Şimdi Ara

Kombi Marka Model Önerisi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
2
Favori
8.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba havalar soğumaya başladı ve ben kıs bastırmadan kombimi değiştirmek istiyorum. Evim 200 metrekare dublex ve dogu-Güney cepheli. apartmanda yalıtım yok maalesef ama seneye yaptırmayı düşünüyoruz. 11 metre kalorifer var. yanlız üst kattaki petekler yeteri kadar ısınmıyor. Netten araştırdım ama teknik kısımlar cok karışık. Ankara'da oturuyorum ve soguk kis günlerinde evi isitabilecek, yakıt tasarrufu yapabilecek, sessiz çalışan, surekli sıcak su sağlayabilecek, 1500 ile 2200 tl arası bir kombi tavsiyesine ihtiyacım var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeolog1984

Merhaba havalar soğumaya başladı ve ben kıs bastırmadan kombimi değiştirmek istiyorum. Evim 200 metrekare dublex ve dogu-Güney cepheli. apartmanda yalıtım yok maalesef ama seneye yaptırmayı düşünüyoruz. 11 metre kalorifer var. yanlız üst kattaki petekler yeteri kadar ısınmıyor. Netten araştırdım ama teknik kısımlar cok karışık. Ankara'da oturuyorum ve soguk kis günlerinde evi isitabilecek, yakıt tasarrufu yapabilecek, sessiz çalışan, surekli sıcak su sağlayabilecek, 1500 ile 2200 tl arası bir kombi tavsiyesine ihtiyacım var.

merhaba
    aktardığınız bilgilere göre evinizde 28kW-30kW kapasitede premix yoğuşmalı kombi yeter
    evinizde dubleks ve üst kattaki radyatörler tam ısınmıyorsa alt kattaki radyatörlere özellikle kombiye en yakın radyatörlere kaliteli termostatik vanalar taktırın
    çünkü kombiye yakın radyatörler her zaman erken ısınır,trv vana ile bu radyatörler set edilen derecede kapanacağı için,kapalı devre tesisat suyu daha uzaktaki radyatörlere yönlenir,bir nevi doğal reglaj ayarı uygulanmış olur
    dubleks,tripleks gibi yapılarda termostatik vana kullanımı şart,
    evinizde termostatik vana kullanmıyorsanız,ve kombi alt kattaysa,alt katta banyo ve havlupan varsa,havlupan hariç radyatörlerin hepsine danfoss ra 2000 (gaz sensörlü) termostatik vanalar taktırmanızı öneririm
    üst katta ise kombiye en uzak en zor ısınan 1 radyatör hariç kalan radyatörlerin hepsine danfoss ra 2000 trv vanalar taktırın

toplamda 1 havlupan (varsa eğer yoksa radyatör)+1radyatör hariç yani 1 havlupan/radyatör hariç kalan radyatörlerin hepsine danfoss ra 2000 taktırın,bu iki radyatör/veya havlupan kombinin devir daim etmesi için sürekli çalışması gerekir

termostatik vanalarda en ideal ayar 3,5 numara..>21c-22c iç ortam sıcaklığına denk gelir idealdir
    sıcağı çok seviyorsanız 4 numara..>24c
    sıcağı çok sevmiyorsanız 3numara...>20c
    mutfak gibi hemen ısınılan mekanlarda trv vana kullanımı şarttır

evdeki radyatörler ile duvar arasında en az 15cm mesafe varsa yatay köşe (uk tip) danfoss ra 2000 trv vana öneririm.radyatör ile paralel uzanır,karşıya çıkıntılık yapmaz evde kırılma riski daha azdır

tesisatınızın sirkülasyonunda sorun yoksa boruların içinde tıkanma yoksa binanıza yalıtım yapılana kadar yapmanız gereken 2 şey var
    1) 28-30kW kapasitede premix yoğuşmalı kombi almak
    2) 2 radyatör hariç kalan radyatörlerin hepsine danfoss ra 2000 trv vanalar taktırmak

ankarada erborsan adından bir mağazada danfoss ra 2000 (gaz sensörlü) termostatik vanalar satılıyor
    http://www.erborsan.com.tr/tr/danfoss/ankastre_ve_uzaktan_hissedicili_sensorler
    http://www.erborsan.com.tr/

kombi olarak premix yani tam yoğuşmalı,sıcak su kapasitesi sabit,modülasyon aralığı geniş baymak duo tec,baymak falke condense,airfel digifel premix ve eca confeo premix öneririm
    baymak falke condense ve baymak duo tec %100 aynı cihazdır,isim farkı vardır,aynı şekilde eca confeo premix,airfel digifel premix'te iyi bir cihazdır her üç cihaz eca confeo premix'e göre daha sessiz çalışır
    takıldığınız bir konu olursa buradan yine yardımcı olmaya çalışırız

baymak falke condense 28kW
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-baymak-falke-condense-28-fi-280-fi-fiyati,380736.html
    eca confeo premix 30kW
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-e-c-a-confeo-premix-cp-30-hm-fiyati,15885.html
    baymak duo tec 28kW
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-baymak-luna-3-duo-tec-premix-280-fiyati,139943.html
    airfel digifel premix 30kW
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-airfel-digifel-premix-30-kw-fiyati,454106.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 25 Eylül 2014; 11:18:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Orijinalden alıntı: Jeolog1984

Merhaba havalar soğumaya başladı ve ben kıs bastırmadan kombimi değiştirmek istiyorum. Evim 200 metrekare dublex ve dogu-Güney cepheli. apartmanda yalıtım yok maalesef ama seneye yaptırmayı düşünüyoruz. 11 metre kalorifer var. yanlız üst kattaki petekler yeteri kadar ısınmıyor. Netten araştırdım ama teknik kısımlar cok karışık. Ankara'da oturuyorum ve soguk kis günlerinde evi isitabilecek, yakıt tasarrufu yapabilecek, sessiz çalışan, surekli sıcak su sağlayabilecek, 1500 ile 2200 tl arası bir kombi tavsiyesine ihtiyacım var.

merhaba
    aktardığınız bilgilere göre evinizde 28kW-30kW kapasitede premix yoğuşmalı kombi yeter
    evinizde dubleks ve üst kattaki radyatörler tam ısınmıyorsa alt kattaki radyatörlere özellikle kombiye en yakın radyatörlere kaliteli termostatik vanalar taktırın
    çünkü kombiye yakın radyatörler her zaman erken ısınır,trv vana ile bu radyatörler set edilen derecede kapanacağı için,kapalı devre tesisat suyu daha uzaktaki radyatörlere yönlenir,bir nevi doğal reglaj ayarı uygulanmış olur
    dubleks,tripleks gibi yapılarda termostatik vana kullanımı şart,
    evinizde termostatik vana kullanmıyorsanız,ve kombi alt kattaysa,alt katta banyo ve havlupan varsa,havlupan hariç radyatörlerin hepsine danfoss ra 2000 (gaz sensörlü) termostatik vanalar taktırmanızı öneririm
    üst katta ise kombiye en uzak en zor ısınan 1 radyatör hariç kalan radyatörlerin hepsine danfoss ra 2000 trv vanalar taktırın

toplamda 1 havlupan (varsa eğer yoksa radyatör)+1radyatör hariç yani 1 havlupan/radyatör hariç kalan radyatörlerin hepsine danfoss ra 2000 taktırın,bu iki radyatör/veya havlupan kombinin devir daim etmesi için sürekli çalışması gerekir

termostatik vanalarda en ideal ayar 3,5 numara..>21c-22c iç ortam sıcaklığına denk gelir idealdir
    sıcağı çok seviyorsanız 4 numara..>24c
    sıcağı çok sevmiyorsanız 3numara...>20c
    mutfak gibi hemen ısınılan mekanlarda trv vana kullanımı şarttır

evdeki radyatörler ile duvar arasında en az 15cm mesafe varsa yatay köşe (uk tip) danfoss ra 2000 trv vana öneririm.radyatör ile paralel uzanır,karşıya çıkıntılık yapmaz evde kırılma riski daha azdır

tesisatınızın sirkülasyonunda sorun yoksa boruların içinde tıkanma yoksa binanıza yalıtım yapılana kadar yapmanız gereken 2 şey var
    1) 28-30kW kapasitede premix yoğuşmalı kombi almak
    2) 2 radyatör hariç kalan radyatörlerin hepsine danfoss ra 2000 trv vanalar taktırmak

ankarada erborsan adından bir mağazada danfoss ra 2000 (gaz sensörlü) termostatik vanalar satılıyor
    http://www.erborsan.com.tr/tr/danfoss/ankastre_ve_uzaktan_hissedicili_sensorler
    http://www.erborsan.com.tr/

kombi olarak premix yani tam yoğuşmalı,sıcak su kapasitesi sabit,modülasyon aralığı geniş baymak duo tec,baymak falke condense,airfel digifel premix ve eca confeo premix öneririm
    baymak falke condense ve baymak duo tec %100 aynı cihazdır,isim farkı vardır,aynı şekilde eca confeo premix,airfel digifel premix'te iyi bir cihazdır her üç cihaz eca confeo premix'e göre daha sessiz çalışır
    takıldığınız bir konu olursa buradan yine yardımcı olmaya çalışırız

baymak falke condense 28kW
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-baymak-falke-condense-28-fi-280-fi-fiyati,380736.html
    eca confeo premix 30kW
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-e-c-a-confeo-premix-cp-30-hm-fiyati,15885.html
    baymak duo tec 28kW
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-baymak-luna-3-duo-tec-premix-280-fiyati,139943.html
    airfel digifel premix 30kW
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-airfel-digifel-premix-30-kw-fiyati,454106.html

Tavsiyeleriniz dikkatle okudum ve Önerdiğiniz ürünleri gormek icin birkaç yere gittim ama onlarda yeni cikan baymak brötje novadens ve baymak idee ürününü satmaya çalıştılar. Sizin onerdiklerinizle bu ürünler arasında nasıl bir fark var anlayamadım tabi.. Eca confeo premix ise ugultulu çalıştığı icin onu bastan eledim. Bir yakınım da ariston genus evo premium önerdi. Forumdaki yazışmalarda bu ürünün dis hava sensörü ve modulasyonlu oda kumandası ile kullanılması gerektiği yazılmış. Bana bunlardan hic bahsetmediler. Bu ürünlerle birlikte kullanımı kolay olur mu? Birde Kalite ve performans anlamında Aristo'nun bu ürünü nasıldır. Baymak la kiyaslanabilir mı, tercih yapacak olsam sizce kesinlikle ve kesinlikle hangisini tercih etmeliyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Jeolog1984 J kullanıcısına yanıt
    baymak duo tec,baymak falke condense,baymak brötje novadens ve baymak brötje novadens extra %100 aynı cihazlardır,sadece novadens extra'da kombinin üstünde çıkatılabilen kumanda paneli var tek fark bu diğer 3 kombide bu farkta yok sadece isim farkı var kombiler %100 aynı
    novadens extra'da çıkartılabilen kumanda paneline kablo bağlayarak kombiye uzak bir noktada oda termostatı olarak kullanılabiliyor

http://baymak.com.tr/tr/urun/brotje-novadens-extra-serisi-premix-yogusmali-kombiler
    baymak idee geçen yılın sonunda piyasaya çıktı bu cihazın 20kw versiyonunu bu yaz başında aileme aldık,cihaz %100 sessiz ve tasarım harikası bir cihaz,henüz kış geçiremediğimiz için cihaz hakkında çok net bir yorum yapamam ama çalıştırınca duymak için kulağınızı kombiye yaklaştırmanız gerekiyor
    bu cihaz baymak idee modülasyonlu oda kumandası ve baymak idee dış hava sensörü ile kombinasyon şeklinde kullanılabiliyor baymak idee alırsanız baymak idee 35kw almanız lazım,35kw yazdığıma bakmayın cihazın ısıtma kapasitesi 30kw,sıcak su kapasitesi 35kw
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-baymak-idee-premix-35-fiyati,2134636.html

ariston genus premium evo ise mutlaka ariston sensys modülasyonlu oda kumandası ile birlikte kullanmanız gerekir,cihazın üretilme mantığı bu ve üretici kesinlikle sensys modülasyonlu oda kumandası ve ariston evo dış hava sensörü ile birlikte kullanmayı öneriyor,cihazın elektronik kart yazılımı sensys modülasyonlu oda kumandası ile birlikte kullanılmak üzere tasarlanmış bir cihaz

http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-ariston-genus-premium-evo-30-ff-fiyati,1047189.html

http://www.ariston.com/tr/ODA_TERMOSTATLARI/SENSYSv2

bence sizin ilk hedefiniz ısınmayan kombiye uzaktaki odaların da ısınmasını sağlamak,bunu ancak kombiye yakın ısınan radyatörlere ve mutfak,oturma odası,salon gibi ısınan odalara termostatik vanalar monte ederek sağlayabilirsiniz,çünkü ısınan radyatör kapanır ve kapalı devre tesisat suyu daha uzaktaki radyatörlere yönlenir üstelik eviniz dubleks sizin evde termostatik vana kullanımı şart bunu kesinlikle göz ardı etmeyin

bazı kullanıcılar kombi ile haşır neşir olmak ister ve modülasyonlu oda kumandası ile ince ayarlar yaparak kombiyi kullanmak ister:baymak idee,ariston genus premium evo bu kişiler içindir,ayrıca dış hava sensörü taktırdığınızda dışarda hava sıcaklığı düştüğü zaman dış hava sensörü evin içinde sıcaklığı arttırır tam tersi olduğu zamanda düşürür,siz kazan sıcaklığına müdahele edemiyorsunuz
    bu tanıma uyan cihazlar:baymak idee 35kW,ariston genus premium evo 30kW+modülasyonlu oda kumandası+dış hava sensörü+kombiye en yakın radyatörlere danfoss ra 2000
    modülasyonlu oda kumandasını evin içinde kablo ile uzatarak evn orta bir yerine evin genel derecesini yansıtabilecek "referans" bir noktaya monte edeceksiniz,kesinlikle kablo evin içinde görünmesin diye kombiye yakın bir yere monte edilmez,eviniz dubleks,arka odalar daha ısınamadan kombi kapanır,kombiye en uzaktaki odalar ısınamaz odalar arasında sıcaklık homojen dağılmaz

bazı kullanıcılar ise bunlarla uğraşmak istemez,kombi mutfaktadır,kombinin artı ve eksi tuşlarıyla kendisi arada bir kazan sıcaklığını arttırır veya indirir
    kombi kendi dönüş modülasyonuna göre çalışır,kombiye oda termostatı ve dış hava sensörü bağlamaz
    2radyatör hariç (bu iki radyatör kombinin devir daimi için sürekli çalışır) evdeki bütün radyatörlere termostatik vana taktırır ve hepsine konforuna göre bir numara ile ayarlar,odalarda sıcaklık artınca radyatörler sırayla kapanır,evde 2 radyatör hariç bütün radyatörler kapandığı zaman kombi alev modülasyonuna göre kapasitesini düşürür
    bu tanıma uyan cihazlar:baymak duo tec 28kw,baymak falke condense 28kw,baymak novadens 28kw+ radyatörlerin çoğuna danfoss ra 2000 termostatik vanalar

buna size karar vereceksiniz

• 500 cm x 520 cm

460 cm x 370 cm

380 cm x 360 cm

360 cm x 260 xm

285 cm x 325 cm

boyutlarında evimiz var altı ardiye ve boş kışları çok soğuk olabiliyor ısı yalıtımı var binan dışında ( zonguldakta ev ) . Sobalı ev kullanıyorduk doğalgaz geldi ve doğalgaza geçeceğiz. Kombi konusunda hangi markayı önerirsiniz . Bize gelen tesisatçılardan biri 24w lık viessman önerdi diğeri immergas önerdi . İmmergasın 10 yıl garantisi var deniyor. Sağlam ve kaliteli olsun diyoruz. Tabi faturadan da tasarruf istiyoruz. Isı veriminin kaliteli olması da cabası Tesisat için genel olarak tavsiyerleriniz nelerdir vanalara dikkat edilmesi konusunda falan uyarmışsınız . Bu konularda tavsiyelrinizi bekliyorum teşekkürler. birde immergas için 2600 Tl dediler . viessman diyen 6000 toplam maliyet çıkardı. İmmergas önerende 7200 TL maliyet çıkardı . Kaliteli ve tam yoğuşmalı bir kombi öneriniz ne olur. Teşekkürler.

• zonzon Z kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sağlam bir firma bulacaksınız hem işçiliği hemde isteklerinizi karşılayan yarın iş bitip parasını alıp sorun çıktıktan sonra işinin arkasında duracak bir firma
    Zonguldakta hangi markanın servisi iyiyse o markaya yönelin,immergas ın kombileri her yıl bakım yaptırırsanız 10 yıl garanti var,bir de immergas ın alpha serisi kombileri var hiçbir koşul olmadan doğrudan 7 yıl garanti

http://alpha-innovation.com.tr/alpha_kombi.html
    http://alpha-innovation.com.tr/assets/alpha-brosurrev01_l2.pdf

En iyi kombi garanti süresi en uzun olan kombidir eskiden ferroli kombiler 5 yıl,baymak kombiler 7 yıl garantiliydi, ayrıca dönemsel olarak ariston ve termoteknik logic kombiler 5 yıl garantiliydi bu avantajlardan kendimiz dahil birçok arkadaş faydalandı

Dikkat edecekleriniz
    Kombiyi balkona değil mümkünse evin içine monte ettireceksiniz
    Zonguldakta servisi iyi olan bir markanın kombisini alacaksınız
    Kalorifer tesisatı yoksa 32mm ile 25mm pprc oksijen bariyerli borularla tesiasat yaptıracaksınız (esnaf 20mm pprc ve oksijen bariyersiz kompozit boru kullanır)
    Kombiye yakın petekleri paralel en uzak petekleri çapraz bağlatacaksınız
    Petek markası demirdöküm plus öneririm
    Kombiye yakın iyi ısınan peteklere ve mutfağa danfoss ra 2000 termostatik vanalar öneririm (zonguldakta satılmaz) iyi ısınan petekler haybeye çalışmasın kontrol altına alın ilave tasarruf olsun
    Kombinin altına tam geçişli vana ve filtre taktırabilirsiniz(sirkülasyona yardımcıdır)
    Evinin ortasına örneğn koridor ve hol gibi evin genel derecesini yansıtabilecek referans bir noktaya kaliteli hassasiyeti en a 0,5c dijital oda termostatı taktıracaksınız

Faturayı doğrudan etkileyen yegane faktör ısı yalıtımı ve ısı kayıplarının azlığıdır evinde ısı kayıpları az ise hiç korkma

İyi ısınan peteklere termo vanalar,premix yoğ kombi,oda termostatı ile ısı kontrolünü sağlarsın ve tasarruf oluşur

Bu yazdıklarımın çoğuna bölgenizdeki esnaf muhtemelen itiraz edeceklerdir haberiniz olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 26 Temmuz 2015; 12:10:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Zonguldakta hangi markanın servisi iyiyse:

F/p premix yoğ kombi:
    Baymak duo tec
    Baymak falke condense
    Eca confeo premix
    Airfel digifel premix
    Termoteknik logic
    Bosch condens 2500w (yanında bosch fr10 modülasyonlu oda term)

Konvansiyonel (yoğuşmasız) kombi

Ferroli domina f 24 n
    Ferroli diva
    İmmergas alpha cb 24 tf (koşulsuz 7 yıl garanti)
    Bosch class 6000w

• Teşekkürler duyarlılığınız için kalorifer tesisatı yaptırmıştık fakat kullanamadan doğalgaz geldi o tesisatı kullanıcaz. Dışarıdan gelen ana boru için 200 lük falan diyorlar 2 katlı daire tek katı kullanıyoruz. Üst kat inşaat halinde ve ilerisi için üste iki kat daha çıkabiliriz diye düşündük ( kullandığımız daire ile birlikte toplam 4 daire olabilir yani ) . Bunun için dışarıdan gelen ana borunun kalınlığı nasıl olmalıdır. Bir de tasarruf için önereceğiniz kombi hangisi olur. İmmergas dan iyidir diyebileceğiniz kombi var mı . Genellikle ithal marka ürünler daha sağlam gibi geliyor bu konuda tavsiyeniz nedir . Buralarda adı geçenler Demirdöküm, Vaillant, Viessman, Buderus, ECA, İmmergas. Biz kendimiz sipariş verip getirtebilirmiyiz bu konularda tam bir bilgim yok.
    Her ilin teknik şartnamesi farklıdır bu konuda bölgendeki gaz dağıtım şirketi yönlendirir Zaten yanlış bir iş olursa gaz açılmaz veya uyarı gelir
    İthal veya yerli diye ayırım yok kronik sorunu olmayan cihazlar yerli veya yabancı olabiliyor ayrıca birçok yabancı marka türkiye de üretim yapıyor,hangisi yerli hangisi yabancı değişkenlik gösterebiliyor
    Mesela ferroli nin düzce de kombi ve radyatör fabrikası var ferroli domina f 24 n düzcede üretiliyor,ferroli italyan olarak bilinse de bazı kombileri yerlidir
    DüZce zonguldaka yakın bu da bir avantaj ileriye dönük yedek parça sıkıntısı asla olmaz fabrika yakın
    İmmergas eolo star kombisi bir önceki mesajda önerdiğim alpha cb 24 tf ile %100 aynı kombidir isim farkı vardır bence alpha kombi düşünebilirsin 7yıl koşulsuz garanti büyük avantaj
    Vaillant ın yedek parçaları pahalıdır
    Buderus ve bosch aynı markadır ve kombileri aynıdır bosch kombiler her zaman daha ucuza satılır
    Buderua yerine genelde bosch öneririm sonuçta aynı marka kombileri biile aynı neden daha fazla para vereyim
    Eca nın bütün kombileri iyidir ama yoğuşmasız kombilerinde kronik sıcak su sabitleme sorunu yaşanabiliyor eca confeo premix hem teknik özellik hem malzeme kalitesi çok iyi cihazdır piyasada 9yıldır satılıyor piyasanın en eski kombilerinden

Tasarruf ayrıntılarda gizlidir kombinin balkonda olması ile evin içinde olması bile yakıtı etkiler,balkonda kombilerin verimi düşer

Bunun gibi ayrıntılarla tasarruf oluşur bir önceki mesajda yazdığım maddeleri uygulamanı öneririm

İnternetten kombi alabilirsin ama bölgendeki proje çizmeye yetkili firmanın proje çizmesi gerekir
    Yoksa kombiyi netten alıp herhangi bir tesisatçıya bile kendin bağlatabilirsin
    Burada önemli olan projedir
    Esnafla anlaşman lazım,internet fiyatı ile yerel piyasa arasında çok fiyat farkı varsa bu yolu deneyebilirsin fiyat farkı az ise kombiyi yerel piyasadan almakta fayda var

• Çok Teşekkürler.
  • Bir de bu dışarıdan vereceği ana borunun kalınlığı ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir husus var mı ? 200 lük falan diolar. Kullandığımız kattan başka üstte inşaat halinde bir kat var ve onun üstüne 2 kat daha çıkabiliriz ileride ( toplam 4 kat olabilir ) uç bırakırız falan dediler.
    O konuda açıklama yaptım her ilin teknik şartnamesi farklı olabiliyor,proje çizen esnaf sizi yönlendirir

• Bugün gelen tesisatçı petekler için ECA öneririm dedi Demirdöküm plus dedim ben. Demirödküm için eskilerinin kaliteli olduğunu artık Demirdökümün kaliteli mal üretmediğini söyledi. İmmergasın 10 yıl garantilisi için her yıl 40TL verip kontrol ettirildiğini herhangi bir arıza varsa düzelttiklerini söyledi bir de 7 yıl garantili immergas yok biz bayisi dedi. Bende internette var dedim o da internettkiler eski başlık oluyor falan dedi . İmmergas Victrix 24 TT 24 Kw (20.000 Kcal) Yoğuşmalı Kombi önerdi . ( 2300 TL dedi ) İnternetten alırsanız eksik gelebilir parçaları dedi, bunun dışında başlıkları uymayabilir benim yaptığım tesisata dedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zonzon

Bugün gelen tesisatçı petekler için ECA öneririm dedi Demirdöküm plus dedim ben. Demirödküm için eskilerinin kaliteli olduğunu artık Demirdökümün kaliteli mal üretmediğini söyledi. İmmergasın 10 yıl garantilisi için her yıl 40TL verip kontrol ettirildiğini herhangi bir arıza varsa düzelttiklerini söyledi bir de 7 yıl garantili immergas yok biz bayisi dedi. Bende internette var dedim o da internettkiler eski başlık oluyor falan dedi . İmmergas Victrix 24 TT 24 Kw (20.000 Kcal) Yoğuşmalı Kombi önerdi . ( 2300 TL dedi ) İnternetten alırsanız eksik gelebilir parçaları dedi, bunun dışında başlıkları uymayabilir benim yaptığım tesisata dedi.

Eve gelen tesisatçı olaylara vakıf değil ve tabiri caizse saçma sapan bilgiler veriyor

Demirdöküm plus 25mm hatve genişliktedir yani ısıl gücü yüksektir diğer markalar 33mm hatve
    Ayrıca çinko fosfat kaplama ile katoforeaz boya teknolojisi ile korozyona karşı en dayanıklı markadır panel radyatörde dd plus tan şaşma

Victrix 24tt modeli türkiyeye yeni geldi alpha serisi immergas ın kendi malıdır ve koşulsuz 7 yıl garantilidir,müşteri hizmetlerine arayıp sorabilirsin

İmmergas alpha eco 28 Premix yoğ kombi teknik özellik olarak victrix ile hemen hemen aynıdır alpha eco 28 tam 28kw sıcak su gücü ile sıcak su konforu yüksektir

http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-alpha-eco-28-20-640-kcal-h-yogusmali-fiyati,4597895.html

• Victrix 24tt modeli mi faturaya fazla yansır yoksa İmmergas alpha eco 28 Premix mi fazla yanısır ısı dengesi ve fatura düşünüldüğünde hangisi daha kullanışlıdır. Birde bu termostatik vanalar danfoss ra 2000 nereden bulurum yada başka marka termosatatik vana tavsiyeniz var mı . Teşekkürler.
    İkisinin teknik özelliği minimum ısıl güçleri ve modülasyon aralıkları aynı %15 - %100 civarında
    Alpha eco 28 in avantajı sıcak su gücü tam 28kw
    İki kombinin daha verimli çalışmasını sağlayacak etken kendi modülasyonlu oda termostatını kullanmaktır,hepsburada com ilgili ilan linkinde gördünüz 400lira değerinde alpha climatic modülasyonlu oda termostatı kombi ile birlikte kampanya dahilinde bedava
    Mod oda term evin ortasına monte ettirip kombiye yakın iyi ısınan peteklere ve mutfağa danfoss ra 2000 termo vanalar taktırırsan tasarrufun artar

Danfoss ra 2000 bu siteden alabilirsin

Www.termostatikvana.com

• Herşey için çok sağolun biraz fazla kafanızı şişirdim özür dilerim. Bu hepsiburada daki kombi linkine güvenebilirmiyim? Birde internetten aldığım kombiye buradaki immergas bayii yardımcı olur mu ? Tesisatçı eksik parca gönderirler , başlıkları uymaz gibi mazeretler sundu . Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum . Birde burdaki immmergas bayileri bu kombiden getirtebilir mi . Teşekkürler.
  • danfoss ra 2000 bu mudur ? Direk linkini atma şansınız var mı ?

http://www.termostatikvana.com/gaz-sensorlu-radyator-termostati-danfoss-013g2990-/detay/avfBBpv98uo=%7C
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.