Şimdi Ara

Kombi Marka Model Önerisi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
8.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hepsiburada.com linkini örnek amacıyla ekledim,güvenilir mi bilmiyorum,climatic modülasyonlu oda termostatı dahil fiyat çok uygun,sadece climatic 350-400lira
    bu forumda kombi alanlar genellikle akakçe arama motorundaki kombi sitelerinden kombi alıyor,kombici.net kombici.com örnek amaçlı yazdım....vs
    Daha önceki mesajlarda internetten alınan kombilerle ilgili bilgiler yazdım
    Kombi almak ve monte ettirmek sorun değil önemli olan proje çizdirmek
    Senin yapman gereken proje çizmeye yetkili esnaflara gidip konuşacaksın ben netten kombi alacağım,evime proje çizermisin bu kadar basit
    Netten alınan kombilerde kombinin yanında kombinin kendi orijinal bacasını da ücretsiz isteyeceksin

Eksik parça gönderirler gibi masallara inanma,bu tesisatçılar çocuk mu kandırıyor,immergas yetkili satıcıysa alpha kombi getirtebilir bunu sen konuşacaksın

Sonuçta alpha kombilerde immergas kombisi,italyada immergas fabrikasında üretiliyor,bemce yarın istanbuldaki immergas genel müdürlüğünü ara aynı bilgileri söyleyecekler,bu kombilerde hiçbir koşul yok bakım yaptırma...vs doğrudan 7 yıl garanti

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: zonzon

danfoss ra 2000 bu mudur ? Direk linkini atma şansınız var mı ?

http://www.termostatikvana.com/gaz-sensorlu-radyator-termostati-danfoss-013g2990-/detay/avfBBpv98uo=%7C

http://www.termostatikvana.com/yatay-kose-uk-gaz-sensorlu-termostatik-radyator-vanasi-danfoss-013g2990-013g0143/detay/4D5XOxjGLTc=|

• Alpha kombilerden 24 kw ile 28 kw ın faturayı yansıması aynı mı olur? Gelen tesisatçı 28 kw çok yakar buraya 24 kw yeterli dedi. Bir de direk 7 yıl garanti vermez onlar ince bir madde yerleştirir içine dedi. Ayrıca termostat vanaları ayarlayamazsın bir getirisi olmaz dedi. Alpha kombiye yetkili servis olmadıklarını takabileceklerini fakat açıp denenmesini alpha kombi servisin yapacağını söyledi. Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum.
  • zonzon Z kullanıcısına yanıt
    Evine 24kw kombi yeter,immergas alpha da 28kw yok
    Termo vanaları ayarlayamazsın diyen esnafa sor hayatında daha önce hiç danfoss ra 2000 takmış mı,daha önce duymuş mu,gaz sensör ile sıvı sensör arasındaki farkı açıklayabilir mi,saçma sapan düşüncelerini kendine saklasın,kombiyi takıp gazın açıldıktan sonra zaten servis eve gelip kombinin garantisini başlatıyor,bundan sonra immergas ile muhatapsın,7yıl boyunca servisle sen muhatap olacaksın
    İmmergas genel müdürlüğünü arayıp ince maddeleri sorabilirsin
    Firma koşulsuz garanti sunuyor ince madde olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 27 Temmuz 2015; 22:36:47 >
  • Yalnız verdiğiniz linkte alpha eco 28 için 28 kw demiş bende onun için 28 kw alıcaz dedim o da buna istinaden o şekilde söylemişti. Birde ben kendi evimdede aynı marka termo vana kullanıyorum dedi. Demir döküm plus petekler için 145 tl ECA petekler için 135 TL dedi. Bana Petekler konusundada dikkat etmem gereken noktaları söyler msiniz. 9 400 metal rad. gibi bir şey yazmış.
    28kw kombinin sicak su kapasitesi.kombinin kalorifer devresi 24kw onceki mesajlarda yazdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. Bir de bu petekler konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar var mı ? 9 400 metal rad. gibi bir şey yazmış.
    Ne yazdigini ustaya sor dd plus standart 600 yani 60cm yukseklik peteklerden kullanmasi gerekir baska dikkat edecegin bisey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ustayla anlaştım fakat bu ustada termostatik vanayı tavsiye etmem dedi çünkü digital termosatatın çalışmasını sarsar dedi. Diyelimki senin odan 25 derece vana ile diğer odaları düşürdün termostat da oynar kendini dengelemede zorlanır gibisinden bişeyler dedin Ben takarım sıkıntı değil ama tavsiye etmem dedi. Sonra onu sökmesi de sıkıntı olur dedi. Ama ilerde takmak istersen yine takılır takması çıkarmasından daha zor gibi bişeyler söyledi .
    Her söylenene inanma

• usta kombinin basıncını 1,9 bara ayarladı . akşama ibre 1,5 barı gösteriyor. Sistemde kaçak olup olmadığını anlayabilmek için nelere dikkat etmeliyiz nereden anlayabiliriz. Usta ibre tam 0 olmadıkça sorun yok dedi. zemin altına ek yaptığı için ve yere gömülü eski boruları şapın altından çıkrarırken zedelenme ihtimalinden dolayı soruyorum. Çünkü şapın altından eski sistemdeki boruyu çıkarırken borunun dışındaki halkalı boru yırtıldı ama içteki borunun hasar görmediğini söyledi .
    Eline peçete al ustanın iş yaptığı yerlerin hepsini peçete ile kontrol et ıslaklık var mı diye,aymı işlemi bütün tesisata yap

• şapın altını nereden anlayacağız bardan bilebilirmiyiz acaba ?
    Kombinin alt bağlantı boruları,petek bağlantı yerlerini peçeteyle kontrol edeceksin
    Esas kaçaklar buradan olur

Eğer şap altında kaçak varsa zaten ilerde bir şekilde yerde ıslaklıl olur

• Başlığı 2013 yılında açmışım. Yıl 2016'ya 1 gün var :)

Kombi ile ilgili söyleyebileceğim tek şey şu ki yoğuşmalı aldığım çok iyi olmuş. Bir çok kişi evde genellikle 6 petek açacağına 3 petek açar. Isıyı da 45'e alır diyelim. Bu durumda da aylık 200 TL öder diyelim.

Bunun yerine peteklerin 3'ü yerine 6'sını da açıp ısıyı da 45 yerine 40 dereceye düşürürse ne olur? Cevap vereyim.

- Tüm odaların ısısı aynı derecede kalır.
    - Fatura yine 200 TL gelir.

Ne kazandık? 3 oda yerine tüm odalarımız ısındı :)

Dışarıdaki gaz sayacına bakarak ölçüm yapabilirsiniz. En son rakam kaçta ise değişiklikleri yaptıktan sonra bir sonraki gün aynı saatte sayacı tekrar okursunuz. Onu da 1.03 ile çarparsanız 1 günlük TL karşılığını bulmuş olursunuz.

DÜZENLEME / EKLEME:

Ankara'dayım. Ev 150 m2 3+1 oda. 3 odada çift petek var. Toplamda 9 petek var.
    6 petek yakıyorum. Oda sıcaklıkları hepsinin 22-23 derece. Kombi sıcaklığı 24 saat 38 dereceye ayarlı. 30 günde gelecek fatura bedeli 250 TL Günlük gaz kullanım miktarı: 8 metreküp

Nasıl sizce?

Binada dışarıdan yalıtım var. En üst kattayım. Kuzey-Batı cephe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 4 Ocak 2016; 9:18:00 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.