Şimdi Ara

Kombiyle ilk senem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Baba evinde merkezi sistem vardı makina kendi ayarlardı biz ısınırdık.Evlenince yeni evde kombiyle tanışmak zorunda kaldım.
    Kombi markası Viessman üzerinde sadece iki tane dönme aparatlı tuş var,biri sıcak suyu biri de ısınmayı sağlıyor.İkisinde de 6 kademe var.
    Soruma gelicek olursak ben ısıtma derecesini sürekli 1 ya da 2 de tutarsam aylık bana üç aşağı beş yukarı ne kadarlık bir fatura gelebilir.
    Açıp kapatmak daha mı çok yakmasına sebep oluyor ? Eşim sıcaktan soğuğa geçince alerjisi tutuyor ve saatlerce hapşuruyor o yüzden soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 19 Kasım 2013; 10:20:32 >

• Slm Fatura hesaplaması için evinizin yalıtımı,bulunduğunuz il,evin cephesi vs vs bisürü bilgi gerekir.Herşeyin uygun olduğunu düşünelim.Kombi 3. derecede (50-55 derece) ayarlayıp geç ısınan bir odaya oda termostatı taktırın oda ısısınıda 20 derece yapın.Isı 20 dereceyi geçtiğinde kombi duracak 20 derece altında tekrar çalışacaktır.
  • Termostat yoksa açıp kapatmak zorundasınız.. Günün farklı saatlerinde dış sıcaklık farklı olduğundan iç sıcaklık da değişir.. Kombiyi ayarlayıp bir daha dokunmayayım deme şansınız yok malesef.. Ben ihtiyaca göre açıp kapatıyorum..

Fatura ise binanızın durumuna göre değişir..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev güney cepheli,önü açık ve mantolama var.Oda termostatı dediğiniz şey kombinin içinde olabiliyor mu yoksa illah bir dış aparat şeklinde mi olmak zorunda ? Şimdi oda termostatı resimlerine baktımda bazı evlerde salon duvarında dereceli kutular var bunlar oda termostatı mı oluyor ? Bu kutudan taktırsam derece ayarı yapabilir miyim yoksa bu bina yapılırken konulan bir şey mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 22 Kasım 2013; 11:25:53 >
  • OnurFB1453 kullanıcısına yanıt
    Oda termostatı sonradan takılabilen bir cihazdır, evin ortam ısısını yansıtan bir nokta tercih edilir, genelde koridor. Mekanik ve elektronik olarak iki çeşidi var. Elektronikler kendi içerisinde haftalık programlama yapabilen ve yapamayın , birde bağlantı türüne göre kablolu ve kablosuz olarak ikiye ayrılıyorlar. Taktığınız oda termostatı ile ev ısısını istediğiniz dereceye ayarlabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 22 Kasım 2013; 14:10:35 >
  • Cevaplarınız için teşekkürler çok yardımcı oldunuz sağolun.
  • Kombi sürekli 1 de yanmasına rağmen 320 TL doğalgaz faturası geldi,bu ay termostat takılacak sizce düşer mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Eviniz güney cepheli ve mantolaması var, termostatın faydasını muhakkak görürsünüz.
  • Sitenin elektrikçisi Lizard Controls marka bir oda termostatı taktı netde araştırdım ettim aynı ürünün ismini değiştirip piyasaya sunduklarını gördüm.Elektrikçiyi aradım gel sök dedim o da Siemens takalım abi o zaman dedi bende önce modelini söyle araştırayım sonra takalım dedim.Ürün kanser edicek türden bir şey sıcaklığı zırt pırt -1 -2 -3 değerlere almak zorunda kalıyorsun,24 derecede kesmeye ayarlıyorsun ama evin içi 22.5 hala çalışmıyor bu sefer tekrar sıcaklığı 1-2 düşük değere alıyorsun ki devreye giriyor.Siemens önereceğiniz kaliteli bir şey var mı 200-250 TL ve kablolu olabilir nasıl olsa elektrik tesisatı çekidl.

http://www.odatermostati.org/in-therm-oda-termostati.html Aldığım ürün üstden üçüncüyle aynı fakat ürün ismi Lizard Controls.

Siemens REV24:
    http://www.sanalpazar.com/Siemens-Rev-24-Kablolu-Dijital-Oda-Termostati__isp13819563

Daha uygun fiyat:
    http://www.kombimagaza.com/product.php?id_product=165

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 6 Ocak 2014; 13:11:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Siemens REV24:
    http://www.sanalpazar.com/Siemens-Rev-24-Kablolu-Dijital-Oda-Termostati__isp13819563

Daha uygun fiyat:
    http://www.kombimagaza.com/product.php?id_product=165

Siemens RDE 10.1 ve Siemens RDE 20.1 arasında çok büyük fark var mı ?

Rev24'ü bunlardan ayıran en büyük özellikler neler söyler misiniz ? Teşekkürler

REV24 en büyük özelliği 0.2°C hassasiyetle çalışabilmesidir, ayrıca haftalık programlamada her gün için 5 tane zaman bölümü oluşturabilmesi ve bölümün kendisine has oda sıcaklığı tanımlayabilmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 6 Ocak 2014; 17:59:23 >
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    peki diger iki siemens modeli icinde hangisini secmeliyim tek fark kablo olayi mi? Bu arada yardimlarin icin cok sagol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Diğer iki modelin hassasiyeti çok kötü "1°C", açıkçası sizin yerinzde olsam 50-60 TL fazla verip REV24 alırdım. O kadar parayı veremem diyorsanız Salus RT-500 alabilirsiniz "0,5°C" hassasiyeti var.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Siemens le herhangi bir sorun yaşamam değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurFB1453

Siemens le herhangi bir sorun yaşamam değil mi ?

REV24 ile yaşamazsınız, diğerleri için herhangi bir şey söyleyemem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.