Şimdi Ara

= KODI KURULUM VE AYARLARI [ANA KONU] = (95. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.953
Cevap
270
Favori
385.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • erdote kullanıcısına yanıt

    Kodi sürümüyle alakalı değil orası öyle filmi açtığımız her defasında aratmak gerekiyor.

  • erdote kullanıcısına yanıt

    ilk alyazıyı sessizce indir diye bi ayar var. onu secince otomatik indiriyor.

  • Öyle her zaman doğrusunu indirmeyebiliyor farklı yapımın altyazılarını indiriyor bazen.

  • farklı yapım indirdiğini hiç görmedim bazen videonun başka sürümüyle uyumlu indiriyor . senkron bozuk oluyor. o zaman durdurup doğrusunu indiriyorum

  • Bilgi paylaşımına devam;


    Arkadaşlar,

    Eğer benim gibi ağ üzerinden kablolu veya kablosuz film seyrediyorsanız (ben film deposu olarak Wdmycloud dosya sunucusu kullanıyorum), sisteminizi wifi 6 router (yönlendirici) ve 1000 mbit alt yapı ile değiştirmenizi tavsiye ediyorum, tabii ki imkanınız varsa.


    Ben wifi 6 AX1800 (2.4 ghz ve 5 ghz) yönlendiriciyi aldım.

    Ayrıca eski laptop' ıma usb wifi 5 ghz AC 1300 adaptör ekledim.


    sistemim cat6 kablo ile bağlantıları şöyle;

    media player 100 mbit > wifi6 router lan portu 1000 mbit > ethernet switch 1000 mbit > wdmycloud film deposu 1000 mbit 


    Kodi' nin çalışması inanılmaz hızlandı;



    yeni aldığım wifi 6 router ile kablolu ve kablosuz kazançlarım;

    * Kodi ile film oynatırken; eski sistemimde play tuşuna veya stop tuşuna bastığımda komutun icrası (sunucudan filmin kodi ara yüzüne transferi) bazen 5-7 saniyeyi bulurken, 

    yeni sistemimde Kodi komutları beklemeden (1 saniyeyi geçmiyor) yerine getiriyor, tv box' ın etherneti 100 mbit olmasına rağmen. 


    * Kodi' nin ilk açılışı hızlandı, bunun sebebi şu; kodi ilk açılırken ağ üzerinden oluşturmuş olduğunuz kütüphaneyi de kontrol ediyor, bu yüzden alt yapı sisteminiz yavaş ise süreç yavaş işliyor, oysa wifi 6 router' ın 1000 mbit portları çok hızlı, eğer aynı odada iseniz 5 ghz wifi hızı da kablolu ile hemen hemen aynı.


    * Diyelim ki dizüstü bilgisayarınızla kablosuz olarak sunucuda ki bir filmi kontrol etmek veya oynatmak istediniz, ya da sunucuda ki bir filmi bilgisayarınıza kablosuz olarak download etmek istediniz;

    Eski wifi 4 sistemimde laptop' umda 2.4 ghz wifi adaptör varken 8-10 megabyte/sn gibi hızlara mahkumken (yönlendirici ile aynı odada), 

    Yeni sistemimde 5 ghz wifi adaptör ile ortalama download 70 megabyte/sn hızları görüyorum (yönlendirici ile aynı odada).


    * internetim 50 mbit, onu zaten aynı odada sonuna kadar kullanıyorum.


    * wifi 6 sisteminin tepki süreleri, ister kablosuz ister kablolu olsun gecikme süreleri, kendisine bağlı olanları yönetme biçimi önceki wifi sistemlerine göre çok daha iyi, ayrıca daha fazla sayıda cihazı daha iyi yönetiyor.



    son düşüncelerim:

    Yani düşünebiliyor musunuz, eskiden kablosuzda taş çatlasın 8 megabyte/sn hızları gören ben, birdenbire 70-75 megabyte/sn hızları görmeye başladım, arada wifi5' i atladığım için benim için wifi6 bir devrim gibi.

    Olaya internet açısından bakarsak; 50 mbit internet hızınız varsa ve internet kullanmaktan başka bir eyleminiz yoksa 600-700 mbit lik hızınızın olması bir şey ifade etmez, size 300 mbit lik bir wifi ağ sistemi de yeter.


    Ama benim için media player gibi cihazlarla ağ üzerinden film oynatımı ve yönetiminin en hızlı şekilde gerçekleştirilmesi, bilgisayardan bilgisayara ya da dosya sunucusundan bilgisayara dosya kopyalamak önemli ve sık sık yaptığım bir eylem olduğu için ne kadar hızlı benim için o kadar iyi.

    Benim gibi düşünenlere de wifi 6 yönlendirici tavsiye ederim, zaten wifi 6 yönlendiriciler de artık 100 mbit değil, otomatik olarak 1000 mbit lik ethernet portlarıyla üretiliyor.

    Ayrıca Wifi 6 yönlendiricilerin fiyatları da geçen seneye göre dolar bazında düştü.





    Not:

    Reklam olmasın diye marka belirtmedim, ama isteyenlere yazarım.

    Bu arada eski 1000 mbit ethernet switch' iminde tam performanslı çalışmadığını darboğaz yarattığını keşfettim, yeni 1000 mbit switch le değiştirdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 26 Mart 2023; 15:20:55 >
  • kacanga kullanıcısına yanıt

    Yok maalesef alt yazı indiriyor ama kayboluyor.

    Şimdi bende zidoo x9z var,sorunsuz çalışıyor.

    Eweat r11 madia player cihaz da geldi ama bunun kendi oynatıcısı alt yazı download yapmıyor, burada kodi ile indirip alt yazıyı, kendi oynatıcısı ile de çalıştırmak niyetim.

    Peki arkadaşlar zidoo nun kendi oynatıcısını eweat cihazıma nereden nasıl yüklerim. Veya tavsiye edeceğiniz stabil çalışan bir oynatıcı bütün ses kodeklerini de destekleyen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zidoo için de zdmc yüklü,10 bit filmler de ekran bozuluyor, kodi de aynı,10 bit filmler de ekran görüntüsü olmuyor bozuluyor. Bunun sebebi nedir,nereden ayar yapılır. Sorularıma yanıt veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdote kullanıcısına yanıt

    Yılların kodi kullanıcısıyım, t95q tv box kullanıyorum, projeksiyonumun 10bit desteği olmamasına rağmen artık hep 10bit film indirip seyrediyorum (çünkü 10bit filmlerde karanlık sahnelerde hayalet efekti olmuyor ve görüntü daha canlı), hiç bir sorun yok, Kodi' nin böyle bir sorun yarattığını ilk defa sizden duyuyorum, sorunu araştırmak gerekiyor, tv box' ınızla ilgili olabilir.


    Bende tek sorun şu oluyor;

    Her ne kadar tv box' ım 10 bit HDR desteklesede, benim projeksiyonum HDR desteklemediği için 10 bit HDR filmlerde ekran siyah oluyor, yani oynatmıyor.

    HDR olmayan 10 bit filmlerde sorun yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 30 Nisan 2023; 14:10:47 >
  • Kodide sync olayı neden yok bilen varmı?Stremio da bile var.Yap bir oturum açma ekranı oldu bitti.Stremio pc de kurulu açtığım diziyi yada filmi tvbox da kaldığım yerden devam edebiliyorum keşke kodide böyle olsa yükle eklentileri vs. sonrasında istediğin yerden izle.

  • desarj45 kullanıcısına yanıt

    Trakt 'la oluyordu sanırım. Trakt senkronizasyonu olan eklentilerde ve Harddiskteki kitaplığa eklenmiş içerikte falan "kaldığın yerden devam etme" var bildiğim kadarıyla. İzleme geçmişinizi arşivleyen bir platform bilmeyenler için. https://trakt.tv


    Siteden üye olun. Kodi'de trakt eklentisini kurup, hesabınızı ekleyin. Ayarlardan, Syncronize - Sync movie playback progress to kodi' yi açın. Aynı ayarı diziler için de yapın.

  • akndgn A kullanıcısına yanıt

    Trakt.tv yıllardan beri kullanıyorum.Eksik tanımladım sanırım.Ayarlar ve Eklenti bazında demek istemiştim bir yerde ayarlarını yap sonrasında ister pc ister tvbox nerde kuracaksan kur kodiyi açtığında ayarların kurmuş olduğun eklentiler vs.hazır gelsin gibi.

  • Arkadaşlar bu kodiden film izlemek sıkıntı mı? Addon yüklerken yabancı sitelerde VPN aktifleştirin devletleriniz takip edebilir vs diyor. Sıkıntı yaşayan oldu mu ?

  • dezenfekte39 kullanıcısına yanıt

    Bu önerdiğiniz alt yazı uygulamaları kusursuz mu çalışıyor ? Mesela yanlışlıkla filmin fps' sine uymayan alt yazı indirdiği oluyor mu ?

  • Merhaba Nvidea Shild pro kullanıyorum .. Kodi de diskteki filmlerin klasorlerini goruyor fakat klasorlerin içi boş görünüyor. Bu neden sizce böyle ?

  • caution C kullanıcısına yanıt

    Ayarlar/cihaz tercihleri/depolama buradan scan for media automatically seçeneğini aktif etmen gerekiyor sanırım.

  • caution C kullanıcısına yanıt
    video kısmından mı bakıyorsunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    film adını tam olarak , geldiği gibi bırakırsanız, indirirken aynı adlı srt yi indirirler. bu durumda fps aynı olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kacanga kullanıcısına yanıt

    evet bu sebeptenmiş görünmemesi ,açtım görüyor teşekkürler.

  • caution C kullanıcısına yanıt

    rica ederim.

  • dezenfekte39 kullanıcısına yanıt

    Slmlar

    oyle bir eklenti kodide yok ama?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.