Şimdi Ara

Kombivan Hafif Ticari Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    elimizde toyota corolla 1.4d-4d terra otomatik 2006 model araç var 140.000 KM de.
    bizim 10 yıllık sedan eskidi ve küçük geliyor. böyle iç hacmi geniş bi araç lazım.
    Sahibindende 28-36 arası rakamlar gördüm Corolla için üstüne 50-60 civarı koyma durumumuz var. kombivan tarzı bi şey düşünüyoruz. limit 90bin civarıda
    Ancak PVC ci, sıvacı boyacı, TTNET şirket arabası görünümünden uzak daha modern aerodinamik çizgili, iç döşemesi vs ticariden husisiye odaklı olan güzel bi kombivan var mı? Temel özellik olarak aradığım şeyler arka camların açılabilir olması ve bagaj kapağının yukarı açılması (yanlara değil). Çok bilgim yok ancak araştırdığım kadarıyla bağımsız süspansiyon sadece önlerde mevcut arkanın makas olmasını mütevellik çok konforsuz olduğundan yakınanlar var marka modelden bağımsız. Kombivanların büyük kısmı benzer şekilde arkadingilde makas süspansiyon tercih etmiş sanıyorum bu konuda alternatif mevcut mu?

İlk Etapta bazı modeller gözüme çarptı
    VW Caddy, Ford Tourneo Connect

VW Caddy görünüm itibariyle daha güzel duruyor ancak ekşi sözlükte birisi
    "
    bu segmentte otomatik vites bir tek caddy'de vardı ama caddy donanım olarak çok cimri, bir de emisyon dolandırıcılığı yüzünden 1.6 dizel motorlar yasaklandığından 2.0 litre 102 beygirlik dandik motorla satılan caddy karşısında bu araç tam bir caddy killer. geniş bir ailem olsa hiç düşünmeden alırdım."

şeklinde belirtmiş ve bana pek haksızda gelmedi. 2015 versiyonları 1.6 motorken şu anda emisyon sebebiyle 2.0 piyasaya sürülmüş gözüküyor.

1.köprü geçiş sıkıntısı ve hız limiti, her yıl muayne gibi durumlarıda düşünüyoruz elbette.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavil -- 21 Ağustos 2016; 20:13:17 >

• Doblo bakabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bencede doblo,otomobil ruhsatlı olarak.

• Doblo 1.6 otomatik sanzimanli olarak var. Trekking paket Oldukca dolu. Arka camlar acilir ve arkalarda makas yok suspansiyonlu.

• Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar,
    şimdi, bu konularda mevzuat ve yönetmelik açısından çok bilgim yok.

Hafif Ticarinin kısıtlamalrını az çok öğrendim hız sınırı olsun muaynesi vs. Ancak bu konuları netleştirmeniz mümkün mü?

Şimdi Caddy den vazgeçtik gibi, Skoda Yeti ye baktım 73 bin tl diyor sitesinde ve Hafif ticari değil Compact SUV olduğu yazmış haliyle kısıtlamalar mevcut olmayacak.
    ancak Fiat Doblo paketine göre 60 civarında. ÖTV farkı verilip ruhsata otomobil yazdırılması vs gibi durumlar varmış sanıyorum ancak net bi bilgi bulamadım.

Diğer bir alternatif Station wagon tarzı araçlar. Auris TS modeli vs mevcut 80 bin civarında ancak biraz tuzlu geldi.
    Başka bir olay SUV lar, Kajdar, Qashqai vs gibi ancak gel gelelim benim için bir türlü ısınmadı bu SUV sınıfına, alternatif olarak bir kenara yazdım ancak en son tercih olarak düşünüyoruz.

Birde hali hazırda 2014 Toyota Yaris mevcut. İkinci aracı alırken madem alıyoruz farklı bi şey olsun büyük olsun ara sıra çok eşya taşımamız gerekiyor, benim hobilerim vs yer ve boyut gerektiren şeyler oluyor haliyle kalkıp 2. araç için benzer bi model hb dir sedandır falan anlamsız geldiğinden büyük hacimli araçlara yöneldik.

• 5008, picasso gibi araçlara bakın bence onlar yerne.

• Doblo full veya doblo panaroma (oto rushatlı panaromalar.)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TakemasterTR

Doblo full veya doblo panaroma (oto rushatlı panaromalar.)

Doblo Panaroma 1.6 M.Jet 105Hp Safeline 73.100 tl
    Doblo Combi 1.6 M.Jet 105Hp Safeline 57.950 tl
    Bilmediğimden bir şey sormak isterim.
    arada ciddi bir fark söz konusu. Birisi ruhsatta binek otomobil şeklinde gözüküyor sanıyorum diğeri Kamyonet şeklinde
    Bu durumda yıllık MTV binek olanı 1,3-1,6 motor hacmine göre vergilendirilirken, diğerini kamyonet ve azami 1500kg sınıfından mı vergilendiriyorlar?

bu durumda olursa sitedeki veriler doğruysahttp://www.verginet.net/dtt/1/Motorlu-Tasitlar-Vergisi-Odeme-Tutarlari.aspx
    otomobil olan için yılda 997tl verilirken diğeri için 672 tl gibi bir şey söz konusu

Bu durumda verilmesi gereken karar nedir acaba? neredeyse 15 bin tl lik bir fark mevcut.

• O zaman lounge veya trekking doblo combi al.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

quote:

arada ciddi bir fark söz konusu. Birisi ruhsatta binek otomobil şeklinde gözüküyor sanıyorum diğeri Kamyonet şeklinde
    Bu durumda yıllık MTV binek olanı 1,3-1,6 motor hacmine göre vergilendirilirken, diğerini kamyonet ve azami 1500kg sınıfından mı vergilendiriyorlar?

bu durumda olursa sitedeki veriler doğruysahttp://www.verginet.net/dtt/1/Motorlu-Tasitlar-Vergisi-Odeme-Tutarlari.aspx
    otomobil olan için yılda 997tl verilirken diğeri için 672 tl gibi bir şey söz konusu

Bu durumda verilmesi gereken karar nedir acaba? neredeyse 15 bin tl lik bir fark mevcut.

ikisininde vergisi aynı hocam.ruhsatta kamyonet(panelvan) olarak geçen doblonun vergisini panelvan cinsinden alıyorlar arada vergi fiyatı farkı yok.otomobil ruhsatlının vergisi 997 tl,kamyonet(panelvan) olarak geçen de 997tl.

• Madem o kadar para verebileceksiniz gidin MPV alın.

Hem daha güvenlikli bir araca binersiniz, hem daha az trafik cezası ödersiniz, hem 1.ci köprüyü kullanırsınız hemde çok daha konforlu yolculuk edersiniz. Vergi, muayene vs ekledikmi iyice avantıklı duruma geçiyor MPV

Benim tercihim kesinlikle MPV olurdu.
  • Connect, caddy falan hikaye. Şu an piyasada en iyi ticari doblo. Dış görünümü modern, içi de modern ve geniş, motorları başarılı, donanımı gayet iyi, süspansiyonu konforlu, arka camları tamamen açılıyor, fiyatı çok iyi, yerli üretim vs. daha uzar da gider. Parça fiyatlarının uygunluğundan ve ikinci elinden bahsetmeme gerek bile yok herhalde. Tek sıkıntısı kullanıcı kitlesi bence: Hem sanayide, şantiyede çok fazla ticari van versiyonu var; hemde önceden connect-caddy-doblo olarak yayılmış hanzo & apaçi grubu, caddy ve connect fiyatlarının fahiş ölçüde artması sonucu doblo merkezli toplandılar. Eğer bunlar sizin için sıkıntı olmazsa diğerlerine para vermeye yazık doblonuz hayırlı olsun.
  • Yazıktır günahtır aile için Ticari alan tek milletiz vesselam..

Citroen Picasso veya Peugeot 5008 bakılabilir. Veya Zafira falan az kullanılmış ikinci elleri düşünülebilir. Yoksa C-SUV bakılabilir.
  • berlingoya bi bakın
  • Herkese Cevapları için çok teşekkür ediyorum. Sayın Kaymaklılokum durumu güzel özetlemiş. Youtube vs izlediğim bir kaç inceleme videosundada doblo hakkında oldukça iyi yorumlar yapılmış. Kullanıcı kitlesinin kalitesiz oluşu tabiki bir eksi ancak yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım sanıyorum.

Arkadaşlar hobilerim gereği alana ihtiyaç duyuyorum. Model uçak, atıcılık vs. Sedan corollada çok sıkıntı çektim ancak ilk arabamız vs olması sebebiyle problem yapmadım. Ardından Auris alındı ve şehir içi dolaşımlarda vs bu kullanılıyor zaten. Şimdi Sedanı satıp yerine daha fonksiyonel bir araç arayışındayız. Durum böyleyken Statin wagon, Auris Touring Sport, Pejo 5008 gibi modellerede baktık gözden geçirdik. Elbetteki HB yarisle tartışılmaz hacim farkı var ancak bir Doblo Connect te değiller.
    Skoda Yeti gibi kompact SUV larada baktık ancak eskişehirde bayii olmaması parçası vs gibi durumlar hakkında bilgisizliğimiz ve netlik olmaması sebebiyle vazgeçtik.
    Mevcut durumda benim ve ailemin yük ihtiyacını karşılayacak bu tür bir araç seçmek daha mantıklı geldi bana. 5008 e Auris TS ye sığdıramazmıyım eşyalarımı tabiki sığdırırım ancak ne diye kendimi zorlayayım ki?

Hobim gereği kimi zaman tarlaya meraya azda olsa girmem gerekiyor. fazla sakındamadan düşünmeden bunu yapmayı isterim. Para kolay kazanılmıyor ama muhtemelen Auris TS ile tarlaya girerken dobloya kıyasla daha çok düşüneceğim gibi. (Corolla ile rahat girip çıkmamın sebebi eski olmasından dolayıdır yoksa yeni corollaylada böyle atraksiyonlara girişmezdim)

Öte yandan güneş altında saatler geçiriyoruz kimi zaman ticari aracıyla gelen hobiciler bagaj kapağının altında çok güzel sistemlerini kurabilirken ben corolloyla yanımda plaj şemsiyesi cart curt bir ton luzumsuz malzeme götürmek durumunda kalıyorum. Bagajı Yukarı açılan araçlara ve özellikle 2,5 M yi bulan kanatları sökmeden katlamadan rahatça koyabileceğim bir araç düşününce bu alternatifler çıkıyor.

Sabırla okudğunuz ve yorumladığınız için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 55smsn

quote:

quote:

ikisininde vergisi aynı hocam.ruhsatta kamyonet(panelvan) olarak geçen doblonun vergisini panelvan cinsinden alıyorlar arada vergi fiyatı farkı yok.otomobil ruhsatlının vergisi 997 tl,kamyonet(panelvan) olarak geçen de 997tl.

ticari ve binek araçların muayne ücretlerinde bir farklılık söz konusu mu?
    MTV zaten her araç için öneriyor ve her ikiside dediğiniz gibi aynı ücretliyse

15bin tl fark verip aldığımız Panaromanın + sı ,
    1.köprüden geçiş (eskişehirliyim çok nadir istanbula git gel yaparız yılda 2-3 kez falan)
    şehirler arası ve otoyollar binek hız sınırı
    ve 2 yılda bir muayne olması

bunun dışında araç birebir aynı sanıyorum combi varyasyonuyla mekanik elektronik olarak.
    Sorulması gereken soru 15 tl lik farka değecek bir şey mi? maddi anlamda her iki aracıda alabilecek güçteyiz alternatif olarak ancak alabiliyoruz diye durduk yere 15bin tl fark vermek dişe dokunacak mı?
    ben mukayese edemedim sizlerin yorumu nedir acaba bu hususta?
    saygılar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 55smsn

quote:

quote:

ticari ve binek araçların muayne ücretlerinde bir farklılık söz konusu mu?
    MTV zaten her araç için öneriyor ve her ikiside dediğiniz gibi aynı ücretliyse

15bin tl fark verip aldığımız Panaromanın + sı ,
    1.köprüden geçiş (eskişehirliyim çok nadir istanbula git gel yaparız yılda 2-3 kez falan)
    şehirler arası ve otoyollar binek hız sınırı
    ve 2 yılda bir muayne olması

bunun dışında araç birebir aynı sanıyorum combi varyasyonuyla mekanik elektronik olarak.
    Sorulması gereken soru 15 tl lik farka değecek bir şey mi? maddi anlamda her iki aracıda alabilecek güçteyiz alternatif olarak ancak alabiliyoruz diye durduk yere 15bin tl fark vermek dişe dokunacak mı?
    ben mukayese edemedim sizlerin yorumu nedir acaba bu hususta?
    saygılar

Yalnız kamyonet ruhsatlilar 6 yılda bir vergiden düşüyor.

Otomobiller 3 yıl

• bir arkadaşımla konuştum kendisinin yorumu şu yönde oldu. dobloya ya da her hangi bir ticariye özellikle binek olması vs açısından +70 bin tl civarı verilmesi çok anlamsız ya gidin temiz bir ikinci el alın yada Station wagonlara, SUV lara yönelin.
    Bu aracı kim kullanıcak birde, eğer sen kendi hobin için toz toprak yük taşımak için kullanıcaksan ikinci el temiz bir araca çok para vermeden onu kullanmak daha mantıklı. ama bu aracı ailen kullanıcaksa eli yüzü düzgün bir model olması daha mantıklı şeklinde yorumladı.

Ailemde detaylı konuşacağız durumu sonuçta ikinci araç olacak ve TR şartlarında çok luzumlu bir ihtiyaç değil kesinlikle ve biraz lükse kaçan bir durum hal böyleyken çok para harcamakta mantıklı olmayabilir sonuçta kolay kazanılmıyor para.
    çok çok eski olmayan 5-6 yıllık maximum 2010-2011 model yada daha yeni İkinci El Kapalı kasa kamyonet olarak doblo ve alternatifleri hakkında yorumunuz nedir? Araçlardan anlayan insanlar değiliz Expertize vs güvenmemiz yeterli gelir mi böyle bir yolu tercih edersek?

Saygılar Teşekkürler

• Otomobil ile kamyonet vergisi aynı 997 tl ödersin diyen olmuşDoblo,cady gibi araçlar kamyonet olarak geçtiginden otomobillere göre fiyat olarak aynı vergiyi ödesenizde araç eskidikçe otomobillerin vergisi büyük oranda düşerken bahsettiginiz kamyonet olarak geçen doblo.caddy yüksek vergi ödersiniz.Buna hız sınırı,yıllık muayene gibi zorunluluklarda var ve liste uzar gider.

Ticari binek kavramı ile karıştırmayın o kavram farklı.Aracınızı ticari nitelikte kullanıyorsanız otomobilde alsanız o araç ticaridir.Taksi vs.Cady.Dobloda alsanız ruhsatınıza bakın ticari olarak kullanmayacaksanız zaten hususi yazar.Vergi farklılıgı kamyonet ve otomobil kısmında çıkar ortaya.

Doblolarda otomobil ruhsatlı olanlar var fakat fiyatı artar.Kamyonet yazan seçeneklerde ise vergi yük taşıma/yüklü agırlıga göre hesaplanır.Panelvan geçiyorsa onlar farklı.Ama panelvan araçta arka kısımda cam olmaz.Cam olursa camlıvan geçer durum karışık.

Doblo cady gibi araçların özelligi genelde kamyonet olarak geçerler dolayısıyla otomobile göre daha az ÖTV alındıgından daha ucuzdurlar.Vergilendirme ağırlıgına göre belirlenir.Yıllar geçtikçe otomobile göre vergisi daha az düşer.Hız sınırı farklıdır ve heryıl muayene gerektirir.Birde bu araçları otomobillerle bir tutmayın genelde yük taşımacılık/ticari amaca göre tasarlanırlar.Otomobil ile konforu bir olmaz.

Otomobil olarak geçen doblo için söylediklerim geçerli degil.Fakat onuda kamyonet olarak geçen doblodan çok daha pahalıya alıyorsunuz ve bir anlamı kalmıyor.
    Otomobil olarak geçen doblo panaroma modelidir ve en ucuzu 70.000 TL başlayıp 82.000 TL kadar gider.Kamyonet geçen doblo ile otomobil geçen doblo arasında dağlar kadar fiyat farkı var ve kimse almıyor zaten.Otomobil fiyatına gelince böyle bir aracın anlamı yok.

Bütçeniz el veriyorsa 7 kişilik araçlara bakın.Mesela toyota verso.

• Senin ilacin toyota hilux,navara gibi araclar.arkayi da ister kapali ister acik kasa kullanirsin.veya ssanyong korando da alinir ikinci el fiyatlarinin uygunluguyla.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.