|
Bu yıl Eylül Ekim gibi Ankara'dan İzmir'e taşınmayı düşünüyoruz kız arkadaşımla. Lisanstan Haziran'da mezun oluyoruz ikimiz de. Hem yüksek lisans yapmak hem de Ankara'dan çıkmak için yüksek lisans bölümlerine İzmir'de başvurmaya karar verdik. Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ne başvuracağız. Hatta bu okullardan kabul almasak bile gitmeyi düşünüyoruz. İkimizin de meslek İngilizce öğretmenliği. Ben şu an özel bir kurumda uzaktan çalışıyorum. Seneye de böyle devam edecek fakat oraya gittiğimizde ekstra iş bulmamız gerekecek tabii ki. Arabamız var fakat maddi olarak oldukça kısıtlı durumdayız. İzmir'i pek bilmediğim için merak ettiğim şeyler, Orada hangi semtler yaşamak için iyidir? Bu semtlerde kiralar nasıldır? 1500-1600 lira civarına düzgün bir semtte, düzgün bir çevrede 2+1 ev bulunabilir mi? Semt tavsiye ederken Ege Üniversitesi'nin konumu üzerinden ederseniz sevinirim. Arabamız olsa bile sürekli arabayla git-gel yapmak istemiyoruz ne okula ne işe. O yüzden toplu ulaşım ve merkeze yakınlık konusunu da değerlendirirseniz sevinirim. Bizim araştırmalarımıza göre Bornova semti uygun gibi görünüyor fakat burada da her bölge iyi değil galiba ben öyle anladım, ya da görüntüsü mü aldatıyor bilemedim. Buca da ekonomik olarak daha uygun bir semt gibi fakat çok büyük ve çeşitli bir yer anladığım kadarıyla. Onun da her bölgesi eşit derecede iyi değil galiba. Bu semtler ve bölgeler konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Ayrıca İzmir ile ilgili her türlü tavsiyeye de açığım. Teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzC06 -- 1 Mayıs 2021; 15:20:23 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt