Şimdi Ara

kombi oda termostatı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vaillant turbo tec pro marka kombimde kablosuz calor matic 240 f oda termostatı kullanıyorum . Kombime üç gün önce sadece bakım için servis çağırdım kombinin bakımı yapıldı. Dende tankı sıkıntılı değiştirilse iyi olur dendi değişimi yapıldı. Kombide o günden sonra sorun yaşamaya başladım. Şöyleki cihaz 21,5 dereceye ayarlanıp kombi çalıştırılmaya başlandığında oda sıcaklığı 22,5 dereceyi gösterdiği halde kombi durmuyor (cihaz üzerindeki ısıtma petek sembölü sönük kombi yanındaki alıcının kırmızı ışığı yanıyor ) kombi kazan suyu sıcaklığı 61 lere gelince duruyor , 48 lere düşünce tekrar kombi çalışmaya başlıyor. Haliyle oda çok ısınıyor, servis önce pilde dedi sorun çözülmedi cihazın yerinden dedi oda olmadı ( benim termostat cihazı kablosuz olduğu için televizyonun yanında üç yıldır duruyor şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım) kısacası sorunun neyden kaynaklandığını bulamadı. Bakım yaptırdığıma bin pişman oldum. Kombi arızası konusunda forumda sizin yazılarınızı okudum, yardımınıza ihtiyacım var beni bilgilendirirseniz memnun olurum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Oda Termostatı Kırmızı Işık Sorunu: Sorun Giderme Adımları

Oda termostatınızda kırmızı ışık yanıp sönüyorsa veya kırmızı ışık yanıyorsa, bu bir sorun olduğunun işareti olabilir. Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Pil Sorunlarını Kontrol Et: Termostatınız pille çalışıyorsa, pillerin zayıf veya bitmiş olup olmadığını kontrol et. Zayıf piller, termostatın düzgün çalışmamasına neden olabilir.
    • Güç Kaynağını İncele: Termostatınız elektrikle çalışıyorsa, güç kaynağının düzgün bağlanıp bağlanmadığını kontrol et. Gevşek bağlantılar veya elektrik kesintileri sorunlara yol açabilir.
    • Sensörleri Temizle: Termostat sensörleri kir veya tozla tıkanabilir, bu da yanlış sıcaklık okumalarına neden olabilir. Sensörleri yumuşak bir bezle nazikçe temizle.
    • Kalibrasyonu Kontrol Et: Bazı termostatlar, sıcaklığı doğru bir şekilde okumak için kalibre edilmesi gerekir. Termostatının kullanım kılavuzuna bakarak kalibrasyon talimatlarını kontrol et.
    • Fabrika Ayarlarına Sıfırla: Diğer tüm sorun giderme adımları başarısız olursa, termostatını fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsin. Bu, tüm ayarları silecek ve termostatı varsayılan ayarlarına döndürecektir.
    • Profesyonel Yardım Al: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, yetkili bir HVAC teknisyeninden profesyonel yardım alman gerekebilir.

Sorunu giderdikten sonra kırmızı ışık sönmeli veya yanıp sönmeyi bırakmalıdır. Sorun devam ederse, termostatın arızalı olabileceği için onu değiştirmen gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kombi derecesi kaca ayarlı şu anda anlattığınıza göre kombi termostat arasında bağlantı sorunu var kombi termostat yokmuş gibi çalışıyor termostat uçlarını kombinin içini acıp kontrol etmenizi öneririm 3 4 5 nolu girişlere bağlıdır termostat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihurhan42 F kullanıcısına yanıt
    kombi 60 dereceye ayarlı . bağlantı uçlarını kontrol ettim görünürde bir sorun yok gibi.termostat cihazı 21,5 dereceye ayarlı ( eco 20 dereceye ayarlı ) oda ısısı 22,5 ye oldu kombi durdu.uzun bir süredir çalışmıyor. yalnız alıcıdaki baştaki yeşil ışık kombi çalışırken devamlı yanıp sönüyordu kombi durunca yeşil sürekli yanmaya başladı.kırmızı ışıkta söndü.
  • silinsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.