Onbaşı
Tarihinde Katıldı

Toplam: 3205 (Bu ay: 24)
Yazdıklarımın çoğu oldukça basit şeyler ama yine de yazmakta fayda var diye düşündüm:
- Toplu taşımayı bolca kullanacağınız bir şehre geliyorsanız ilk işiniz öğrenci kartı çıkarmak olsun, üşenmeyin.
- Yurt, ders kayıt, kyk, burs, bunların deadlinelarını kaydedin, sonrasında rezil olmayın.
- İlk başlarda ailenizi özlersiniz, yalnız hissedersiniz, geçer.
- İlk arkadaş grubunuzun dağılma olasılığı çok yüksek, sıkıntı değil başkalarını bulursunuz.
- Şehir dışına gidiyorsanız tüm her şeyinizi getirmenize gerek yok ilk seferde, sonrasında getirirsiniz, gereksiz yük olmaz böylece.
- Ailenizin yanına sık sık gidecekseniz otobüs fiyatlarını hafife almayın, çok can yakıyorlar. İyi bir otobüs deneyimi olsun ama Pamukkale kadar da pahalı olmasın diyorsanız Varan'dan şaşmayın. Şehrinizin otobüs şirketleri de iyi olabilir (Ede Turizm vs.)
- Marketlerin yerini hemen öğrenin.
- Ring ve otobüs saatlerini öğrenin.
- Harcadığınıza dikkat edin, banka hesabınızı haftada bir kontrol etmek iyidir.
- Banka veya kredi kartınız yoksa çıkartın bu yaz.
Sizin aklınızda başka tavsiye varsa lütfen yazınız. Başlık biraz aşırı oldu ama dikkat çekmek için :D.
Butcher's Burger
Artık Bilkent'ten sipariş almıyor ama aldığında en fiyat performans yerlerden biriydi. 100 liraya 280 gramlık et köfte hamburger yiyebiliyordunuz. Ekmekleri pek iyi değildi, hamburgerin içine de daha fazla ürün koyabilirler ama sırf fiyatı için çokça söyledik oda arkadaşımla, çok kez de memnun kaldık. 8/10
Zadegan
Farklı soslarla tavuk sote yapıyorlar hep, yanında pilav ve çiğ köfte koyuyorlar. Sürpriz aramayayım diyorsanız alın, fiyatları da Bilkent gibi bir yerde uygun. 7.5/10
Köroğlu İşkembecisi
Ben buradan bir Bilkent'te, bir de Atakule'de yemek sipariş ettim. Bilkent'te buradan hep mercimek çorbası alıyordum ucuz diye, artık pek ucuz değil ama çorbaları lezzetlidir. Stajdayken tavuk sote söyledim, pek sevmedim açıkçası, daha çok tavuklu sulu gibiydi. 6/10
Meşhur Aspava
Çok güzel yemekleri var, her türlü ikramıyla geliyor. Etleri lokum gibi lokum. Ama çok tuzlu olduğundan herhalde bir daha isteyemeyeceğim buradan. 7/10
Alfa Köfte Izgara
Burası da biraz fiyat/performans mekanı. Köftelerini beğeniyorum. 7/10
Pidem
Ben hep lahmacun aldım, pişman da kalmadım, yanında domatesi limonuyla geliyor önemli bir ayrıntı. 7/10
Cajun Corner
Kalitesi pek değişmiyor siparişten sipraişe. Dürümü tam f/p plduğundan her halükarda söyleniyor. Ama çok yağlı olduğunu belirteyim. 7.5/10
Hmbrgr
Bu adamların mekanı güzel aslında baya, Bilkent Center'da yenilince cidden iyi olduğunu görürsünüz. Ama siparişe gelince niyeyse yemeklerini pişiremiyorlar, hep bir sıkıntı çıktı şu ana kadar. 5/10
Kukla Kebap
Bilkent standartlarında iyi bir kebap deneyimi sunuyorlar, ama çok pahalandı. 6.5/10
Sun Brothers Pizza
Pizzaları güzel bence, pişmanlık yaratmadı hiçbir seferinde. Ama kendi başıma hiç almıyorum fiyatından dolayı, pizzaya o kadar para mı verilir? 6.5/10
Niyokki
Bu kadar pahalı bir yerden söyleyecekseniz restorana gidin en azından güzel bir akşam yemeği deneyimi yaşayın. Yemekleri çok güzel de dışarıdan söylenmez. 6/10
İmza: Bir Tost
Her yediğimde hastalandım, almayın aldırtmayın. Tadı güzel de ne koyuyorlarsa artık 3/10
Chinabox
Çok geç geliyor, biraz da pahalı ama ben hep memnun kaldım, baya kaliteliler. Bentolarını tercih ediyorum genelde, güzel kutularda geliyor hiç dağılmıyor o sebeple. 7.5/10
Borrdo
Yemekleri çok kaliteli, porsiyonları da büyük. Günde tek ögün yapacaksanız birebir, ama ona rağmen pahalı bence. 7/10
İki arkadaş, Bilkent Merkez kampüsteki yerleri inceledik. Puanlamalarda Bilkent'i esas aldık.
Çatı
MM: Uygun fiyata düzgün bir yemek yiyip karnınızın doyacağı tek yer. 9/10
MC: Kirli, yemekleri kötü, midem bulanmadan yiyemiyorum, fiyat olarak iyi 2/10
SA: Sevmiyorum, yemekleri çok yağlı, fiyatları pahalı 4/10
BM: Ulaşılabilir, temizliği şüpheli, lezzeti ve fiyatı kötü, mekan olarak ortalama. 3/10
Sofa
MM: Garip konum, çok yolum düşmüyor ama fena değil. 7/10
MC: Çok güzel ortamı var, sessiz sakin, yemekleri ve fiyatlandırmaları da iyi. Ters bir yerde olduğundan gidilmiyor pek. 8/10
SA:
BM: Yol üstü değil, temiz, lezzetli, fiyatı da iyi, mekan olarak çok güzel. 8/10
Cafe Express
MM: Öğle vaktinde kampüsteki tek sakin yer, yemeklerde fena değil. Sakinliğin fanı olduğumdan 7/10
MC: Hiç gitmedim.
Mozart
MM: Hiçbir zaman yer yok, yemekler de zaten kötü, 4/10
MC: Çok dolu olmasa en iyi yer olabilir, kahveleri uygun fiyatlı ve güzel. 8/10
Cafe In
MM: Ortamı yemeklerinden daha iyi, yemekler de fena değil, porsiyonları küçülttüler. 6/10
MC: Uygun fiyatlı, yemekleri de kaliteli. 9/10
Kıraç
MM: Yemekhanenin olması gereken her şey,. Fiyat yemekhane yemeğine göre fazla. 6/10
MC: yemekleri çok iyi, fiyatları uygun, çalışanlar çok nazik. Artı kimse bilmediğinden dolayı her zaman sakin, 10/10
Speed
MM: Kim gidiyor ki Speed'e, ben Speed'i tanımıyorum. 4/10
MC: Yemekleri kötü, pahalı. 2/10
Yemekhane
MM: Porsiyonları büyütseler iki puan daha alabilecek yer. 5/10
MC: Seçmeli iyi, ama genel olarak vasat. 5/10
Bilka
MM: Bilka candır. 7/10
MC: Bilka candır. 6/10
Boğaziçi Hukuk Düşünenler
Forumda Boğaziçi hukuk düşünen, yahut bu bölümü düşünen tanıdığı olan var mı, ve sıralamaları kaç? Kaçla alacak, çok merak ediyorum.
Bilkent'te ikinci sınıf hukuk öğrencisiyim. Aklınızda fakülte veya üniversiteyle alakalı bir sorunuz varsa yanıtlamaya çalışırım.
Bir arkadaşım için soruyorum, kampüs gün içinde ve dışında canlı oluyor mu, kampüs içinde ne kadar etkinlik var, sosyalleşme ortamlarının halleri nasıl, kampüste bir gün nasıl geçiyor?
Felsefe Düşünenlere
Büyük ihtimalle görmüşsünüzdür fakat görmeyenler de yararlansın diye Bilkent Felsefe bölümünden bir video atayım dedim. Tercih döneminde olmamama rağmen eğlenerek izledim, iyi seyirler.

Yine bir amme hizmeti ile karşınızdayım forum ahalisi. Son günlerde bölüm - hazırlık inceleme konuları çoğaldı, ben de bir arşiv konusu açayım dedim. Güncellenecektir.
Özyeğin Üniversitesi
Bilkent Üniversitesi
Hukuk Dersleri (phosphophyllite)
IE Soru Cevap (Wubba Dubba Lub Lub)
Boğaziçi Üniversitesi
Sabancı Üniversitesi
ODTÜ
İTÜ
YTÜ
Hacettepe Üniversitesi
Kadir Has Üniversitesi
Biyoinformatik ve Genetik (Horny Saint)
Ankara Üniversitesi
Ege Üniversitesi
Mef Üniversitesi
SBÜ
Düzce Üniversitesi
Bilkent Hukuk - İlk Yıl Aldığım Dersler
|
EA\u0027da 65 üstü AYT Görmemem
2020'de sınava girmiş bir EA'cı olarak bu yılki EA'cıları yakından takip ediyordum. İlk 1000'lik, hatta ilk 500'lük netleri yapan birçok arkadaş vardı, ama şu an yazılan netlere baktığımda 2020'ye göre büyük bir çöküş gördüm. Hatta 65 üstü bir AYT gördüğümü hatırlamıyorum bile. Acaba 2020'nin 75+sı -ki bu net güzel bir TYT ile ilk 100'e, ortalama bir TYT ile en azından ilk 500'e sokturuyordu milleti- bu yılın 67+sı mı olacak? Denemedeki netler ile sınavdaki netler arasındaki uyumsuzluğu tek bir EA'cı da görsem bu gözlemi yapmazdım ama sınavdan önce böyle netler yapan kişiler bu kadar düştüyse, kim sınav anında o netleri yaptı ki?
Amacım gerçekçi bir sıralama tahmini yapmak yahut umut vermek değil, fakat bu durumu istisnasız her EA'cı da görünce acaba bir sürprizle mi karşılaşacağız diye düşünüyor insan.
Let's all love Lain |
Son Giriş: 39 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.362
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 72.836 (Bu ay: 1.089)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.991 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar