Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reiskonen -- 5 Temmuz 2018; 0:8:57 > |
Yaşadığım bir problemi sizinle paylaşmak istedim; T95Q android media player ürününü yeni aldım. Cihazdan çok memnunum. ilgi alanım Kodi ile 1080p Bluray, web-rip, web-dl kalitesinde film ve dizi seyretmek. Cihaza en son Kodi 18.4 sürümünü yükledim. Fakat şöyle bir problem yaşıyordum. Film seyrederken arada sırada film de yarım saniyelik takılmalar oluyordu. Filmin yumuşak geçişli olması gereken bazı sahneler de, kesik kesik atlamalı sahneler oluşuyordu. Mesela bir sahne de soldan sağa bir tren geçtiğin de, tren kesik kesik hareket ediyordu, sürekli değil, arada. Video oynatımın da mükemmelliğin peşinde birisi olarak, problemi araştırmaya koyuldum. T95Q, film oynatımı açısından donanım olarak çok güçlü olduğu için, böyle bir hatanın donanım yavaşlığın dan olamayacağını, hatanın yazılımsal olabileceğini tahmin ettim. Ve tahminlerim doğru çıktı; Kodi içinden bir ayarı düzenleyerek, problemi düzelttim. İlgili ayar şuydu: Sistem > yürütücü > Videolar > görüntü yenileme hızını ayarla : her zaman. Kodi ilk kurulduğun da, varsayılan olarak bu ayar kapalı kuruluyor. Ayarı yaptıktan sonra, artık videolar takılma olmadan yumuşak yağ gibi akıyor. Yani filmin orijinali kaç fps ise aynı kalite de oynatıyor. Şu anda pürüzsüz bir oynatım elde ettim. Böyle bir sorun yaşayan arkadaş olursa, bu şekil de düzelttim bilginiz olsun. T95Q yu merak edenler için Ek bilgiler: Mutlaka T95Q dan daha iyi olan TV box larda vardır. Fakat, 4 tv box eskitmiş birisi olarak, bu Tv box şu ana kadar kullandığım en iyi media player. Nihayet en sonun da bir android media player de hem android hem de kodi menüsünde ekran çözünürlüğünü görebildim. Bundan önce kullandığım android Tv box ların hiçbirinde ekran çözünürlüğünü göremiyordum, projeksiyon cihazım 1080p ve video 1080p olmasına rağmen, yansıyan görüntü 720p mi yoksa 1080p mi anlayamıyorduk, büyük ihtimalle 720p idi. Artık böyle bir sorun yok, Tv cihazınızın çözünürlüğü (720p, 1080p, 4K) ne ise bu android player Tv ye ayak uyduruyor, doğrusunu yansıtıyor ve gösteriyor. Cihaz ile 1080p Youtube videolarını pürüzsüz seyredebiliyorum. (25 mbit fiber internetim ile) x264, x265 kodlamalı 10bit 1080p filmler sorunsuz oynatılıyor. Filmler de Renkleri daha canlı, daha parlak hissediyorum. 4K destekliyor ama ben denemedim, çünkü projeksiyonum 1080p. Menü geçişleri çok hızlı. Spdif optik çıkıştan amfili 5.1 ses sistemimi bağladım, problemsiz çalışıyor. Yani arkadaşlar bu cihaz ile KODİ kullanmak bir zevk. |
|
_____________________________ |
|
Hoparlor: Heco Music Style 900 kule, Heco Victa 201 arka ve 101 merkez, Atmos hoparlorler Canton Plus GX3, Sub GoldenEar FF4, Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu, PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, Sandisk Ultra II 240gb SSD |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 28 Mart 2014; 14:36:15 > |
|
|
![]() |
|
|
|
Hoparlor: Heco Music Style 900 kule, Heco Victa 201 arka ve 101 merkez, Atmos hoparlorler Canton Plus GX3, Sub GoldenEar FF4, Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu, PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, Sandisk Ultra II 240gb SSD |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvven -- 23 Nisan 2014; 0:23:51 > |
Lanet olsun! Bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş. Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşinde. Nefret ettiğimiz işlerde çalışıp gereksiz şeyler alıyoruz. Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. Bir amacımız ya da yerimiz yok. Ne büyük savaşı yaşadık ne de büyük buhranı. Bizim savaşımız ruhani bir savaş. En büyük buhranımız hayatlarımız...
T.D. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|