Şimdi Ara

kocaeli/izmit'i bilenler rehber olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar. Kocaeli Üniversitesini kazandım bu yıl haftaya rapor vermeye gideceğim şehir hakkında hiçbir bilgim yok ama öncelikli konuyu açma sebebim nerede ev tutacağım? Yani semt mahalle olarak bilemiyorum araştırdım biraz fakat sadece ilanlarda kimisi üniverstieye yakın diyor o kadar. Kocaeli çok mu büyük bir yer ben kastamonuda ankarada mardinde yaşamış bir insanım.(kastamonuluyum).Hani çok fark etmez mi nerede oturduğum uzaklık olarak? Ama hani vardır ya her şehrin nasıl desem belalı mı desem uzak durulması gereken yerleri mesela oralar nerelerdir? Yardımlarınızı bekliyorum ve Umuttepe kampusunde bölümüm. İyi forumlar.

• Umuttepeye yakın öğrencinin çok olduğu bolca toplu konutun olduğu yerin adı bayındırlık diye geçer. Bayındırlık, kent konut, Yahya kaptan, dünya bankası yakın ve ev bulabileceğin yerler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoca kusura bakma ama gerçekleri direkt açık açık yazıcam.
    öncelikle geçmiş olsun diyorum aslında üni olarak ve il olarak çok güzel yer izmit. aşırı karmaşası yok,istanbula yakın ve halkı moderndir yani dışardan gelen hemen karışır gider.biçok güzel özelliği var ama
    sorun sadece kampüsün konumundan kaynaklanıyo.

kardeşim bi kampüs bu kadr iğrenç biyere kurulabilir mi yaw. oturup çalışmışlar en iğrenç neresi olabilir diye.
    izmitteki deprem sonrasında izmitte moda oldu. yeni yapılaşmalar hep dağ başına yapıldı. gündoğdu, atakent, yuvam akarca hepsi bir dağ başı ve ordan şehir merkezi minibüsle en az 30-40dk. bi de minibüs dur kalk dur kalk. araban varsa zaten benzin yakıt masrafı yine sıkıntı.

şimdi sana söyliyim nerden tutarsan tut, en az 30 dk minibüs yolculuğun var gidiş bi de geliş yani 1 saatin yolda hergün.
    minibüsler kucak kucağa gider, kampüsün hemen altında köyler var köylü kadınlar binip yer ister. çok sıkıntı var çook.
    çok dik kışın kar yağar bilmemne.. tepe olduğu için eser kışın dondurur.

ben okurken o kampüs inşaat aşamasındaydı ben o kampüste okumadım ama diplomam oranın arşivinde duruyo hala teslim almadım.
    mezuniyet belgesi yetiyor.

neyse konuya dönersek, diyelim gidiş gelişten kurtarmak için kampüse yakın biyerden ev tuttun. oralar dağın başı insanlıktan çıkma ihtimalin var.
    sana tavsiyem bi ay öncesinden git evini ayarla hatta şimdiden bak fiyatlar yükselmeden ve daha önemlisi kapılmadan.
    evi tutarken sana tavsiyem şu. umuttepeye giden minibüslerin güzergahlarına bak. farklı güzergahlardan direkt umuttepeye minibüs gidiyo. o güzergahların birinden ev tut. yoksa 2 minibüsle gitmek zorunda kalırsın ki tam işkencedir.genelde 2.minibüse şehir merkezinden falan binersin full dolu denk gelirsin. uuuu rezalettir. hoca senin yerine ben strese girdim yemin ederim.cidden çok rezil bir konuma kurmuşlar o umuttepeyi. tamam git tepeye kurda, diğer tepelerle bağlantısı olsun. yok öyle de değil. çok absürd bi yerde, şehir bi tarafta oraya bekirpaşadan tırmanıyorsun.yani ankarada kalmışsın sana şöyle örnek veriyim. kazan polatlı civarından bi tepeye tırmanıyorsun kampüs orada. yani batıkentten tepeye tırmansan enazından ordan hemen inince batıkent yine iyidir ama tepeden iniyorsun kazan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peiks -- 10 Ağustos 2017; 16:23:23 >

• SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam sağol. Yeni girebildim siteye. Merak ettiğim şey şu aşağıda bir arkadaş bahsetmiş buralar dağ başı mı şehrin içinde mi salı günü kocaelide olacağım zaten umarım.Ev işinide halletmek istiyorum.
  • peiks P kullanıcısına yanıt
    Hocam dürüst yorumların için teşekkür ederim. Burda kastamonuda bile hergün yaklaşık 20-25 dakikalık otobüs yolculuğu yaptım. Üniversite öğrencileriyle saatimiz aynı denk geliyordu hınca hınç doluyordu.(E tabi benim bindiğim yerde bir kaç kere binememe yaşadım genelde binebiliyordum ama kesinlikle doluyordu otobus bir kaç durak sonra). Şu an ehliyet sınavını geçtim umarım direksiyonuda geçip araba alırım ama zaten fotoğraflarını gördum karın ilk yağdığı zamanlar kullanmam aracımı otobüsle giderim diye düşünüyorum. Soğuk olması benim çok ama çok sevdiğim bir durum burada şehir merkezi bile kat kat montun içinden üşütüyor insanı.O zamanları hep severim.Ev konusu dağ başı olayını tam anlayamadım eğer site şeklindeyse sonuçta sizinle birlikte kaç kişi yaşıyor kendi adıma sorunn olmaz yani.
  • alexcarloronaldo kullanıcısına yanıt
    Kenkonutu tavsiye ederim özellikle 1. ve 2. etaptan okul 15 dakikadan fazla sürmüyor. Üstelik en sık geçen otobus 33 numara sürekli önünden geçiyor bunla hem merkeze inebilirsin 15 dakikada hem de okula çıkarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexcarloronaldo

eyvallah hocam sağol. Yeni girebildim siteye. Merak ettiğim şey şu aşağıda bir arkadaş bahsetmiş buralar dağ başı mı şehrin içinde mi salı günü kocaelide olacağım zaten umarım.Ev işinide halletmek istiyorum.

dağ başı konusu biraz göreceli ama bana göre dağ başı değil. rakımı yüksek ve soğuk olduğu doğrudur. ancak senin de sorduğun gibi her yer toplu konut şeklinde. toplu taşımaya zaten hepsi yakın yerler. her şeye ulaşma imkanı var. "dağ başı" çok daha kötü yerler için kullanılan bir ifade.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler Isparta mi Mersin mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    Hocam kayıt oldum evi tuttum umarım iyisi olur. O kent konut denilen yerlerden tuttum üniversitede güzel umarım arkadaşlarımda güzel olur bayramdan sonra gideceğim. En kısa sürede şehri öğrenirim umarım :D Teşekkürler iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schwarmer

Kenkonutu tavsiye ederim özellikle 1. ve 2. etaptan okul 15 dakikadan fazla sürmüyor. Üstelik en sık geçen otobus 33 numara sürekli önünden geçiyor bunla hem merkeze inebilirsin 15 dakikada hem de okula çıkarsın.

Bakalım hocam kent konuttan tuttum ama hiç daha binmedim otobüse fakat baktım internette güzel bir şekilde hatlar falan yazıyor o konuyla ilgili artık yavaş yavaş :D İyi forumlar.
  • Ben Gebze'de yaşıyorum sık sık İzmit'e giderim dağın başına Üniversite ve Hastaneyi kurarsan ve 1 saat şehir merkezine uzaklığı olursa kahretsin nerden geldim buraya diyebilirsin haklısın hiç çekilmiyor.

İzmit'in insanı modern ve merkezi düzenlidir.Ne kadar İzmitte yaşayamayacak insan varsa doldurmuşlar Gebze'ye sonra neden bu şehir berbat!
  • 3 senedir kent konutta kalıyorum. Vize ve final haftaları dışında otobüslerin tıklım tıklım olduğunu görmedim yüzde bir yani o konuda sıkıntı yapma okula da 12-15 dk civarında çıkıyor. Aynı şekilde merkeze 20 dakika, otobüsler sürekli var 5 10 dakika da bir. Kampüs dersen beğenmek beğenmemek sana kalmış, benim hoşuma gidiyor büyük bir kampüs var ve havası merkeze göre illaki daha temiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.