Şimdi Ara

Kombi Marka Model Önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
8.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim sizlerden ricam ısıtma giderlerini minumuma düşüren en iyi kombiyi önermeniz.

150 m2'lik bir evde oturuyorum. Merkezi sistem (kömür) kullanıyorduk son birkaç yıldır ve bu sene BİREYSEL doğalgaza geçmeye karar verdik.

Dairem; son kat, kuzey-batı cephe. Buna göre bir marka ve model tavsiye edebilir misiniz? Birileri 150 m2 için yoğuşmalı olmaz diyor. Birileri de yoğuşmalı olmalı diyor... Başka birisi yarım/tam yoğuşmalı ayrımı yapıyor... Kimisi hermetik, kimisi konvensiyonel kimisi premix falan diyor. Ama bunlardan tam olarak hangisi benim evime uygun bilemiyorum. Çok fazla para da ödemek istemiyorum. Ama ısıtması ekonomik olacaksa yüz iki yüz fazla ödeyim diyorum.

Bilgi sahibi, tecrübeleri arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.

• kesinlikle yoğuşmalı alın...
    demirdöküm nitromix,eca confeo premix son derece ekonomik cihazlar....
    forumda detaylar mevcut.....
  • Cevabınız için teşekkürler.

Forumda tavsiye ile ilgili açılmış olan başlıkta çok sayıda cevap olunca okuyamadım. Çoğu da detay yazıları.

Forumun geneline baktığımızda ortaya Demirdöküm Nitromix ve Eca Confeo Premix mi çıkmakta? Ekonomik cihazlardan kastınız fiyatları mı yoksa az yakması mı? Demirdöküm ile Eca'yı kıyaslarsak hangisini tavsiye ediyorsunuz?

Buderus, Viesman, vailant gibi alman markalarından da bahsediliyor. Onlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakanizm

Merhabalar,

Benim sizlerden ricam ısıtma giderlerini minumuma düşüren en iyi kombiyi önermeniz.

150 m2'lik bir evde oturuyorum. Merkezi sistem (kömür) kullanıyorduk son birkaç yıldır ve bu sene BİREYSEL doğalgaza geçmeye karar verdik.

Dairem; son kat, kuzey-batı cephe. Buna göre bir marka ve model tavsiye edebilir misiniz? Birileri 150 m2 için yoğuşmalı olmaz diyor. Birileri de yoğuşmalı olmalı diyor... Başka birisi yarım/tam yoğuşmalı ayrımı yapıyor... Kimisi hermetik, kimisi konvensiyonel kimisi premix falan diyor. Ama bunlardan tam olarak hangisi benim evime uygun bilemiyorum. Çok fazla para da ödemek istemiyorum. Ama ısıtması ekonomik olacaksa yüz iki yüz fazla ödeyim diyorum.

Bilgi sahibi, tecrübeleri arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.

merkezi ısıtma sistemlerinde radyatör metrajı genelde az boyutlandırılıp 70c-60c gibi işletmeler baz alınır
    evinizde ısıtılacak net alan 150m2 ise kesinlikle premix yoğuşmalı kombi almanızı öneririm,tam yoğuşmalı (premix) kombiler 1400lira dan başlar
    en ucuz kombiler 1000liradan başlıyor.bugün şöyle orta donanımlı bir kombi alayım deseniz 1200-1300lirayı gözden çıkarmanız gerekir
    100-200lira daha verin tam yoğuşmalı kombi alın
    kombiye yakın radyatörlere kaliteli termostatik vanalar (danfoss ra 2000) taktığınız sürece faturalarınız,normal kombi kullananlara göre ortalama %20-30 daha az gelir
    ama evde petek boyları önemli,evde ısıtılacak bütün odaların,salon,koridor,hol,banyo,mutfağın m2'sini cephesi ve petek boyu ile birlikte yazarsanız daha sağlıklı değerlendirme yapılır. örnek: oturma odası 12m petek boyu 100cmm pkkp 22/600,kuzey cephe..gibi
    ayrıca hangi şehirdesiniz? binada yalıtım var mı=

• disintegration

Cevabınız için teşekkürler.

Premix (Tam yoğuşmalı) tavsiyesinde bulunmuşsunuz ve 1400'den başlar demişsiniz. Peki 1400'den başlayanını almak ekonomik tüketim anlamında yeterli midir yoksa örneğin 1800'lük olanını mı almak gerekir. Bu fiyat aralığında sizin önerebileceğiniz marka ve modeller hangileridir? Pahalı olanını almamın ekonomik tüketime katkısı var mıdır?

Kombiye yakın radyatörlere kaliteli vana demişsiniz. Bilmediğimden soruyorum normalde radyatör mü takılıyor her peteğe? Ve kesinlikle önerdiğiniz "danfoss ra 2000" vanayı mı almalıyım? Kaç petek varsa o kadar vana mı alınıyor? Fiyatı ne civarda acaba?

Oda ve petek boyları hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Ama ev 3+1 Kuzey-Batı cephe ve Son kat. Yalıtım ise sadece pencere kenarlarında az. Yani pek yok sayılır. Bir sene sonra dış mantolama yapılacak. Ama bireysele hemen geçiyoruz.

Konya'da yaşıyorum.

• garagulli

Birkaç ay önce kayınpederim için araştırma yapmıştım. En az eleştiri alan E.C.A. olduğu için kendisine bu markayı önermiştim. Demirdöküm hakkında aklımda kalan pek bir bilgi yok.

İnternetten çok şey alıyorum fakat kombi aldığımda bir sorun çıkarsa sorunun çözümü baya zor olur diye de endişe ediyorum. Umarım Konya'daki fiyatlarla internetteki fiyatlar birbirine çok yakındır. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Demirdöküm ve E.C.A.'yı derinlemesine araştıracağım.
  • quote:

disintegration

Cevabınız için teşekkürler.

Premix (Tam yoğuşmalı) tavsiyesinde bulunmuşsunuz ve 1400'den başlar demişsiniz. Peki 1400'den başlayanını almak ekonomik tüketim anlamında yeterli midir yoksa örneğin 1800'lük olanını mı almak gerekir. Bu fiyat aralığında sizin önerebileceğiniz marka ve modeller hangileridir? Pahalı olanını almamın ekonomik tüketime katkısı var mıdır?

Kombiye yakın radyatörlere kaliteli vana demişsiniz. Bilmediğimden soruyorum normalde radyatör mü takılıyor her peteğe? Ve kesinlikle önerdiğiniz "danfoss ra 2000" vanayı mı almalıyım? Kaç petek varsa o kadar vana mı alınıyor? Fiyatı ne civarda acaba?

Oda ve petek boyları hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Ama ev 3+1 Kuzey-Batı cephe ve Son kat. Yalıtım ise sadece pencere kenarlarında az. Yani pek yok sayılır. Bir sene sonra dış mantolama yapılacak. Ama bireysele hemen geçiyoruz.

Konya'da yaşıyorum.

bu forumda önerdiğimiz f/p premix yoğuşmalı kombilerin yani 1400-1500lira civarında satılan modülasyon aralığı geniş premix yoğuşmalı kombilerin,2000lira civarında satılan cihazlardan performans ve tüketim açısından hiçbir fark yok.ayrıca bu cihazların çoğu daha ekonomik diyebiliriz
    çünkü önerdiğimiz cihazların modülasyon aralığı çok geniştir.örneğin baymak falke condense ve baymak duo tec 1500-1600lira civarında satılır
    bu cihazlar çok geniş aralıkta modülasyon yapar:%19,5 - %100,aynı şekilde eca confeo premix,eca confeo premix'te son derece kaliteli cihazlardır
    baymak falke condense ve baymak duo tec 44 kilo,eca confeo premix 42,6kilo
    termostatik vanada özellikle danfoss ra 2000 öneririm.çünkü bu termo vana gaz sensörlüdür.tepkime süresi sıvı sensörlülere göre daha hızlıdır ve kırılmadığı müddetçe ömürlüktür
    danfoss ra 2000,heryerde satılmıyor.ama kesinlikle öneririm,danfoss ra 2000 alırsanız,banyodaki havlupan ile koridorda petek varsa buradaki petek hariç kalan peteklerin hepsine takıp ayarını 3 veya 3,5 olarak ayarlayın,termostatik vanalarla her odaya ayrı ayrı sıcaklık konforu sağlayın.ideal sıcaklığa gelen odada termo vana radyatörü kapatsın
    kapalı devre tesisat suyu ısınmaya odalarla yönlensin,bu sayede evde sıcaklık daha homojen dağılsın

evdeki petek oyları ve m2 önemli.dediğim şekilde yazarsanız daha sağlıklı değerlendirme yapılır

özetlemek gerekirse tasarruf istiyorsanız:modülasyon aralığı geniş f/p premix yoğuşmalı kombi+termostatik vanalar (danfoss ra 2000)

danfoss ra 2000:

Kombi Marka Model Önerisi? Kombi Marka Model Önerisi? Kombi Marka Model Önerisi?

Baymak Falke Condense & Baymak Duo Tec:

50c - 30c işletmede minimum ısıl güç tüketimi 4.7 kw ...........> modülasyon aralığı %19,5 - %100

Kombi Marka Model Önerisi?  Kombi Marka Model Önerisi?

http://www.baymak.com.tr/UserFiles/AttachmentFiles/Kombi/ID_4008_tr_TR/2.Montaj%20ve%20Kullanma%20K%C4%B1lavuzu.pdf

http://www.baymak.com.tr/UserFiles/AttachmentFiles/Kombi/ID_4006_tr_TR/1.Bro%C5%9F%C3%BCr.pdf

eca confeo premix:

http://www.ikramuhendislik.com/katalog/confeo.pdf

50c – 30c işletmede minimum ısıl güç: 7.3 kw .......................> modülasyon aralığı %30 - %100

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Valiz tavsiyeleri(Marka Model)
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • demirdöküm
  • korayiskender

Cevabınız çok yetersiz ve ucu açık olmuş. Yine de teşekkürler.
  • 140-150 m2 bir ev için premix'lerde;

24 KW (20.000 kcal)
    28 KW
    30 KW (26.000 kcal)

gibi detaylar da var. Bunlar içerisinde hangisi daha uygun olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 24 Haziran 2013; 16:23:48 >
  • quote:

140-150 m2 bir ev için premix'lerde;

24 KW (20.000 kcal)
    28 KW
    30 KW (26.000 kcal)

gibi detaylar da var. Bunlar içerisinde hangisi daha uygun olur?

ısıtılacak net alan 150m2 ve radyatör metrajı 10 metre ve yukarısında ise 28kw-29kw-30kw kapasitede premix yoğuşmalı kombi
    tabi kombiye yakın radyatörlere ve mutfağa da termostatik vanalar
  • Komşum Kombi, Kalorifer işlerine bakıyor ve yoğuşmalı bir kombi tavsiye etmiyor. "Gerek Yok" diyor... Ben ona yine de tam yoğuşmalı almak istediğimi ve bana yarına bir fiyat vermesini istedim.
    Belki satmadığından belki de gerçekten beğenmediğinden BAYMAK'ın kombilerini tavsiye etmedi. İlle de yoğuşmalı alacaksan, ECA PREMIX veya DEMIRDOKUM NITROMIX al dedi.

Şimdi sormak istediğim şey örneğin komşum bana ECA 1800 dedi ama internette de 1600'e buldum diyelim. Hangisini almalıyım? Bana komşumun söylediği ben internetten alınanlarda arızalı olanlarla ve hatta içindeki parçaları farklı çıkanlarla çok karşılaştım dedi. Sağlam her türlü iade garantisi falan veren bir site biliyor musunuz? 1.800'e komşumdan mı yoksa 1600'e internetten mi almalıyım? Not: Ne internet ne de Konya piyasasında kaç para olduğuyla ilgili hiç bir araştırma yapmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 25 Haziran 2013; 12:08:35 >
  • Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    Aynı tesisat&petek ve kullanım koşullarında reel olarak %15-20 daha verimli olan teknolojinin neresi gereksizmiş anlamak mümkün değil. Siz premiks yoğuşmalı kombi tercihinizden vazgeçmeyin.
    İnternet fiyatlarına kargo ve montaj dahil olmayıp, kombiyi monte edecek ustayı da sizin bulmanız gerekir. Yerel satıcıda verilen sözgelimi 1800 TL fiyata montaj dahilse, 1600 TL'ye internetten alınmaz yerell satıcıdan alınır. Toplamda 100-150 TL fazla olsa bile yerelden almak daha doğru. Netten alma durumu olursa, mutlaka kombinin baca vb orijinal parçalarını göndermelerini isteyin.
    ECA confeo premiks isabetli olur, biraz daha çıkabilirseniz (1900-2000 TL düzeyine) Bosch classic condense (model ismiyle tezat olarak yeni nesil premiks yoğuşmalıdır) ve beraberinde FR 10 veya FR 100 modülasyonlu oda kumandalarından birini öneririm: http://www.bosch.com.tr/thermotechnology/tr/html/5305.htm

• Cevap için teşekkürler memint

Komşumdan ve diğer yerellerden henüz fiyat almadım. 1600-1800'ü örnek olarak verdim. Ödemeler şu şekilde oluyormuş:

GAZ FİRMASINA: 300 Küsür yoldan gazı geçirdiği için veriliyormuş ki bunu verdim.
    GAZ FİRMASINA: 385 civarı abonelik parası ödeniyormuş henüz ödemedim.
    KOMBİ FİRMASI: 1.500-2.000 arası fiyat isteyecek.
    KOMBİ TAKILACAK: 550 istiyor ama bir hafta sonra 750 olacak diyor. Bu rakamın 250'sini GAZ FİRMASI'na proje/plan ücreti verecekmiş.
    KÖMÜRCÜ: 1,5 TON Kömür alınacak. 420 USD Kışın ortasında Kömür bitince de bireysel kombiye geçeceğiz :))

Şimdi internetten firma ve fiyat araştırması yapıyorum. Demirdöküm Nitromix ve ECA Premix üzerinde yoğunlaştım. Hangisi daha iyi bilmiyorum. En ucuz hangisi ise onu alacak gibiyim. İnternet fiyatı yerelden 100 düşük olursa yerelden alırım. 200 düşük olursa düşünücem.

Sizlerin çok güvenilir dediğiniz bir site var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: memint

Aynı tesisat&petek ve kullanım koşullarında reel olarak %15-20 daha verimli olan teknolojinin neresi gereksizmiş anlamak mümkün değil. Siz premiks yoğuşmalı kombi tercihinizden vazgeçmeyin.
    İnternet fiyatlarına kargo ve montaj dahil olmayıp, kombiyi monte edecek ustayı da sizin bulmanız gerekir. Yerel satıcıda verilen sözgelimi 1800 TL fiyata montaj dahilse, 1600 TL'ye internetten alınmaz yerell satıcıdan alınır. Toplamda 100-150 TL fazla olsa bile yerelden almak daha doğru. Netten alma durumu olursa, mutlaka kombinin baca vb orijinal parçalarını göndermelerini isteyin.
    ECA confeo premiks isabetli olur, biraz daha çıkabilirseniz (1900-2000 TL düzeyine) Bosch classic condense (model ismiyle tezat olarak yeni nesil premiks yoğuşmalıdır) ve beraberinde FR 10 veya FR 100 modülasyonlu oda kumandalarından birini öneririm: http://www.bosch.com.tr/thermotechnology/tr/html/5305.htm

Az önce Bosch kombiyi inceledim güneş Enerji sistemi ile uyumlu yazıyor bunu biraz aciklayabilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    Kefil olamamakla birlikte akakce.com'daki sitelerden tlf ile araştırıp sorabilirsiniz. Ek olarak kombi.com, ****.com, e-kombi.net, bengikombi.com, hermetik kombi.com sitelerinden geçmişte forumdan pek çok arkadaş cihaz almıştı...
  • nbdrkc1215 kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla kazan + üç yollu vana + kombi solar kitten oluşan ilave ekipmanlarla çalışıyor.
    En iyisi Isısan servislerinden sormak...
  • quote:

Komşum Kombi, Kalorifer işlerine bakıyor ve yoğuşmalı bir kombi tavsiye etmiyor. "Gerek Yok" diyor... Ben ona yine de tam yoğuşmalı almak istediğimi ve bana yarına bir fiyat vermesini istedim.
    Belki satmadığından belki de gerçekten beğenmediğinden BAYMAK'ın kombilerini tavsiye etmedi. İlle de yoğuşmalı alacaksan, ECA PREMIX veya DEMIRDOKUM NITROMIX al dedi.

Şimdi sormak istediğim şey örneğin komşum bana ECA 1800 dedi ama internette de 1600'e buldum diyelim. Hangisini almalıyım? Bana komşumun söylediği ben internetten alınanlarda arızalı olanlarla ve hatta içindeki parçaları farklı çıkanlarla çok karşılaştım dedi. Sağlam her türlü iade garantisi falan veren bir site biliyor musunuz? 1.800'e komşumdan mı yoksa 1600'e internetten mi almalıyım? Not: Ne internet ne de Konya piyasasında kaç para olduğuyla ilgili hiç bir araştırma yapmadım.

200 lira için ben yerel esnafı tercih ederdim.internette kombi sitelerinde satılan cihazlarda sorun çıkma ihtimali düşük,tabii her siteden kombi alınmaz,yıllardır bu forumdan internetten kombi önerileri oldu.100lerce arkadaş kombi sitelerinden kombi adı
    emin olun.eksi parça çıkan kombiler olsaydı foruma bir şekilde yansırdı,bunları duyardık

internetten kombi önerirken genelde yerel piyasa ile olan aşırı fiyat farklarından dolayı öneriyoruz,genelde en ucuz kombilerde 300,premix yoğuşmalı kombilerde 500 bazen 700,hatta 1000lira fark çıkan yerlerde oluyordu.
    ayrıca komşunuz yanılıyor.premix yoğuşmalı kombiler her eve olur,ben izmirdeyim.özellikle 100m2 den küçük evlere premix yoğuşmalı kombiler öneriyorum/taktırıyorum/aldırıyorum.
    baymak premix yoğuşmalı kombiler çok kalitelidir.bu cihazları iyi bilirim.bu kombiler tam 44 kilodur
    kombinin kasasının içinde bir tane daha kasa var.kombi 2 kasalı,buna cold burner door teknolojisi deniyor.bu özellik sayesinde cihazın yanma odası mükemmel çalışır ve cihaz sessiz çalışır
    baymak premix yoğuşmalı kombileri en yakınlarım dahil birçok akraba,eş dost,arkadaşıma aldırdım.baymak premix yoğuşmalı kombilerin modülasyon aralığı çok geniştir.ve cihaz küçük evlere kendini ayarlayabiliyor
    mesela geçen ailemin 1+1 stüdyo ve 2+1 65m2 evlerine baymak duo tec taktırdım,bu kadar küçük evlerde bile cihaz kış boyunca yoğuşma yaptı

• İntenertten bulduğum kombi satış sitelerinde Demirdöküm ve ECA için fiyatlar aşağıdaki gibi:

DEMİRDÖKÜM NİTROMİX 24

1.465 - EnUygunKombi.com
    1.475 - ISIMarketimiz.com
    1.485 - KombiDepo.com
    1.525 - KombiDukkani.com
    1.525 - E-Kombi.net
    1.535 - KombiveKlima.com
    1.550 - Tekzen.com.tr
    1.550 - Kombi-Market.net
    1.689 - HizliAl.com
    1.700 - Koctas.com.tr
    2.049 - HepsiBurada.com

ECA Confeo Premix S 24

1.617 - EnUygunKombi.com
    1.600 - E-Kombi.net
    1.632 - HerMarkaKombi.com
    1.635 - KombiDepo.com
    1.685 - KombiveKlima.com
    1.695 - ISIMarketiniz.com
    1.700 - Kombi-Market.net
    1.731 - Tekzen.com.tr
    1.748 - KombiDukkani.com
    1.849 - HizliAl.com
    2.100 - Koctas.com.tr

Fiyatlar çok farklılık gösteriyor. Bu durumda enuygunkombi.com sitesinden almak ne kadar mantıklı sizce?
  • İstanbul ümraniye de 10. (en üst) katta 95 m2 2+1 sıfır daireme kombi taktırıcam.. viessmann öneriyorlar ben servisi yaygın diye vaillant taktırmak istedim kararsız kaldım.. siz ne önerirsiniz.. bu arada viessmann 1900 TL montaj ve proje dahil. 12 taksit.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.