yıyıcek arkadas ya hep ıcımde ukte kaldı
  • Dondurucu yiyecekler kategorisinde Super Fresh'den Alâsını tanımam.
  • 1 konserveyi yarım ekmek arasına atarsın yağını süzerek. Sonra tost makinasında bi güzel ısıtırsın al sana ekmek arası balık. Sıcacık ve güzel oluyor
    Not: marka dardanel
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.