Şimdi Ara

KOMPONENT ANFİSİZ ÇALIŞIR MI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
59.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • iyi akşamlar beyler önerebileceniz kapı için 16-17 cm kompenant veya mid var mı ses kalitesi iyi ve bass vurabilcek bişey 100-200 arası onerilerinizi bekliyorum saolun şimdiden :)
  • Öncelikle belirtmek isterim, ukalalık olarak düşünülmesin lütfen..

Gençliğimde senelerce bu işlerle uğraşdım, düşe kalka öğrendim..

Sağlıklı bir ses sistemi için en az iki amfi şarttır.. Bir tanesi 4 çıkışlı olmak üzere ve bağımsız bir amfide woofer için..

Bu şekilde en güzel ses ayarı yapılabiliyor.. 5 kanallı amfilerde mevcut fakat sağlıklı ayar yapılamıyor.. Yazdığım kombinasyon en güzeli..

Sorunuza gelince, amfi kullanmassanız zaten komponentlerden yeterli verimi alamazsınız.. Mid ve tiz şeklindedir çoğunluğu.. Güzel bir ses sistemi için, adlarından da belli olduğu gibi mid ve tizleri komponentlere ayrı bir amfi ile bırakıp, bass içinse (tabiki uygun teyp kullanılmalı) ayrı bir amfi ve kutu kullanılmalı..

Bunların hepsini yapsanızda profesyonel bir ses sistemine ulaşamazsınız bu arada benden söylemesi.. Şimdiki araçlarda, ses çipleri, stereo -> dolby dönüştürücüler gibi birçok farklı sistem kullanılmakta..

• Çok müthiş anlamam bu işlerden ama ben sistem yapacak olsam çift amfi şart olurdu. Bana göre bir işi ya düzgün yapacaksın ya da hiç yapmayacaksın. Standart hali (207) yeterli geliyor aracımın. Eğer yapacak olsam sterio olanı komponentlere bağlar, monoyu da bass woofer yapar yoluma bakardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Çok müthiş anlamam bu işlerden ama ben sistem yapacak olsam çift amfi şart olurdu. Bana göre bir işi ya düzgün yapacaksın ya da hiç yapmayacaksın. Standart hali (207) yeterli geliyor aracımın. Eğer yapacak olsam sterio olanı komponentlere bağlar, monoyu da bass woofer yapar yoluma bakardım.

Aynı kapıya çıkmışız..

Sağlıklı olanı, 4 kanallı amfiye komponentlar, tek kanallıyada bass..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Çok müthiş anlamam bu işlerden ama ben sistem yapacak olsam çift amfi şart olurdu. Bana göre bir işi ya düzgün yapacaksın ya da hiç yapmayacaksın. Standart hali (207) yeterli geliyor aracımın. Eğer yapacak olsam sterio olanı komponentlere bağlar, monoyu da bass woofer yapar yoluma bakardım.

Aynı kapıya çıkmışız..

Sağlıklı olanı, 4 kanallı amfiye komponentlar, tek kanallıyada bass..

Aynen öyle sizi destekleyici bir mesajdı
  • hort

ıkı takım vibe marka compenant set aldım
    4 adet 16'' ve 4 adet tweeter ve o meshur fıltrelerden 4 tane gectı elıme

aracımın orjınal muzık sıstemı saten kompenant uzerıne kuruluydu yanlız aracın orjınal amfısı bozulmustu arac 91 model bmw 520i bu arada
    neyse aracın hoparlorlerını komple vibe ıle yenıledık
    dıreklerdekı tweeterlar yenılendı v.s
    ve aracın muzık tesısatı bagajın solunda anfıde bırlesıyor
    bozuk anfıyı devreden cıkartıp anfısız sısteme gectık mecburen ve tesısatı ayırmak ve normale gecmek bızı cıddı manada terlettı ve sonunda teypten dırek calısan klasık sısteme gectık

teyp markası ıse LG dvd calarlı o kadar deyım yanı bluetooth v.s hersey var gayet qualıty
    4x50 gercek mosfet olmasına ragmen verım alamadık

ve sonunda mecburen 4 kanallı bı anfı aldık sound magus yazım hatası olabılır

megerse o kadar zaman bosa anfısız beklemısız
    bıde guzelce bı kac ayar yaptık hem teypten hem anfıden bır ses bu kadar tatlı ve net olur yav
    arabamızda subwoofer v.s hıc bısey yok sadece hoparlorlerım 16 lık ve tweeter larım bırde 10'' kucuk hoparlorlerım var
    ama ses muzık sıstemı uzerıne iş yapanları bıle hayretler ıcersınde bırakıyor
    bu kadar duzgun puruzsuz ve net ve tatmın edıcı bır ses olacagını hıc tahmın etmıyorduk
    bı tüp bass veya bı kabin subwoofer felanmı yapsak dedım adamlar karsı cıktı aman abı dokunma dıye

velasıl anfı kompenant sıstemde olmazsa olmaz
    benım teyp 4x50 mosfet kaldıramıyorsa veya verım vermıyorsa anfısız sanıyorum pıyasadakı hıcbır teyp anfısız tad vermez

• hayırlı olsun güle güle dinleyin,,,,
    nasıl ki araç benzin koymazsanız gitmez,,, companent lerde alınıyorsa amfi bağlanmadan çalmaz,,,
    amfi almıcak arkadaşlara coax denilen ortasında tweeter olan hoparlörleri öneriyoruz...
  • arkadaşlar ben jlb mib bas iki takım taktırdım pyneer dan daha iyi dedi sistemi takan yer anfi ye gerek olmaz zaten çok ses verir dediler ve taktırdım gerçektende mükemmel oldu bas ve tizleri çok güzel veriyor gereksiz masraftan ve araçta yer kaplayan bass ve anfi olmadan işi çözmüş oldum
  • Kamyonet antifirizsiz çalışır mı diye okudum çıkıyorum.
  • Ha ha 😄👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulan harbii güldüm beeaaaa
  • güncell mrb arkadaslar citroen berlingo ticari aracıma alpine 4x50w usbli teyp aldım sadece 2 kapı kolonu var onları komponetle degiştirsem nasıl calar anfi vs kesinlikle düşünmüyorum crossowur denilen sey teyp cıkısına baglasam ses de alabilirmiyim yani nasıl olur teyp ve iki mid teyp kaldırımı beslermi yardım bekliyorum simdiden cok tskler..
  • oto anfisiyle düğün kabini çalışırmı?
  • Arkadaslar bende de mid Takım'ı var on arka hepsi teybe bağlı gecen bi ara ses komple gitti sag hoporleri iptal edince kendine geldi . Simdi tekrar takmiştim eskisi gibi calisiyordu ki bugun yine ses gitti . Sag on kablosunu teypten kesince düzeliyor . Acaba teyp besleyemedigi icin mi kesiyor yoksa kısa devre mi var anlamadım . Amfi yok diye keser mi sesi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: askn04

Arkadaslar bende de mid Takım'ı var on arka hepsi teybe bağlı gecen bi ara ses komple gitti sag hoporleri iptal edince kendine geldi . Simdi tekrar takmiştim eskisi gibi calisiyordu ki bugun yine ses gitti . Sag on kablosunu teypten kesince düzeliyor . Acaba teyp besleyemedigi icin mi kesiyor yoksa kısa devre mi var anlamadım . Amfi yok diye keser mi sesi ?

Anfi yok diye sesi kesmez. Kablolarınızda veya hoparlörün sargısında problem olma ihtimali yüksek. Sağı sola, solu sağa bağlayarak test edin. Gene aynı taraf mı sesi kesecek bir bakın.
  • Şimdi hazır konu varken ben de bi sorunumdan bahsedeyim
    amfiden direk kabloyla crossover'u bağladık ve komponentin 17 cm olanını da crossdaki çıkışa bağladık tweeterları da bağladık ama
    tweeterlardan ses gelmedi sonra tweeterları direk amfi çıkışına bağladık yine gelmedi diğer takımı denedik ondan da gelmedi sikinti nedir biz mi yapamadık yoksa başka bilmediğimiz bişey mi var?
    Acil
  • k_a_a_n_0_6 K kullanıcısına yanıt
    Amfi ve bas olmadan işi çözdüğünü düşünüyorsun ancak o iş öyle kolay değil. Millet enayi mi o kadar para, zaman ve emek döküyor bu işe?

Hayatında kaliteli müzik dinlememiş olanlara anlatmak zor olsa da, amfisiz sistem, sistem sayılmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.