Çalışma hayatındaki asıl mesele de bu zaten. İşverenler kendi siyasetini bi güzel oturtmuş. Ağzınla kuş tutsan da sana asgari ücreti dayıyor. Hak arayalım tepki gösterelim diyorsun, arkanı döndüğün an hooop by by çekiyorlar. (Daha gün geçmeden patrona şikayet ediliyorsun :D) Arkadaşın patronu sosyal medyadan hükümete sövüyor asgari ücreti yeterince arttırmıyor diye. Aynı adam iş yerindeki mobilya ustasına parça parça ve 2-3 aya yayarak asgari ücret veriyor. Yani parti a-b-c farketmiyor. Hep bana hep bana... |
Allah sevdiklerine ve yakınlarına sabır versin. Mekanı cennet olsun. Bu üzücü olayın ardından farklı şeyler konuşmak istemezdim. Ama tutamıyorum kendimi. Çünkü genç bir insanın ölümüne sebep olanları kınıyorum. Bu çocuk henüz 18 yaşında. Evinde 10bin tl değerinde muslukları olan insan müsveddelerinin Allah umarım bir gün belalarını verir. Gönül isterdi herkesin her istediği olsun, ya da senin olup da bir başkasının olmayabilir, ama evinde 10 bin tl değerinde musluk takanlar böyle gençlerin ölümüne sebep olanlardır. Bu çocuk bir araba bir ev uğruna yıllarını harcamaktan bahsediyor. Ve kim bilir hangi şartlar altında buna sahip olacak, ki artık bu zaman da yıllar geçse de bir araba ev sahibi olmakta çok zor artık. Utanmıyorsunuz değil mi vatandaşın sırtından geçinmekten ? Bu yüzden insanlar hayatlarına kıyıyor, anneleri kahroluyor, sevdikleri için bu onlara travma yaşatıyor hayatının sonuna kadar. Siz mi vicdanlısınız ? Allah hepinizin belasını verir bir gün umarım. |
Yazık gencecik bir Fidan ve belki de Türkiye tarihinin en politik intihar mektubu. Ah be çocuk ! Huzur içinde uyursun umarım. |
Her zaman şunu söylerim.
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Böyle duygusal, ince ruhlu, temiz insanları birer birer kaybediyoruz. Malesef böyle şeyler bugün eline kılıç versen akp li ve dindar olmayan herkesi kesecek insanları etkilemiyor. Gene olan böyle 18 yaşında hayattan vazgeçmek zorunda kalan gençlere ve bizlere olacak. Bir araba, bir ev uğruna yıllarımı harcamak istemiyorum sözü hayat felsefelerimden bir tanesi. Biz belki daha güçlüydük belkide daha şanslı bilmiyorum çok yazık. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
haftalık çalışma saatleri 48.9 saat Türkiyede diğer ülkelere hatta güney afrikaya bile baktığımız zaman haftalık çalışma saati afrikanın 44 saat diğer ülkelerin 34-40 saat arası birde bu rezil kargo firmaları gibi köle alan iş yerleri var tabiki verdiği para ise hiç bir şeye yetmiyor kargo firmasında çalıştım bende oradaki rezilliği ben bilirim adamlar afedersiniz köpeğin diğer tabiri ile emir yağdırıyor çalıştırıyor insan gibi davranılmıyor sana < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 25 Eylül 2020; 18:22:58 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
elden ne gelir ha sefalet içinde yaşamışsın(yaşamak da denirse tabi) ha intihar etmişsin ikiside aynı şey gören gözleriniz varsa tabi. ülkede yapacak hiç bir sosyal aktivite bile yok her şey en üst limit fiyat ile satılırken ne aktivitesi yapabilirsin ki suç sadece yöneten de değil yönetime baş kaldıramayan halkındır da sessiz kalıyoruz bütün bu rezilliklere ekonomiye fransada mesela emeklilik reformunu protesto etmek için yapılan eylemlere 285 bin kişi katıldı ve olumlu sonuç aldılar bu fransa halkının 10 da 1 i bile olamaz artık bizim ülke < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 25 Eylül 2020; 19:56:52 > |
18 yaşında ne için savaştın, ne yaşadın, ne gördün de bunu yazıyorsun. Ben aşırı politik ve uydurma ya da zorlama buldum bunu. Kaç kere iş başvurusu yaptın da kabul edilmedi? Kaç üniversiteyi hem part time çalışıp hem de geceleri ders kitaplarının arasında kaybolarak bitirdin de sana iş vermediler ? Ya da verdikleri iş 3 kuruşluk oldu da bu kadar emeğime değdi mi diye pişman oldun? Biz ne yapalım o zaman? Saçma sapan bir şekilde maaşımızı bir gecede yönetim kurulu kararıyla %50 düşürdüler. Utanıyorum çalıştığım şirketi söyleyip sonra da aldığım maaşı söyleyince. Değer mi diyorum o kadar okul okumaya, o kadar dil öğrenmeye. Ama intihar etmek aklıma bile gelmiyor asla. Her hayata atılan genç ev-araba için ömrünü çürütmüyor. 5-10 senede değişebilecek bir düzeni bahane edip koskoca bir ömrü yaşamadan sonlandırmak kadar saçma ve acizce bir davranış olamaz. Onlarca yıl emek verip, gecekondularda yaşayıp, 3-4 yıl aynı ayakkabıyı giyip buna rağmen 2 çocuğunu okutup adam eden babalar, anneler ne yapsın o zaman? İçinde bulunduğumuz durumdan sorumlu tuttuğunuz insanlar nasıl başa geldilerse o şekilde de giderler. Bundan 5-10 sene sonra belki daha iyi, daha umutlu bir ülkede yaşıyor olacak gençlerimiz. Ama bu böyle intihar ederek ya da sadece sosyal medyadan tepki göstererek olmaz. O beğenmediğiniz insanların yerine siz geçeceksiniz. O iş bilmeyenlerin işlerini daha iyi yapacaksınız. O zaman istediğimiz gelecek sadece sözde kalmaz. |
Bana kalırsa çok sığ bir düşünce intihar etmek ve sefalet içinde yaşamanın farkı olmadığını söylemeniz.. İnsan ölüme en çok yaklaştığı anda anlar yaşamanın değerini. Bu gençler hayatı oyun zannediyor bana kalırsa. Bu sefer olmadı gibi bi düşüncedeler. En sefil yaşayanlardan bazıları vardır ki hayata en bağlı olanlar onlardır. Çünkü ellerine bir tek bu kalmıştır.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bence bu cocuk inancsiz niye dunyada oldugunun bile farkinda degil. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dediğin yıllarda benim babam memurdu bizde 3 kardeş çalışıyorduk ama babanın 2 senede aldığı evi ne hikmetse ancak babam 2000 de emekli olunca yaptırabildik. Baban başka yollardan kazanmış olmasın parayı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
![]() Yazısını attığın adama bak ya!! Kimdir necidir? Ülkede fırsat eşitliği yerlerde!! Tipi bildiğin almanyada yobaz gibi yetişmiş alamancıya benziyor. |
En güzelini yapıyorsun. Boşver çoğalıpta ne yapacaksın. En iyisi tek kendin için yaşa. Çocuk filan boş iş < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |