Şimdi Ara

Kobo Kullanıcıları (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.323
Cevap
108
Favori
176.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Koreader kurmak için önce Kobo Start Menu diye bir program kuruyorsunuz, sonra koreader ı kuruyorsunuz. KSM kurulu cihazı açtığınızda bir menü geliyor buradan ister Kobo nun orjinal yazılımını ister koreader ı seçerek başlatıyorsunuz. Bir bilgisayara aynı anda iki işletim sistemi yüklemek gibi. Bu nedenle Kobo nun orjinal yazılımı (Nickel adıyla geçiyor) değişmiyor. Koboreader ı KSM içinden kaldırabiliyorsunuz isterseniz. Ayrıca Kobo nun orjinal yazılımı içinden cihazı fabrika ayarlarına döndür seçeneği ile kolayca ilk aldığınız hale getirebilirsiniz. ben koreader ı ilk kurulumda bir şeyi yanlış yaptığım için fabrika ayarlarına döndürdüm bir kez hiç bir sorun olmadı. yine de dikkat etmek lazım zira uayardıkları üzere az da olsa her zaman için kurulumu yanlış yaparak cihazı açılmayacak hale sokma riski var.
    kobo aura one mağazalarda bulumuyordu kobo nun kendi stokları da tükendi diye biliyorum ama mağazadan sipariş verince birkaç haftada getirttiler. D&R müşteri hizmetleri konusunda son zamanlarda şikayet çok o yüzden netten almak istemedim aradığımda 5 gün içinde gönderiyoruz ancak 30 günü geçebilir para iadesi yaparız demişlerdi. ama daha ucuz olsa netten alırdım. ayrıca belirteyim mağazadan alsanız da bir sorun olması durumunda müteri hizmetleri ile bağlantıya geçmeniz gerekiyor.

• Arkadaşlar kobo ya kindle daki gibi mail yolu ile kitap atmanın veya tarayicisindan indirmenin yolu var mı? Meritroksi de artık direk tarayicidan acinca indirebiliyoruz büyük kolaylık olur.
  • müşteri hizmetlerinden sorgulattım şuanda mağazalarda hiç bir ürün yok.
    internetten verilen siparişlerde de teslim garantisi vermiyorlar.bu nasıl bir firma anlamadım.
    bunları aslında şikayet etmek lazım.distribüteri olduğu bir ürünü bile teslimat garantisiyle satamıyorlar.

tahminimce bu ürünleri oldukça az miktarda ithal ediyorlar.bitene kadarda tekrar ithal etmiyorlar.ne zaman biterse
    tekra ithal ediyorlar.

herşeye rağmen alınacaksa ürünleri internetten sipariş vermek en mantıklı çözüm görünüyor.
    çünkü mağaza ile internet arasında fiyat farkı var.
    h20 internette 649 mağazada 729 lira.
    auro one internette 799 mağazada 849 lira
    auro modeli internette 449 mağazada 479 lira.
    almaya niyetim var ama d&R ın bu konudaki lakayitliği yüzünde biraz tereddütlüyüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonbless

Koreader kurmak için önce Kobo Start Menu diye bir program kuruyorsunuz, sonra koreader ı kuruyorsunuz. KSM kurulu cihazı açtığınızda bir menü geliyor buradan ister Kobo nun orjinal yazılımını ister koreader ı seçerek başlatıyorsunuz. Bir bilgisayara aynı anda iki işletim sistemi yüklemek gibi. Bu nedenle Kobo nun orjinal yazılımı (Nickel adıyla geçiyor) değişmiyor. Koboreader ı KSM içinden kaldırabiliyorsunuz isterseniz. Ayrıca Kobo nun orjinal yazılımı içinden cihazı fabrika ayarlarına döndür seçeneği ile kolayca ilk aldığınız hale getirebilirsiniz. ben koreader ı ilk kurulumda bir şeyi yanlış yaptığım için fabrika ayarlarına döndürdüm bir kez hiç bir sorun olmadı. yine de dikkat etmek lazım zira uayardıkları üzere az da olsa her zaman için kurulumu yanlış yaparak cihazı açılmayacak hale sokma riski var.
    kobo aura one mağazalarda bulumuyordu kobo nun kendi stokları da tükendi diye biliyorum ama mağazadan sipariş verince birkaç haftada getirttiler. D&R müşteri hizmetleri konusunda son zamanlarda şikayet çok o yüzden netten almak istemedim aradığımda 5 gün içinde gönderiyoruz ancak 30 günü geçebilir para iadesi yaparız demişlerdi. ama daha ucuz olsa netten alırdım. ayrıca belirteyim mağazadan alsanız da bir sorun olması durumunda müteri hizmetleri ile bağlantıya geçmeniz gerekiyor.

aldıktan sonra bunu yapabilirim ama yinede pdf leri epub ve kepub a çevirip okumayı tercih ederim diye düşünüyorum.
    sen yinede denedikten sonra deneyimlerini burda paylaşırsan bizler içinde çok faydalı olur.

bir de kullanan arkadaşlardan ricam çok kitap yüklediklerinde kitapların kapaklarına bakıp istediğiniz kitabı bulmada zorlanıyormusunuz?
    kitaplar ekrana sığmadığında diğer kitaplara ulaşmak için kaydırıyormusunuz.yoksa aşağıda sonraki sayfaya geçmeniz için bir buton mu çıkıyor
    yada özelleştirilebiliyormu
    kullanan arkadaşlar bununla ilgili bilgi verirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanergul -- 10 Aralık 2016; 1:38:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: musanpa

Arkadaşlar kobo ya kindle daki gibi mail yolu ile kitap atmanın veya tarayicisindan indirmenin yolu var mı? Meritroksi de artık direk tarayicidan acinca indirebiliyoruz büyük kolaylık olur.

meritokrasi'nin internet sitesini yazar mısın? Daha önce bende kayıtlıydı şimdi bulamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öz... kullanıcısına yanıt
    free.thebookofbilge.com

• musanpa kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim uzun zamandır arıyordum
  • Hakanergul kullanıcısına yanıt
    Kobo aura one için konuşuyorum kobo nun kanada sitesinde bile satış yok şu an 2017 başından itibaren stok olacağı yazıyor. yaklaşık bir ay önce d&r mağazasında kalmadığı için istetmiştim geçen hafta cumartesi arayıp 4 adet getirttiklerini söylediler gittim mağazadan 799tl den aldım ki şimdiye kadar farklı mağazalarda gördüğüm fiyatı hep buydu o yüzden şaşırdım siz mağazada 849 deyince. Öncesinde müşteri hizmetlerini aradığımda bana da teslimat garantisi veremiyoruz demişlerdi. Açıkcası nereden buldukları konusunda biraz kıllandım ama bir haftadır herhangi bir sorun yok şimdilik.
  • quote:

Kobo aura one için konuşuyorum kobo nun kanada sitesinde bile satış yok şu an 2017 başından itibaren stok olacağı yazıyor. yaklaşık bir ay önce d&r mağazasında kalmadığı için istetmiştim geçen hafta cumartesi arayıp 4 adet getirttiklerini söylediler gittim mağazadan 799tl den aldım ki şimdiye kadar farklı mağazalarda gördüğüm fiyatı hep buydu o yüzden şaşırdım siz mağazada 849 deyince. Öncesinde müşteri hizmetlerini aradığımda bana da teslimat garantisi veremiyoruz demişlerdi. Açıkcası nereden buldukları konusunda biraz kıllandım ama bir haftadır herhangi bir sorun yok şimdilik.

şuanda mağazada da internette de 859 lira
    günlerdir alayım mı almayayım mı alacaksan hangisini alayım diye kararsı kalınca fiyatlar arttı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanergul -- 10 Aralık 2016; 21:32:42 >
  • musanpa kullanıcısına yanıt
    bu siteye kobo nun tarayıcısıyla girip kitap aratıp indirdim epub olarak sorunsuz. yalnız tarayıcı pek pratik değil hantal, beta olarak geçiyor zaten.
  • ptf den epub a convert etmek isteyen arkadaşlar aşağıdaki linkten convert programını indirebilirler

https://convert-pdf-to-epub.en.softonic.com/download
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakanergul

ptf den epub a convert etmek isteyen arkadaşlar aşağıdaki linkten convert programını indirebilirler

PDF nin orjinal halini koruyarak çeviri yapıyor mu? Şuan tüm programlar bunu yapamıyor.Sayfa karmaşıklığı, bölüm atlaması, metnin içeriğinin bozulması sorunları gibi sorunlar oluyor. Bu programı denemedim, ama orjinal haliyle epuba çeviriyorsa sana minnettar kalırım hocam. Bakacağım bugün bu programa

• quote:

Orijinalden alıntı: sagropa

quote:

ptf den epub a convert etmek isteyen arkadaşlar aşağıdaki linkten convert programını indirebilirler

PDF nin orjinal halini koruyarak çeviri yapıyor mu? Şuan tüm programlar bunu yapamıyor.Sayfa karmaşıklığı, bölüm atlaması, metnin içeriğinin bozulması sorunları gibi sorunlar oluyor. Bu programı denemedim, ama orjinal haliyle epuba çeviriyorsa sana minnettar kalırım hocam. Bakacağım bugün bu programa

bozulabildiğini bilmiyordum.ama az önce iphone dan baktım yazılar pek bozulmıyor ama sayfa senkronizasyonu bozuluyor gibi

birde bende auro one almayı düşünüyorum.ama bir türlü karar veremedim.genel olark memnunmusun kullanımından.
    gözleri yoruyor mu?
    bilgi verirsen sevinirim.senin ve diğer arkadaşların vereceği bilgiler almammda yada vazgeçmemde faydası olacak.

teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanergul -- 12 Aralık 2016; 18:30:59 >

• quote:

quote:

quote:

bozulabildiğini bilmiyordum.ama az önce iphone dan baktım yazılar pek bozulmıyor ama sayfa senkronizasyonu bozuluyor gibi

birde bende auro one almayı düşünüyorum.ama bir türlü karar veremedim.genel olark memnunmusun kullanımından.
    gözleri yoruyor mu?
    bilgi verirsen sevinirim.senin ve diğer arkadaşların vereceği bilgiler almammda yada vazgeçmemde faydası olacak.

teşekkürler...

Kobo Glo HD kullanıyorum, üretimden kalktı ama bence en iyi reader kobonun bu ürünü. Bulabilirsen al derim. Diğerleri hakkında pek bilgim yok ama youtubeta kullanıcı deneyimlerini bulabilirsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

gözleri yoruyor mu?

teşekkürler...

Kobo Glo HD kullanıyorum, üretimden kalktı ama bence en iyi reader kobonun bu ürünü. Bulabilirsen al derim. Diğerleri hakkında pek bilgim yok ama youtubeta kullanıcı deneyimlerini bulabilirsin.

bu ürün zaten hiç bir mağazada yok.benim aslında ürün seçiminden çok
    bu tip ürünler kitap okuma olarak güzel bir deneyim sağlıyormu
    tabşki gerçek kitap okumanın yerini tutması mümkün değil
    ama yinede okuma olarak tatmin edici mi.
    birde gözü yormadan uzun süre okuma yapabiliyormusunuz.
    mağazada 10dk süreyle deneyebildim.
    tabletteki gibi göz yorulması yapmadı ama daha uzun süreli okumalarda sorun çıkartıyormu
    yani kitap okuma gibi gözleri fazla yormadan uzun süreli okuma yapılabiliyormu
    mesela ben tablette 10dk okuma yaptığımda bile gözlerim haşat oldu.
    bundaki deneyimin nasıl.uzun süreli okumada gözleri çok yoruyormu

teşekkürler...

• E-mürekkepli e-kitap okuyucular zaten bir nevi gerçek kitap okuma deneyimini simüle ediyorlar teknolojileri sayesinde. çokca farkı anlatılmıştır ama tablette ve ekranlarda ışık kaynağından saniyede bilmem kaç kez yinelenen bi görüntü gelir gözünüze ve bu da gözü yorar bozar. bu cihazlar ise ışık kaynağı değil, yeni nesil cihazlardaki ışık özelliği arkadan doğrudan göze gelmiyor, aynen gerçek bir kitaba okuma ışığı tuttuğunuzdaki gibi ekran üzerine yanlardan ışık yansıtılıyor. hatta kobo aura one modelinin en yenilikçi yani doğal ışık özelliği sayesinde günün saatine ya da isteğinize göre mavi ışığı filtrelemesi ki biliyorsunuz gece mavi ışığa maruz kalmak uyku düzenini bozuyor. bilgisayrdaki f.lux uygulamasını entegre etmişler gibi bir nevi. ayrıca e-mürekkep dediğimiz devamlı yinelenen bir görüntü değil. yazılar bir sayfa için tek bir kez oluşturulur ve geçek kağıttaki gibi öylece kalır bu da düşük güç tüketimini sağlar. sayfayı değiştirdiğinizde yeniden oluşturulu ve kalır yazılar. tüm bunları düşününce gözünüzün yorulması için özel bir durumunuz yoksa bir neden yok. hatta bazıları bu cihazlarda kitaba göre daha hızlı ve uzun okuyabildiklerini söylüyorlar. kişisel deneyime gelince kaç yıldır seyrek de olsa kindle keyboard kullandım ışıksız ve dokunamatik olmayan bir cihazdır ki ekran teknolojisi de nisbeten eski, 500 sayfa mobi formatında roman okuydoum gerçek kitaptan okur gibi otobüs yolculuklarında. ışık olmadığı için tepe ışığıyla üstelik. kobo one daha uzun okuma fırsatım olmadı bu yeni teknoloji ışıklı olması etkiler mi emin değilim ama sanmıyorum. hatta ışığı kapatmayı ya da baya kısmayı düşünüyorum kullanırken çunku baya güçlü bir ışığı var. epub mobi gibi formatlarda okuyacaksanız kindle ya da kobo nun herhangi bir modeli işinizi görür. diğer özellikleri bütçe ve keyfinize göre seçin. tabi fiyat arttıkça ekran kalitesi de artıyor daha rahat bir okuma sunabilir.

• quote:

E-mürekkepli e-kitap okuyucular zaten bir nevi gerçek kitap okuma deneyimini simüle ediyorlar teknolojileri sayesinde. çokca farkı anlatılmıştır ama tablette ve ekranlarda ışık kaynağından saniyede bilmem kaç kez yinelenen bi görüntü gelir gözünüze ve bu da gözü yorar bozar. bu cihazlar ise ışık kaynağı değil, yeni nesil cihazlardaki ışık özelliği arkadan doğrudan göze gelmiyor, aynen gerçek bir kitaba okuma ışığı tuttuğunuzdaki gibi ekran üzerine yanlardan ışık yansıtılıyor. hatta kobo aura one modelinin en yenilikçi yani doğal ışık özelliği sayesinde günün saatine ya da isteğinize göre mavi ışığı filtrelemesi ki biliyorsunuz gece mavi ışığa maruz kalmak uyku düzenini bozuyor. bilgisayrdaki f.lux uygulamasını entegre etmişler gibi bir nevi. ayrıca e-mürekkep dediğimiz devamlı yinelenen bir görüntü değil. yazılar bir sayfa için tek bir kez oluşturulur ve geçek kağıttaki gibi öylece kalır bu da düşük güç tüketimini sağlar. sayfayı değiştirdiğinizde yeniden oluşturulu ve kalır yazılar. tüm bunları düşününce gözünüzün yorulması için özel bir durumunuz yoksa bir neden yok. hatta bazıları bu cihazlarda kitaba göre daha hızlı ve uzun okuyabildiklerini söylüyorlar. kişisel deneyime gelince kaç yıldır seyrek de olsa kindle keyboard kullandım ışıksız ve dokunamatik olmayan bir cihazdır ki ekran teknolojisi de nisbeten eski, 500 sayfa mobi formatında roman okuydoum gerçek kitaptan okur gibi otobüs yolculuklarında. ışık olmadığı için tepe ışığıyla üstelik. kobo one daha uzun okuma fırsatım olmadı bu yeni teknoloji ışıklı olması etkiler mi emin değilim ama sanmıyorum. hatta ışığı kapatmayı ya da baya kısmayı düşünüyorum kullanırken çunku baya güçlü bir ışığı var. epub mobi gibi formatlarda okuyacaksanız kindle ya da kobo nun herhangi bir modeli işinizi görür. diğer özellikleri bütçe ve keyfinize göre seçin. tabi fiyat arttıkça ekran kalitesi de artıyor daha rahat bir okuma sunabilir.

eyvallah açıklamaların çok yararlı oldu.teşekkürler...

• Merhaba arkadaşlar idefix’den linkteki e kitap okuyucuyu alacağım karar verdim artık. Yalnız bir şey merak ediyorum normalde idefix de bazı kitapların e kitap halide var satın alabiliyorsun ama bazılarının henüz yok mesela;
    http://www.idefix.com/Kitap/Aeden-Bir-Dunya-Hikayesi/Akilah-Azra-Kohen/Edebiyat/Roman/Turkiye-Roman/urunno=0000000723700
    Bu kitabı nerden bulacağız bir de alırsam cihazı genelde ebup formatında olacak değil mi pdf olmayacak

http://www.idefix.com/Elektronik/Kobo-Aura-E-kitap-Okuma-Cihazi/Kobo-E-kitap-Okuyucular/urunno=0000000709297

Edit:http://pdfekitap.com/aeden-bir-dunya-hikayesi-pdf-epub-indir/

Böyle bir site de buldum ancak indirme linki yok sitede mi sorun var?
    Mesela bu kitabı okumak istiyorum ancak ebup ya da pdf si olmazsa ne işe yarar ki güncel kitaplar hemen gelmiyor mu?

• Arkadaşlar 0 ayarında kutulu faturalı garantili kobo glo hdmi satıyorum. Düşünenler pm atabilir. E okuyucu olayına ısınamadım satıyorum boşuna 0 ına ekstra para vermeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: J.A.Cooper

Arkadaşlar 0 ayarında kutulu faturalı garantili kobo glo hdmi satıyorum. Düşünenler pm atabilir. E okuyucu olayına ısınamadım satıyorum boşuna 0 ına ekstra para vermeyin

Hocam kapağı var mı?

Ve cihazın bi sıkıntısı yok di mi

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.