Şimdi Ara

Kod yazarken İngilizce klavye kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kod yazmak için İngilizce klavye almayı düşünüyorum. Bunu düşünmemdeki sebep kod yazarken sık kullandığım sembollerin İngilizce klavyede sağ tarafta toplanmış olması buna karşın Türkçe klavyede hem sembollerin yeri daha karışık hem de sembolleri yazmak için altgr shift vs. tuş kombinasyonlarını sıkça kullanmak gerekiyor. Şu ana kadar böyle kullanmaya alıştım ama İngilizce klavyeye geçersem daha rahat edebilirim diye düşündüm.

Aranızda İngilizce klavye kullanan var mı? Sembol yazma rahatlığını alıp Türkçe karakter yazma rahatlığını vermeye değer mi?

• hocam duyduğuma göre hakkatende alışınca yazma hızında %30 hız artışı oluyomuş.Bnde yeni notebook alıcam sırf daha ing klavye için yurt dışından sipariş vericem.Kod yazacaksan ing klavye daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba yanlış anlamayın ama yazacağınız 3 satır kod. fazla paranız varsa verilebilir. onun dışında bence masraf. Kod öyle metin gibi yazılan birşey değil ki.

• UK klavye alirsan neden olmasin?

Bir de sirf klavye alma, bazi firmalarla iletisime gecersen sana istedigin layout'u gonderiyorlar ucretsiz olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 3 Ağustos 2017; 0:3:5 >
  • Yav ne alakağ

• ben kullanıyorum. çok daha rahat oluyor kod yazarken.

ama bu sefer türkçe yazı yazacağın zaman giriş düzenini değiştirmekle uğraşmak istemiyorsun ve ingilizce düzenle yazıyorsun.

bir de eğer benim gibi farklı bir dille (programlama değil insan dili) ilgileniyorsan (ñéáúó gibi karakterler daha kolay yazılıyor) 3 tane klavye düzeni oluyor biraz uğraştırıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayir gorende ingilizce roman yazıyorsunuz. Arkadasin dediği gibi 3 satir kod alt tarafi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KOD YAZMAK ÇOK MU ZOR?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu kod dediğiniz GTA'daki kodlar dimi yaaa hesoyam için klavye mi alınır
  • 3 satır diyenlere bakma hocam. para çok harcamak istemiyorsan Zuko'nun dediği gibi layout alabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.