Şimdi Ara

KoLa İçince Vücudumuzda NeLer oLuyor Hiç Düşündünüz Mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
3.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kola içince 1 saat içinde vücudumuzda olanlar...

İlk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)

Ama ne de olsa başka bir kola içersiniz ve geçer dimi

• gazoz daha güzel koladan ben hep gazoz içerim
  • Sprite'ta durum nedir? Bilen var mı?
  • şarap içinde noluyo bilen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mAh0
    şarap içinde noluyo bilen?

5.dk Click here to respawn.

• Benim çoktan ölmem lazım.
  • gidip içeyim bir bardak...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kola içmeyin, Pepsi için.
  • kola içince diyorsunda 1bardakmı 2.5litremi?
  • ibretlik paylaşım..

ben ciddiyim.
  • aklaşık 2,5 senedir terk ettim.2,5 sene içerisinde taş çatlasa,toplam 1-1,5 lt içmişim..

uludağ premium akar

akmina

kızılay maden suyu

pfanner

tat %100 üzüm suyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 4 Haziran 2010; 16:18:42 >

• ölümüm koladan olabilir, mümkündür
  • 2senedir kola içmiyorum ve eve paket paket meyve suyu alıyorum. hem aynı para hem daha sağlıklı

ayrıca coca cola almayın İSRAİL malı

illaki kola içeceğim zararlı da olsa diyorsanız gidin başka bir marka almaya özen gösterin
  • quote:

Orijinalden alıntı: syruse

2senedir kola içmiyorum ve eve paket paket meyve suyu alıyorum. hem aynı para hem daha sağlıklı

ayrıca coca cola almayın İSRAİL malı

illaki kola içeceğim zararlı da olsa diyorsanız gidin başka bir marka almaya özen gösterin

Evet.Mesela Kristal Kola alabilirsiniz.
  • Ya da Le Cola
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeydayaKurbann

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)

Ama ne de olsa başka bir kola içersiniz ve geçer dimi

bende böyle bişey olmuo
  • zemzem kolada olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: scrafea

kola içince diyorsunda 1bardakmı 2.5litremi?
  • Zemzem kola içiyorum gayet yararlı ve temiz herkese öneririm.
  • Kolasız bir yaşam düşünülemez. O buz gibi kolanın boğazdan giderken o boğazı yakması yok mu ...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.