Onbaşı
14 Haziran 2019
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
18 üye
Görüntülenme
Toplam: 3205 (Bu ay: 24)
Gönderileri

Yazdıklarımın çoğu oldukça basit şeyler ama yine de yazmakta fayda var diye düşündüm:

1. Toplu taşımayı bolca kullanacağınız bir şehre geliyorsanız ilk işiniz öğrenci kartı çıkarmak olsun, üşenmeyin.
  2. Yurt, ders kayıt, kyk, burs, bunların deadlinelarını kaydedin, sonrasında rezil olmayın.
  3. İlk başlarda ailenizi özlersiniz, yalnız hissedersiniz, geçer.
  4. İlk arkadaş grubunuzun dağılma olasılığı çok yüksek, sıkıntı değil başkalarını bulursunuz.
  5. Şehir dışına gidiyorsanız tüm her şeyinizi getirmenize gerek yok ilk seferde, sonrasında getirirsiniz, gereksiz yük olmaz böylece.
  6. Ailenizin yanına sık sık gidecekseniz otobüs fiyatlarını hafife almayın, çok can yakıyorlar. İyi bir otobüs deneyimi olsun ama Pamukkale kadar da pahalı olmasın diyorsanız Varan'dan şaşmayın. Şehrinizin otobüs şirketleri de iyi olabilir (Ede Turizm vs.)
  7. Marketlerin yerini hemen öğrenin.
  8. Ring ve otobüs saatlerini öğrenin.
  9. Harcadığınıza dikkat edin, banka hesabınızı haftada bir kontrol etmek iyidir.
  10. Banka veya kredi kartınız yoksa çıkartın bu yaz.

Sizin aklınızda başka tavsiye varsa lütfen yazınız. Başlık biraz aşırı oldu ama dikkat çekmek için :D.

Butcher's Burger

Artık Bilkent'ten sipariş almıyor ama aldığında en fiyat performans yerlerden biriydi. 100 liraya 280 gramlık et köfte hamburger yiyebiliyordunuz. Ekmekleri pek iyi değildi, hamburgerin içine de daha fazla ürün koyabilirler ama sırf fiyatı için çokça söyledik oda arkadaşımla, çok kez de memnun kaldık. 8/10

Zadegan

Farklı soslarla tavuk sote yapıyorlar hep, yanında pilav ve çiğ köfte koyuyorlar. Sürpriz aramayayım diyorsanız alın, fiyatları da Bilkent gibi bir yerde uygun. 7.5/10

Köroğlu İşkembecisi

Ben buradan bir Bilkent'te, bir de Atakule'de yemek sipariş ettim. Bilkent'te buradan hep mercimek çorbası alıyordum ucuz diye, artık pek ucuz değil ama çorbaları lezzetlidir. Stajdayken tavuk sote söyledim, pek sevmedim açıkçası, daha çok tavuklu sulu gibiydi. 6/10

Meşhur Aspava

Çok güzel yemekleri var, her türlü ikramıyla geliyor. Etleri lokum gibi lokum. Ama çok tuzlu olduğundan herhalde bir daha isteyemeyeceğim buradan. 7/10

Alfa Köfte Izgara

Burası da biraz fiyat/performans mekanı. Köftelerini beğeniyorum. 7/10

Pidem

Ben hep lahmacun aldım, pişman da kalmadım, yanında domatesi limonuyla geliyor önemli bir ayrıntı. 7/10

Cajun Corner

Kalitesi pek değişmiyor siparişten sipraişe. Dürümü tam f/p plduğundan her halükarda söyleniyor. Ama çok yağlı olduğunu belirteyim. 7.5/10

Hmbrgr

Bu adamların mekanı güzel aslında baya, Bilkent Center'da yenilince cidden iyi olduğunu görürsünüz. Ama siparişe gelince niyeyse yemeklerini pişiremiyorlar, hep bir sıkıntı çıktı şu ana kadar. 5/10

Kukla Kebap

Bilkent standartlarında iyi bir kebap deneyimi sunuyorlar, ama çok pahalandı. 6.5/10

Sun Brothers Pizza

Pizzaları güzel bence, pişmanlık yaratmadı hiçbir seferinde. Ama kendi başıma hiç almıyorum fiyatından dolayı, pizzaya o kadar para mı verilir? 6.5/10

Niyokki

Bu kadar pahalı bir yerden söyleyecekseniz restorana gidin en azından güzel bir akşam yemeği deneyimi yaşayın. Yemekleri çok güzel de dışarıdan söylenmez. 6/10

İmza: Bir Tost

Her yediğimde hastalandım, almayın aldırtmayın. Tadı güzel de ne koyuyorlarsa artık 3/10

Chinabox

Çok geç geliyor, biraz da pahalı ama ben hep memnun kaldım, baya kaliteliler. Bentolarını tercih ediyorum genelde, güzel kutularda geliyor hiç dağılmıyor o sebeple. 7.5/10

Borrdo

Yemekleri çok kaliteli, porsiyonları da büyük. Günde tek ögün yapacaksanız birebir, ama ona rağmen pahalı bence. 7/10

İki arkadaş, Bilkent Merkez kampüsteki yerleri inceledik. Puanlamalarda Bilkent'i esas aldık.

Çatı

MM: Uygun fiyata düzgün bir yemek yiyip karnınızın doyacağı tek yer. 9/10

MC: Kirli, yemekleri kötü, midem bulanmadan yiyemiyorum, fiyat olarak iyi 2/10

SA: Sevmiyorum, yemekleri çok yağlı, fiyatları pahalı 4/10

BM: Ulaşılabilir, temizliği şüpheli, lezzeti ve fiyatı kötü, mekan olarak ortalama. 3/10

Sofa

MM: Garip konum, çok yolum düşmüyor ama fena değil. 7/10

MC: Çok güzel ortamı var, sessiz sakin, yemekleri ve fiyatlandırmaları da iyi. Ters bir yerde olduğundan gidilmiyor pek. 8/10

SA:

BM: Yol üstü değil, temiz, lezzetli, fiyatı da iyi, mekan olarak çok güzel. 8/10

Cafe Express

MM: Öğle vaktinde kampüsteki tek sakin yer, yemeklerde fena değil. Sakinliğin fanı olduğumdan 7/10

MC: Hiç gitmedim.

Mozart

MM: Hiçbir zaman yer yok, yemekler de zaten kötü, 4/10

MC: Çok dolu olmasa en iyi yer olabilir, kahveleri uygun fiyatlı ve güzel. 8/10

Cafe In

MM: Ortamı yemeklerinden daha iyi, yemekler de fena değil, porsiyonları küçülttüler. 6/10

MC: Uygun fiyatlı, yemekleri de kaliteli. 9/10

Kıraç

MM: Yemekhanenin olması gereken her şey,. Fiyat yemekhane yemeğine göre fazla. 6/10

MC: yemekleri çok iyi, fiyatları uygun, çalışanlar çok nazik. Artı kimse bilmediğinden dolayı her zaman sakin, 10/10

Speed

MM: Kim gidiyor ki Speed'e, ben Speed'i tanımıyorum. 4/10

MC: Yemekleri kötü, pahalı. 2/10

Yemekhane

MM: Porsiyonları büyütseler iki puan daha alabilecek yer. 5/10

MC: Seçmeli iyi, ama genel olarak vasat. 5/10

Bilka

MM: Bilka candır. 7/10

MC: Bilka candır. 6/10

Forumda Boğaziçi hukuk düşünen, yahut bu bölümü düşünen tanıdığı olan var mı, ve sıralamaları kaç? Kaçla alacak, çok merak ediyorum.

Bilkent'te ikinci sınıf hukuk öğrencisiyim. Aklınızda fakülte veya üniversiteyle alakalı bir sorunuz varsa yanıtlamaya çalışırım.

Bir arkadaşım için soruyorum, kampüs gün içinde ve dışında canlı oluyor mu, kampüs içinde ne kadar etkinlik var, sosyalleşme ortamlarının halleri nasıl, kampüste bir gün nasıl geçiyor?

Büyük ihtimalle görmüşsünüzdür fakat görmeyenler de yararlansın diye Bilkent Felsefe bölümünden bir video atayım dedim. Tercih döneminde olmamama rağmen eğlenerek izledim, iyi seyirler.

Bilkent Philosophyyoutube
Bölümümüz öğretim üyelerinden Tufan Kıymaz, lise öğrencilerinin Bilkent Üniversitesi Felsefe Bölümü hakkındaki sorularını yanıtlıyor. Ekin Ece ve Serbay'ın dahil olduğu, Bilkent Felsefe Bölümü'nün desteğiyle lise öğrencileri için lise öğrencileri tarafından organize edilen Lykeion felsefe ve eleştirel düşünce platformu: https://www.instagram.com/lykeion.felsefe Bilkent Felsefe Bölümüne dair sıkça sorulan sorular: http://www.phil.bilkent.edu.tr/index.php/universite-adaylarina/sikca-sorulan-sorular
https://www.youtube.com/watch?v=mUoYDsynqJA&feature=youtu.be

Yine bir amme hizmeti ile karşınızdayım forum ahalisi. Son günlerde bölüm - hazırlık inceleme konuları çoğaldı, ben de bir arşiv konusu açayım dedim. Güncellenecektir.

Özyeğin Üniversitesi

Hazırlık (Dyrax)

EE ve CS Dersleri (mizyaz)

EE (mizyaz)

Bilkent Üniversitesi

Hazırlık (Vezhack2)

Hukuk Dersleri (phosphophyllite)

IE Soru Cevap (Wubba Dubba Lub Lub)

EE (The Killing Road)

Boğaziçi Üniversitesi

Hazırlık (Fuxury_27)

Sabancı Üniversitesi

Soru Cevap (Gravitist)

ODTÜ

IR-POL-ECON (metufkcr)

CS (thebutcher5)

İTÜ

Rehber (hvl00)

YTÜ

Tanıtım (Lapsekili_Big_Smoke)

Tanıtım ve CS (Manyakus7)

Hacettepe Üniversitesi

EE (frkts)

EE (Thanatos18)

Kadir Has Üniversitesi

Biyoinformatik ve Genetik (Horny Saint)

Ankara Üniversitesi

Hukuk (Yeniçeri06)

Tıp (söylememe gerek var mı?)

Tıp 2 ()

Tıp 3 ()

Ege Üniversitesi

EE (psychedellc)

Mef Üniversitesi

Tanıtım (GenelKültürAbidesi)

SBÜ

Gülhane Tıp (natrak)

Düzce Üniversitesi

Tıp (emrhndnz)

Güz

CS 121- Introduction to Computer Tools

Temel Excel ve Word bilgisi öğreten bir ders. Ders kitabı lablar için zorunlu. Lablar ve ödevlerde önünüze bir excel veya word dosyası geliyor, buraya sayfa sonu ekle, buraya şu özelliklere sahip resim ve grafik ekle gibi objektifleri gerçekleştiriyorsunuz. Kasmadan A alabileceğiniz bir ders.

ECON 103- Principles of Economics

Hukukçular için tek dönemlik ekonomi dersi, temel mikro ve makroekonomik konseptler gösteriliyor. Birçok üniversite iktisadı bir yıla yayarken Bilkent niye tek bir dönemle sınırlamış bu dersi pek anlamadım (Bilkent'in öğrencilerini ekonomi hukukuna yönlendirdiği de düşünülünce biraz daha ilginç oluyor bu tercih.). Sınavları, en azından bizim hocamızın, oldukça kolaydı. Temel kavramlar bilindiği sürece iyi notla geçilebilecek sınavlardı.

ENG 101- English and Composition I

Makale yazma, sunum yapma dersi. Bu ders tamamıyla ödevlerle ilerliyor. Sunum, makale hazırlıyorsunuz, revize ediyorsunuz, final yerine 3 saatte revizesiz makale yazıyorsunuz. Demek istediğim notlarınız iki-üç sınavdan gelmiyor, birçok ödeve yayılmış oluyor. O yüzden çok yüksek ve çok düşük not alabilmek zor. Bu dersin kazanımlarını takdir edebiliyorum fakat bu tip dersler bana biraz dağınık geliyor. Ders-aktivite dengesini pek sağlayabildiğini düşünmüyorum bu tür derslerin, o yüzden öğrendiğim her şeyi kendi başıma öğrenmişim gibi hissediyorum.

LAW 102- Roman Law

Bilkent'in garip hareketlerinden bir başkası da bu. Adı Roma hukuku ama yarısı hukuka giriş, yarısı Roma hukuku olarak işleniyor. Ne olacağını bilmeyen bir ders bu, sınavları da random olunca hiç haz etmedim (Ne geleceğini kestiremiyorsunuz, cevaplarınızdan ne kadar puanı alacağınızı da bilemiyorsunuz.).

LAW 103- Constitutional Law

En eğlenceli derslerden birisi. Bu ders, gelecek dönem alacağınız Türk Anayasa hukuku için temel teşkil ediyor. Seçim sistemleri, federal-üniter-bölgeli devlet ayrımı, kuvvetler ayrılığı ve gibi konular işleniyor. Siyasetle çok yakından alakalı bir alan. Hocamız da sağ olasın güncel örnekler konusunda asla kısır değildi, eğlenceli geçti o yüzden. Ödev olarak Anayasa yazdık, o da baya hoştu :). Sınavları pratik üzerinden giden eğlenceli sınavlar.

LAW 105- Civil Law: Introductory Provisions and Natural Persons

Medeni hukuk dersi. Kanımca ilk dönemde en fazla ilgilenmeniz gereken ders. Hak kavramı ve sınıflandırılması, kişilik hakkı, dürüstlük ve iyiniyet gibi kavramlarla geçiyor döneminiz. Sınavları pratik tamamıyla. eğer Gürzumar'dan alacaksanız ilk günden çalışmaya başlayın, Erten'in dersleri görece kolay.

TURK 101 - Turkish I

Bir kitap yahut medya ürünü seçiyorsunuz, bu konu hakkında bir blog yazısı yazıyorsunuz. Pek açıklama gerektirmeyen bir ders, pek gerekli olduğunu da sanmıyorum açıkçası, ÖZÜ'deki gibi safsata vslerin öğrenildiği bir ders çok daha hoş olurdu.

Bahar

ENG 102- English and Composition II

Bu ders duygu spektrumunun iki ucunu da bana yaşattı. Dersi alırken sinir ve stresten delirirken sonrasında bu dersin bana çok şey kattığını anladım. Şimdik, bu dersin konusunu hoca belirliyor. Bizim konumuz ilgi çekiciydi çekici olmasına da çok da zor bir konuydu aynı zamanda: Bilinç. Sırf konuyu kavradım diyebilmek için saatlerinizi geçirmeniz gerekiyor makaleler başında. Çok zorlandım, essay haftasını hâlâ hatırlıyorum. Ya essay yazıyor ya makale okuyor ya da Chalmers'ın dualist argümanlarına küfrediyordum yatakta. Konusu daha elle tutulur bir şey olsaydı daha az stres olurdum kesinlikle. Fakat zulüm bittiği zaman fark ettim ki bu ders sayesinde bilinç felsefesi ilgi alanım olmuş :). Bunun dışında ENG 101'de yazdıklarım geçerli.

LAW 104- Turkish Constitutional Law

Geçen dönemki anayasa hukukunun devamı. İlk dönem teori ağırlıklıyken bu dönem Türk anayasa tarihini, 1982 Anayasasının temel hak ve özgürlükler rejimini, başlangıç ilkelerini ve bu ilkelerin anayasanın genelinde nasıl vücut bulduğunu konu alıyor. Hocamız her ders birkaç tane anayasa mahkemesi kararı verirdi, onlarca soyut norm denetimi ve bireysel başvuru kararı okudum böylece. En verimli ve yoğun derslerden birisiydi. Gelecek dönemlerde aynı hocadan bireysel başvuru dersini de almayı planlıyorum, bakalım.

MATH 264- Statistics for Social Sciences

Evet, Bilkent hukukta bir dönemlik istatistik dersi var. Neden, pek emin değilim. Kombinasyon, permütasyon, Bayes teoremi, standart normal dağılım, p ve t değeri, bunlar üzerinden güven aralığı inşa etme gibi temel istatistik konseptlerini inceliyoruz bu derste. İlk yarısı başta olmak üzere oldukça kolay bir ders, matematiğe biraz ilginiz varsa zorlanacağınızı sanmıyorum. Sınavları standarttı, kitaptaki örneklerin ve hocanın bize attığı örnek soruların biraz değiştirilmiş halleriydi.

LAW 106 - Legal Persons and Family Law

İlk dönemki medeni hukukun devamı, tüzel kişiler ve aile hukuku edisyon. Tüzel kişiler dernek ve vakıflar bildiğiniz. Bunlar nasıl kurulur, tüzük nedir, seçimleri hangi esaslara göre yapılır, dernek ve vakıf arasındaki farklılıklar nedir, bu tür sorulara cevap arıyorsunuz. Aile hukuku ise hukuk bilmeyen halkımızın kanayan yarısı "aile hukukunda kanunda yazıyormuş kadın alırmış nafakayı" bu lafı kaç kere duydum, emin değilim. Özellikle eski aile hukukuyla karşılaştırmalı giderseniz çok eğlenceli bir ders, anayasa hukukunda eşitlik ilkesi işlenirken verebileceğiniz birçok örnek buluyorsunuz böylece.

TUR 102 - Turkish II

İlk dönemin aynısı.

Yaz

PHIL 243-Social and Political Philosophy I

Bilkent'in hukuk felsefesi yerine koyduğu ders. Aslında bu, tek bir ders kılığına girmiş iki dersten -felsefe ve İngilizceden- oluşuyor. Felsefe kısmı görece sistemli gidiyor. İngilizce ise tamamıyla open discussion, free for all tarzı ilerliyor. Şu ana kadar incelediğimiz kitaplar Apology, Euthyphro, Protagoras, Republic ve Nichomachean Ethics. Tanrı, ahlak, insan doğası, erdem ve doğrunun değeri, objektif ve subjektif kavramları üzerinden şekilleniyor ders. Bundan önce aldığım İngilizce dersleri çok dağınık geliyordu bana, bu ders bu sorunu çözmüş felsefe kısmıyla. Yine midterm-final sistemi yok, puanları ödevlerden topluyorsunuz . Özellikle siyasi felsefe kısmı çok eğlenceli, umarım PHIL 244 de böyledir.

IR 338- Politics of International Economy

Uluslararası politik ekonomiye giriş niteliği taşıyan bir ders. Bu ders zorunlu değil, seçmeli dersler kategorisinde. İlk başta 3XX'li ders olduğundan korkmuştum fakat hiçbir sorun yaşatmadı bu. Uluslararası politik ekonominin temel kuramları, liberal ekonomik sistemin gelişimi, liberal ekonomik sistem içinde cinsiyet, uluslararası ticaret ve üretim, çevre gibi konuları işliyoruz. Çok eğlenceli bir ders, herkese tavsiye ederim. Sınavları ve ödevleri pek zor değil, derste anlatılandan pek sapan bir soru yoktu midtermde.

Edit: Yazım hataları, anlatım bozuklukları

Bilkent Hukuk'ta alabileceğiniz seçmeli dersler (Bu konu aldığım dersleri incelemek amacıyla açılmış olsa da benim gibi seçmeli derslerin çokluğu için Bilkent'i tercih edenler olacaktır illa ki. O yüzden diğer hf'lerde benim göremediğim bazı seçmeli derslerin adını anmak istedim.)

Law, Film and Literature

Specific Aspects of ECHR Protection Mechanism (Context, Implementation and Rights)

Parliamentary Law

Introduction to Economic Analysis of Law

Law and Disruptive Innovation

Settlement of Energy Investment Disputes

Legal Research, Analysis and Writing

The European Convention on Human Rights and Its Effect on Turkish Law

Recognition and Enforcement of Foreign Arbitral Awards

World Trade Organization Law

Introduction to Law and Economics of Competition and Regulatory Policies

Equality Law

2020'de sınava girmiş bir EA'cı olarak bu yılki EA'cıları yakından takip ediyordum. İlk 1000'lik, hatta ilk 500'lük netleri yapan birçok arkadaş vardı, ama şu an yazılan netlere baktığımda 2020'ye göre büyük bir çöküş gördüm. Hatta 65 üstü bir AYT gördüğümü hatırlamıyorum bile. Acaba 2020'nin 75+sı -ki bu net güzel bir TYT ile ilk 100'e, ortalama bir TYT ile en azından ilk 500'e sokturuyordu milleti- bu yılın 67+sı mı olacak? Denemedeki netler ile sınavdaki netler arasındaki uyumsuzluğu tek bir EA'cı da görsem bu gözlemi yapmazdım ama sınavdan önce böyle netler yapan kişiler bu kadar düştüyse, kim sınav anında o netleri yaptı ki?

Amacım gerçekçi bir sıralama tahmini yapmak yahut umut vermek değil, fakat bu durumu istisnasız her EA'cı da görünce acaba bir sürprizle mi karşılaşacağız diye düşünüyor insan.

Hakkında
Forum İmzası:
Let's all love Lain
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 39 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.362
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 72.836 (Bu ay: 1.089)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.991 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.