Şimdi Ara

KOMPONENT ANFİSİZ ÇALIŞIR MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
57.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar komponent anfisiz çalışır mı. Kimi çalışmaz diyor kimi çalışır diyor bu işin doğrusu nedir.
    Anfi takmadan çalıştırırsak crosover kullanacakmıyız. Birde komponentle mid bas aynı diye biliyorum
    Doğru mu yanlış mı biliyorum yanlış biliyorsam farkı nedir.



  • Komponent dediğiniz olay bi tane crossover,bi tane mid hoparlörü,bi tane tweeter'dan oluşur benim bildiğim.
    Hatta bu mid hoparlörü yerine woofer + mid bile gelebilir.

    İlle ampli olmasına tabii ki gerek yok.Bizim piyasada komponent diye geçen takımlar genelde midbas değil mid+tiz kit halinde olurlar.Bass sesler artık woofera devredildiği için midbass eskisi kadar tutmuyor bence.

    İyi bir teybiniz olursa bence sorunsuz çalar...
  • kompenantı teyp le kullanıyım desen hiç bir işe yaramaz kardeşim illaki anfi alman lazım
  • düşük seste tamamda biraz yüksek seste bozulmaya başlar bence
  • Yüksek seste bozulma zaten teybin çıkışı az geldiği içindir,koaksiyelde de oluyor.Şimdi komponentten alacağın performans,girişine bağlı.Örneğin 35 watt girişli bir komponenti zaten amfiye bağlayamazsın,bunlar teybe uygundur.Ama 80 watt girişli olanı teybe takarsan tam verim alamazsın,ama 80 watt koaksiyel de teyp çıkışıyla tam beslenmez.Yani sorun komponent olmasında değil,kaldırabileceği güçte.

    Subwoofer olmayan sistemde komponent pek uygun olmaz,çünkü komponentler mid-bas ve mid sesleri ağırlıklı verir.Bu subwoofer varken zaten istenen biçimdir,ama yokken bu sefer komponenler kuru patırtı yapar,amfi olsa da bu değişmez,ancak düşük frekansları köklerseniz bişeye benzer.Zaten subwoofer varken amfiden de yüksek geçişli filtre genelde aktif haldedir,derin baslar komponente gitmez.

    Bir de komponentin asıl avantajı şudur,koaksiyellerde crossover yoktur,mid ve tweeter'ın girişinde bir kondansatör bulunur,bu kondansatör bas sesleri ve yüksek gücü nisbeten filtreler,ama yeterli değildir,bu yüzden bası ve sesi çok açınca bunların verdiği sesin kalitesi düşer,bas sesler midrange ve tweeter'da bozulma yaratır.Ama komponentte crossover sayesinde her hoparlöre vermesi gereken frekanslar gönderilir,ve böylece her seviyede berrak ses alınır.Yani mesele tweeter'ın ayrı yerde olması değil.Hatta bazı istisna koaksiyeller mevcut,örneğin Magnat'ta crossover ile gelen oval hoparlörler mevcut.

    Crossover ise her durumda sisteme takılır.Bazı satıcı ve tesisatçılar sanki amfi crossover'ı besliyormuş gibi bir fikre sahipler.Yani sistemde crossover var diye amfi lazım diye düşünüyorlar.




  • Benim teyp blaukpunt 4 X 20 watt rms değerinde ben buna 100 rms giriş değerli mid taksam nasıl performans alırım
    yada coaxiel hoparlör daha iyi mi ses verir.
    Midlere anfiden nasıl ses gönderirsen onu alırsın diye biliyorum. Genelde bas gönderilmiyor.
    Ben midlere normal ses gönderirsem iyi sonuç alacağımı düşünüyorum. Ne dersiniz.
  • 4*20 rms mi,4*20 max mi?Her iki durumda da randıman alamazsın.Amfi ve sub yoksa komponente o kadar para harcamaya da gerek yok bence.
  • dostum benim palioda hertz dsk165 var teybim sony 460ru 4-52 watt gayet guzel calıyor teybın cıkısıyla
    ortalık yıkılsın demıyorsan fazlasıyla yeter emin ol tabı ses kısıye gore
    degısır ben sevmem yukses ama sen sevıyorsan anfı kullansan
    daha cok tatmın edici olur
  • slmlar
    takabilirsin fakat kullandıgın teyp te önemli bizde 6950 var 92s ve cmpnent takılı ses ii ama amfi oldumu daha ii performans vereceği aşikar
  • Yaw sonucta kullana biliceği en iyi teyp deh-p80mp o varsa elinde bir sorun yok Diğer bir teyp varsa kalite bakimindan düşer...
  • Çalışıır ancak performans alamayacağın için coaxial haporlörler işini görür.Boşa para vermeye değmez
  • ya neyi çalışmaz kullanacğın ürünlere göre değişir arkadaşım pioneerin bir companent takımı var teypler çok rhat besliyor hiçbir sorunda yaşanmıyor
  • İşte ben de onu dedim ya,35 watt girişli Pioneer var,amfiye bağlasan havaya uçar,100 watt girişli Hertz var,teybe bağlasan ses çıkmaz.

    Bir de subwoofer olmayan sistemde komponente gerek görmüyorum.Çünkü benim gördüğüm,komponentler ne kadar alt frekansları veriyor gibi reklam edilseler de daha çok mid-bass ve mid ağırlıklı ses veriyorlar.Koaksiyeller tek başına kullanımda daha iyi.Zaten komponentin de koaksiyele göre avantajı crossover olması,düşük frekanslar woofer'a,yüksek frekanslar tweeter'a gidiyor,daha temiz ses veriyor böylece.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Elbruz

    İşte ben de onu dedim ya,35 watt girişli Pioneer var,amfiye bağlasan havaya uçar,100 watt girişli Hertz var,teybe bağlasan ses çıkmaz.

    Bir de subwoofer olmayan sistemde komponente gerek görmüyorum.Çünkü benim gördüğüm,komponentler ne kadar alt frekansları veriyor gibi reklam edilseler de daha çok mid-bass ve mid ağırlıklı ses veriyorlar.Koaksiyeller tek başına kullanımda daha iyi.Zaten komponentin de koaksiyele göre avantajı crossover olması,düşük frekanslar woofer'a,yüksek frekanslar tweeter'a gidiyor,daha temiz ses veriyor böylece.

    bende onu diyorum
    bende sub olmayan sisteme comp. gerek görmüyorum ama şu var kişi bass sevmiyor vede yüksek ses almak istiyorsan önerilecek ürün comp. çoğu comp.unda kendine göre bassı var yani tümden şarkılardan bassı silmiyolar da bangır bangrda bass vermiyolar iyi markalar tercih edlilip anfili kullanım sağlanırsa subsuz kullanımda olabilir




  • Önce teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. Bende 2 takım mid var parayla almıycam onları değerlendirmek istiyorum.
    Aslında bass ı severim, 38 cervin vega dinliyordum aracı değiştirdik yeni araçta hem yer yok hemde çift anfi kablo falan
    istemiyorum. Ondan dolayı midleri kullanmak istiyorum. Verdiğiniz bilgilerde de anlaşıldığı gibi teyp fena değil midler 100 rms ama
    bir denemekte fayda var. midlerin linkini veriyorum bir bakın teybe bağlayınca bas+mid+tiz iyi çalar inşallah.
    http://www.cadencestore.com/ProductCart/pc/viewPrd.asp?idcategory=88&idproduct=231




  • Frekans cevabı olarak en düşük 65 hz vermiş,yani bas olarak çok bişey vermeyeceği açık.Bu yüzden rakam yüksek olsa da teypten çıkış idare edebilir,amfiyle kullanınca bu sefer de çok ses yapacak,ama derin bas vermeyecek.Belki orta halli bir amfiye bağlayıp alt baslar biraz yüksek tutulursa iyi ses verebilir,örneğin 2*60 çıkışlı bir JBL 60.2 ya da 2*65'lik JVC AX3300'e bağlayıp bas yüksek tutulursa dengeli ve güçlü ses verebilir.
  • 100 wat rmsyi teybe direk bağlarsan çalışmaz çalışırda verim alınmaz son seslerde bile az ses çıkarır bizim dediğimiz companent kitleri 35-40watt rms olanlar onları teyp besleyebilir 100 watt rms ile teybin peak gücü bile yetmiyor performans bekleme
  • RMS gücü Ana ünite besliyorsa çalışır. beslemez isede çalışır ama verim alamazsın... rms besleyecek çıkış lazım..
  • corsamın orjinal teybinde bağlı!

    ön kapılarda component mid takım var! aktif bir amfi ile crossoverden frekans ayarı yapamadığım için teypden full range çıkış geliyor onun için pek MİDRANGE ses alamıyorum mid woofer bildiğin sub gibi alt frekansları veriyor tweter ise bildiğiniz gibi

    arka pandizotta 4 adet coaxial var
  • corolla ya pioneer 2450 double alıcam

    hoparlör yada komponent olarak ne tavsiye edersiniz ön ve arkaya
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.