Şimdi Ara

Komünistlik bir gençlik modası mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
150
Cevap
0
Favori
5.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://www.you++tube.com/watch?v=AdPncz1Pwtg

• Yadigar. birileri dünyayı zaten değiştirdi ama bazıları bunu hala anlayamadı bence sorun bu
  • @kültür ve bilim belli üslubu var, sen benim kim olduğumu zekamla nereleri başardığımı biliyor musun da buraya gelip küstahça bana dil uzatmaya çalışıyorsun. Çocuğa bakamazsan 3 çocuk yapmazsın kardeşim. Ama istatistiksel olarak 2.2 çocuk şart. Bu bilimsel bir ispat. 1970lerde Alman bilim adamları tespit ettiler, 2050ye kadar Almanya nüfusunu öngörmeye çalıştılar ve 2010 rakamlarını yakaladılar. Adamlarda her türlü istihdam ve türlü imkan var ve kayboluyorlar yok oluyorlar. Başbakan yarın bir gün bunun olmasını istemediği için böyle dedi ve hala da ısrarla diyor. Başbakanı beğenmeyebilirsiniz, sizin sorununuz ben onun müdafisi değilim ama burada apaçık bir durum var ve sırf siyaset yapacağız diye de beyaz olan duvara siyah denilmez. İyiniyetle adam akıllı muhatap kabul ettim tüm aşağılamalarına rağmen ha yok amacın üzüm yemek değilse, ben dayak yiyecek bağcı değilim.

arkadaşım ben bu düşünce tarzına, zihniyetine eleştiride bulundum size karşı kişisel bir değerlendirme değil...

hiç laf kalabalığı ya da kelime oyunu yampaya gerek yok, en az üç çocuk bilmem ne diyen zihniyeti haklı göstermeye çalışmak, haklı tepkileri üzerinize çeker...

siz profesör müşsünüz yok ordinaryös müşsünüz bu acı gerçeği değiştirmez hatta daha acı kılar...

@GökaLp.

inan yorumuna gerçi pek yorumda denilemez zira her lakırdı, işkembeden-mideden gelen sesede yorum dememiz gerekir ya neyse çok güldüm :)
    komünizm bırak akıll insanın insanlık sıfatı taşıyan hiçbir yaşam formuna uygulanamaz :) aç tarihe bak bakalım, sovyetler nasıl bir enkaz arkasında bıraktı ve o sözüm ona çok akıllı! komünistler nasıl 3.dünya ülkelerine sermaye oldu öğren...

sen yeterince akıllı bir insan olmuş olsaydın gerekçelerini sıralardın ama olmadığın için saçmalamışsın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Yadigar.

Sen paranın herşeyi satın aldıgı her türlü igrencligin mübah görüldügü ezilenlerin ve emperyalistlerin dünyasında yaşamaktan mutluluk duyabilirsin.

Ama bazı insanlara bu düzen mide bulandırıcı gelebiliyor.

Bu yüzden ideallerindeki dünyayı yaratmak icin 68 kuşagı bütün dünyada kendi feda etti.

Bir adım ileri gidilebilseydi şuan çok farklı bir dünyada yaşıyor olabilirdik.

Ama pes etmek yok.

Biz göremesekte cocuklarımız gençlerimiz sınırların olmadıgı eşit adil demokratik kızıl bir dünyaya merhaba diyecekler.

quote:

Orijinalden alıntı: khanturks1

Gençlikte herhangi siyasi bir oluşuma katılan gençler modadan dolayı değil , 18-25 yaş arası hormonların vücutlarını istila etmesi sonucu doğruyu hiç bir zaman göremeyip , herşeyi istedikleri an değiştirebilecekleri hissine kapılmalarından kaynaklanmaktadır.

Bu his 25 yaşında sonra ufak ufak gerilemeye başlar yani kısacası akılları başlarına gelir.Ondan sonra ucuz yırtanlar hayatlarına devam ederler ama hormonlarına laf geçiremeyenler veya diğerlerinden daha akıllı olduklarını sanıp bu siyasi hareketlere daha sık sarılanlar ise , bugünlerde sık sık Tv lerde yayınlanan " keşke orda olmasaydı " tarzı programlarda başlarına gelenleri anlatıp gözyaşı dökerler ve her zaman başkalarını suçlarlar.

Siz siz olun şunu unutmayın Dünya siyasi oluşumlarını tamamlayalı 50 yıl oluyor biz hala komünistlikten , faşistlikten bahsediyoruz.Geçin bunları hayatınızı en iyi nasıl idame edersiniz onun derdine düşün , spor,sanat,bilim,teknoloji ile uğraşın.

Hormonlarını kontrol edebilme yetisine kavuşunca tekrar konuşalım.Ayrıca hiç paradan bahsetmedim parayı sorun yapan sensin, çalış kazan seninde olsun başkasının paraları var diye isyankar olmak acizliktir.Bu arada hangi 68 kuşağı rock dinleyip esrar ve lsd nin gözüne vuran sonrada her önüne gelenle sevişen 68 kuşağı mı ? Evet feda ettiler kendilerini sevişerek yok oldular :)) ve en güzeliydi.

NE ZAMAN SUSUP NE ZAMAN KONUŞACAĞINI İYİ BİL.
    +25

• quote:

Orijinalden alıntı: Nihonjin

quote:

Orijinalden alıntı: Thoughtless

Yukarıda saydıklarınız ne insanda doğuştan var ne de insandaki kalıtsal bir özellik. Kimse aç gözlü,bencil olarak doğmuyor. İnsanların böyle olmasına neden olan mevcut düzendir.

Pratikte uygulanamadığını nereden biliyorsunuz?SSCB'ye mi bakıyorsunuz? Kapitalist bir Dünyada tabii ki ayakta kalamaz dediğiniz devlet. Sonuçta bütün hammadeler bulunmuyor coğrafyasında bu nedenle herşeyi kendi üretemiyor bu yüzden kapitalist devletlerle bazı konularda işbirliği içinde olmak zorunda.

Kapitalizm düşünmeden hareket ediyor. Çok beğendiğiniz kapitalist sistemin doymak bilmez kar hırsı kendi sonunu da hazırlıyor. Aşırı bir üretim var ama üretileni satın alacak insan yok. Sonuçta telepe dayalı üretim yok ve üretici daha çok kar için daha çok üretiyor. Sonuçta pazar mala doyunca satışlar düşüyor karlar azalıyor. Elde mal kalıyor. Burada rekabet ortaya çıkıyor. Üretici elinde kalan malları satabilmek için diğerlerinden daha ucuza stmaya başlıyor. Bunu yaparken kar elde etmek için tabii işçi ücretlerini de düşürüyor. Sonuçta o malı alacak olanlar o işçiler. Gene alım düşecek ve böyle bir çıkmaza giriyor kapitalizm. Kapitalizmin sonun getirecek olan da budur. Kapitalizmin yarattığı açgözlülük kapitalizmin sonun getirecek.

Fıkra niyetine okudum sağol.

Gül tabi. Ne de olsa yorum yapmaktan kolay. Tam sana göre.

Bir taneniz de kendi fikirlerini yazsa. Ya da konu hakkında bir yorumda bulunsa. Hepiniz papağan gibi aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz. 2-3 tane cümleyi ezberlemişsiniz. İnsanlara laf etmeden önce kendinize de bir bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thoughtless -- 15 Aralık 2009; 17:20:53 >

• quote:

Gül tabi. Ne de olsa yorum yapmaktan kolay. Tam sana göre.

Bir taneniz de kendi fikirlerini yazsa. Ya da konu hakkında bir yorumda bulunsa. Hepiniz papağan gibi aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz. 2-3 tane cümleyi ezberlemişsiniz. İnsanlara laf etmeden önce kendinize de bir bakın.

sizin gibi tipleri bilirim!
    otu motu eleştirir, dini, kuralları hiçe sayarsınız ama kapitalizmin vermiş olduğu cazibeye ilk kapılıp uçanda sizler olursunuz...
    manson denen herif gibi radikal olduğunu ispatlamak için her türlü şebeklik yapılır, tüm kurallara karşı asi çocuk rolüne bürünüp, küçük egolar şişirilip, doyrulur sonra hiçbirşey olmamış gibi kapitalizmin zavallı ürünleri haline getirilip, sirkte sergilenirsiniz...
    IronMaiden evet iç çamaşırından, yastık kılıfına, fincandan cincana, oyundan, giyime kadar kapitalizmin dibine kadar vurulup pazarlandığı ürünleri tüketir sonra burada sizler özgün değilsiniz, sizler düşünemiyorsunuz diye sivilceli ergen kız çocukları gibi veryansın eder, ayyy aman dünya beni anlamıyor triplerine girersiniz...

manson sarışın bir dişi ile evlendi. evlilik kurumu biz zavallı faniler için değil miydi???

quote:

Rock şarkıcısı Marilyn Manson’ın, uzun zamandır beraber olduğu sevgilisi Dita von Teese ile Berlin’de ya da kent yakınlarındaki bir şatoda evlenmeyi istediği açıklandı.
    http://www.tumgazeteler.com/?a=1195804

bu rock triplerini, komün hayatını, çiçek miçek çocuğu rollerini bir kenara bırakın, derin nefes alın, bol oksijen soluyun, protein açısından zengin kaynaklara yönelin ama dikkat edin gdo'lu ürünlerden uzak duralım...

Dünyanın bütün karanlık güçlerine karşı verilen bir destandır Benim Kavgam!

• quote:

Gençlikte herhangi siyasi bir oluşuma katılan gençler modadan dolayı değil , 18-25 yaş arası hormonların vücutlarını istila etmesi sonucu doğruyu hiç bir zaman göremeyip , herşeyi istedikleri an değiştirebilecekleri hissine kapılmalarından kaynaklanmaktadır.

Bu his 25 yaşında sonra ufak ufak gerilemeye başlar yani kısacası akılları başlarına gelir.Ondan sonra ucuz yırtanlar hayatlarına devam ederler ama hormonlarına laf geçiremeyenler veya diğerlerinden daha akıllı olduklarını sanıp bu siyasi hareketlere daha sık sarılanlar ise , bugünlerde sık sık Tv lerde yayınlanan " keşke orda olmasaydı " tarzı programlarda başlarına gelenleri anlatıp gözyaşı dökerler ve her zaman başkalarını suçlarlar.

Siz siz olun şunu unutmayın Dünya siyasi oluşumlarını tamamlayalı 50 yıl oluyor biz hala komünistlikten , faşistlikten bahsediyoruz.Geçin bunları hayatınızı en iyi nasıl idame edersiniz onun derdine düşün , spor,sanat,bilim,teknoloji ile uğraşın.

Hormonla falan alakası yok.Eğer olsaydı herkes komunist veya milliyetçiyim diye dolanırdı ortalıkta genelleme yapamayız yani bu konuda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thoughtless

quote:

Orijinalden alıntı: sariemir06

quote:

Orijinalden alıntı: Arukard

quote:

Orijinalden alıntı: sariemir06

Komünistlik = koca bir ütopya

En büyük komünist devlet olan SSBC bile kapitalizme yenik düştü.

ABD'nin en büyük düşmanı komünistlik olarak görülür.Fakat en büyük yardımcısı komünistlik olmuştur.Ortadoğu, güney amerika ve uzakasya petrol bölgelerine girerken ortaya attığı tek neden :
    oraların komünist bloka geçmemesi için oralarda etkinlik göstermemiz lazım düşüncesi.Sırf bu düşünce ile dünyanın her yerinde at oynatmışlar ve faliyet göstermişlerdir.

SSBC nin batışının nedenlerine bakınca komünizmin ne kadar gerçek dışı olduğunu görüyoruz.
    Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet ve 6ilkesi her türlü sorununn çözümünü kapsamaktadır.En önemlisi gerçekçi bir yöentimdir.Bilmeyenler olabilir fakat Atatürk sistemi 3.dünya ülkelerinde komünizme alternatif oldu hatta önüne geçti.Ama Kemalist devletler birliği gibi bir oluşuma atatürk izin vermedi.Böyle bir şey olunca Türkiyenin ulusal devletten uzaklaşacağını biliyordu.Sallama değil gerçektir.

Bu kadar gerçeğe rağmen neden komünist olalım?

SSCB komünist değil sosyalistti. Üstelik bunu tam oturtabildiğinden şüpheliyim. SSCB komünizm kötü olduğundan değil kendisi kötü olduğundan yıkıldı. Bunun yanında koca dünyaya karşı tek başına olduğu için. Komünzim böyle ufak şekillerde egemen olamaz. Komünizme geçilmesi için tüm dünyanın sosyalist olması gereklidir. Aksi takdirde bir yerden bir sızıntı çıkar ve tamamen çökertir. Bu bir ütopya mıdır? O kadar değil ama ulaşılması imkansıza çok yakın bir sistemdir.

Marx bu kadar bilgisiz birimiydi de bunları hesaplayamadı? Hayır tabikide kötü olan komünizm değil insanlardır.
    Bu kadar gerçeğe rağmen neden komünist olalım demişsiniz. Hangi gerçek ki? Komünist olmak o kadar kötü bir şey değildir. Komünizm kardeşliği barışı savunur. İnsanlara insan gibi yaşama hakkı tanır. Bu kadar gerçeğe rağmen neden komünist olmayalım ki...

Ne güzel kendinizde demişsiniz.Kötü olan komünizm değil insandır.Dünya üzerinde çıkar sahipleri , makam aşıkları , gözü paradan başka birşey görmeyen insanlar tarihtede hep varolmuştur, günümüzde de vardır, gelecektede olacaktır.Sen istediğin kadar iyi niyetli ol, karşı taraftaki insanlar çıkarları için en büyük acıları sana yaşatmaya devam ediyorlar.
    Bu insanlarla mücadele yönteminde komünizm sönük kalır.
    İşte insanlığın yapısı gereği komünizmin uygulanması imkansızdır.

Yine sizin dediğiniz gibi tüm dünya komünist olursa komünizm uygulabilir.Bu da imkansızdır.Tüm insanların belli düşünce etrafında toplanamaz.

Düşünce boyutunda komünizm gerçekten kusursuz ve insanca bir yaşam amaçlayan sistem olabilir ki gerçekten öyledir fakat pratikte uygulanamaz ise o düşüncenin hiçbir önemi yoktur.

SSBC ile ilgili bilginiz için teşekkür ederim.

Yukarıda saydıklarınız ne insanda doğuştan var ne de insandaki kalıtsal bir özellik. Kimse aç gözlü,bencil olarak doğmuyor. İnsanların böyle olmasına neden olan mevcut düzendir.

Pratikte uygulanamadığını nereden biliyorsunuz?SSCB'ye mi bakıyorsunuz? Kapitalist bir Dünyada tabii ki ayakta kalamaz dediğiniz devlet. Sonuçta bütün hammadeler bulunmuyor coğrafyasında bu nedenle herşeyi kendi üretemiyor bu yüzden kapitalist devletlerle bazı konularda işbirliği içinde olmak zorunda.

Kapitalizm düşünmeden hareket ediyor. Çok beğendiğiniz kapitalist sistemin doymak bilmez kar hırsı kendi sonunu da hazırlıyor. Aşırı bir üretim var ama üretileni satın alacak insan yok. Sonuçta telepe dayalı üretim yok ve üretici daha çok kar için daha çok üretiyor. Sonuçta pazar mala doyunca satışlar düşüyor karlar azalıyor. Elde mal kalıyor. Burada rekabet ortaya çıkıyor. Üretici elinde kalan malları satabilmek için diğerlerinden daha ucuza stmaya başlıyor. Bunu yaparken kar elde etmek için tabii işçi ücretlerini de düşürüyor. Sonuçta o malı alacak olanlar o işçiler. Gene alım düşecek ve böyle bir çıkmaza giriyor kapitalizm. Kapitalizmin sonun getirecek olan da budur. Kapitalizmin yarattığı açgözlülük kapitalizmin sonun getirecek.

Neye dayanarak ne söylediğinizin farkında değilsiniz galiba.Kapitalizmi çok beğendiğimi anlamana yol açacak ne yazdım acaba.Komünizmi beğenmiyoruz diye kapitalizm dostu mu oluyoruz?Devletçilik politikası her şeyi kapsamıyor mu?

Pratikte uygulanamadığı için SSBC yıkıldı.Dünyadan kendini soyutlayan bir sistem nasıl ayakta kalabilir.
    Gerçekçi olmayan ve gerçekleri görerek yapılan planlar ile dünyadaki egemen güçlerle rekabet edemeyecek bir sistem kurmadan bahsettiğiniz mücadelede asla başarılı olunamaz.
    Halen neden görmekte diretiyorsunuz; şirketokrasi denen şey tüm dünyayı ele geçirmiş boyutta.Sizin komünist dedikleriniz bire bir para için haysiyetlerini satıyorlar.Güney amerikada en büyük komünist parti başkanlarının kapitalizme nasıl hizmet ettikleri ortaya çıkalı 10seneyi geçiyor.
    Komünizim dahil tüm sistemleri öyle bir çözmüşler ki seni senin kuralların ile ele kullanıyorlar.Ne tepki versen bir zaafını bulup sömürüyorlar.
    Bahsettiğin çarenin çözümü için gelecekte yeni akımlar oluşacağına eminim.

• @sarıemir

dostum süleyman demirel gibisin,idare sanatında ustasın

eğer komünizme karşıysan,az da olsa kapitalizme dahil olmak zorundasın

şöyle ki: sosyal demokrat biri olduğunu varsayıyorum,en düşük seviyedeki insanının bile koşullarının çok güzel olduğunu düşün,o zaman kimin ne kadar zengin olduğu umrunda olmaz değil mi? sonuçta,senin ülkende birilerinin para kazanması,başkasının acı çekmesine yol açmıyor(yukarıdaki varsayıma göre en düşük hayat standartları bile gayet iyi)

o zaman,gene de,yani sosyal bir devlet olsan da,kapitalizme izin vermiş oluyorsun,e peki başkasına zarar vermediğine göre(iyi standartlı ülke) kim ne kadar para kazanırsa kazansın değil mi?

öyle olmuyo işte,bu düşünce sistemi son derece bencilce,çünkü 1)kapitalizm başka yerlerde devam ettiği sürece başka insanlar acı çekmeye devam edecek 2) kapitalizmin devleti yoktur,paranın ulusu yoktur,başka yerde güçlenen kapitalizm(sermaye,para sahipleri,şirketler,iş adamları),sen küçük de olsa açık bi kapı bıraktığında uzun vadede gene o sosyal devletin içine ederler,ellerinde tuttukları parayı artırmanın etkili yollarını bulurlar,ortalama geliri ve pahalılığı artırırlarigene refah seviyesinin düşmesine sebep olurlar

yani paraya karşı olan savaş,enternasyonel bir savaşdır,yani bir ulusun,bir devletin hamlesinden ziyade,bütün ulusların katılımıyla tamamlanabilecek birşeydir

"komünizme karşı olup kapitalizmi sevmemek",vatanseverliktir evet,ancak uzun vadede eskiye dönüş başlar,ve diğer ulusları kaderine terketmek bencilcedir,zaten onların pazar olması da sana geri dönüşü olacak bir şeydir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

quote:

Hormonla falan alakası yok.Eğer olsaydı herkes komunist veya milliyetçiyim diye dolanırdı ortalıkta genelleme yapamayız yani bu konuda.

Var arkadaşım var herkes 25 yaş civarlarına kadar birşeycidir.Komünisttir,faşisttir,rockcıdır,müslümcüdür,acidcidir,hippidir,sağcıdır,solcudur,ortacıdır,ekmekcidir vs vs vs. ondan sonra hiçbişeyci olmayı öğrenir ve hiçbişeyci olarak ömrünü tamamlar.

Birşeyci olarak devam edenler ise o işten çıkarları olduğu için devam ederler ben hiç çıkarı olmadan 50 yaşına gelmiş ama hala birşeyci olarak takılan kimseye rastlamadım.Varsada önce tam teşekküllü bir hastaneye uğraması gerektiğini düşünüyorum.

NE ZAMAN SUSUP NE ZAMAN KONUŞACAĞINI İYİ BİL.
    +25

• quote:

Orijinalden alıntı: castorpollux

sizin gibi tipleri bilirim!
    otu motu eleştirir, dini, kuralları hiçe sayarsınız ama kapitalizmin vermiş olduğu cazibeye ilk kapılıp uçanda sizler olursunuz...
    manson denen herif gibi radikal olduğunu ispatlamak için her türlü şebeklik yapılır, tüm kurallara karşı asi çocuk rolüne bürünüp, küçük egolar şişirilip, doyrulur sonra hiçbirşey olmamış gibi kapitalizmin zavallı ürünleri haline getirilip, sirkte sergilenirsiniz...
    IronMaiden evet iç çamaşırından, yastık kılıfına, fincandan cincana, oyundan, giyime kadar kapitalizmin dibine kadar vurulup pazarlandığı ürünleri tüketir sonra burada sizler özgün değilsiniz, sizler düşünemiyorsunuz diye sivilceli ergen kız çocukları gibi veryansın eder, ayyy aman dünya beni anlamıyor triplerine girersiniz...

Vay be ben böylemiymişim? Ne olduğumu farkına varmamı sağladığın için teşekkür ederim.

Bütün bu tahlilleri sadece imzamdaki bir resme bakarak mı yaptınız? Hangi ruh halinde yazdınız bunları bilmiyorum. Keşke mesajlarıma da biraz göz atsaydınız da en azından birazcık da olsa hakkımda fikir sahibi olsaydınız. Sizin bu muammalı çalışmanınızın, profosyonelce bir titizlikle ve ustaca yöntemlerinizle yürüttüğünüz tahlilleriniz gerçekten takdire değer. Üzüleceğinizi biliyorum ama maalesef(sizin için maalesef yoksa ben kişiliğimden memnunum) bahsettiğiniz kişi değilim. Bahsettiğiniz türden iç çamaşırlarım, yastık kılıflarım,fincanlarım cincalarım,elbiselerim de mevcut değil. Ha ama merak ediyorsanız söyleyeyim; iç çamaşırlarım ağırlıklı olarak gri ve beyaz aralarında birkaç tane de siyah mevcut, yastık kılıflarım desensiz, fincanlarım çoğunlukla yeşil renkte bir tane de kedili fincanım var(Kedili bir bardağım var. Yoksa ben satanist miyim? Bunu öğrenmeliyim. Bu konudaki üstün tahlillerinizi bekliyorum);elbiselerim mavi veya kahverengi çoğunlukla. Ne bahsettiğiniz gibi fazla radikal olduğumu ispatlama çabasındayım, ya da kapitalizmin cazibesi altındayım. Etrafımdaki insanlardan yalnızca birkaçı biliyor ne olduğumu, ne düşündüğümü. Madem imzamdaki resimden bu sonuçlara ulaştınız şunu da söyleyeyim:Tanıdığım insanlardan bunları dinleyen dindar,ülkücü, nurcu; feytullahçı, türkçü,apolitiklerin sayısı da sosyalistlerden fazla.Şimdi siz dersiniz ki onlar da aslında isyankarlar ama gizleniyorlar.Dinledikleri müzikten belli. Dinlediğimiz müzik çok önemli, çok önemli!. Ayrıca bahsettiğiniz grubun en son 2-3 ay önce şarkısını dinledim. Dini kuralları mantığıma göre yorumlarım, neden böyle böyle yapılmış derim, ona göre doğru olduğuna inanırım.
    Şunu da söyleyeyim:sizle birlikte sirkte sergilenirsek eminim benden çok beğeni toplarsınız. İnsanları eğlendirmekte bir numarasınız. En azından ben çok eğlendim sizinle konuşurken.

quote:

manson sarışın bir dişi ile evlendi. evlilik kurumu biz zavallı faniler için değil miydi???

Rock şarkıcısı Marilyn Manson’ın, uzun zamandır beraber olduğu sevgilisi Dita von Teese ile Berlin’de ya da kent yakınlarındaki bir şatoda evlenmeyi istediği açıklandı.
    http://www.tumgazeteler.com/?a=1195804

Mariyln Manson adlı şahsın ne fikrini bilirim ne de fazla radikal olduğunu. Kendisini dinlemişliğim de yoktur.

quote:

bu rock triplerini, komün hayatını, çiçek miçek çocuğu rollerini bir kenara bırakın, derin nefes alın, bol oksijen soluyun, protein açısından zengin kaynaklara yönelin ama dikkat edin gdo'lu ürünlerden uzak duralım...

Rock da dinlerim,blues,caz,klasik müzik,THM,TSM,reggae,Anadolu rock da dinlerim. Açıkçası bana huzur veren,dinlerken uzaklara bakıp düşünmemi sağlayan ne varsa dinlerim. Dinlediğimin düşündüklerimle ne alakası var anlayamadım. Açıklarsanız sevinirim.Ayrıca protein veya kalsiyum açısından zengin besinlerden bolca tükkettim. Sanırım sizin aileniz beslenmeniz konusuna pek önem göstermemiş.

Bazı mesajlarınızda yazmışsınız "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın"diye. Benim de size tavsiyem şudur ki siz de tanımadığınız kişiler hakkında atıp tutmayınız.

Benim hakkımda bu kadar yeter biraz da sizden konuşalım. Mesajlarınıza baktığımda anladığım kadarıyla Adolf Hitler'e ve Nazi Almanyası'na, Nazizm'e karşı büyük bir sempati duyuyorsunuz. Ekonomik ya da politik hiçbir ilkeleri olmayan bir görüşe. şimdi dikkatlice düşününün ve karar verin.

Hangimiz masalların peşinden gidiyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thoughtless -- 16 Aralık 2009; 19:45:44 >

• @Thoughtless

Saygıdeğer arkadaşım bu değerlendirmeyi, kişisel bazda bire bir örtüşmesini zaten umarak ya da olduğunu iddia ederek yazmamıştım...
    yoksa siz - kişisel olarak, benim yazdığım yoruma karşılık dahi gelmeseniz de, fikrimin gerçekleri ıskaladığı anlamına da gelmez, bilgi sahibi olmadığım anlamına da gelmez...

bana gelince Hitler ve doktrini olan Nasyonel Sosyalizme olan, sempati-hayranlık ne derseniz duymuş olmam, belli bir eleştiriyide arkasından getirir, sizin komünizmi savunmanız da eleştiriden muaf olduğunuzu göstermese gerek...
    kendine komünist, sosyalist, demokrat olarak tanımlayan kişilerin ''faşizmin alasını'' yaparak beni sindirmeye çalışmaları büyük bir tezat...
    (düşünce özgürlüğü var derler fakat düşünceye tahammül edemezler)

Ben gerçeklerin var olduğu bir dünyada yaşıyorum,

ütopik rüyaların görüldüğü yanılsamalara kanmıyorum,

doğanın kanunlarına saygılıyım,

Platon'un mağara alegorisindeki gibi yaşayan insanların yapmış olduğu gibi gözümü karanlığa alıştırmamış,
    dolayısıyle güneşin ışığıyla gözüm kamaşmamış, bu sayede gölgelere bakarak gerçekleri yorumlamıyorum,
    çünkü gerçekler tüm çıplaklığı ile aslında önümde olduğu için yorumlama ihtiyacı bile duymuyorum.
    (o yüzden ekonomik- politik ayak oyunlarına pardon ilkelere ihtiyaç duymuyorum.)

(demokrasi, komünizm, hümanizm insan gözünü kamaştırır, bu yüzden zaten gerçekleri görmeye engel teşkil eder... özde aydınlık iyi olsada insan gözünü fazlası köreltir, gerçekleri görünmez kılar.)

İşte bu noktada sorulması gereken soru şu;
    Hangimiz masallar okuyup, bu okudukları ile yanılgıya düşüyor?

Dünyanın bütün karanlık güçlerine karşı verilen bir destandır Benim Kavgam!

• Hakaretle, karşıyı küçük düşürmek ya da kendi fikrini karşıya benimsetmeye çalışmakla hiçbirşey elde edilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metete -- 17 Aralık 2009; 1:57:28 >
    Aşk'ta bir avuntu, gerçek ise hayal içindeki hayale şarab
  • Harbi komünistlere saygı duyarım. O onların dünya görüşüdür ve insanların böyle huzura ereceğini düşündükleri için savunurlar.

Ama kıçında düşük bel livays kotla ayağında puma ayakkabıyla ve daha bilumum kapitalist icadıyla garıya gıza hava olsun diye bildiri dağıtıp cücük beyniyle propaganda yapmaya çalışanları odunla dövesim geliyor.
  • komünizm sosyalizmin üst aşamasıdır.sosyalist sistem komünizm çin gerekli şartları oluşturduktan sonra komünizme geçilir.sosyalizm ekonomik temeli yanlış bilmiyorsam şöyledir.sosyalizmde ekonomi bir kişinin yada bir zümrenin malı değil bütün halkındır.sosyalizmde herkesin bir malı kullanabilmesiyle özel mülkiyetin verebileceği zenginliğin katıyla fazlasını verir.özel mülkiyet yok mudur?sosyalizmde tüketim malları özeldir.evi arabası gibi.önemli olan üretim araçlarına sahip olmamaktır.üretim araçlarına sahip olması demek yanında işçi çalıştırıp üretmediği bir emeği kendi kişişel çıkarları için başkasına satmaktır.mesala ortaya sermayeyi koyup işçinin ürettiği malın bir kısmına sahip olursa bu hırsızlıktır.yani ürettiği 20 mal üretimin 15sini sen alırsan bu hırsızlıktır.çünkü işçiye ürettiği malın hepsini vermemişşindir.sermayeyi sen koydun ama birincisi o sermaye toplumla birlikte üretmişsindir.ikinci işçinin ürettiği 20 malın 15ni alıyorsan ve birde sermaye ortaya koyduğun için çalışmıyorsan bu yaptığın hırsızlık demektir.

• Her broşür dağıtanı tkpli vs. zannetmeyin. Mitinge katılan komünist olmaz. İşçilerde komunistlerin düzenlediği mitinglere katılır ama eğitim durumlarına bakacak olursanız bir çoğu lise mezunu dahi olmayabilir. Bu yüzden bu işte bilinçli yapanları dinlemek önemli olan. İşçi meydana emeği için koşuyor proleter bir iktidar oluşturmak için değil. İşçinin emeğinin karşılığını ver tatilini ver susar. Ama komunist böyle değildir, onun derdi para olmaz, onun derdi yaşam standartlarıdır ama kendi yaşam standartları değil toplumun genel yaşam standartları. Komünist cebine parayı koydumu davasından vaz geçmez daha çok davasına asılır, çünkü o artık ekonomik açıdan bağımsızdır ve bağımsızlığın verdiği özğürlük ile devletinin de milletinin de ekonomik olarak bağımsız olması için mücadelesini arttırır. Eğer makam,mevki iş sahibi oldugunda böyle yapmıyorsa o adam komünist değildir!!! Gençliktir hevestir ya da denemiştir o sistemi. Avrupa da insanlar cinsiyetlerini değiştiriyor biseksüelliği,homoseksüelliği vs deniyorlar benim insanım komünist olmayı denemiş çok değil.

• zaten ne diyoruz beşparmağın beşi de bir değil
    şimdi komünizm zaten pratikte çok zor bişey
    şimdi herkes eşit çalışacak eşit ücret alacak aynı şeyi giyecek aynı şeyi içecek aynı evde yaşayacak bu zaten olasılıksız görülüyor

askerde aynı anda yatıp aynı anda kalkıyoruz aynı anda sürünüyorduk ya
    aynı meyve suyunu içip aynı yemeği yiyoruz bir nevi bu sisteme benziyor :))
  • Güzel yazı olmuş
    quote:

Orijinalden alıntı: alisann

Her broşür dağıtanı tkpli vs. zannetmeyin. Mitinge katılan komünist olmaz. İşçilerde komunistlerin düzenlediği mitinglere katılır ama eğitim durumlarına bakacak olursanız bir çoğu lise mezunu dahi olmayabilir. Bu yüzden bu işte bilinçli yapanları dinlemek önemli olan. İşçi meydana emeği için koşuyor proleter bir iktidar oluşturmak için değil. İşçinin emeğinin karşılığını ver tatilini ver susar. Ama komunist böyle değildir, onun derdi para olmaz, onun derdi yaşam standartlarıdır ama kendi yaşam standartları değil toplumun genel yaşam standartları. Komünist cebine parayı koydumu davasından vaz geçmez daha çok davasına asılır, çünkü o artık ekonomik açıdan bağımsızdır ve bağımsızlığın verdiği özğürlük ile devletinin de milletinin de ekonomik olarak bağımsız olması için mücadelesini arttırır. Eğer makam,mevki iş sahibi oldugunda böyle yapmıyorsa o adam komünist değildir!!! Gençliktir hevestir ya da denemiştir o sistemi. Avrupa da insanlar cinsiyetlerini değiştiriyor biseksüelliği,homoseksüelliği vs deniyorlar benim insanım komünist olmayı denemiş çok değil.

• Evet arkadaşım malesef bi çok kişi için gençlik hevesi benim kardeşim ve arkadaşları bunun en büyük örneği

En basit örnek olarak şunu göstereyim,Hepsi converse alamayınca veya x büyük markanın ürününü alamayınca ailelerine tavır alan insanlar ama nedense kahrolsun kapitalizm dillerinden düşmüyor

Arada bi çelişki var ama dur bakalım

• büyük bir oranda, gençler iki türlü özentilik yaşıyorlar.

ya ülkü ocakları ile kendilerini tatmin ediyorlar, oraya buraya cCc yazıyorlar; ya da yaz günü devrimci kabanıyla dolaşıyorlar.
    komünistlik bir gençlik modası değildir, ama gençlerin çoğu komünizme ya da bir miktar ırkçılığa özeniyorlar.
    komünizm'e hayatını koymuş ve gerçekten özümsemiş insanlar vardır, okuyorlar tartışıyorlardır. komünizm bir gençlik modasıdır demek onlara gerçekten haksızlık olur.

ancak, iki tarafa kayan gençler, genelde takım çekişmesi gibi bundan haz alıyorlar, birbirlerine küfredince siyaset yaptıklarını sanıyorlar.

ancak çok az miktarda okuyan ve kendini geliştiren genç var.

uç kesimlere tabi olmak hiçbir zaman tam doğruya gitmek demek değildir. komünizm de içinde çok doğru noktaları barındırıyor, olmayacak şeyleri de barındırıyor.

özenti şeklinde komünizm'e yanaşan gençlerden, bir kısmı araştırmaya başladığında ve bunu gerçekten tarafsız yaptığında zaten bundan uzaklaşmaya başlar, bir miktar da diyalektik katılmalıdır olaya.

hiçbir söz bile %100 doğru değilken, komünizm şöyledir böyledir demekle olmuyor malesef.

ayrıca küba komünist değil sosyalisttir.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.