https://www.ensonhaber.com/ic-haber/antalyada-sahte-diplomali-belediye-calisanina-hapis-ve-para-cezasi Bak haberi oku. Yakalanman da bişi ifade etmez. Haberde kadının Çaldığı paranın bir yıllık faiz artı anaparası 835 k. 2 sene faizi dahada fazla. Verilen ceza bundan da az. Yani cezayı ödese bile yanına kar kalıo. Çalmak zordur. Zor olan kısmı hapis korkusu bedel ödeme değildir. Zor olan kısmı kendi vicdanına uydurmaktır. Bunu yapabilenlere önerim yapsınlar. Dürüstlüğün olmadığı yerde bunu doru kabul etmek aptallıktır. Herkesin ateşli silah kullandığı cephede sapanla savaşmaya benzer bu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 26 Ağustos 2024; 13:45:59 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kölelik yapmak için okuyorsunuz (2. sayfa)
-
-
Okumadan yurt dışına nasıl kapak atacaksınız? Gittiğiniz yerde nasıl tutunacaksınız? TR'de üniversitelerin boş kalmamasının nedeni; hayal satmalarıdır. Madem kölesin üst sınıf köle olursun, bunu parası ve tanıdığı olmayan insan nasıl yapabilir? En garantili yol başarılı ve akıllı; diğerlerinden daha iyi imajı veren bir cv doldurmakla oluyor. Aslında boş olup da sırf kağıt üzerinde iyi görünmek için cv dolduranları da biliyorum, dolu olmasından hiç farkı olmuyor, işe alanlar bunu fark edebilecek düzeyde değiller zaten.
Üniversite eğitimi, günümüz şartlarında çok büyük bir "scam" bence ama bunu yapmamanın bedeli de ağır oluyor. Bazı şeylerin farkında bile olsanız, aile desteği olmadan kendini kurtarmak imkanıza yakın bence.
Maddi durumu iyi ve arkası sağlam tanıdıklarım oldu, işe giriş süreçleri şaka gibiydi, iş başvurusu bile yapmadılar, yöneticiyle bayramda buluşup işe giren oldu. Ah bizim dayılarımız olmadı ne yapalım...
-
Yaşlan , evlen, faturalar gelsin özsaygıyla oturup bi cuğara yakarsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 26 Ağustos 2024; 13:51:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Almanya ve benzeri ülkelere göçmenlik yasaları son 6 aydır defalarca değişti. İnceleyin. Diploma son sordukları şey. Denklik istedikleri işler var hatta bi sürü işte istemedikleri zaman da var. Bu demek değildir ki burası gibi kapıdan giren herkese çay içiriyorlar.
Demek istediğim diploması olmayanlar hiç buraya bakmasın demiyorlar. Ben işsiz bir hukuk mezunuyum. Ama pişmanım okuduma . Almanyada hiçbir karşılığı yok. Onun yerine tır şoförü olsaydım keşke. Deli gibi şoför arıyorlar.
Örneği somutlaştırmak için verdim.
Konu sahibinin dediği gibi cv verdiniz firmalarda cv yi ....klemeyenler gibi sömürü düzeni üzerine işçi çalıştırır. Farkları yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 26 Ağustos 2024; 14:1:11 >
seni anladıklarında iş işten geçmiş olacak reis..
-
hocam 5k dolar var bist 30'a para yatırıp unutmak mantıklı olur mu?
-
Doğru diyon Kars'ta olsam bira içmeye giderdik senlen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son_Troll_Bükücü -- 26 Ağustos 2024; 14:9:2 >
sigara içmiyorum bedenime saygımdan dolayı
Yok türk borsaları bitik yandaş oyuncağı olmuş durumda vurguları insider yandaşlar yapıyor. 5K dolara kaldıraçlı Amerikan piyasası (FX) daha mantıklı.
Muhtemelen seni bist30'un getirisi tatmin etmez, özellikle dolar bazlı bakınca uzun vadede öyle aman aman kazandırmıyor. Vaden çok çok uzunsa, temettü hisselerine girip verilen temettülerle sürekli buy back yaparsan 20 sene sonra tatmin eder :) 20 sene sonraya kim öle kim kala ama onu söyleyeyim :D Yatırım tavsiyesi içermez..
-
aga almanya ingiltere kanda ingiltereye amerikaya bak oran olarak vasıflı/okumuş 1 giden varsa kaçak vasıfsız dil bilmeden 100 kişi var hemen de alıp kabul ediyorlar. hiç çarem kalmasa kesinlikle iltica ederdim en mantıklı yol. iltica edip kabul edilmeyeni görmedim. sen o kadar il meslek vs. öğreniyorsun seni reddedip oradan kaçağı alıp besliyor hemen. eğer yurt dışına çıkmak istiyorsan hedefin buysa en iyi yol iltica hemen alıyorlar. en basitinden amerikaya greencard ile 55 bin kişi alıyorlar ama kaçak yılda 3 milyon kişi giriyor en az meksika sınırından. eğer hedefin yurt dışı işe vasıf dil bilmek vs. hepsi boş iş.
-
şu anda ne yapıyorsun abi ?
-
İyi de öyle gidince de orada köle gibi yaşıyorsun. Amerika'da mesleksiz, dilsiz gitseniz ne yapacaksınız? Bulaşık yıkarsınız, temizlik işleri olur, daha sonra belki garsonluk, uber vs.
İltica edebilmek için sınırdan kaçak geçmen gerekiyor, yapabilecek misiniz bunları?
Olaym aslında biraz, kuralların sadece kuralları takip edene uygulanması gibi bir durum. Yasa/kural dinlemeyen bam güm geçiyor sınırdan veya bir şekilde açığı kullanıyor, bizim gibi oyunu kuralıyla oynayan 1 haftalık tatile gitmek için 3 ay vizeyle uğraşıp anneannesinin tapusuna kadar adamlara gösterip gidip geliyor...
Çok yakınımda böyle örnek var aslında, gitti hatta şimdi oturum aldı ama problemi vardı siyasi, yani bir şey göstermeden bunu almak da zor, deport da yiyebilirsiniz. Greencard ise tamamen şans işi, yüzde 1 civarı sanırım çıkma şansı, 100 sene başvursan çıkmayabilir.
-
Sen ağa ben ağa, bu inekleri kim sağa?
Bence konuyu bu cümle özetliyor hocam. Halihazırda insanların bizzat çalışmasına ihtiyaç duyulan bunca iş varken bunları yapmaktan utanç duymak ya da bu işleri gerçekten hakkını vererek yapanları ayıplamak uygun değil bence. İnsan doğası işin içine girince teorikte herkese yetecek kadar para pratikte yetmiyor. İster fakir ister zengin olsun insan hep daha fazlasını kendi için istedikçe mağduriyetler çıkıyor ortaya. Önceden fakirken şu an zengin olup da fakirken yapmam dediği muameleyi gücü yani parayı eline geçirince yapabiliyor insanlar emri altındakiler için (Stanford hapishane deneyindeki mahkumlar ve gardiyanlar gibi bir nevi ). Çalışanına tatmin edici maaş verdikten sonra (işte insan doğası biraz da bu tatmin edicilik sınırını belirlerken kendini gösteriyor çünkü iki taraf da kendine daha çok kalsın istiyor) işveren olup başkasının hakkını veya yasaları çiğnemeden çok para kazanmak kötü değil bence kendi başına
-
abi allah aşkına avrupanın amerikanın kanaadanın aldıkları adamlara bak. bizden 100 kat daha çöp adamları afganistandan pakistandan afrikadan gelenleri iltica edince hemen alıyorlar. evet son şansım iltica olsa gidip yaparım. dediğim gibi kaç tane yabanıc insanla konuştum video gördüm vasıfla giden 1 ise vasıfsız giden 100 oran olarak. sen bil mühsin diploma, dil göstereceksin onu göstereceksin tapu göstereceksin vize almak için uğraşıcaksın bir sürü şey A dan Zye her şeyi sağlıyacaksın belki de red yiyeceksin sonra oradan afrikalı iltica eden adamı alıp hemen besliyecekler. ingilterenin avrupanın amerikanın kanadanın vs. durumuna bak. son çarem olsa kesin denerim çünkü şans çok yüksek. Orada köle olarak yaşamak daha iyi en azından vatandaşlık vs. alırsan hayatın kurtulur ve düzelir ama türkiyede köle olursan hiçbir şeyin olmaz aksine bir sürü eksisi olur.
-
Tamam da işte, afganistan'dan giden adamı geri yollayamıyor. Ben bil müh gitmişim, her şeyim var, siyasi sorunum yok, insan hakları ihlali yememişim direkt deport yerim geldiğim yere geri postalarlar, o bahsettiğin adamları geri yollayamıyorlar.
Bu arada evet, işi düzgün şekilde yaparsan 10 seneden fazla oturum beklersin, sürekli vizelerle uğraşırsıni işsiz kalırsam vizemi kaybederim derdin olur vs. Ben de çok adaletsiz bluyorum bu saçmalığı, aşırı eğitimsiz, uyumsuz, kanun kural tanımayan insanları alıyorlar bunlar birkaç senede süresiz oturum alıyor sonra da vatandaşlık, bunu alana kadar da devlet bakıyor bunlara... Çok saçma gerçekten.
-
Acınası bir şey yok ortada adamlar çalışıyorlar paralarını alıyorlar ortaya bir ürün koyuyorlar oturup patronu zengin ediyoruz ya diye üzülecekler mi? Hayır sanki dünyada tüm işler önünüze serilmiş ve ben milyarder olmadan mutlu olmam olayına giriyorsunuz bu daha mantıksız işte.
Madem risk yok gidin kurun o zaman? Yükselen 1 şirketi görüyorsunuz batan geri kalanları hiç görmüyorsunuz, ha bu arada gece gündüz çalışma olayını ben kendi işim olunca yapmayacağım sanıyorsanız yanılıyorsunuz, ortaya ne ürün koyarsanız koyun illaki piyasadaki rekabette ayakta kalmaya çalışacaksınız. Kendi işinin olması kötü demiyorum, ben piyasada en üst olayım diye de düşünebilirsiniz ama bunu kolay bir şey gibi göstermek olmaz, belki de Microsofta girmek için çalışmaktan daha çok çalışacaksınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 26 Ağustos 2024; 15:42:44 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
işte aynı kafadayız bu konuda. sen ben o kadar uğraşıcaz büyük ihtimalle kabul bile alamayacağız ama afrikadan gelen adam anında kabul alacak ve beslencek vs.. Zaten iltica son çare olarak yapılır ailen vs. kimsen yok ise geri dönme ihtimalin hiç olmayacak. işte o yüzden diyorum maalesef vasıfsız sonunda olan kazanıyor Türkiyede de aynı öyle ne kadar vasıfsızsan o kadar para.
-
Zengin olmak için okunmaz zaten fakir olmamak için okunur kendi çabasıyla zengin olan %1 falab
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gece gündüz çalışma olayını tamamen hikaye olarak görüyorum. Yani tamam çalışsınlar ne güzel de, bunu söyleyerek kendi 1000x kazançlarını haklı çıkaramıyorlar.
Bir işgücü günde 8 saat desek, aşırı çalışan adam 2 işgücü 16 saat çalışır en fazla, bu çalışanın 50 bin TL, 2 işgücü çalışan iş sahibinin 50 milyon TL kazanmasını haklı mı çıkarıyor sizce?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X