botoks yapılan bölgelerde terleme geçici olarak engelenebiliyormuş.bazı kişilerdede kalıcı oluyormuş. doktora başwurursan kesin sonuc alabilirsin.
Derinin temas etmemesi için bir kaplama yaptırabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: cemoş12
hoca ıslaklık azalırmı bu rexonayla gerçekten?
quote:
Orjinalden alıntı: punk89
rexona kullan koltuk altına istediin kadar terle hiç kokmuosun ve koltuk altında ıslaklık olmuo tavsiye ederim...
ıslaklık baya azalıo maç falan yaparsan hafiften terlio ama onun dışında gn içinde hiç ıslaklık olmuo...
gerçek hiperhidroz (aşırı terleme) durumunda deodorantların içindekine göre 10 kat fazla aliminyum içeren kremler bile iş görmüyor arkadaşlar, tecrübe ile sabittir. Çok muzdaripseniz ve 500-600 YTl verebilecekseniz Botox en azından 6 aylığına sorununuzu çözer, Zaten bir çok kişide yaş ilerledikçe bu terleme miktarıda azalır (sempatik sinir sisteminin aktivitesi ile ilgili olarak) sonuçta ameliyatsız kurtulma şansınız olabilir yani
quote:
Orjinalden alıntı: kir-pi
gerçek hiperhidroz (aşırı terleme) durumunda deodorantların içindekine göre 10 kat fazla aliminyum içeren kremler bile iş görmüyor arkadaşlar, tecrübe ile sabittir. Çok muzdaripseniz ve 500-600 YTl verebilecekseniz Botox en azından 6 aylığına sorununuzu çözer, Zaten bir çok kişide yaş ilerledikçe bu terleme miktarıda azalır (sempatik sinir sisteminin aktivitesi ile ilgili olarak) sonuçta ameliyatsız kurtulma şansınız olabilir yani
sigorta karşılıyormu botoxu
quote:
Orjinalden alıntı: dewr
botoks yapılan bölgelerde terleme geçici olarak engelenebiliyormuş.bazı kişilerdede kalıcı oluyormuş. doktora başwurursan kesin sonuc alabilirsin.
Botox 6 ay falan etki ediyomuş... ben bu aşamaların çoğundan geçtim... botoc yaptırmadım ama geçici diye..
quote:
Orjinalden alıntı: Coder85
quote:
Orjinalden alıntı: kir-pi
sigorta karşılıyormu botoxu
Sigorta olarak SGK karşılamıyor, devlet memurlarında da ödenmiyor. Özel sigortaların da karşılayacağını sanmam, bir ara SGK heyet raporu ile karşılamaya başlamıştı ama benim canım halkım hiperhidroz diye rapor çıkartıp kozmetik botox yaptırınca Devlet de ödemekten vazgeçti.
quote:
hocam biliyorumda valla bazen insan utanıo canm..tshirt giyemez oluoz walla
Bu cümleden anladıgım kadarıyla zaten arkadaş terlemeyi önlemek istiyorum derken kokusunu önlemek istiyorum demek istemiş.Çünkü ter kokusundan baskalarını rahatsız etmemek istiyor belli ki.Ki, zaten ter kokusu önlendikten sonra pek de önemi yok terlemenin , ve zaten de önlenemez terleme.
quote:
Orjinalden alıntı: ß.m.Ø
Terlemeyi engelleyemezsiniz. Terleme vucudun en doğal reflekslerinden biridir. Ancak kokuyu ve bir derece ıslaklığı engelleyebilirsiniz. Bunun içinde piyasada onlarca (pudralı - pudrasız) deodorant var. Sabahları çıkmadan önce duş alır, kuru tene bu deodorantları uygularsanız, bir derece önüne geçersiniz. Ancak tamamen terlemeyi ortadan kaldırmak mümkün olmadığı gibi, sağlıksızda olur.
Aynen ama sanki kokmadığı sürece sorun yok gibi
yok baboş hergün duş aldığım için ve ayrıca parfüm kullandığım için koku olmuo fakat yinede koltuk altı terini minumum seviyeye indirmek istiyorum! önerileriniz varmı? tabii cerrahi operasyon ve botox öneri saymıorum!
quote:
Orjinalden alıntı: Dark_Lord_
quote:
hocam biliyorumda valla bazen insan utanıo canm..tshirt giyemez oluoz walla
Bu cümleden anladıgım kadarıyla zaten arkadaş terlemeyi önlemek istiyorum derken kokusunu önlemek istiyorum demek istemiş.Çünkü ter kokusundan baskalarını rahatsız etmemek istiyor belli ki.Ki, zaten ter kokusu önlendikten sonra pek de önemi yok terlemenin , ve zaten de önlenemez terleme.
sprey şeklinde olanları tavsiye etmiyorum. insan teriyle birleşince daha ağır ve daha pis bir koku oluyor. losyon ya da krem şeklinde olanları tavsiye ederim.
hocam krem derken ve losyon derken nasıl oluo onlar??birde ben düzenli kas çalışan bir insanınm bunuda koltuk altı terine etkisi olabilirmi??
quote:
Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR
sprey şeklinde olanları tavsiye etmiyorum. insan teriyle birleşince daha ağır ve daha pis bir koku oluyor. losyon ya da krem şeklinde olanları tavsiye ederim.
quote:
hocam krem derken ve losyon derken nasıl oluo onlar??birde ben düzenli kas çalışan bir insanınm bunuda koltuk altı terine etkisi olabilirmi??
quote:
Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR
örnek olarak;
krem: depitak koltuk altı kremi. losyon: jagler.
Koltuk aLtı deodorantlar var. onlardan kullan
Nivea Tavsiyem
bende çok terliyorum..hatta bu yüzden siyah dışında bir renk giyemiyorum internetten bir araştırma yapmıştım bunun için koltuk altı pedleri var..zaten kokusunu deodorantla önleyebiliriz ama görünüm açısından olmuyo yine ıslak ıslak duruyoburda bir iki eczaneye sordum ama satan yer bulamadım..şimdilik siyah giymeye devam napalım
hocam o ped dediğin nedir
quote:
Orjinalden alıntı: thelostempire
bende çok terliyorum..hatta bu yüzden siyah dışında bir renk giyemiyorum internetten bir araştırma yapmıştım bunun için koltuk altı pedleri var..zaten kokusunu deodorantla önleyebiliriz ama görünüm açısından olmuyo yine ıslak ıslak duruyoburda bir iki eczaneye sordum ama satan yer bulamadım..şimdilik siyah giymeye devam napalım
quote:
hocam o ped dediğin nedir
quote:
Orjinalden alıntı: thelostempire
Orkid'in koltuk altı versiyonu
Amerikada koltuk altı için geliştirimiş omuza ince bir askı ile asılabilen ve pil ile çalışan küçük iyontoforez cihazları var, temin edeilebilirse faydası olur.
Aşırı terleme pek çok hastanın sorunu. Özellikle ellerin çok terlemesi bir problem sosyal hayatta. Yukarıda yazılanları okudum. Sempatektomi olmuş bir arkadaş. Sempatektomi böyle bir sorun için hem çok ağır hem de komplikasyonları olan bir ameliyat. Üstelik bir de narkoz alıtorsun. Onun riski de ayrı.
Ben bu sorunla gelen insanlara Botox yapıyorum. 6 ay rahat ediyorlar. Böylece ilkbahar ve yaz da geçmiş oluyor zaten. Kışın çoğunun ihtiyacı olmuyor. İhtiyaca göre 6 ay ya da 1 yıl sonra tekrar edilebiliyor. Üst üste 3-4 kere yapılınca zaten ter bezleri iyice ufaldığından çoğıunlukla daha fazla yapmaya gerek kalmıyor.