Şimdi Ara

Kombi Marka Model Önerisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
8.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sedini

İstanbul ümraniye de 10. (en üst) katta 95 m2 2+1 sıfır daireme kombi taktırıcam.. viessmann öneriyorlar ben servisi yaygın diye vaillant taktırmak istedim kararsız kaldım.. siz ne önerirsiniz.. bu arada viessmann 1900 TL montaj ve proje dahil. 12 taksit.

viessman vitopend ise bu modelden uzak durun,kesinlikle önermem
    modülasyon aralığı çok dar:%43 - %100 ve minimum ısıl güç tüketimi:10,7kw
    http://www.viessmann.com.tr/content/dam/internet-tr/prospekte/vitopend100-w_105-31kw.pdf

Kombi Marka Model Önerisi?

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

İstanbul ümraniye de 10. (en üst) katta 95 m2 2+1 sıfır daireme kombi taktırıcam.. viessmann öneriyorlar ben servisi yaygın diye vaillant taktırmak istedim kararsız kaldım.. siz ne önerirsiniz.. bu arada viessmann 1900 TL montaj ve proje dahil. 12 taksit.

viessman vitopend ise bu modelden uzak durun,kesinlikle önermem
    modülasyon aralığı çok dar:%43 - %100 ve minimum ısıl güç tüketimi:10,7kw
    http://www.viessmann.com.tr/content/dam/internet-tr/prospekte/vitopend100-w_105-31kw.pdf

peki ne almamı önerirsiniz?

• quote:

viessmann vitopend 1400-1500liraya satılıyor
    vitopend gibi çok verimsiz bir kombi yerine aynı fiyata
    modülasyon aralığı geniş f/p (tam yoğuşma) premix yoğuşmalı kombi:baymak falke condense,baymak duo tec,eca confeo premix,ariston genus premium evo
  • quote:

quote:

modülasyon aralığı geniş f/p (tam yoğuşma) premix yoğuşmalı kombi:baymak falke condense,baymak duo tec,eca confeo premix,ariston genus premium evo

peki vaillant ta önerebileceğiniz model var mı? bu arada en üst katta 95 m2 evimiz fakat yeni yönetmeliğe göre 2012 yılında yapılmış ısı yalıtımlı bir bina..
    Bu arada kafa şişiriyor olabilirim mazur görün çünkü çok kafam karıştı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedini -- 26 Haziran 2013; 9:19:46 >
  • quote:

quote:

quote:

peki vaillant ta önerebileceğiniz model var mı? bu arada en üst katta 95 m2 evimiz fakat yeni yönetmeliğe göre 2012 yılında yapılmış ısı yalıtımlı bir bina..
    Bu arada kafa şişiriyor olabilirim mazur görün çünkü çok kafam karıştı..

kafanız karışmasın,eviniz yalıtımlı premix yoğuşmalı kombiden başka birşey düşünmeyin derim
    ayrıca kombiye yakın radyatörlere ve mutfağa termostatik vanalar öneririm
    vaillant 242-5 kaliteli bir cihazdır ama önceki mesajda dediğim gibi aynı fiyata tam yoğuşmalı kombiler satılıyor
    siz bilirsiniz

• Bilgilendirmeleriniz ve tavsiyeleriniz ışığında Demirdöküm Nitromix 24W Kombiyi 1.630 TL'ye Konya'da bir satıcıdan almış bulunmaktayım.

Bir hafta sonra kurulum yapılacak.

E.C.A. Premix almayışımın tek sebebi 0,5'lik verim farkıydı :) Demirdöküm'de 108 ECA'da ise 107,5 di.
    Demirdökümün eca premix'e göre tek dezavantajı eca'nın maxümum güçte harcadığı elektrik daha düşük.

Umarım doğru seçim yapmışımdır.

Teşekkürler.
  • güle güle kullanın...
    ben de aynısına karar verdim...
    deneyimlerinizi bekliyoruz...
  • Bizim Mütahhit eve kendisi KİTURAMİ 5000 modeli kombi taktı ben ilk önce marka bilinen bir marka değil diye mütahhidin taktığı ancak bu olur demiştim.
    Ama fiyatını bir öğrendim 2500TL bir çok üstün özelliği var ve kullanımı çok ergonomik tavsiye ediyorum.Herşey gönlünüzce olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webercan -- 3 Temmuz 2013; 11:23:23 >
  • Hakanizm H kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, iyi günlerde ısının. Tercihiniz güzel. Oda termostatı düşünürseniz Siemens REV 17 veya REV 24 öneririm...
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bana acil öneriler gerekiyor arkadaşlar. şimdiden yardımcı olacaklara teşekkürler..
    yazışmaları okudum gerçi üstünden biraz zaman geçmiş geçen seneden beri bu konuda bir değişme
    gelişme oldu mu bilmiyorum. Yeni kombi alıcam.. yoğuşmalı almaya karar vermiştim hatta
    birkaç model oluşmuştu ama kombi firmalarını arayınca da hep aksini söylüyorlar. Örneğin biraz önce aradım. yoğuşmalı kombi alcam diye..
    evinizdeki petek uzunluğu 12 m.den azsa hiç gerek yok fazladan boşuna para ödersiniz o kombiler villa vb. geniş evler için dedi. Ben takarım
    farketmez ama sonra kendiniz de takip edin yoğuşma hortumundan hiç sıvı akmıycaktır garanti ederim dedi. Kendisi de Ariston Genus Evo diye
    bir model önerdi.
    Burdan fikir edindiğim kadarıyla benim aklımdakilerse DEMİRDÖKÜM P24 nitromix., ECA confeo premix S CP24 ., Baymak Falke Condense premiks idi

Evim Ankara Batıkentte 105 m2 3+1 ters dubleks 3 ve 4. kat. altta bir daire var üstümüz çatı. Üst katta antre mutfak salon ve tuvalet var alt katta 3 oda ve banyo var. Binanın mantolaması var evin camları pimapen çiftcamlı. Mevcutta eski bir kombi ve duvar dışından giden demir borulardan oluşan radyatör su tesisatı var. petekler toplam yaklaşık 6,6m panel radyatör. (Borular eski gibi banyo kısmı dıştan paslanmış) Evin bölümleri ve radyatör uzunlukları şöyle:
    Salon 25.5 m2 1200 / 600
    Mutfak 6.5 m2 720 / 600
    1.Oda 13 m2 1200 / 600
    2. Oda 10 m2 1200 / 600
    3. Oda 5.5 m2 600 / 600
    Banyo 6.8 m2 720 /600 lük radyatör bulunuyor. Banyodaki radyatörü havlupan ile değiştircem. Kombiyi de mutfak dar olduğu için yine üst kattaki tuvalete aldırıcam. Tesisatı değiştirmek mi yoksa temizletip kullanmak mı kararsızım.. çünkü evde en fazla 5 - 6 yıl kadar oturmayı düşünüyorum. O kadar sürede yaptığım harcamayı tasarrufla geri döndürebilir miyim? Bir de tesisatı değiştirirsem duvar içine aldırmak gerekir mi dışında kalmasının görüntü haricinde bir zararı yararı var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: herderd

Merhaba, bana acil öneriler gerekiyor arkadaşlar. şimdiden yardımcı olacaklara teşekkürler..
    yazışmaları okudum gerçi üstünden biraz zaman geçmiş geçen seneden beri bu konuda bir değişme
    gelişme oldu mu bilmiyorum. Yeni kombi alıcam.. yoğuşmalı almaya karar vermiştim hatta
    birkaç model oluşmuştu ama kombi firmalarını arayınca da hep aksini söylüyorlar. Örneğin biraz önce aradım. yoğuşmalı kombi alcam diye..
    evinizdeki petek uzunluğu 12 m.den azsa hiç gerek yok fazladan boşuna para ödersiniz o kombiler villa vb. geniş evler için dedi. Ben takarım
    farketmez ama sonra kendiniz de takip edin yoğuşma hortumundan hiç sıvı akmıycaktır garanti ederim dedi. Kendisi de Ariston Genus Evo diye
    bir model önerdi.
    Burdan fikir edindiğim kadarıyla benim aklımdakilerse DEMİRDÖKÜM P24 nitromix., ECA confeo premix S CP24 ., Baymak Falke Condense premiks idi

Evim Ankara Batıkentte 105 m2 3+1 ters dubleks 3 ve 4. kat. altta bir daire var üstümüz çatı. Üst katta antre mutfak salon ve tuvalet var alt katta 3 oda ve banyo var. Binanın mantolaması var evin camları pimapen çiftcamlı. Mevcutta eski bir kombi ve duvar dışından giden demir borulardan oluşan radyatör su tesisatı var. petekler toplam yaklaşık 6,6m panel radyatör. (Borular eski gibi banyo kısmı dıştan paslanmış) Evin bölümleri ve radyatör uzunlukları şöyle:
    Salon 25.5 m2 1200 / 600
    Mutfak 6.5 m2 720 / 600
    1.Oda 13 m2 1200 / 600
    2. Oda 10 m2 1200 / 600
    3. Oda 5.5 m2 600 / 600
    Banyo 6.8 m2 720 /600 lük radyatör bulunuyor. Banyodaki radyatörü havlupan ile değiştircem. Kombiyi de mutfak dar olduğu için yine üst kattaki tuvalete aldırıcam. Tesisatı değiştirmek mi yoksa temizletip kullanmak mı kararsızım.. çünkü evde en fazla 5 - 6 yıl kadar oturmayı düşünüyorum. O kadar sürede yaptığım harcamayı tasarrufla geri döndürebilir miyim? Bir de tesisatı değiştirirsem duvar içine aldırmak gerekir mi dışında kalmasının görüntü haricinde bir zararı yararı var mıdır?

merhaba
    bu satıcı ve esnaf & taahhütçü uygulamacı mühendis & usta milletinden bıktım usandım,hala 20kw-24kw 80-100-120m2 evlere takılacak cihazları villalara takıyoruz diye insanları hem kandırıyorlar hemde aptal yerine koyuyorlar
    bilgisizlikleri ile piyasada yanlış algı yaratıp sektörü daha da kötü bir noktaya getiriyorlar
    size söylenenlere kesinlikle ama kesinlikle inanmayın,yıllardır forumdayım şu bilgisiz ensafın dediklerine inanmayın ben net 60m2 dairelere tenezzül edip bırakın yoğuşmasızı yarım yoğuşmalı kombi bile önermiyorum
    size dediğimiz cihazı taktırın yoğuşma tahliye borusundan 1günde litrelerce asitik yoğuşma suyu akacak
    esnafın dediği 1 çay bardağı akıtan cihazlar 3 eşanjörlü yarım yoğ kombilerdir
    yıl olmuş 2014 hala 10 yıl öncesinin yanlış argümanlarıyla insanları yanlış yönlendiriyorlar
    yıl olmuş 2014 hala ısrarla verimsiz konvansiyonel yoğuşmasız üstelik en "verimsiz" cihazları öneriyorlar

satıcı size ariston genus evo önermiş,cihaz donanımlı ama minimum ısıl gücü çok yüksek 10.2kw ,tablodan görebilirsiniz
    cihaz 10.2kw - 24.2kw aralığında çalışıyor modülasyon aralığı inanılmaz dar %42 - %100
    böyle verimsiz cihazlar kesinlikle almayın paranıza yazık
    http://www.ariston.com/tr/KOMB%C4%B0/media/files/607_Ariston%20EVO%2012%20Sayfa%20Brosur%20Web.pdf

ariston genus evo 1300lira civarında benim size önerdiğim baymak falke condense 1550-1600lira arada sadece 250-300lira fark var
    ariston alacaksanız ariston genus premium evo alın,yanında sensys modülasyonlu oda kumandası
    yalıtımlı evinizde termostatik vanalar+oda termostatı kullanmanız durumunda yapacağınız ortalama tasarruf %30'dan aşağıda olmaz

radyatör metrajı için evinizin planını ekleme durumuzun varsa radyatör metrajı için daha sağlıklı değerlendirme yapılır ama kağıt üstünde yüzeysel de olsa bir değerlendirma yapmak gerekirse salonda radyatör metrajınız bariz eksik ankara yalıtımlı daire bile olsa 25m2 alanda 120cm pkkp 22/600 panel radyatör olmaz

yazdığınız üç kombide tercih edilebilir ama geniş modülasyon aralığı ve cold burner door teknolojisi sayesinde sessiz çalışma özelliği sayesinde 24kw baymak falke condense öneririm.cihazın minimum ısıl gücü 4.7kw ve modülasyon aralığı %19,5 - %100 yalıtımlı dairenize çok uygun
    eca confeo premix'te öneririm malzeme kalitesi iyidir yıllardır piyasada satılıyor modülasyon aralığı %30 - %100 yalnız bu cihaz hafif uğultulu çalışır,ses takıntınız yoksa alınabilir forumda çok sayıda kullanıcısı var memnun kalırsınız

yalnız sizin ev dubleks 2 ve 3 katlı dairelerde ben şahsen her zaman termostatik vana kullanımı öneririm termostatik vana kullanırsanız kombinin bulunduğu yerden en uzak odalara doğru sirkülasyon artar en uzak odaların radyatörleri daha iyi sirküle olur,her oda da ayrı ayrı sıcaklık konforu yakalamış olursunuz ve her oda da sıcaklık sabit kalır,özellikle dubleks dairelerde bazen tam kapasite kullanımında en uzaktaki petekler zor veya geç ısınır
    ısı ayarlı trv vana kullanırsanız kombiye en yakın radyatörler erken ısınıp kısılacağı için "doğal reglaj ayarı" uygulanacak
    termostatik vanada en iyisi gaz sensörlü yapısıyla danfoss ra 2000,banyodaki havlupan ve kombiye en uzak 2 radyatör hariç kalan radyatörlerin hepsine öneririm
    kombinin yanında esas tasarrufu trv vanalar yaptırır,danfoss ra 2000 gaz sensörlü trv vanalar ankarada satılıyor
    ayrıca eviniz yalıtımlı olduğu için hassasiyeti en az 0,5c dijital oda kumandası öneririm.böylece yalıtımlı dairenize set ettiğiniz derecede kombinin pompası susacağı için tasarrufunuz büyük olur
    oda termostatı taktırdığınız zaman dikkat edeceğiniz en önemli konu evin genel derecesini yansıtacak REFERANS bir nokta seçmek
    çünkü kombi....>oda termostatını referans alarak çalışacak..>oda termostatı ise bulunduğu yerin sıcaklığını referans alacak
    oda termostatını asla kombiye yakın bir yere taktırmayın
    dubleks evlerde en uygun yer genelde "içmerdiven boşluğu" oluyor

tesisatı değiştirirseniz gidiş ve dönüş tesisat borularını zemin altına aldırmanıza gerek yok,pprc borular ile dubleks evlerde sıva üstünden dirsek kullanılarak tesisat yapılabilir
    tesisatın sirkülasyonunda sorun yoksa tesisattaki en son radyatör ısınıyorsa tesisatı ve mevcut radyatörleri komple temizletin değiştirmeyin
    mevcut eski kombiyi en az 50c de çalıştırın bütün peteklerin havasını alın ve vanaları açın ve son radyatörlere bakın ısınıyorsa sorun yok demektir

Öncelikle detaylı değerlendirmeniz için çok teşekkür ederim. Ben de forumda yaptığım araştırmalardan sonra satıcıların sözlerine itimat etmiyorum zaten hatta öğrendiklerimi de satıcı arkadaşlarla paylaşıyorum ama artık bilgisizlikten mi pazarlama taktiğimi bilemiyorum "ben takarım ama önermiyorum boşa para siz bilirsiniz"e gelince söylencek birşey kalmıyor. Evi yeni aldığım için mevcut peteklerin ve tesisatın durumunu bilmiyorum ancak bahsettiğiniz denemeyle anlayabilirim o öneri de çok faydalı oldu teşekkür ederim. salondaki radyatör uzunluğu konusunda haklısnız ben eksik yazmışım 120cm dışında bir de 96 cm'lik var. Yeri gelmişken tesisatı değiştirmesem bile ek yaptırmam gerekir mi? yine burda bir konuda okumuştum yalıtımlı evlerde 12/1 m2 /petek uzunluğu oranı vardı mevcutta 6.6 bu orana göre 8.75 gibi birşey çıkıyor... kat planı şuan elimde yok ama kendimizce hazırladığımız bir taslak vardı yerleşim için hazırladığımız onu göndericem bulunca m2 ve petek boylarını da ekleyerek.
    Bu arada aynı zamanda ariston servisi olan bir firmayla görüştüm evin olduğu yere de çok yakınlar. Yani diğer markaların servisi nasıl bilmiyorum da aristonun servis açısından sıkıntısı olmayacak anladığım kadarıyla. Bu firma da class premium u önerdi 1800 TL, genus premiuma 1950 TL (sizin söylediğiniz internet fiyatı mı acaba?), ECA Confeo premix 1900 TL, Demirdöküm nitromix 1650 TL dedi. Demirdökümü Vailant aldı servis konusunda sıkıntı yaşarsınız randevuyla çalışıyolar ve yedek parçaları çok pahalı dedi. Açıkcası Ariston u ben defirma önerene kadar hiç duymamıştım ama siz de bahsettikten sonra baktım forumda kullananlar memnun gibiydi. Proje ve montaj dahil class premiuma 2600 TL dedi yani 1800 çıkarınca 400 TL si projeymiş direk gaz firmasına gidecek harç 400 TL de montaj ve diğer malzemeler için istedi. Sizce fazla bir bedel mi? Malzeme olarak da plastik boru kullanıyorlarmış. Ben kombi altına metal vana istediğimi söylediğimde metal vana iyi olmuyor paslanıyor vs. dedi ama burdan bir arkadaşın en çok vurguladığı konulardan biriydi kombi altındaki vana ve filtrenin tam geçişli metal olması.. OT ve TRV leri fazla araştırma fırsatım olmadı henüz ama OT nin kombiyle uyumlu olması olmaması gibi birşeyler okumuştum.. genus premium yanında sensys modülasyonlu oda kumandası demişsiniz mesela onu da kombi firmasından beraber mi almak gerekir? bir de class premiumla genus arasındaki tek fark anladığım kadarıyla gösterge ve haftalık ayar farklılığı.. bu durumda class premium ve oda termostatı ile gösterge ve ayar ihtiyacı çözülmüş olmaz mı?

• herderd H kullanıcısına yanıt
    esnaflara inanmayın
    20kw cihazları villalara takın görün bakalım cihaz kocaman villayı ısıtıyor mu
    bu satıcıları allah ıslah etsin,bilgisizlik diz boyu

ariston class premium ve ariston genus premium 2 yıl önce üretimden kaldırıldı,ariston thermo şirketi türkiye ve avrupa pazarında EVO serisi cihazlarını piyasaya sürdü son 2 yıldır piyasada ariston genus premium evo ve ariston clas premium evo kombiler var
    kavram karmaşası olmasın satıcı size üretimden kaldırılmış olan ariston clas premium önerdiyse kabul etmeyin,çünkü ariston şirketi bu kombileri piyasadan kaldırır kaldırmaz teknik desteği bıçak gibi kesti,hemen modülasyonlu oda kumandaları piyasada bitti ve devamı kalmadı
    insanlar mağdur kaldı,vatandaş clas premium alıyor sonrasında modülasyonlu oda kumandasını almak istediğinde bulamıyor

ariston clas premium ve genus premium (üretimden kaldırıldı)
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-ariston-clas-premium-24-ff-fiyati,197436.html

http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-ariston-genus-premium-24-ff-fiyati,145907.html

ariston clas premium evo ve ariston genus premium evo arasında farklılıklar var genus premium evo'nun modülasyon aralığı çok geniştir piyasada daha geniş aralıkta çalışan cihaz yoktur,yalnız üretici bu kombileri üretirken elektronik kart yazılımına modülasyonlu oda kumandası ve dış hava sensörlü ile çalışması konusunda gerekli altyapı ve yazılımları eklemiş ve özellikle birlikte kombinasyon şeklinde kullanılmasını öneriyor

bu yüzden ariston genus premium evo alacaksanız bence mutlaka sensys modülasyonlu oda kumandası ve dış hava sensörü taktırarak kombinasyon şeklinde kullanın cihazın üretilme mantığı bu

Kombi Marka Model Önerisi?  Kombi Marka Model Önerisi?  Kombi Marka Model Önerisi?

salondaki metraj hakkında yorum yapabilmem için plan eklemeniz gerekir,salon ortada mı kalıyor,kaç cephe var?komşu yön duvarlar nasıl cepheler nasıl,pencereler büyük mü?

kombinin altına tam geçişli metal vana ve filtre taktırın 1/2 ve 3/4 filtre ve vanalar piyasada çeşitli markalarda satılıyor:eca,gk,tds,kvs,apk...gibi
    forumda gerekli resimler mevcut imzamdaki ana konuyu tıklatın son 2 sayfada resimler var
    ankarada erborsan adında bir firma danfoss ra 2000 (gaz sensörlü) termostatik vanalar satıyor kombiye yakın radyatörlere taktırmanızı öneririm

http://www.erborsan.com.tr/tr/danfoss/ankastre_ve_uzaktan_hissedicili_sensorler

sensys modülasyonlu oda kumandasını ise kesinlikle kombiye yakın bir yere monte ettirmeyin
    evin genel derecesini yansıtabilecek referans noktası bulun ve oraya monte ettirin iç merdiven boşluğu olabilir

sensys modülasyonlu oda kumandasını ise kesinlikle kombiye yakın bir yere monte ettirmeyin
    evin genel derecesini yansıtabilecek referans noktası bulun ve oraya monte ettirin iç merdiven boşluğu olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 1 Ağustos 2014; 19:43:33 >

ariston genus premium evo:

http://www.ariston.com/tr/media/files/483_AristonEVOBrosur.pdf

minimum ısıl güç: 2,4 kw..............> modülasyon aralığı %11 - %100

ariston clas premium evo:

minimum ısıl güç 5.4kw................................> modülasyon aralığı %25,5 - %100

http://www.ariston.com/tr/media/files/483_AristonEVOBrosur.pdf

Evin planı yaklaşık bu şekilde.. kendimiz sadece eşya yerleşimi için hazırladığımızdan normal bir plana göre eksiklikleri var pencere vs. gibi eğer bilinmesi gereken başka şeyler varsa ekleyebilirim üzerine.. dış cephe hattını işaretledim kırmızı hatla pencereler o hatta yer alıyor.. çift camlı pimapen pencerelerin hepsi.. balkonlar da pimapen ile kapatılmış..( salondaki balkonu aradaki kapıyı çıkartarak salona birleştirmeyi düşünüyorum)

Bir de ayrı bir sorunum var Kombiyi mutfaktan tuvalete aldırmayı düşünüyordum fakat usta yönetmeliğe göre tuvalete alamayacağımı söyledi.. tuvalet de mutfakla aynı cephede yani direk dışarı açılan penceresi var hermetik kombi taktırıcam neden alamıyorum anlamadım. usta da kombiye bağlı tesisatta kaçak olursa vırt zırt dedi.. Başkent Gaz izin vermiyormuş dediğine göre. Aynı sitede bu şekilde yaptıran arkadaş tanıyorum ama sanırım haziranda bir yönetmelik değişimi olmuş.. eğer bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Kombi Marka Model Önerisi? Kombi Marka Model Önerisi?

salonun cepheleri çok büyük çift cephe hatta yarım cepheyi de eklersek 3 cepheli ve arada kalmıyor,komşu yön duvarlar yok,salonun cepheleri hangi yönde?
    izmirdeyim, atmosfere açılması koşuluyla izin veriliyor hatta banyolarda kilerde bile kombiye izin veriliyor
    ankarayı bilmiyorum
    salon doğuya bakıyor. pencereler balkon kısmını saymazsak petek boylarıyla aynı yani yaklaşık 2m. balkonda da yaklaşık 2.5 metre pencere var
  • quote:

salon doğuya bakıyor. pencereler balkon kısmını saymazsak petek boylarıyla aynı yani yaklaşık 2m. balkonda da yaklaşık 2.5 metre pencere var

sıkıntı olacağını sanmıyorum 2mt radyatör yeterli gelir
  • Peki evin toplamı için 6.6m petek yeterli olur mu veya yogusmali kombinin performansi açısından petek uzunlugu farkeder mi? Gerci salon ve yatak odasi baya gunes aliyor dogu cephe olduundan ısınma sıkıntı olmaz gibi gereksiz harcama yapmak da istemem..
    Bir de normal su tesisatı da degiscek da bu pprc oxy deslgn olması gerekir mi? yoksa usta kompozit dosiycem dedi.. radyatör borularini kompozit yaptirmiycam da normal su borularinin kompozit olmasi da sıkıntı yaratır mi kombide?
    Gerci usta radyator borularini deistirmek icin zemini kirmak gerekir dışardan deismez dedi.. borular salondaki son petekten zemine giriyo çünkü ordan da alt kata iniyo heralde.. veya kapı esiginden gecerken zeminin altına girmesi gerekio heralde? anlatabildimmi bilmiyorum.. foto cekip yukleyebilirim eger anlatamadiysam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Peki evin toplamı için 6.6m petek yeterli olur mu veya yogusmali kombinin performansi açısından petek uzunlugu farkeder mi? Gerci salon ve yatak odasi baya gunes aliyor dogu cephe olduundan ısınma sıkıntı olmaz gibi gereksiz harcama yapmak da istemem..
    Bir de normal su tesisatı da degiscek da bu pprc oxy deslgn olması gerekir mi? yoksa usta kompozit dosiycem dedi.. radyatör borularini kompozit yaptirmiycam da normal su borularinin kompozit olmasi da sıkıntı yaratır mi kombide?
    Gerci usta radyator borularini deistirmek icin zemini kirmak gerekir dışardan deismez dedi.. borular salondaki son petekten zemine giriyo çünkü ordan da alt kata iniyo heralde.. veya kapı esiginden gecerken zeminin altına girmesi gerekio heralde? anlatabildimmi bilmiyorum.. foto cekip yukleyebilirim eger anlatamadiysam

yoğuşmalı kombide radyatör metrajından çok ısındığınız kazan sıcaklığı önemli
    kış boyunca evinizde 55c ve altında ısınabildiğiniz sürece yoğuşmalı kombi olur radyatör metrajınızda bir eksilik görmedim
    kalorifer tesisatını neden değiştiriyorsunuz? sıkıntı yoksa değiştirmeyin
    tesisatınız (kollektürlü) mobil sistem mi? yoksa pprc klasik sistem mi? "kollektörlü" mobil sistem ise zemin altından pex-b borularla gitmesi gerekir
    yok eğer pprc sistem ise ister sıva altından ister sıva üstünden gidebilir yeterki pprc boruları oksijen bariyerli alın ve boruları ince 20mm tercih etmeyin,tesisatı 25mm kalın boru ile döşetin,kompozit borular montaj kolaydır usta milleti çok sever bayılır,deliksiz alüminyum folyolu pprc borular ise folyolu olduğu için kaynak öncesi traşlamanız gerekir,işçilik uzar,usta milleti bu boruları sevmez

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.