|
Merhaba, Tadilatını yaptığım evde kombi var. İlk defa kombili evde yaşayacağım. Dakika 1, gol 1: Kombi tesisatı kötü. Baştan sona 2.5'luk PVC boru döşemiş. Kombi çıkışında ikiye ayrılıyor. Bir hat mutfak ve salondaki toplam 6 radyatörü besliyor. Diğer hat tüm evi gezerek 8 radyatörü besliyor. Nihayetinde bu 8 radyatörlü hatta son 3 radyatör soğuk, sondan dördüncü ılık. Temizliğini yaptırdım. Bakım yapıldı. Hat üstünde radyatörleri kapatınca soğuk radyatörler ısınıyor. 26.600kcal yoğuşmasız hermetik kombi var. Gücü bu ev için ideal olmasa da, yetersiz kalacak bir alet değil. 30.000 olsa daha iyiymiş. Ama dünyanın sonu da değil. Ev tek katta. Dubleks falan değil. Bol bol dirsek, dönüş de var. Sorunun bir pompa yetersizliği olduğunu düşünüyorum. Denge kabı ve pompayla işi çözebileceğimi düşünüyorum. Ama kafam çok karıştı: Ustam "ikinci bir kombi pompası takarız (denge kabı olmadan) işi çözer. Denge kabı kullanınca güçlü bir pompa takmak gerek, çünkü kombi pompası ile denge kabı arasında bir kapalı devre olacak, tüm radyatörlere ise yeni alacağın pompa basacak. Güçlü pompa da pahalı" dedi. İnternetten biraz araştırınca bu yöntemin çok sağlıklı olmayabileceğini düşünmeye başladım. Çek valfle falan belki yapılabilir. Çek valf olmadan çakışma yapma ihtimalleri bir hayli yüksek sanki. Bu metod, doğru uygulanırsa benim işimi görebilir de. Ama konuya çok da hakim değilim. ------- Diğer ihtimal de denge kabı ve pompa kullanmak. Bu konuda da "nasıl bir pompa? Ne güçte olmalı?" gibi sorunsallar var. Toplam 15 metre radyatör var. ------- Kombim 5-6 yaşında. 5-6 yıla nalları diker diye tahmin ediyorum. Yaptığım sistemin yeni kombimle de çalışmasını isterim. Bu bağlamda sanki denge kabı ile sistem kurmak daha mantıklı da, nasıl bir pompa almam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt