Şimdi Ara

KOLTUK ALTI TERİNİ NASIL ENGELLEYEBİLİRİM? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
3
Favori
98.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öle bıçak altına kesinlikle yatmam ama başka çözüm yolları yokmu yahu
  • Ben ameliyatını oldum bu meret durumun işte konum

http://forum.donanimhaber.com/m_18867108/mpage_1/key_ameliyat%2Coldum//tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: ß.m.Ø

Terlemeyi engelleyemezsiniz. Terleme vucudun en doğal reflekslerinden biridir.
    Ancak kokuyu ve bir derece ıslaklığı engelleyebilirsiniz. Bunun içinde piyasada onlarca (pudralı - pudrasız) deodorant var. Sabahları çıkmadan önce duş alır, kuru tene bu deodorantları uygularsanız, bir derece önüne geçersiniz. Ancak tamamen terlemeyi ortadan kaldırmak mümkün olmadığı gibi, sağlıksızda olur.

arkadaş cok haklı sadece kokuyu birazda ıslaklığı engelleyebilirsiniz bu iş için benim tavsiyem Rexona
  • Rexona Body ve Axe Marine ...
    ikisi üst üste kullanıldığında mükemmel etki gösteriyor
    ama banyodan sonra kullanılması önerilir. Terli beden üzerinde berbat kokulara sebep olabiliyor
  • peki koltuk altı teri azaltırmı bu?
    quote:

Orjinalden alıntı: F0NDiP

Rexona Body ve Axe Marine ...
    ama banyodan sonra kullanılması önerilir. Terli beden üzerinde berbat kokulara sebep olabiliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemoş12

peki koltuk altı teri azaltırmı bu?
    quote:

Orjinalden alıntı: F0NDiP

Rexona Body ve Axe Marine ...

azaltmaz , sadece etkisini düşürür. Minimum koku ve sıvı sağlar

• aynı sorun bende de var, koltuk altlarımdan çok fazla terlerim, ceketimi çıkarmaya çekinirim çünkü bilirim ki gömleğimin koltuk altları ıslanmıştır veya koyu renk tşört giymişsem kollarımı şöyle yanlara koyup oturamam...ben bu konu da piyasada satılan koltuk altı kremlerinden çok fazla fayda görmedim, bir miktar azaltıyor olabilir ama sonuçta yine kuru kalmıyor koltuk altı...dikkat ettiğim bazı noktalar sadece...öncelikle koyu renkli gömlek veya tşört yerine ıslaklığı daha az belli eden açık renkli giysileri tercih ediyorum...ayrıca teri emen kumaşları değilde adidas, nike gibi spor magazalarında ki sporcu tşörtlerini almaya çalışıyorum, onlar genelde sentetik ürünler olduklarından dışarıdan kuru görünüyorlar... ayrıca biliyorum ki sıvı gıdaları gün içinde ne kadar abartırsam o kadar çok terleyerek onu atacağım o yüzden özellikle dışarıdayken fazla sıvı almamaya çalışıyorum (ama terlememek için susuz kalmak ne kadar mantıklı ve sağlıklı orası ayrı mesele, önermiyorum kesinlikle ama ben buna da bir miktar dikkat ediyorum)...birde bir ara kendi kendime keşfettiğim birşey var...sabahları çıkarken koltuk altıma deodorant yerine sabunu elime alıp koltuk altlarıma sürüyordum (mümkün olduğunca kuru olacak şekilde)...inanılmaz faydasını gördüm ve terlemeyi kesmişti ama zamanla koltuk altlarımda allerjik dermatid gelişip kızarmıştı o yüzden devam etmedim...ilaç tedavisine gelince...al şu hapı yut ve artık koltuk alttların kuru kalsın terleme denilebilecek bir ilaç yok...ama başka endikasyonlarla sistemik olarak kullanılan ama yan etki olarak terlemeyi engelleyen bazı grup ilaçlar var...atropin ve türevleri gibi, diüretikler gibi...ben kullanmadım bir doktorda terleme şikayeti ile gelen hastasına bu ilaçları önerir mi bilemem...ama bir arkadaşım düşük doz atropin kullanıyordu...koltuk altına uygulanan lokal tedaviler var...bunlardan birisi iğne ile botoks enjeksinonu...3-6 ay süreyle koltuk altınız terlemiyor başka yerler terlemeye devam ediyor...yaza girerken maliyetini karşılayabiliyorsanız bir alternatif olabilir

• terlemek sonuçta ii bişey ama fazlası kötü görüntüye sebep oluyor koltuk altlarında! sabun işe yaramı diosun? nasıl sabun kullanılmalı?
    quote:

Orjinalden alıntı: nvidiaduo

aynı sorun bende de var, koltuk altlarımdan çok fazla terlerim, ceketimi çıkarmaya çekinirim çünkü bilirim ki gömleğimin koltuk altları ıslanmıştır veya koyu renk tşört giymişsem kollarımı şöyle yanlara koyup oturamam...ben bu konu da piyasada satılan koltuk altı kremlerinden çok fazla fayda görmedim, bir miktar azaltıyor olabilir ama sonuçta yine kuru kalmıyor koltuk altı...dikkat ettiğim bazı noktalar sadece...öncelikle koyu renkli gömlek veya tşört yerine ıslaklığı daha az belli eden açık renkli giysileri tercih ediyorum...ayrıca teri emen kumaşları değilde adidas, nike gibi spor magazalarında ki sporcu tşörtlerini almaya çalışıyorum, onlar genelde sentetik ürünler olduklarından dışarıdan kuru görünüyorlar... ayrıca biliyorum ki sıvı gıdaları gün içinde ne kadar abartırsam o kadar çok terleyerek onu atacağım o yüzden özellikle dışarıdayken fazla sıvı almamaya çalışıyorum (ama terlememek için susuz kalmak ne kadar mantıklı ve sağlıklı orası ayrı mesele, önermiyorum kesinlikle ama ben buna da bir miktar dikkat ediyorum)...birde bir ara kendi kendime keşfettiğim birşey var...sabahları çıkarken koltuk altıma deodorant yerine sabunu elime alıp koltuk altlarıma sürüyordum (mümkün olduğunca kuru olacak şekilde)...inanılmaz faydasını gördüm ve terlemeyi kesmişti ama zamanla koltuk altlarımda allerjik dermatid gelişip kızarmıştı o yüzden devam etmedim...ilaç tedavisine gelince...al şu hapı yut ve artık koltuk alttların kuru kalsın terleme denilebilecek bir ilaç yok...ama başka endikasyonlarla sistemik olarak kullanılan ama yan etki olarak terlemeyi engelleyen bazı grup ilaçlar var...atropin ve türevleri gibi, diüretikler gibi...ben kullanmadım bir doktorda terleme şikayeti ile gelen hastasına bu ilaçları önerir mi bilemem...ama bir arkadaşım düşük doz atropin kullanıyordu...koltuk altına uygulanan lokal tedaviler var...bunlardan birisi iğne ile botoks enjeksinonu...3-6 ay süreyle koltuk altınız terlemiyor başka yerler terlemeye devam ediyor...yaza girerken maliyetini karşılayabiliyorsanız bir alternatif olabilir

• Botox yaptırabilirisin bir kez yapıldığında 6-8 ay idare eder sonra gene başlar terlemen, sempatektomi denilen ameliyatla tamemn kurtulabiliyorsun ama onun da kendine göre bir sürü problemi var, ben sempatektomi yapılmış aşırı kuruluktan şikayetçi olanları da gördüm.
  • rexona kullan koltuk altına istediin kadar terle hiç kokmuosun ve koltuk altında ıslaklık olmuo tavsiye ederim...
  • hoca ıslaklık azalırmı bu rexonayla gerçekten?

quote:

Orjinalden alıntı: punk89

rexona kullan koltuk altına istediin kadar terle hiç kokmuosun ve koltuk altında ıslaklık olmuo tavsiye ederim...
  • İthal dododorant kullan.
  • evet koltuk altı rollonları baya bir etkili. bunların etkileri içindeki parfümden dolayı değil. Aliminyumlu bir şey var. o teri ve terle birlikte çıkan proteinleri adsorbe ederek gün içinde bu proteinlerin bozulmasını ve kötü koku oluşmasını engelliyor.
  • hocam yarın çarşı pazar dolaşcam bu iş için kipa da falan vardır kesin...bana marka falan verebilirmisiniz? nası bişi alıyım? yani koltuk altını KURU tutacak bişi lazm bana yada ıslaklığı azaltacak bişi lütfen yardımcı olun
    quote:

Orjinalden alıntı: ornapsen

evet koltuk altı rollonları baya bir etkili. bunların etkileri içindeki parfümden dolayı değil. Aliminyumlu bir şey var. o teri ve terle birlikte çıkan proteinleri adsorbe ederek gün içinde bu proteinlerin bozulmasını ve kötü koku oluşmasını engelliyor.

• Nivea'nın rollon kırmızı bantlı olanları daha iyi gibi geldi. 8x4 ve gillette'nin koltuk altı roll onlarından da memnun kaldım. zaten sen o reyona git bir sürü marka göreceksin. dediğim gibi hepsinin içindeki madde aynı "aliminum chlorarhy.vs..." içindekiler kısmına bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 25 Nisan 2008; 13:15:13 >
  • Aluminyumlu deodorantlar ile soronu sadece bir nebze çözebilirsiniz arkadaş sanırım bu deodorantların çözebileceğinden fazla terliyor gibi.
  • hocam bunlar kuruturmu peki koltukaltını
    quote:

Nivea'nın rollon kırmızı bantlı olanları daha iyi gibi geldi. 8x4 ve gillette'nin koltuk altı roll onlarından da memnun kaldım. zaten sen o reyona git bir sürü marka göreceksin. dediğim gibi hepsinin içindeki madde aynı "aliminum chlorarhy.vs..." içindekiler kısmına bak.
  • Eskisine göre daha kuru olacağı kesin. terlese bile kötü kokmazsın, onu garanti verebilirim. ve kuruduğunda da terlememiş gibi olursun.
  • ben zaten terlediğmde kokmuyorum hergün duş almamdan ötürü fakat kotuk altımın biraz daha kuru olmasını istiyorum hiç değilse! çünkü bazı kıyafetlermde ii gözükmüo
    quote:

Eskisine göre daha kuru olacağı kesin. terlese bile kötü kokmazsın, onu garanti verebilirim. ve kuruduğunda da terlememiş gibi olursun.
  • Aliminyum kanser gibi şeylere yol açabiliyomuş....

*Bu arada terleme ameliyat yada operasyon gibi şeylerle ciddi şekilde azaltılabilir ... ama aşırı terleyenler için bu şeyler tabi.. ben ameliyat oldum el ve koltuk altı için .. sonra da ayaklarla ilgili bi operasyon geçirdim... şuan çok memnunum ...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.