Şimdi Ara

Kocaeli'de 18 yaşındaki genç intihar etti: Bir araba, bir ev uğruna yıllarımı harcamak istemiyorum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
4
Favori
18.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
376 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İntihar notundan anladığım yaşama nedeni yokmuş gencin. Acaba hiç hayatında birisine aşık olmuş muydu? Merak ettim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero-man -- 18 Ekim 2020; 13:39:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomi çok iyi yeğenim diyen dayılar, siz bu intihar eden gencin katilisiniz...

  • İnstagram hesabındaki notlarını okudum. Gözlerim yaşardı. Çok iyi çocukmuş. Öz kardeşim de öyle birisi. O da geçen sene intihar etti fakat ameliyatla boğazına ve bileğine müdahale edilerek kurtarıldı. Şu berbat coğrafyada çok iyi ve kültürlü insanlar var, naif olanları biraz kırılgan olabiliyor maalesef. İntihar kötü bir şey genelde, böyle insanların intihar etmesi ise kat ve kat daha kötü bir şey, çünkü dünyayı güzelleştiren detaylardan biri de o tür insanlar, o yüzden var olmalılar.

  • bu çocuğun vebali içerisinde boğulsun gitsinler işallah .

  • haberlerde de çıktı bu olay. üzüldüm gerçekten. imtihan dünyası. sistem acımasız ve insanları kıymak üzerine kurulmuş görünüyor. aşağı yukarı bütün dünya böyle maalesef. ya kabul edip öğütülüyorsun ya da bu şekilde hayatına son veriyorsun.


    elbette inanç sistemi de çok önemli bu noktada. Yüce Allah taksiratını affetsin.


    üzücü olaylar. çok ders alınabilir ancak hepimiz olduğu gibi yaşamaya devam edeceğiz.sanırım en saçma olan kısmı da bu.

  • Çok üzücü.Daha 18 inde.

    Vebali, buna sebep olanların üstüne olsun.

  • Çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. :((

    Söylenecek sözün kalmadığı yerdeyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanmayin ki bu çocuğun vebali sadece bu ulkeyi bu hale getirenlerin ustunedir aksine bu ulkeyi bu hale getirenlere oy verenlerinde ustunedir.ne diyim mekanı cennet olsun allah taksiratini affetsin ailesine ve sevdiklerine sabır versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Are you aga -- 24 Eylül 2020; 22:25:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Depresyona girip karamsar düşünüp pes etmiş..


    Aklini kullanan insan bu devirde aç kalmaz oturduğu yerden bile rahat para kazanir.


    örnek : Twitch , streamer ,sosyal medya vb


    Yani ev araba almayi düsünuyosan hirs ve azim olmasi gerek. Bu ikisi olmayinca hassas olup fazla zarar görmek kacinilmaz bir sonuç.


    Sunuda ekliyim ; etrafta okuyorum kendimi gördüm intihar etmesi çok normal gibi ama unutmayin hiçbir sebep intihari hakli çikarmaz.

    Neler yaşayan insanlar var her allahin günü şiddet yaşayan insanlar hergün cehennemi yaşayip intihari düşünmeyip geleceğe umutla bakan insanlar varken intihar etmek onlara haksizlikmiş gibi geliyor bana.


    Senelerce her yolu denersin denersin olmazhersey daha kötüye gider borç batakliğina batarsin ozaman bi nebze hakli görebilirim ama öyle bile olsa acunun yaşadiklarini yaşayan 20 sinde intihar ederdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaTuranizmo -- 25 Eylül 2020; 0:10:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemiz gençler için cennet diyen birileri vardı. Görsün.

  • Ekonomi çoh eyi diyenler inşallah bir gün umudu bitmiş, cinnet geçiren bir genç ile karşılaşmazlar. Böyle kaygıyı iliklerine kadar yaşayan herkes intihar etmiyor. Sonra tv lere çııkarsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keremcan midir nedir ben bloklayali haftalar oldu. Bloklayip gecin. Akp hukumeti gibi girdigi her konuyu dağıtıyor gündem değiştiriyor. Konudan çok yine kendisi ile kargaşaya girilmiş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede cimri mülk düşkünü zenginler at koşturdukça daha çok çalışır ev, araba, arsa için insanlar.

    Silahı olmayan kimseden korkuları olmaz zenginlerin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk kendince haklı. Baktı asgari ücret alıyor aldığı parayla 10 sene bir araba için 20 sene ev almak için uğraşacak. Gelecek beklentisi de yoksa ne gerek var bunu çekmeye dedi.


    Millet evler arabalar diye boş konuşuyor. Aileden birşey kalmadıysa bu devirde doktor olsan bile 45-50 yaşına kadar anca çocuğunu kurtaracak mal mülk alabilirsin maaşınla.

  • suriyeliler gelip iş gücünü düşürmese bu gencin daha iyi bir iş olanağı olmuş olabilirdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha bişey değil.Çok genç intahar eder depresyondan.Hepsi cahil olmaya zorlanıyor.Yeni dünyanın şartlarından ve bilgi teknolojisinden İnternet ve bilgisayardan ve hayatın partik derslerinden yoksun izole şekilde bir hemstır gibi büyütülüp gerçek hayata salınıyor ve aaaa 25-30 yıl boyunca gördüğüm şey çöpmüş...boşuna okula gitmişim....aaaa diyo ve sonu intahar oluyo çünkü 25 olmuşsun tekrar deneyim kazan,öğren,meslek edin vs. desen 32 vs. evlenme vs için para kazan 37-40...öl gitsin zaten o yaştan sonra evlensen ne çocuk yapsan ne...o çocuk yaşasa ne...ev alsan ne araba alsan ne...nasıl olsa vergisi gelicek benzini zaten ayrı dert...eşin diyicek çocuk özel okul...çocuk yazın tatil isticek bilmem ne...Böle dertlerle geçicek günler yerine ölmek güzel bir opsiyon olabilir🤔🤨





  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    akp den once araba ev 1 senede alınıyordu zaten, piskolojisi bozuk depresyon, ülke ekonomik olarak yerin dibine girse bile intihar nedeni olamaz ki bir çok defa girmiştir, oooooo zaten dünyada olmamanız gerekiyordu çünkü anneniz babanız hayatta olmazdı ,büyükleriniz daha çocuk yaşta sırtından ter gele gele çalışmıştır hayatla mücadele etmiştir..

    genç zaten kendi başarısızlıklarından bahsetmiş daha çok hesap makinesiylemi okuyorsunuz acaba?

    Bir kere de sivrilik yapma.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu insan başka ülkede de yaşasaydı bence intihar ederdi. Çünkü bir yandan ekonomik sıkıntıların verdiği külfeti sebep göstermişken, diğer taraftan da hiçbir şeyden zevk almadığını söylemiş. Bu demektir ki çocuk hiçbir meslekten keyif almıyor.


    Dünyadaki intihar vakalarında Türkiye ortalarda, bazı avrupa ülkelerindeki intihar oranı bizden daha yüksek aşağıdaki standartlara göre oranlandığında. Biz sarı bölgeyiz, Avrupa sarı ve kırmızı arası. Rusya batmış zaten. :D ABD de pek mutlu görünmüyor. Tabi ABD'nin nüfusu çok fazla onu da hesaba katmakta fayda var. Avusturalya keza aynı durumda.



    Kocaeli'de 18 yaşındaki genç intihar etti: Bir araba, bir ev uğruna yıllarımı harcamak istemiyorum
    Kocaeli'de 18 yaşındaki genç intihar etti: Bir araba, bir ev uğruna yıllarımı harcamak istemiyorum


    Dünya genelinde erkeklerin intihar oranı daha fazla, bu sanırım erkeklerin ekonomik yükü sırtlamasıyla alakalıdır. Günümüz şartlarında yöneticiler bile eziliyor, özel şirketler insanın sadece kanını emmiyor, aynı zamanda beynini emiyor, tırnak uçlarındaki mikroplara kadar emiyor adamı özel sektör dediğin o pislik yapı. Bu çalışma şartlarıyla alakalı sıkıntıların bir getirisi. Bizim gibi 3. dünya ülkelerinde ise bu dünya çapında bozuk olan sistem iyice bozuluyor.


    Dünya genelinde insanların çoğu yaptığı işten memnun değil, yani konu sırf ekonomi değil. Oradaki adam 20 yılda araba almaz 2 yılda alır, ama işini sevmiyorsa arabanın verdiği mutluluk 5 gün sürer. Alınan ürünlerin yeri soğuduğu zaman artık beyinde mutluluk salgılarını harekete geçirmez. Telefon aldın, açtın, kurulumunu yaptın, ilk gün kullandın, fotoğraf çektin vs. Hepsi 1 gün sürüyor, sonra artık bir şey hissetmemeye başlıyorsun yavaş yavaş. Bu dünya'da ne mal alırsan al 5 gün mutlusun, daimi bir şey lazım, gönlünün rahat olması lazım başka türlü olmaz. İnançlı oluşunda oran düşüklüğüne etkisi var, ortadoğu ülkeleri boğazına kadar sıkıntılara batmış durumda ancak intihar oranı en düşük ülkeler arasında. Biliyorsunuz İslam'da intihar etmek büyük günahlar arasında yer alır.


    İşte bu yüzden en büyük sorun insanların bir şeylere erişimi değil, sevdiğin şeyleri yapabilmen daha etkili. İşini seven adam arabayı geç bile alsa işinden keyif aldığı için canı sıkılmaz çok fazla. Tabi ev geçindirme yükü olup az para kazanan bir insanın omuzlarında ayrı bir yük olacaktır bu başka bir konu.


    Neyse işte beyler bu intihar eden çocuk mutlaka ülkedeki sıkıntılar yüzünden de gelecekten ümidini kesmiştir ona sözüm yok ama bu bence işin sadece %50'sidir. Bu insanın hayatta icra etmekten hoşlandığı bir şey yokmuş sorunun yarısı bu. Eğer çevresindeki insanlar bu durumun farkına varıp onu yönlendirebilselerdi kurtulurdu, maalesef olmadı. Normalde umutsuzluk ve siyasi sebeplere bakarsak günde 100.000 kişinin intihar etmesi lazım. Kimse memnun değil ama çoğunluk dayanıyor işte bir sebebe bağlanarak, biraz psikolojik sağlamlıkla da alakalı yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 25 Eylül 2020; 3:22:29 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.