Şimdi Ara

Kombi Marka Model Önerisi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
8.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TAHNAL

150 mkare daire 11 metre petek kaç kw lik hangi kombiyi önerirsiniz acil bu hafta almam lazım

evinizde ısıtılacak net alan kaç m2? (balkonlar hariç) binada yalıtım var mı?
  • sayın disintegration net 130 metrekare yalıtım var 11 metre petek
  • TAHNAL T kullanıcısına yanıt
    28kw baymak falke condense
    28kw baymak duo tec
    30kw eca confeo premix
    Radyatörlerin çoğuna kaliteli termostatik vanalar:danfoss ra 2000
    Evin ortasında referans bir noktaya kaliteli dijital oda kumandası

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler disingration Bu kombiler ile nitromix p 28 arasından tek bir tane hangisini önerirsin
    Kombilerin performansı birbirine yakındır, hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız. Seçiminizi yaparken bölgenizdeki yetkili servisini araştırmanızı tavsiye ederim, en kral kombiyi bile kötü servis rezil eder.
  • quote:

teşekkürler disingration Bu kombiler ile nitromix p 28 arasından tek bir tane hangisini önerirsin

sizin eve benzer yalıtımlı 140-150m2 civarında 11-12mt tesisatlı evlere,çatı dublekslerine baymak duo tec ve baymak falke condense taktırdım zaten bunlar aynı cihazlar isimleri farklı,radyatörlerin çoğuna da kaliteli termostatik vanalarla beraber çok performanslı çalışıyor,bu cihazlarda CBD cold burner door teknolojisi var cihazlar çift kasalı ve sessiz çalışır ayrıca minimum ısıl gücü düşük 5.7kW,nitromix ise 8.7kW
    kombi evin içinde olacaksa ve sessiz cihaz istiyorsanız eca confeo premix düşünmeyin biraz uğultulu çalışır,yoksa malzeme kalitesi ve donanım olarak iyi cihazdır.birebir kullanıcı görüşü soruyorsanız baymak duo tec/baymak falke condense+radyatörlerin çoğuna kaliteli termostatik vanalar (danfoss ra 2000)

• arkadaşlar bu sitede elektrikli kombi elektrik sarfiyatı aylık 803 tl demiş..o da en az elektrik sarfiyatı olanı..ben 24 saat kombi kullanmayacağım ama çok fazla değil mi bu? mutfak + 2 oda için düşünüyordum..

http://www.elkoterm.com/elektrikli_kombi_kazan/elektrik_sarfiyati.html
  • disintegration ve zebza teşekkürler . Bu bilgileri inanın servislerden alamıyoruz. Kombi balkona konulacak .
    Verdiğiniz bilgilere göre baymak daha iyi olduğu için onu düşünüyorum fakat Düzce de baymak için servis ve parça biraz sorunlu diyorlar
    Servis kötüyse bulaşmayın derim, ECA Confeo Premix veya Demirdöküm Nitromix seçebilirsiniz.
  • quote:

disintegration ve zebza teşekkürler . Bu bilgileri inanın servislerden alamıyoruz. Kombi balkona konulacak .
    Verdiğiniz bilgilere göre baymak daha iyi olduğu için onu düşünüyorum fakat Düzce de baymak için servis ve parça biraz sorunlu diyorlar

kombi balkonda olacaksa eca confeo premix alın,pişman olmazsınız,hem malzeme kalitesi ve donanımıyla nitromix'ten iyi cihazdır,
    2006yılından beri piyasada satılan sorunsuz bir cihazdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan000083

arkadaşlar bu sitede elektrikli kombi elektrik sarfiyatı aylık 803 tl demiş..o da en az elektrik sarfiyatı olanı..ben 24 saat kombi kullanmayacağım ama çok fazla değil mi bu? mutfak + 2 oda için düşünüyordum..

http://www.elkoterm.com/elektrikli_kombi_kazan/elektrik_sarfiyati.html

Bu tablodaki 10kW cihaz için yaklaşık 100m2 alanda, saatte ortalama 4kW tüketim hesabıyla, günde 96kW/h ayda 2880kW/h tüketim olsa olsa soğuk bir iklim bölgesinde, kontrolsüz kullanımda mümkün olabilir.
    Bununla beraber, en ılıman yerde ve kontrollü/sınırlı kullanımda bile ayda 200-300TL'den aşağı olacağını sanmam.
    Mümkünse klimayı öneririm...

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

disintegration ve zebza teşekkürler . Bu bilgileri inanın servislerden alamıyoruz. Kombi balkona konulacak .

kombi balkonda olacaksa eca confeo premix alın,pişman olmazsınız,hem malzeme kalitesi ve donanımıyla nitromix'ten iyi cihazdır,
    2006yılından beri piyasada satılan sorunsuz bir cihazdır

tşkler disintegration

bu sitede alarkonun 50 çeşit ürünü var, bana hangisi uygun olur?
    http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_icerik.asp?ID=AC17a&Grup=1

* 2 oda+mutfakda kullanacağız,
    * 6 dairenin 4 tanesi kışın yok.. merkezi sistem bana uymaz..
    * memleket güneşli bir yer..alarkonun güneş enerjisiyle ısıtma sistemi nasıl acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan000083 -- 21 Eylül 2014; 14:43:41 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sedini

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sedini

peki ne almamı önerirsiniz?

viessmann vitopend 1400-1500liraya satılıyor
    vitopend gibi çok verimsiz bir kombi yerine aynı fiyata
    modülasyon aralığı geniş f/p (tam yoğuşma) premix yoğuşmalı kombi:baymak falke condense,baymak duo tec,eca confeo premix,ariston genus premium evo

peki vaillant ta önerebileceğiniz model var mı? bu arada en üst katta 95 m2 evimiz fakat yeni yönetmeliğe göre 2012 yılında yapılmış ısı yalıtımlı bir bina..
    Bu arada kafa şişiriyor olabilirim mazur görün çünkü çok kafam karıştı..

kafanız karışmasın,eviniz yalıtımlı premix yoğuşmalı kombiden başka birşey düşünmeyin derim
    ayrıca kombiye yakın radyatörlere ve mutfağa termostatik vanalar öneririm
    vaillant 242-5 kaliteli bir cihazdır ama önceki mesajda dediğim gibi aynı fiyata tam yoğuşmalı kombiler satılıyor
    siz bilirsiniz

yoğuşmalı ve yoğuşmasız arasında ne fark var? kışın 15 derece sıcaklık için ne uygun olur? modülasyon aralığı nasıl olmalı?

• hasan000083 H kullanıcısına yanıt
    Kışlar ılman geçiyorsa geniş modulasyon aralığına sahip premix yoğuşmalı kombi alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Kışlar ılman geçiyorsa geniş modulasyon aralığına sahip premix yoğuşmalı kombi alın.

çok elektrik yer mi?
  • hasan000083 H kullanıcısına yanıt
    Doğalgaz kombisi aylık maksimum 20 TL elektrik harcıyor.
  • quote:

yeme beni usta..20tl olsa herkes kombi bağlatırya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan000083 -- 24 Eylül 2014; 20:12:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan000083

quote:

yeme beni usta..20tl olsa herkes kombi bağlatırya

Yazın 70-75 TL arası gelen faturam, kışın kombi devreye girdiğinde 90-95 TL gelmeye başladıysa sizce ne kadar harcamış oluyor ?!?! Üstelik o fark kombi 7/24 çalıştığında oluşuyor.
  • Merhaba havalar soğumaya başladı ve ben kıs bastırmadan kombimi değiştirmek istiyorum. Evim 200 metrekare dublex ve dogu-Güney cepheli. apartmanda yalıtım yok maalesef ama seneye yaptırmayı düşünüyoruz. 11 metre kalorifer var. yanlız üst kattaki petekler yeteri kadar ısınmıyor. Netten araştırdım ama teknik kısımlar cok karışık. Ankara'da oturuyorum ve soguk kis günlerinde evi isitabilecek, yakıt tasarrufu yapabilecek, sessiz çalışan, surekli sıcak su sağlayabilecek, 1500 ile 2200 tl arası bir kombi tavsiyesine ihtiyacım var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.