Şimdi Ara

Komünistlik bir gençlik modası mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
0
Favori
5.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkemizde pek çok 70li yıllarda solcu ve kominist geçinen, şimdilerde bankalarda, büyük şirketlerde müdür yönetici konumunda insan var.Siz bu durumu neye bağlıyorsunuz?Para bir insanı bu kadar değiştirebilir mi?Mesela bazı üniversitelerde mitinglere,eylemlere katılan broşür dağıtan pek çok genç meslek sahibi olunca değişiyor.Çocuğunu dershanelere,daha iyi eğitim alsın diye özel okullara göndermek için veya toplumda,iş hayatında daha yüksek bir statüye gelebilmek için önceden protesto ettiği kapitalist ürünlere yöneliyor.Şahsen ben ne zaman yollarda eylem yapan gençler görsem onların 10 yıl sonraki hallarini hayal ediyorum.Özünde gerçekten kominist olan,ölene kadar ezilenleri savunan insanların çok az miktarda olduğunu düşünüyorum.ü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırmızı Pervane -- 12 Aralık 2009; 23:26:11 >

Sanıyorum bunun nedeni 20li yaşlarda insanların duygularının daha ön planda olması. Vicdanlarının daha ön planda olması. Daha romantik düşünmeleri. Yolda dilenen veya çok fakir insanları görünce vicdanları sızlar. Bazıları her şeye sahip olabilirken bazılarının neden hiçbir şeye sahip olamadığını düşünen, bazılarının sürekli sömürüldüğünü gören, bir kısmın rahatlığı için başka bir kısmın her şeyinin elinden alındığını gören gençler doğal olarak buna yöneliyorlar.

Sonra 30lu yaşlara geliyorlar evleniyorlar falan hayatın gerçeklerini görüyorlar. Komünizmi falan bırakıp hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Yaptıkları şeyin hiçbir zaman sonuç veremeyeceğini görüyorlar. Her şeyi oluruna bırakıyorlar. Boşvermişlik içine giriyorlar. Bir daha siyasetten arkadaşlarıyla toplandıkları sofralarda bahsediyorlar sadece. Sistemi görüp sisteme boyun eğiyorlar. Çünkü başka seçenekleri yok. Ya sisteme boyun eğecekler ya da altında ezilip gidecekler. Bunu belli bir yaştan sonra görüp sisteme uymayı seçiyorlar. Çünkü öyle iğrenç bir sistem içerisindeyiz ki insanın başka seçeneği yok. Ya o senin deiklerini yapacaksın ya da ezileceksin. Ya bir kısmın rahatlığı için didinip duracaksın ve kısmi bir rahatlık yaşayacaksın, ya da başkalarının rahatlığından banane lan diyeceksin ve dilenecksin.

İşte bunu görüyorlar ve vazgeçiyorlar.

• bu durumda neden halen genc kesimin belirli yaslarında komünizm ile ugrasıyorlar.gercek ortada ne kadar cabalasan bos.

benim bi arkadasım vardı vs vs partisine uyeydi filan. parasız egitim,demokratik özgurluk,işciyiz haklıyız vs vs .. cocuk suan bastırdı parayı özel okulda master yapıyo:))) yukardaki acıklamaya ornek olsun diye yazdım. :))

Benim düşünceme göre artık komünizm uygulanamaz durumda.

• Moda dedigin şey kapitalizmin tüketimi körüklemek icin kullandıgı bir slogandan başka hiçbirşey degildir.Dolayısıyla komünizmin moda olması söz konusu bile olamaz.

İnsanlar ne zaman komünist olurlar biliyormusun?

Gecekonduda oturup sabahtan akşama kadar calışıp yemege ekmegi olmayan insan ile zengin godaman göbekli bir sermayedarın süs köpegi için italyadan mama getirdigini görünce komünist olursun.

Bakınca demedim.Görünce.

Senin baban kadar calışıp senin babandan daha zengin olan milyonlarca insan var.

Emek aynı emek?Peki senin babanın cebinde otobüs parası yok iken neden baban kadar emek sarfeden birisi her gün başka bir arabayla dolaşıyor?

Bakma artık.Gör şu adaletsizligi.Ve isyan et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yadigar. -- 12 Aralık 2009; 23:16:00 >

İsyan etmek bunun çözümümüdür? Belki. Ama şu an ki koşullarda bu imkansızdır resmen. İsyan ederek sonuca ulaşılmaz. Veya sakaryada dergi satmakla konurda bröşür dağıtıp sürekli miting yapmakla sonuca ulaşılmaz. Ulaşılamayacağı çok açık. 20 yıl öncede ulaşılamadı 30 yıl öncede 40 yıl öncede. Hala ulaşılamıyor. 30-40 yıldır hala isyan ediliyor. Ne getirdi ne götürdü?
    Her günün 3-4 saatini buralarda bu işlerle uğraşıp harcamak yerine kaçınılmaz olanı kabul edip daha gerçekçi ve daha yararlı işlerle uğraşmak daha yerindedir diye düşnüyorum. Kısacık olan hayatta ''hiçbir şey'' uğruna günün 3-4 saati harcanmaz. Bunun yerinde daha yararlı işlerle uğraşılınabilir ve belki de insanlığa daha faydalı işler yapılabilir.

Teslimiyetçi duyguyla yazdım sanki biraz. Ama öyle değil. Biraz gerçekçi olmak lazım. Hayat boyu isyan ederek hiçbir yere varılamaz. Tabiki isyan edilecek yerde isyan da edilir. Ama sonuç vermiyecekse hayatın boyunca isyan etsen neye yarar? Tarih bunu göstermedi mi? Tarih bu isyanın kötü sonuçları olduğunu göstermedi mi? Bu isyanın hiçbir işe yaramadığını?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yadigar.

Moda dedigin şey kapitalizmin tüketimi körüklemek icin kullandıgı bir slogandan başka hiçbirşey degildir.Dolayısıyla komünizmin moda olması söz konusu bile olamaz.

Gecekonduda oturup sabahtan akşama kadar calışıp yemege ekmegi olmayan insan ile zengin godaman göbekli bir sermayedarın süs köpegi için italyadan mama getirdigini görünce komünist olursun.

Bakınca demedim.Görünce.

Senin baban kadar calışıp senin babandan daha zengin olan milyonlarca insan var.

Emek aynı emek?Peki senin babanın cebinde otobüs parası yok iken neden baban kadar emek sarfeden birisi her gün başka bir arabayla dolaşıyor?

elbette ki bu adeletsizliğin giderilmesini her insan ister fakat insanın büyüdüğünde 180 derece dönmesi insanın kişiliksizliğini gösterir bu açıdan bakınca komünist geçinenlerin pek çoğu gerçekçi değil gibi gözüküyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir zaman, komünizme " züğürdün gerekçeli felsefesi "olarak bakıyordum. Söz ve davranışları kısmen haklı ve samimi geliyordu. Bazı arkadaşların da değindiği gibi, ne zaman parayı buldular, tüm felsefeleri sözde kalır oldu.

Zenginken komünizmi benimseyenler ise, girdikleri ortama göre bukalemun sıfatına kolaylıkla bürünenler(karşılaştıklarım) Ya iş çevrelerinde ya da sosyal yaşantılarında tutunabilmek için, işin siyasi ayağına yatıyorlar.

Hayatımda bir tane tam anlamıyla komünist gördüm:)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seymes -- 12 Aralık 2009; 23:41:51 >

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

quote:

Orijinalden alıntı: Yadigar.

Moda dedigin şey kapitalizmin tüketimi körüklemek icin kullandıgı bir slogandan başka hiçbirşey degildir.Dolayısıyla komünizmin moda olması söz konusu bile olamaz.

Bakınca demedim.Görünce.

elbette ki bu adeletsizliğin giderilmesini her insan ister fakat insanın büyüdüğünde 180 derece dönmesi insanın kişiliksizliğini gösterir bu açıdan bakınca komünist geçinenlerin pek çoğu gerçekçi değil gibi gözüküyor

Haklısınız. Bende buna bir anlam veremiyorum. Yani o kadar savunuyorlar birşeylere isyan ediyorlar. Ama sonradan değişiyorlar. Bunlar ne gerçek komünist ne de kişilikli insanlar. Sadece lafta ve görüntüde komünistler ( kimine göre ) Bu dünyada para çoğu insanı değiştirebiliyor her zaman siyah diyen insanı beyaz dedirtebiliyor ben bunu düşünüyorum.Para ile değişmeyecek çok az insan var dünyada. Bazen ben bile hayat ediyorum da birgün parayla sınanırsam nasıl başa çıkarım diye...

• Yadigar. kiminin kafası çalışır kiminin bedeni bu durumda kim kazançlı çıkar söylermisin ?
    Kafası çalışan adamla çalışmayan adam her zaman farklı kazançlara sahip olur.
    Sizin gibi düşünen insanlarda benim kafam niye basmıyor diye kendini suçlaması gerekirken servet düşmanı olup akıllı adamların servetine göz koyar adınada komünizm derler.Size göre zengin olan herkes halkı sömürmüştür ve onların emeğini gasp etmiştir ama bu yalandır hemde kuyruklu yalan.
    Dünyanın neresine gidersen git kafan birazcık çalışıyorsa ve çalışkan biri isen bir yerlere gelirsin.
    Aksi halde ise gariban edebiyatı yapıp adınada komünizm dersiniz.

Orijinalden alıntı: fizisyen

bu durumda neden halen genc kesimin belirli yaslarında komünizm ile ugrasıyorlar.gercek ortada ne kadar cabalasan bos.

benim bi arkadasım vardı vs vs partisine uyeydi filan. parasız egitim,demokratik özgurluk,işciyiz haklıyız vs vs .. cocuk suan bastırdı parayı özel okulda master yapıyo:))) yukardaki acıklamaya ornek olsun diye yazdım. :))

Sadece Gençlik yıllarına özgü geçici bir durum

Orijinalden alıntı: nanaka9

Yadigar. kiminin kafası çalışır kiminin bedeni bu durumda kim kazançlı çıkar söylermisin ?
    Sizin gibi düşünen insanlarda benim kafam niye basmıyor diye kendini suçlaması gerekirken servet düşmanı olup akıllı adamların servetine göz koyar adınada komünizm derler.Size göre zengin olan herkes halkı sömürmüştür ve onların emeğini gasp etmiştir ama bu yalandır hemde kuyruklu yalan.
    Dünyanın neresine gidersen git kafan birazcık çalışıyorsa ve çalışkan biri isen bir yerlere gelirsin.

Hocam size katılıyorum genelde bahaneleri öyle oluyor çoğunun. Ama adamlar kendilerine yediremiyorlar yukarda denilenler gibi adam 20 saat çalışır 500 lira alır diğeri 2 saatte ayda 5.000 alır. Ama adam okumuştur veya aklıyla biryerlere gelmiştir kimse bunu düşünmez nedense.

• quote:

Yadigar. kiminin kafası çalışır kiminin bedeni bu durumda kim kazançlı çıkar söylermisin ?

Abartı.

Size kafası çalışıp bir yerlere gelemeyen bir ülke söyleyeyim. Türkiye. Kim bilir toplum içinde ezilen kaç kafası çalışan insanımız vardır. Bu eğitim sisteminde sönüp giden kaç kafası çalışan adam vardır. Kaç tane kafası çalışan adam memurluğu seçip hayatını eritmiştir. Kaç kafası çalışan adam 1 milyar maaş kafi geçinip gideriz diye hayatını garantiye almak için istemediği ve belki de yeteği olmayan bir yere geldi. Kaç kafası çalışan insan kimbilir yetenği olan yere gelemedi.
    Kaç kafası çalışmayan insan yüksek yerlere geldi bir bilsen. Kaç tane kafasız dingil adam torpil sayesinde nerelere geldi. Kaç çakal çukal kafası hiçbir işe yatmayan adam zengin birinin akrabası olduğu için rahat yaşıyor acaba. Veya kaç kafası çalışmayan insan zengin birinin oğlu olduğu için herkesten üstün olduğunu sanarak etrafa zarar veriyor. Kaç zengin birinin oğlu olduğu için cinayet işleyip salıverilen adam vardır kim bilir.

Ya çok iyi niyetlisin ya da etraftaki adaletsizliği görmemek için ayrı bir çaba sarfediyorsun. Neden böyle yapıyorsun bilmiyorum ama etrafta inanılmaz bir adaletsizlik var bunu görmelisin.
    quote:

Sizin gibi düşünen insanlarda benim kafam niye basmıyor diye kendini suçlaması gerekirken servet düşmanı olup akıllı adamların servetine göz koyar adınada komünizm derler

Bence azcık vicdana sahip insan böyle konuşmazdı. Azıcık vicdana sahip olan insan etrafında çok fakir birini gördüğünde içi burkulur, dangalağın tekini üst mevkide görünce sinirlenir, azıcık vicdanı olan insan dilenci gördüğünde hadi lan şerefsiz sen benden daha zenginsindir diye iç geçirmek yerine acaba insanlar neden dileniyor diye düşünür. Azıcık vicanlı insan kafası basmayan insanları kafası basmadığı için küçük düşürmeye çalışmaz(herhangi birine kafası basmıyor demiyorum yanlış anlaşılmasın).

Bir eleştirmek vardır bir de saldırmak vardır. Siz saldırıyorsunuz. Üstelik gerçek olanları görmezden gelmek uğruna saldırıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arukard

quote:

Abartı.

Size kafası çalışıp bir yerlere gelemeyen bir ülke söyleyeyim. Türkiye. Kim bilir toplum içinde ezilen kaç kafası çalışan insanımız vardır. Bu eğitim sisteminde sönüp giden kaç kafası çalışan adam vardır. Kaç tane kafası çalışan adam memurluğu seçip hayatını eritmiştir. Kaç kafası çalışan adam 1 milyar maaş kafi geçinip gideriz diye hayatını garantiye almak için istemediği ve belki de yeteği olmayan bir yere geldi. Kaç kafası çalışan insan kimbilir yetenği olan yere gelemedi.
    Kaç kafası çalışmayan insan yüksek yerlere geldi bir bilsen. Kaç tane kafasız dingil adam torpil sayesinde nerelere geldi. Kaç çakal çukal kafası hiçbir işe yatmayan adam zengin birinin akrabası olduğu için rahat yaşıyor acaba. Veya kaç kafası çalışmayan insan zengin birinin oğlu olduğu için herkesten üstün olduğunu sanarak etrafa zarar veriyor. Kaç zengin birinin oğlu olduğu için cinayet işleyip salıverilen adam vardır kim bilir.

Ya çok iyi niyetlisin ya da etraftaki adaletsizliği görmemek için ayrı bir çaba sarfediyorsun. Neden böyle yapıyorsun bilmiyorum ama etrafta inanılmaz bir adaletsizlik var bunu görmelisin.
    quote:

Sizin gibi düşünen insanlarda benim kafam niye basmıyor diye kendini suçlaması gerekirken servet düşmanı olup akıllı adamların servetine göz koyar adınada komünizm derler

Bence azcık vicdana sahip insan böyle konuşmazdı. Azıcık vicdana sahip olan insan etrafında çok fakir birini gördüğünde içi burkulur, dangalağın tekini üst mevkide görünce sinirlenir, azıcık vicdanı olan insan dilenci gördüğünde hadi lan şerefsiz sen benden daha zenginsindir diye iç geçirmek yerine acaba insanlar neden dileniyor diye düşünür. Azıcık vicanlı insan kafası basmayan insanları kafası basmadığı için küçük düşürmeye çalışmaz(herhangi birine kafası basmıyor demiyorum yanlış anlaşılmasın).

Bir eleştirmek vardır bir de saldırmak vardır. Siz saldırıyorsunuz. Üstelik gerçek olanları görmezden gelmek uğruna saldırıyorsunuz.

çok doğru söylemişsin arkadaşım ben de zaten komünizmim ana fikrini değil, ülkemizdeki komünist geçinip sonra para ve güç uğruna karşı tarafa eleştirmek için açmıştım konuyu

• @Arukard kimseyi küçük gördüğüm yok hocam bende işçi bir babanın oğluyum.Benim kızgınlığım milletin servetine göz koyanlara.
    Kafası çalışmayan adam zengin birinin akrabası ise adam ona destek çıkacaktır neden zoruna gidiyor sen olsan akrabanı zor duruma bırakırmısın?
    Adaletsizliği görüyorum ama bunun sorumlusu mal varlığı olan insanlar değil devlettir.
    Tekrar söylüyorum şu anda kafası çalışan herkes bir yerlere gelebilir.Benim kafam çalışıyor ama ne yapacağımı bilemiyorum diyen varsa bana ulaşın elimden geleni yaparım gerekli tavsiyeleri veririm yeterli potansiyeliniz varsa işede yarayacağına eminim.
    Ama ben yolunu para ve güç uğruna değiştirdiklerine inanmıyorum. Zaten komünist olup öyle para babası adamlar bulamazsınız pek.(sanat, gazete, vs şeylerle uğraşanlar dışında) İlk mesajımda söylediğim nedenlerle bu kişiler yollarını değiştiriyorlar. Yoksa bu kişiler kişiliksiz olduklarından değiştirmiyorlar yollarını. Değiştirmek zorundalar. Değiştirmezlerse sistem yutar onları. Ondan sonra o bakıpta iç geçirdikleri, keşke böyle olmasaydı dedikleri insanlar gibi olurlar. Eğer değişmezlerse yaşayamazlar.

• quote:

@Arukard kimseyi küçük gördüğüm yok hocam bende işçi bir babanın oğluyum.Benim kızgınlığım milletin servetine göz koyanlara.
    Kafası çalışmayan adam zengin birinin akrabası ise adam ona destek çıkacaktır neden zoruna gidiyor sen olsan akrabanı zor duruma bırakırmısın?
    Adaletsizliği görüyorum ama bunun sorumlusu mal varlığı olan insanlar değil devlettir.
    Tekrar söylüyorum şu anda kafası çalışan herkes bir yerlere gelebilir.Benim kafam çalışıyor ama ne yapacağımı bilemiyorum diyen varsa bana ulaşın elimden geleni yaparım gerekli tavsiyeleri veririm yeterli potansiyeliniz varsa işede yarayacağına eminim.

Evet destek çıkacaktır tabiki. Ama ben niye zengin birinin akrabası değilim? Niye o? Neden bazı insanlar fakir olmak zorunda.Ve neden bazı kafasız insanlar paralarını kullanıp kendilerinden daha akıllı ama parasız insanları ezerler? Bunun suçlusuda mı devlet? Tek suölu devlet mi? Devlet kesin suçlu. Ama tek suçlu devlet değil. O kafasız paralı adam da suçlu.

Veya torpille bir yere gelen kafasız adam? O suçlu değil mi? Onu oraya getiren suçlu. Devlet buna göz yumduğu için suçlu. Bunlara isyan etmek yanlış mı? Bunlara isyan etmek birilerinin parasına göz koymak mı sence? Bunlara ben de isyan ediyorum. İnsanlara insan muamelesi yapılmamasına tepki koyuyorum ben de. Ama birinin parasına göz koyduğumdan değil bu. Vicdanım sızladığı için yapıyorum bunu.

• Kafası calışmayan insan ezilip sömrülecek diye bir kural var mı?
    Yada şöyle söyleyelim kafasının çalışmaması kişinin problem mi?

Hiçbir zaman kimsenin servetine göz koymadık.Biz insanların fakirligini degil zenginligini savunuyoruz.Toplumun bazı sınıfların zenginligini degil.Bütün halkın zenginligini.

Peki fabrikada 400 liraya ev gecindirmek zorunda olan adamın sucu ney söylermisin?
    Aklını mı kullanmıyor?Ama birileri o fabrikada calışmak zorunda öyle degil mi?

Kapitalizm zaten kendisi krizler ve çelişkiler üzerine kurulu bir düzen.

Sen asgari ücrete insanların kanını em.
    Sonra ben size ekmek veriyorum iş veriyorum edebiyatı?

Peki o calışanlar olmasa sen o kadar servetin sahibi olabilirmisin?Hayır.

Yani şunu söylemek istiyorum.
    Bu düzenin Tanrısı paradır.Parası olan adaletide emegide aşkıda herşeyi satın alır.
    Parayla herşeyi satın alırsın.Ve bunun igrencligi ile övünürsün.

Cok güzel bir kapitalist tanım var sizler ile onu paylaşmak istiyorum.
    Daha önce biri paylaşmışta olabilir not almışım

Dünyada on milyon kişinin çalışıp üretmeden sermayenin sahibi sıfatıyla muhteşem standartlarda yaşayabilmesinin bedelini 6 milyar insana umutsuzluk, gelcek kaygısı, paralı kölelik, sefalet, açlık gibi kavramları hayatlarından eksik etmeyerek ödeten; üç kuruşluk maddi çıkarlar için insan öldürmenin, başkalarını ezip yok ederek yükselmenin, savaşların, cinayetlerin, doğayı ve tüm doğal kaynakları bitmek tükenmek bilmez bir hırsla sömürerek, insana dair herşeye ihanet etmenin "şahane" bir şey olduğunu iddia eden sermayenin sadık kölelerinin ve de bugün karnı doyuyor diye kendini üsün bir canlı sanma cehaletni gösterebilen, halbuki düzenin çarkları arasında nereye savrulup nasıl parçalanacağı belli olmayan, "sigortan yok, paran yok, o zaman geber" gibi bir mantaliteye ses çıkaramayacak denyoluktaki zavallı korkak adamcıkların omuzlarında yükselmiş; yükseldiği gibi de elbet bir gün sona erecek insanlık dışı sistemdir.

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yadigar. -- 13 Aralık 2009; 0:18:21 >

• quote:Arukard
    Evet destek çıkacaktır tabiki. Ama ben niye zengin birinin akrabası değilim?

Hocam akrabalarından biri zengin olamadıysa sen olacaksın akrabalarında sana dua edecek
    İsyan etmek işe yaramaz tekrar söylüyorum gerçekten istersen başarırsın.

quote:Arukard
    Evet destek çıkacaktır tabiki. Ama ben niye zengin birinin akrabası değilim?

Hocam akrabalarından biri zengin olamadıysa sen olacaksın akrabalarında sana dua edecek
    İsyan etmek işe yaramaz tekrar söylüyorum gerçekten istersen başarırsın.

Zengin olmak gibi bir isteğim yok. Akrabalarımsa bana zengin olduğum için ''dua'' edeceklerse etmeseler daha iyi.

İsyan etmek işe yaramaz evet. Etrafta koşturup ona buna bağırmak etrafa taş atmak sürekli bir şeylere karşı çıkmak hiçbir işe yaramaz. Amaçsızca isyan etmek saçmadır. Sürekli isyan insanı bir yere götürmez.
    İçten içe isyan ediyorum buna. Bunu değiştiremeyiz, bunu biliyorum belki bir gün değişir ama yakın gelecekte değişmeyeceği belli gibi görünüyor. Ben öldükten sonra belki, o zaman da bir anlamı yok zaten.

Gerçekten istersek başarır mıyız gerçekten? İçinde olduğumuz sistem insanı öyle bir hale sokuyor ki gerçekten istemeyi bırak insan üstü çaba sarfederek bile bir yere gelemeyen insanlar var. Bazı konularda bu kadar vurdumduymaz olmamak gerek. Ya da her şeyi çalışmaya bağlamakta saçmadır.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.